Connect with us

EVENIMENT

Manelistul Culiță Sterp va putea PLECA din țară deși se află sub control judiciar. Judecătoria Cluj i-a APROBAT cererea

Publicat


culita sterp 4

Deși se află sub control judiciar, ceea ce implică și interdicția de a părăsi țara, Culita Sterp a primit încuviințare de la judecători să călătorească 4 zile pentru un concert în Spania.

Citește și: FOTO. Artistul Culiță Sterp, implicat într-un accident în Piața Ștefan cel Mare din Cluj-Napoca

Soluția pe scurt: „In temeiul art. 203 alin. 5, art. 215 alin. 2, lit. a din Codul de procedura penala, admite cererea formulata de inculpatul Sterp Nicolae, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, fapta prevazuta de art. 336 alin. (1) ?i (2) C.pen. si parasirea locului accidentului, fapta prev. si ped.de art. 338 alin. (1) C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen. (dosar penal nr. 26306/211/2022), aflat sub masura preventiva a controlului judiciar luata prin Ordonanta din data de 18.11.2022 si mentinuta prin Incheierea penala nr. 293 din 28.12.2022 si ii incuviinteaza acestuia parasirea limitei teritoriale a Romaniei pentru o durata de 4 zile, in perioada 26 -29 ianuarie 2023 (prima si ultima zi incluse), pentru a se deplasa in Spania, orasul Madrid.

Citește și: VIDEO. Manelistul Culiță Sterp, nevoit să-și ANULEZE concertele din străinătate din cauza controlului judiciarDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT la Gilău. Autoutilitară și autoturism implicate. Bărbat de 30 de ani dus la SPITAL

Publicat

Un accident rutier a avut loc, miercuri, în Gilău, jud. Cluj. Au fost implicate o autoutilitară și un autoturism. Un bărbat de 30 de ani a fost dus la spital.

„Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe DN 1 E60, în localitatea Gilău.
La fața locului au fost alocate o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SAJ, unde au găsit o autoutilitară și un autoturism avariate.

FOTO. ACCIDENT la Gilău. Autoutilitară și autoturism implicate. Bărbat de 30 de ani dus la SPITAL

Trei persoane au fost consultate la fața locului de către echipajul SAJ, dintre care un bărbat, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conform primei evaluări acesta era în stare de conștiență și era cooperant.

Pompierii au acționat pentru deblocarea și extragerea bărbatului, care a rămas blocat în autoturism în urma impactului, acordarea primului ajutor calificat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor prin decuplarea bornelor bateriilor”, a comunicat ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT în Lungești, Cluj. Camion și autoturism implicate. Femeie de 30 de ani dusă la SPITAL

Publicat

Un accident rutier a avut loc, miercuri, în Lungești, jud. Cluj. Au fost implicate un camion și un autoturism. O femeie de 30 de ani a fost dusă la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit la un accident rutier petrecut pe DN 75, în localitatea Lungești, comuna Iara.

ACCIDENT în Lungești, Cluj. Camion și autoturism implicate. Femeie de 30 de ani dusă la SPITAL

La fața locului au ajuns o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, unde au găsit un autocamion și un autoturism avariate.

O femeie în vârstă de aproximativ 30 de ani a primit primul ajutor calificat de la echipajul SMURD, fiind apoi transportată la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Conform primelor evaluări aceasta era conștientă și cooperantă”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mușcate și alte specii floricole, arbuști la ghiveci și stoloni de căpșun, la vânzare în serele USAMV Cluj. Ce prețuri au

Publicat

De

USAMV Cluj flori la vanzare

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca pune în vânzare, din 15 aprilie 2024, flori și arbuști la ghiveci, dar și stoloni de căpșun.

Toate plantele sunt produse de specialiștii de la Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală, la serele din campus, respectiv de la Stațiunea de Cercetare Horticolă.

Mușcate și alte specii floricole, arbuști la ghiveci și stoloni de căpșun, la vânzare în serele USAMV Cluj. Ce prețuri au

Iubitorii de amenajări ale grădinilor, balcoanelor și teraselor vor putea achiziționa mușcate, la prețuri cuprinse între 12 și 28 de lei, în funcție de mărimea ghiveciului, de la ambele sere, precum și alte specii floricole.

La sera floricolă din campus sunt disponibile mușcate de mai multe culori Pelargonium x hortum zonale, clasice și Pelargonium peltatum, curgătoare, alături de Dipladenia sanderi.

Căpșun, mur și zmeur

La Sera de la Stațiunea de Cercetare Horticolă sunt disponibile, tot în mai multe culori, mușcate tiroleze, calliope, clasice; țânțărică, lobelia, fuchsia; brumărea, florea miresei, crăițe, gazania, flori de piatră, cârciumărese, flori de pai; dar și arbuști de mur și zmeur la ghivece și stoloni de căpșun.

Prețurile celorlalte specii floricole se situează între 6 și 30 de lei, în funcție de mărimea ghivecelor.

Răsaduri de legume, gata de plantat

La sera din cadrul stațiunii USAMV Cluj-Napoca se pot comanda și jardiniere în diverse combinații de flori, care au avut succes și în anii trecuți.

Tot acolo se regăsesc și răsaduri de numeroase soiuri de legume, destinate plantării în spații protejate și care sunt deja disponibile spre vânzare.

Informații detaliate pot fi accesate pe pagina SCH.

Foto: USAMV Cluj-Napoca

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. ISU Cluj, criticat pentru intervenția la incendiul de la Sf. Ion. Focul, provocat de o persoană care a aprins vegetația

Publicat

ISU Cluj

ISU Cluj anunță, miercuri, că flăcările incendiului de litieră de pădure de la Sf. Ion au fost lichidate, dar în zonă mai sunt echipajele de pompieri pentru a identifica și lichida eventualele focare ascunse.

Pompierii cred că în cazul izbucnirii incendiului, cel mai probabil a fost vorba despre o persoană necunoscută care a aprins vegetația uscată pentru igienizarea terenului, ulterior focul extinzându-se la litiera pădurii.

Litiera este stratul de frunze moarte și de alte resturi vegetale și animale care acoperă solul în pădure.

Intervenția pompierilor, criticată

O voluntară care a dat marți seară  o mână de ajutor la incendiul de la Sf. Ion susține că focul putea fi oprit cu un minim interes.
”Criminali sunt cei care fumează în pădure și aruncă chiștocul pe jos, sau cei care fac foc în pădure, crezând că l-au stins corect când au plecat.
Dar ce mi s-a părut cu adevărat criminală a fost organizarea acțiunii de stingere a incendiului.
Pentru asta mi-e rușine de ISU Cluj!
Eu am ajuns pe la 19.30 și am fost voluntar la lopată până la ora 22:00 , când a fost declarat stins focul”, a spus acaesta.

Greșeli în lanț

Voluntara consideră că a fost greșit în intervenție faptul că, în primul rând, au fost doar 5 pădurari, având vreo 6 lopeți de stingere.
”Am întrebat dacă au mai chemat ajutoare de la pădurari și au spus că au chemat dar vin greu, că sunt din Florești. De fapt nu au mai venit deloc!
Deci toată acțiunea din pădure a avut 5 pădurari și 4 voluntari.
Am insistat de mai multe ori să chem eu voluntari, dar de fiecare dată au insistat că nu e nevoie, deși focul se tot extindea, motivând că voluntarii nu pot fi supravegheați.

Atât noi, voluntarii, cât și cel mai în vârstă dintre pădurari am insistat de mai multe ori să se organizeze o echipă care să rămână la supraveghere în pădure, dar domnul inginer de la Romsilva a declarat, la 21:45, în urma unei discuții telefonice, că focul este stins și că nu este necesar să rămânem la supravegheat deoarece o autospecială ISU va rămâne să supravegheze eventualele reaprinderi, asta deși la câteva sute de metri focul încă ardea.

Am mers pe creastă 3 dintre pădurari și voluntarii și am văzut că linia nordică stinsă anterior (spre Roata) se reaprinsese, am insistat să se cheme ajutoare dar domnul inginer a spus că acolo o să se oprească focul, pentru că au udat cei de la pompieri cu butoaiele de apă, și că nu e nevoie să rămână nimeni la supraveghere”, a mai spus voluntara.

Bătaie de joc

Aceasta a precizat și că pădurarul mai în vârstă a insistat să vină echipa de supraveghere încă în jurul orei 21:00, iar când i s-a spus că nu va veni nimeni la supraveghere s-a enervat foarte tare și a spus că „asta e bătaie de joc, că el pleacă în momentul acela acasă și pe el să nu îl mai cheme niciodată, căci înseamnă că a muncit degeaba în fum 3 ore, pentru că pădurea se va reaprinde, că el are 36 de ani de serviciu și își taie o mână dacă focul nu se va reaprinde!”

”Nu am văzut nici un pompier în pădure, au fost chemați de pădurari, dar au motivat că nu pot veni deoarece trebuie să asigure paza caselor din zona Drumului Sf. Ion, și pentru că tocmai făceau schimb de tură!
Cred că dacă ar fi fost încă vreo 6 oameni prezenți încă de la început și încă vreo 10 să rămână de veghe peste noapte pe liniile incendiului stins, linia dinspre Roata nu s-ar fi reaprins iar focul nu s-ar fi extins”, a conchis aceasta.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax