Connect with us

EVENIMENT

Prefectura Cluj LĂMUREȘTE unele aspecte legate de depășirea ratei de incidență de 2 la mie în Cluj-Napoca

Publicat


În urma unor informații apărute în presă, urmare a depășirii  incidenței de 2/1.000 a municipiului Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Județul Cluj dorește să facă următoarele precizări cetățenilor și  organizatorilor de evenimente:

În baza Hotărârii de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021, Anexa 3,  Art. 1, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând  cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se  aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor  pandemiei de COVID-19, și în conformitate cu punctul nr. 8 din Hotărârea  mai sus menționată, în spațiile închise, în condițiile pct. 7, organizarea și  desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de  spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până
la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de  protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este  mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, și sunt interzise la  depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Cu privire la evenimentele desfășurate în aer liber, în conformitate  cu pct. 12, în condițiile pct. 7, la nivelul județelor/ localităților unde  incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2/1.000 de  locuitori, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor,  concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente  culturale sunt permise cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție.

Participarea este permisă doar pentru  persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru
care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al
art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Acesta fiind completat de punctul 13, în condițiile pct. 7, la nivelul județelor/localităților, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori, atunci când incidența cumulată la 14 zile este mai mare sau egală cu 2/1.000 sau mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Măsurile dispuse de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj pe perioada stării de alertă sunt cele strict și limitativ prevăzute în Hotărârile emise de Guvernul României, acestea fiind prevăzute cu titlu obligatoriu în actele executivului.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Peste 1000 de clujeni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Publicat

De

Potrivit Prefecturii Cluj, în județ s-au vaccinat peste 1000 de persoane în ultimele 24 de ore.

Cei mai mulți, 809, au apelat la centrele de vaccinare.

La centrul drive-through s-au vaccinat 150 de persoane, iar la cabinetele medicilor de familie – 145.

În total s-au administrat la nivelul Clujului un număr de 559.774 doze de vaccin.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Florin Cîțu, noul președinte PNL: Nu mă surprinde alegerea dumneavoastră

Publicat

De

 Florin Cîțu, noul președinte al PNL, a așteptat rezultatul final al alegerilor interne pe scenă și a spus că nu este surprins de alegerea liberalilor: „Aceasta nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care începe cu PNL”, a spus Cîțu.

Noul președinte al PNL, Florin Cîțu, a spus, sâmbătă, după ce a fost votat de peste 60% dintre liberali, că nu este surprins de alegere.

„Trebuie să fiu sincer și să spun că nu mă surpride alegerea dumneavoastră. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor. De azi suntem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic: PSD. Aceasta nu a fost doar o campanie, afost o mișcare care începe cu PNL, care va schimba România în bine. Împreună construim Romnia liberală”, a spus Cîțu.

El a invitat pe scenă echipa care l-a susținut în campania internă.

Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, ceea ce înseamnă 60,2%. Ludovic Orban a fost votat de 1.898 de membri, ceea ce înseamnă 39,7%. 72 de voturi au fost anulate.

Ludovic Orban a anunțat după ce a pierdut lupta pentru președinția PNL că luni își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților și spune că între el și președintele României, Klaus Iohannis, nu mai există de azi niciun parteneriat.

Ludovic Orban a anunțat, de pe scena Congresului PNL, că luni noul președinte al partidului va avea pe masa sa demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Victorie categorică pentru ”U” Cluj la Brăila. Clujenii rămân în top

Publicat

De

u cluj braila

”Universitatea” Cluj s-a impus categoric în deplasare la Dacia Brăila. În urma acestei victorii, clujenii rămân în topul ligii secunde, pe locul al doilea, la trei puncte diferență față de Petrolul.

Pentru oaspeți a deschis scorul Ribeiro (min 12). Boiciuc a stabilit scorul primei reprize, cu reușita din minului 43.

Cu 10 minute înainte de fluierul final, Blejdea a înscris și el, cu un șut la colțul lung.

Citește mai departe

EVENIMENT

Rareș Bogdan proclamă victoria taberei Cîțu la congresul PNL, cu 70%

Publicat

De

Tabăra lui Florin Cîțu își proclamă victoria la Congresul PNL. Rareș Bogdan a declarat, sâmbătă, la Aleph News, că premierul va învinge cu un scor de 65 – 70 la sută.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, susținător al lui Florin Cîțu, a declarat, la Aleph News, că încă nu are rezultatele finale ale numărării voturilor.

„Deși am dat niște cifre spre 65 – 67%, se pare că am fost ușor pesimist. Unii delegați tăcuți din sală au fost extrem de deranjați de faptul că au fost 4 – 5 filiale care au reacționat extrem de agresiv la adresa discursului președintelui și apoi nu l-au lăsat pe premierul României, Florin Cîțu, să vorbească. Asta a creat o stare de nervozitate și inclusiv din voturile indecișilor – mă refer la Dan Motreanu, la Ilie Bolojan sau Sectorul 1, Sebastian Burduja – au plecat în bloc spre Florin Cîțu, deranjați de comportamentul celor 4 – 5 filiale ale noastre”, a spus Rareș Bogdan.

Europarlamentarul a spus că 91% dintre cei care au participat la Congresul PNL erau vaccinați, iar restul de 9% au intrat cu test PCR făcut vineri dimineața.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate