Connect with us

EVENIMENT

Mașină RĂSTURNATĂ la Câțcău, în Cluj. Femeie DESCARCERATĂ de pompieri

Publicat


acc catcau

Un grav accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp în localitatea Câțcău din județul Cluj. O femeie a fost transportată la spital.

Pompierii de la Detașamentul Dej sunt cei carer au intervenit la un accidentul.

Mașină RĂSTURNATĂ la Câțcău, în Cluj. Femeie DESCARCERATĂ de pompieri

La intervenție au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, iar echipajele operative au găsit un autoturism răsturnat în afara părții carosabile.

În interior se afla o femeie încarcerată, conștientă. Aceasta a fost extrasă în siguranță de către salvatori și predată echipajelor medicale. În cele din urmă, victima a fost transportată la spital.

Ulterior, pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Foto: ISU Cluj



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

U-BT Cluj câștigă un nou meci în finala Ligii cu CSM CSU Oradea și duce scorul general la 3-1

Publicat

De

U-BT Cluj câștigă un nou meci în finala Ligii cu CSM CSU Oradea

Parcurs fabulos pentru echipa clujeană de baschet U-BT, care a câștigat un nou meci în finala Ligii Naționale.

U-BT a disputat, luni, cel de al patrulea meci al finalei pe terenul rivalilor de la CSM CSU Oradea și a reușit o nouă victorie spectaculoasă.

U-BT Cluj câștigă un nou meci în finala Ligii cu CSM CSU Oradea și duce scorul general la 3-1

Jucătorii clujeni s-au regrupat pentru acest meci jucat în deplasare. CSM CSU Oradea – U-BT Cluj s-a încheiat cu scorul 80-108.

La pauză, U-BT Cluj conducea cu 58-28.

Cei mai buni marcatori ai U-BT au fost Bryce Jones (25 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 10/10 la libere) și Patrick Richard (22 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 6/7 de la distanță).

Sezon perfect pentru U-BT

În actualul sezon al Ligii Naționale, U-BT Cluj nu a pierdut niciun meci, până la finală.

CSM CSU Oradea a reușit să câștige meciul 3 al finalei, care s-a disputat sâmbătă, 18 mai. Victoria orădenilor a fost una „la mustață”, practic la doar 2 puncte diferență (94-92).

Primele două meciuri dintre cele două echipe s-au disptat la Cluj-Napoca și au fost câștigate de U-BT.

Finala se mută la Cluj. Meciul 5 va avea loc la BTarena joi, 23 mai, de la ora 19.00.

Foto: Facebook/ U-BT Cluj

 

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO. Podcast Cluj24 Test de sinceritate. Remus Lăpușan: Am un proiect de sprijinire a producătorilor agricoli din Cluj

Publicat

test remus

Remus Lăpușan, candidat pentru Consiliul Județean Cluj din partea PSD, vorbește la podcastul Test de sinceritate de pe Cluj24 realizat de jurnalistul Vasile Măgrădean despre proiectele pe care le propune clujenilor în campania electorală.

Lăpușan spune că a observat un interes din partea alegătorilor, chiar și a celor din mediul rural pentru alegerile locale.

Acesta propune un proiect care vine în sprijinul producătorilor agricoli din județul Cluj, care ar fi sprijiniți să își vândă produsele în Cluj-Napoca, prin organizarea unei mari piețe volante în Parcul Central.

CMF: 21240002

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO FOTO. Au început lucrările la Centrul de persoane vârstnice de pe Calea Baciului. Clădirea veche, „culcată” la pământ

Publicat

S-a dat startul lucrărilor la viitorul Centru pentru persoane vârstnice de pe Calea Baciului numărul 18. A început demolarea clădiri care găzduia fosta Școală Generală nr. 9 din municipiu.

Luni, 20 mai, au demarat lucrările la viitorul „Centru rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice” de pe str. Calea Baciului nr. 18. Cu această ocazie, primarul Emil Boc, viceprimarul Dan Tarcea și reprezentanți ai constructorului viitoarei clădiri au efectuat o vizită pe șantierul viitorului cămin pentru persoane vârstnice.

Au început lucrările la Centrul de persoane vârstnice de pe Calea Baciului

Primăria investește circa 6 milioane de euro din fonduri proprii pentru edificarea centrului pentru vârstnici.

Construcția are termen de execuție 20 de luni de la acest moment. Astfel, dacă graficul va fi respectat de constructor, centrul ar urma să fie finalizat în luna februarie 2026. Viitorul imobli va fi certificat drept „clădire verde”.

„Vă mulțumesc pentru faptul că ați venit aici, pe Calea Baciului, pe locația unde construim Centrul pentru persoane vârstnice din Cluj-Napoca, un centru de îngrijire pentru seniorii cetății. O investiție de 6 milioane de euro, cu 20 de luni pentru execuție. Cu alte cuvinte, în 1 februarie 2026, dacă constructorul este serios – și nu am motive să mă îndoiesc – va termina această lucrare.

Este primul cămin pentru persoane vârstnice pe care îl construiește Primăria municipiului Cluj-Napoca, ca o formă de respect și de prețuire pentru munca seniorilor Clujului în decursul anilor. Acest centru este pentru persoane care nu au probleme majore de sănătate, nu este precum centru de pe 21 Decembrie pentru persoane cu dizabilități, este un centru pentru seniorii cetății care doresc să petreacă o viață de calitate la vârsta senioratului, având acces la cele mai înalte servicii pe care le poate avea”, a declarat primarul Emil Boc.

70 de locuri pentru vârstnicii fără aparținători

Centrul va avea o capacitate de 70 de locuri, în camere de una sau de două persoane. Serviciile oferite de acest centru se vor adresa vârstnicilor fără probleme deosebite de sănătate, care nu au aparținători și au un nivel scăzut al veniturilor.

Aceasta investiție are 70 de locuri, într-o clădire cu subsol, parter și două etaje și care are toate facilitățile necesare pentru o viață de calitate la vârsta senioratului. Cu alte cuvinte, aici vor putea opta să vină seniori ai cetății care nu au aparținători, adică nu are cineva grijă de ei, nu locuiesc cu cineva, au nivel de venituri mai mici decât ceilalți și, în consecință, aici pot să petreacă o viață de seniorat de calitate. Obiectivul acestei investiții este acela de a oferi seniorilor Clujului accesul la o viață de calitate”, a mai arătat edilul.

Condiții decente de trai pentru seniori

Persoanele în vârstă vor avea facilități la nivel european în viitorul centru, cu parc pentru activități fizice în aer liber, bibliotecă, spații de socializare, acces la calculatoare, la activități de fizioterapie și recuperare.

„Avem grijă în egală măsură de copii, prin educație la standard de europene, avem grijă de tineri, prin locuri de muncă bine plătite, dar în egală măsură în acest oraș trebuie să avem grijă și de seniorii cetății. Aici vor putea desfășura activități fizice, aici va fi parc, vor fi aparate de fitness. În interior va fi bibliotecă, vor fi locuri unde se poate socializa, vor avea acces la calculatoare, la activități artistice, vor avea acces la activități de fizioterapie și de recuperare, adică tot ceea ce este necesar pentru un vârstnic pentru a avea acces la o viață de calitate”, a mai spus Emil Boc.

Lucrările vor fi realizate de asocierea SC Boemial Invest SRL, SC Marina Properties SRL, SC Arhimar Serv SRL. Căminul pentru vârstnici va avea subsol, parter și două etaje, cu o suprafață de 1.410 metri pătrați și 42 de camere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujean de 26 de ani, la închisoare după ce a LOVIT un agent de pază care l-a prins când fura ALCOOL dintr-un supermarket

Publicat

De

Clujean la închisoare pentru că a furat alcool

Un clujean de 26 de ani a ajuns la închisoare pentru 30 de zile. Acesta a furat alcool dintr-un supermarket, iar când a vrut să plece l-a lovit pe agentul de pază, care a vrut să-l oprească.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla l-au reținut pe tânăr, care este din Dej, pentru 24 de ore, sub acuzația de tâlhărie.

Clujean de 26 de ani, la închisoare după ce a LOVIT un agent de pază care l-a prins când fura ALCOOL dintr-un supermarket

Potrivit polițiștilor, în weekendul care a trecut, tânărul ar fi sustras produse alcoolice dintr-o societate comercială situată în Gherla și l-ar fi agresat fizic pe agentul de pază pentru a-și asigura ieșirea din supermarket.

La expirarea măsurii preventive, acesta a fost prezentat instanței de judecată, care dispus arestarea preventivă a 30 de zile.

Tânărul a fost apoi condus într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax