Connect with us
"

EVENIMENT

OFICIAL: 326 noi cazuri de îmbolnăvire în ultimele 24h

Publicat


Până astăzi, 1 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.749 au fost externate, dintre care 19.314 pacienți vindecați și 1.435 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.667 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 30.06.2020 (10:00) – 01.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (5 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Dâmbovița, Mehedinți, București, Neamț, Olt, Prahova și Suceava.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 326 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 222 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 833 de persoane. Alte 60.363 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 722.697 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 438 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.307 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 429 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 149.090 de lei.

„61 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile”

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 30 iunie a.c., 61 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 4.795 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franța, 2.075 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 115 cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea

Britanie, 9 în Spania, 7 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, militari, ISU și SAJ) – 315

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii și interdicțiilor impuse – 923

– Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 15

– Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

– 9 persoane se află în carantină

– 1.181 persoane aflate în autoizolare la domiciliu

Total persoane depistate pozitiv cu Covid-19 – 72, din care 49 din județul Cluj, sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca

– 1 persoană din județ a fost depistată pozitiv Covid-19 în ultimele 24 de ore

– 2 persoane depistate pozitiv Covid-19, asimptomatice, externate în baza Ordinul Ministrului Sănătății 555/2020, ambele din județului Cluj, în ultimele 24 de ore

– 5 persoane internate în ATI, din care 2 din județ

Total vindecați și externați 586, din care 462 din județul Cluj

Total decedați 33, din care 21 din județul Cluj.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Dr. Emilian Imbri critică situația COVID-19: „Nu ne permitem să alegem noi cine moare, cine trăiește”

Publicat

Doctorul Emilian Imbri, Managerul Institutului “Victor Babeș” din București, critică evoluția epidemiei de coronavirus din România, în condițiile în care astăzi cifrele raportate privind cazurile noi, dar și decesele, au atins un nivel record.

,,Nu vom fi niciodată speriați, că altfel se va duce totul de râpă, dar suntem îngrijorați. Nu vom fi niciodată în situația de a decide cine va trăi și cine va muri. Doar soarta decide asta. În meseria noastră nu ne permitem să alegem noi cine moare, cine trăiește.

Sunt și situații ca în SUA, Italia, unde a trebuit să se ia decizii înainte ca soarta să decidă. Asta e cel mai cumplit, să spui: aici nu mai are rost. Rămâi toată viața cu gândul că poate ar fi avut rost. Nu am fost încă în situația asta. Dar! A cam trecut vremea poveștilor spuse la ceas de seară de persoane care își spală adidașii! E vremea dictaturii medicale, adică doctorii să fie înțeleși și crezuți.

Dictatura medicală nu înseamnă că cineva îți fură viața, drepturile și te obligă să te speli pe mâini. S-a creat impresia că doctorii au vreun interes. Nu, doctorii nu au interes decât să vadă omul ieșit din spital. Ieșit și externat, nu ieșit oricum din spital.

Să dispară comentariile că de ce nu putem bea pe terase până dimineață, că să ne strângem în brațe și să tragem o horă. Nu e suficient ce se întâmplă în jur? E suficient, fiecare trebuie să aleagă și asta înseamnă responsabilitate personală”, a spus Emilian Imbri pentru Digi24.

Citește mai departe

EVENIMENT

Astăzi rulează filmul „Cardinalul” la TIFF. Actrița Maria Ploae și regizorul Nicolae Mărgineanu vor fi prezenți la proiecție

Publicat

Filmul „Cardinalul”, regizat de Nicolae Mărgineanu rulează astăzi, 7 august, începând cu ora 21: 30, în curtea rectoratului Universității Babeș-Bolyai. La finalul proiecției, regizorul Nicolae Mărgineanu și actrița Maria Ploae vor participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri. Cea din urmă va primi  anul acesta Premiul de Excelență TIFF.

Subiectul filmului

În anii ’50, conducătorii bisericii greco-catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe. În fața chinurilor și a unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, alternativele sunt convertirea sau moartea. În fața torționarilor se ridică episcopul Iuliu Hossu, care, prin curaj și verticalitate, devine o călăuză pentru ceilalți preoți.

Personalitatea cardinalului Iuliu Hossu

Iuliu Hossu s-a născut în 1885, a studiat la Reghin, Târgu Mureș, Blaj și Roma, unde a obținut doctorate în teologie (1906) și filosofie (1910). În primul război mondial s-a înrolat voluntar ca preot militar, acordând asistență spirituală soldaților români din armata austro-ungară. A fost numit episcop în 1917, la numai 32 de ani, se arată pe site-ul episcopiabucuresti.ro.

Episcopul Iuliu Hossu

Episcopul Iuliu Hossu a fost unul dintre artizanii Marii Uniri de la 1918, fiind cel care a citit Rezoluția de unire a Transilvaniei cu Regatul României. De asemenea, s-a numărat printre personalitățile care au dus la București documentul pentru a fi semnat de Rege.

În perioada 1950-1955, a fost închis la Sighet, unde a trecut prin foamete sau bătăi. Filmul pune accent pe această perioadă din viața lui Iuliu Hossu. El a trecut printr-un regim de dezumanizare, alături de alți episcopi greco-catolici și membri ai elitei politice, în penitenciar.

Trailer-ul filmului

Citește mai departe

EVENIMENT

Simion Ioan Alexandru de la Academia Română Filiala Cluj, trimis în judecată de DNA pentru deturnare de fonduri UE

Publicat

„Simion Simon Ioan Alexandru, la data faptelor angajat al Academiei Române – Filiala Cluj în calitate de cercetător ştiinţific şi asistent manager”, este acuzat de către Direcția Națională Anticorupție de deturnare de fonduri europene prin declarații false și prin „fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cadrul a două proiecte finanţate din fonduri nerambursabile (“Ştiinţele socio-umaniste în contextul evoluţiei globalizate – dezvoltarea şi implementarea programului de studii şi cercetare postdoctorale” şi “Programe postdoctorale pentru dezvoltarea durabilă într-o societate bazată pe cunoaştere”), derulate în perioada 21 februarie 2012 – 23 februarie 2016, inculpatul Simon Simion Ioan Alexandru ar fi coordonat o activitate infracţională care a avut drept scop obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi din bugetul naţional.

În contextul menţionat mai sus, în vederea obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetele alocate proiectelor, inculpatul Simon Simion Ioan Alexandru, în calitate de asistent manager în ambele proiecte, ar fi dezvoltat un mecanism prin care au fost decontate în mod nelegal deplasări fără o justificare reală.

În acest sens, inculpatul ar fi menţionat în rapoartele întocmite activităţi care nu erau prestate, deplasări care nu aveau legătură cu proiectul, respectiv deplasări neefectuate în realitate.

Rambursarea cheltuielilor aferente acestor “deplasări” ar fi fost efectuată în baza unor documente justificative (deconturi de cheltuieli, cereri de aprobare a mobilităţii în state membre ale UE, declaraţii pe proprie răspundere, facturi etc.), ce ar fi fost falsificate de inculpatul Simon Simion Ioan Alexandru în complicitate cu alte trei persoane, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale ce avea ca domeniu principal de activitate “activităţi ale agenţiilor turistice”, scrie DNA în comunicatul de presă.

Motivarea completă se poate citi aici.

Citește mai departe

EVENIMENT

Emanuel Ungureanu amenință că își retrage candidatura: ,,Dacă va fi pe listă, mă retrag”

Publicat

Candidatul USR pentru postul de primar al Municipiului Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a spus pentru Cluj24 că își va retrage candidatura dacă partidul îl va pune pe listă pe ,,un coleg care are un trecut mai ciudat”. Deputatul nu a vrut să spună însă la cine face referire și despre ce trecut ciudat este vorba, dar conform informațiilor pe care le-am obținut, persoana la care face referire Ungureanu este un fost condamnat penal.

,,Candidez, dar partidul trebuie să găsească o rezolvare pentru un coleg care are un trecut mai ciudat. Dacă acel individ înțelege că este mai important un grup decât ambițiile lui personale, candidez. Dacă va fi pe listă, mă retrag. Sper ca grupul să găsească înțelepciunea ca acest lucru să nu se întâmple”, a spus Emanuel Ungureanu.

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate