Connect with us

ACTUALITATE

Oraşele clujene se întrec între ele în TOPUL naţional al infectării. 3 între primele 7

Publicat


Un număr de 19 oraşe şi municipii au o rată de infectare cu SARS-CoV-2, cumulată la 14 zile, de peste 20 de cazuri la mia de locuitori, cele mai mari incidenţe înregistrându-se în municipiul Dej (Cluj) – 34,87, Otopeni (Ilfov) – 29,81, municipiul Timişoara (Timiş) – 29,48 şi municipiul Cluj-Napoca (Cluj) – 29,43, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Incidenţe mari se înregistrează şi în Ghimbav (Braşov) – 26,07, Oradea (Bihor) – 25,74 şi Gherla (Cluj) – 24,76.

O rată de infectare cu SARS-CoV-2 de peste 3 la mia de locuitori se înregistrează în 294 de oraşe.

La nivelul comunelor, cea mai mare incidenţă se înregistrează în localitatea Dumbrăviţa (Timiş) – 50,52 (951 de cazuri la o populaţie de 18.824 de persoane).

De asemenea, incidenţe mari mai sunt în comunele:

* Moşniţa Nouă (Timiş) – 46,82 cazuri la mia de locuitori (692 de cazuri la o populaţie de 14.779 de persoane);

* Giroc (Timiş) – 42,52 (950 de cazuri la o populaţie de 22.342 de persoane);

* Ghiroda (Timiş) – 40,48 (348 cazuri la o populaţie de 8.596 de persoane).

Un număr de 1.887 de comune au rata de infectare peste 3 la mia de locuitori.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Poliția Cluj: Patru pacienți de la Psihiatrie, internați la Spitalul Județean după incendiu. Au primit îngrijiri medicale

Publicat

Psihiatrie

Poliția municipiului Cluj-Napoca anunță că a fost sesizată, sâmbătă, cu privire la degajări de fum observate în zona unui pavilion al Secției de Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență de pe strada Victor Babeș din municipiul Cluj-Napoca, iar din primele verificări, s-a stabilit că incidentul ar fi fost provocat de un pacient internat.

”În timpul intervenției pentru evacuare și stingerea focului, pacientul ar fi profitat de contextul creat și ar fi părăsit incinta spitalului, ulterior fiind depistat în municipiul Cluj-Napoca.

În urma evenimentului, 4 persoane cu vârste cuprinse între 25 și 38 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportate la spitalul clinic județean de urgență, nefiind înregistrate alte pagube materiale”, au spus polițiștii.

În cauză, verificările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii incidentului și dispunerea măsurilor legale corespunzătoare.

ISU Cluj: Pacienți intoxicați cu fum

UPDATE. ”Trei dintre pacienți au venit la ambulanța SMURD care ofereau consultul medical unei asistente și au cerut să fie transportați la unitatea de primiri urgențe susținând că au fost intoxicați cu fum.

Medicul SMURD, în colaborare cu personalul medical din secția de psihiatrie, a hotărât să-i transporte la unitatea de primiri urgențe, având în vedere că toți pacienții secției au fost relocați”, a transmis ISU.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Servicii de recuperare neuropsihomotorie pentru copii, la Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca. Anunțul ministrului Boloș

Publicat

Spitalul de Recuperare

Zece spitale de recuperare din țară, printre care și cel din Cluj-Napoca, vor beneficia de investiții de peste 740 de milioane de lei, a anunțat sâmbătă Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, citat de Mediafax.

Marcel Boloș a anunțat că în această săptămână au fost încheiate 15 contracte în valoare de 742 de milioane de lei pentru spitalele de recuperare din toate regiunile țării.

„Infrastructura de recuperare medicală va primi în sfârșit ce merită. Vorbim de cea mai mare investiție din ultimii ani în acest segment esențial al sănătății – adesea ignorat, deși exact aici, în centrele de recuperare, începe drumul real spre viața de după boală”, a scris pe Facebook ministrul.

Conform acestuia, investițiile vizează spitale din Cluj, Bihor, Constanța, București, Harghita, Prahova, Argeș, Galați, Botoșani și Arad, care vor putea primi peste 260.000 pacienți anual.

Servicii pentru copii

Investițiile vor asigura dotarea acestor unități cu echipamente medicale de ultimă generație și implementarea standardelor de eficiență energetică nZEB. Proiectele includ dezvoltarea serviciilor de recuperare neuropsihomotorie pentru copii, modernizarea centrelor de balneologie și recuperare medicală, precum și extinderea și reabilitarea infrastructurii existente.

„Este o investiție în capacitatea României de a oferi tratamente de calitate după ce viața a fost deja dată peste cap fie de un accident, o boală gravă sau o intervenție chirurgicală majoră”, adaugă Boloș.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un paznic de la Primărie a bătut un supraveghetor la un examen la UBB. A fost prins că a copiat. Are dosar penal

Publicat

UBB Cluj

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată, vineri seara, cu privire la producerea unui incident în cadrul unui examen susținut la UBB, iar din primele verificări a rezultat că în jurul orei 12.30, în timpul desfășurării unei evaluări scrise, o persoană aflată în exercitarea atribuțiilor de supraveghere a examenului ar fi fost agresată fizic, după ce a semnalat o posibilă tentativă de fraudare.

”Supraveghetorul a observat un candidat care ar fi utilizat un dispozitiv de tip smartwatch și i-ar fi solicitat acestuia predarea obiectului până la finalizarea testului. În acel moment, candidatul ar fi devenit agresiv, manifestând un comportament violent, agresându-l.

Totodată, persoana bănuită de comiterea agresiunii ar fi purtat în momentul incidentului o uniformă specifică Poliției Locale.

În cauză, polițiștii desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, arată IPJ Cluj.

Din informațiile Cluj24, bărbatul, care se numește Adrian Rusu nu este polițist local, ci este încadrat ca paznic la serviciul de pază al Primăriei Cluj-Napoca.

UBB condamnă violența

UBB a reacționat la acest incident.

”UBB condamnă violența de orice fel ar fi ea și încearcă să ia toate măsurile pentru a evita asemenea incidente.

Avem regulamente care spun clar care e conduita în spațiul academic și prevăd și măsurile ce se pot lua. Incidentul va fi analizat în Comisia de etică, iar aceasta va decide”, a trasmis universitatea.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiul de la Psihiatrie, provocat de un pacient care a fugit. A fost prins de polițiștii clujeni

Publicat

incendiu

Incendiul de sâmbătă de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a fost provocat intenționat de un pacient care a dat foc unor saltele din salonul în care era internat.

Din primele informații, bărbatul a fugit apoi, dar a fost identificat de polițiști care urmează să stabilească exact ce s-a întâmplat și dacă poate răspunde pentru fapta sa.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate