Connect with us

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO. Ședința Consiliului Local Cluj-Napoca. Ce proiecte se dezbat

Publicat


Consiliul Local Cluj-Napoca se întrunește, luni, de la ora 13, în ședință ordinară, proiectul ordinii de zi având peste 60 de puncte. La începutul ședinței, primarul Emil Boc va face câteva precizări despre proiectele municipiului.

De asemenea, consilierii ascultă colinde în limbile română, maghiară și germană.

”Respectând diversitatea pe care o avem, Clujul nu va fi egalat niciodată de nimeni, va fi de neîntrecut, pentru că în asta stă forța comunității noastre. Cultivați tot ceea ce este bun în ființa umană, bunătate, toleranță, respect, solidaritate, capacitatea de a ne respecta diversitatea, dar să nu uităm că toți suntem clujeni”, a spus Boc.

Emil Boc a anunțat că a semnat cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, contracte de 7 milioane de euro, reprezentând proiecte de reabilitare termică a blocurilor.

”Valul renovării va avea soluții finanaciare pentru reabilitarea termică a blocurlor din perspectiva facturilor. Factura la un bloc reabilitat termic este cu 20-40% mai mica față de un bloc nereabilitat”, a mai spus primarul Clujului.
Acesta a dat detalii despre proiectele de infrastructură care vor fi finalizate până la sfârșitul anului cum sunt Podul Porțelanului sau extinderea școlii Iuliu Hațieganu.

Ordinea de zi a ședinței

  1. Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca domnului arhitect Ionel Vitoc, personalitate marcantă a vieții culturale clujene și a școlii de arhitectură românești. Proiect din inițiativa primarului.

  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului general rectificat al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2022. Proiect din inițiativa primarului.

  3. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 803/2022 (aprobarea numărului de burse aferent anului școlar 2022-2023, pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat) modificată prin Hotărârea nr. 856/2022 și revizuirea numărului de burse aferente lunii noiembrie 2022. Proiect din inițiativa primarului.

  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării compensației pentru prestarea serviciului public de furnizare a energiei termice în sumă de 5.000.0000 lei pentru societatea Termoficare Napoca S.A. aferentă trimestrului III al anului 2022. Proiect din inițiativa primarului.

  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri pentru implementarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentare elevilor Colegiului de Servicii în Turism „Napoca” și Școlii Gimnaziale „Emil Isac” pentru anul școlar 2022-2023. Proiect din inițiativa primarului.

  6. Proiect de hotărâre privind punerea la dispoziția Comisiei locale pentru stabilirea drepturilor de proprietate privată asupra terenurilor Cluj-Napoca, a unui teren în suprafață de 500 mp., situat în municipiul Cluj-Napoca, zona Lomb, în vederea punerii în executare a unei hotărâri judecătorești. Proiect din inițiativa primarului.

  7. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare a imobilului teren situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Decebal nr. 104, înscris în C.F. nr. 321982 Cluj-Napoca, nr. cad. 321982 și aprobarea sistării stării de indiviziune cu Municipiul Cluj-Napoca, prin plata unei sulte. Proiect din inițiativa primarului.

  8. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare a terenului în suprafață de 130 mp., identificat ca parte din imobilul situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Dragoș Vodă nr. 36-38, înscris în C.F. nr. 261702 Cluj-Napoca și aprobarea constituirii unui drept de servitute de trecere auto și pietonală asupra acestuia. Proiect din inițiativa primarului.

  9. Proiect de hotărâre privind punerea în executare a Deciziei Civile nr. 111/R/2022, pronunțată de către Curtea de Apel Cluj în Dosar nr. 24172/211/2018, definitivă. Proiect din inițiativa primarului.

  10. Proiect de hotărâre privind punerea în executare a Deciziei Civile nr. 250/A/2022, pronunțată de către Curtea de Apel Cluj în Dosar nr. 5937/211/2021, definitivă. Proiect din inițiativa primarului.

  11. Proiect de hotărâre privind punerea în executare a Sentinței Civile nr. 207/2022, pronunțată de către Tribunalul Cluj în Dosar nr. 12119/211/2021, definitivă prin Decizia Civilă nr. 347/A/2022 a Curții de Apel Cluj. Proiect din inițiativa primarului.

  12. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 331/2021 (vânzarea locuinței situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Ion Meșter nr. 12, sc. 1, et. 6, ap. 24 în favoarea numitei Breg Kistina-Petra). Proiect din inițiativa primarului.

  13. Proiect de hotărâre privind vânzarea locuinței situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Parcul Feroviarilor nr. 14, ap. 1 în favoarea doamnei Fabian Ana. Proiect din inițiativa primarului.

  14. Proiect de hotărâre privind vânzarea locuinței situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Predeal nr. 28, parter, ap. 1, în favoarea doamnei Măglaș Petria. Proiect din inițiativa primarului.

  15. Proiect de hotărâre privind vânzarea locuinței situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Paris nr. 73, parter, ap. 4, în favoarea doamnei Raduly Maria-Edita. Proiect din inițiativa primarului.

  16. Proiect de hotărâre privind vânzarea locuinței situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Eroilor nr. 48, etaj I, ap. 6, în favoarea domnului Mraiște Gheorghe. Proiect din inițiativa primarului.

  17. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de locațiune a Contractului de închiriere nr. 471388 din 18.01.2016 având ca obiect locuința A.N.L., situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Mehedinți nr. 41, bl. M1, apartament 29, încheiat cu domnul Racoșiu Shady Bahjat. Proiect din inițiativa primarului.

  18. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei provizorii de priorități pentru anul 2023, în vederea repartizării, prin închiriere, a locuințelor sociale, precum și aprobarea termenului de depunere a contestațiilor. Proiect din inițiativa primarului.

  19. Proiect de hotărâre privind declararea ca bun de interes public local a imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, Calea Florești nr. 75, ap. 118 și trecerea acestuia în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

  20. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului a unui imobil cu destinație de drum și însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului Aleea Uranus, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

  21. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice de primă înscriere în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a Centralei termice PT 3 Mărăști, situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Trotușului f.n. Proiect din inițiativa primarului.

  22. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice de primă înscriere în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a Centralei termice PT 8 Mărăști, situată în municipiul Cluj-Napoca, Bd. 21 Decembrie 1989 f.n. Proiect din inițiativa primarului.

  23. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice de primă înscriere în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a Centralei termice PT 9 Mărăști, situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Lacu Roșu f.n. Proiect din inițiativa primarului.

  24. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice de primă înscriere în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a Centralei termice PT 11 Mărăști, situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Năsăud f.n. Proiect din inițiativa primarului.

  25. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice de primă înscriere în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a Centralei termice PT 26 Mărăști, situată în municipiul Cluj-Napoca, Calea Dorobanților f.n. Proiect din inițiativa primarului.

  26. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Bucegi, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului și a domnului Andrei Irimie, consilier local.

  27. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentațiilor tehnice pentru înscrierea imobilului strada Tășnad (tronsonul 2 și 3), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului și a domnului Jurja Marius Sorel, consilier local.

  28. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentațiilor tehnice pentru înscrierea imobilului strada Tribunul Vlăduțiu (tronsonul 1 și 2), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului și a domnului Florin Valentin Gliga, consilier local.

  29. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentațiilor tehnice pentru înscrierea imobilului strada Arinilor (tronsonul 1 și 2), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului și a doamnei Fugel Edina, consilier local.

  30. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice de actualizare a datelor de carte funciară pentru imobilul situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Victor Babeș nr. 14. Proiect din inițiativa primarului.

  31. Proiect de hotărâre privind preluarea în proprietatea privată și trecerea în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca a imobilelor-terenuri aferente străzii Vasile Stoica (tronson 2) cu destinația de drum. Proiect din inițiativa primarului.

  32. Proiect de hotărâre privind transmiterea dreptului de concesiune asupra cotei de teren aferent balconului apartamentului nr. 29, parte din terenul în suprafață de 15,68 mp., situat în municipiul Cluj-Napoca, Calea Dorobanților nr. 78. Proiect din inițiativa primarului.

  33. Proiect de hotărâre privind darea în administrare, în favoarea Direcției de Asistență Socială și Medicală, a imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Aviator Bădescu nr. 32, corp C2. Proiect din inițiativa primarului.

  34. Proiect de hotărâre privind lista de priorități pentru atribuirea unui spațiu cu destinația de sediu în favoarea persoanelor juridice, constituite în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26/2000, actualizată, pentru anul 2022. Proiect din inițiativa primarului.

  35. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire două locuințe unifamiliale S+P+E, str. Donath nr. 224/B-224/C; beneficiari: Gușetu Nicolae-Gabriel și Gușetu Manuela-Monica. Proiect din inițiativa primarului.

  36. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire spălătorie auto – self service P și amenajări exterioare, str. Fabricii de Zahăr nr. 89; beneficiară: S.C. RWR TRADE S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.

  37. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire imobil mixt, S+P+2E+R, str. Moldovei nr. 14-16; beneficiară: S.C. Solaris Real Estate Investments S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.

  38. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire imobil mixt, S+P+5E+R, str. Bobâlnei nr. 60; beneficiari: Petrulea Vasile și Petrulea Maria. Proiect din inițiativa primarului.

  39. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială (Stehnic)+S+P+E, str. Cetății nr. 13; beneficiară: Lichtner Ghișa Daniela Andreea. Proiect din inițiativa primarului.

  40. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Etajare imobil, schimbare de destinație din locuință în grădiniță și amenajări exterioare – Sp+P+E, str. Bobâlnei nr. 26; beneficiari: Kiss Hortensia Marta și Dezsi Eva. Proiect din inițiativa primarului.

  41. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială, S+P+E+M, str. Arieșului nr. 2; beneficiari: Văsar Dorina și Văsar Ioan-Mircea. Proiect din inițiativa primarului.

  42. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – Reamenajare zona Piața Mărăști și a străzilor adiacente, construire parking subteran. Proiect din inițiativa primarului.

  43. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – corectare limită U.T.R. între U.T.R. ULid și Lid, str. Făgetului nr. 62. Proiect din inițiativa primarului.

  44. Proiect de hotărâre privind mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Municipiului Cluj-Napoca, prin Consiliul local, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor la Cluj Innovation Park S.A. din data de 14.12.2022, ora 10 (prima convocare) și, respectiv, 21.12.2022, ora 10 (a doua convocare). Proiect din inițiativa primarului.

  45. Proiect de hotărâre privind reducerea capitalului social deținut de către Municipiul Cluj-Napoca la Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. și ratificarea Hotărârilor nr. 1/8.09.2022 și nr. 1/25.11.2022 ale Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Companiei de Transport Public Cluj-Napoca S.A. Proiect din inițiativa primarului.

  46. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Extindere corp de clădire existent Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu” str. Grigore Alexandrescu nr. 16, din municipiul Cluj-Napoca aprobați prin Hotărârea nr. 538/2019. Proiect din inițiativa primarului.

  47. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizarea și creșterea eficienței energetice în clădirile publice – Seminarul Liceal Ortodox – clasele V-VIII”, aprobați prin Hotărârea nr. 443/2018. Proiect din inițiativa primarului.

  48. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizarea și creșterea eficienței energetice în clădirile publice –Școala gimnazială Nicolae Iorga”, aprobați prin Hotărârea nr. 445/2018. Proiect din inițiativa primarului.

  49. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Acordului de Asociere între unitatea administrativ-teritorială Municipiul Cluj-Napoca și unitățile administrativ-teritoriale Florești, Baciu și Apahida în vederea continuării parteneriatului încheiat pentru realizarea obiectivului „Drum TransRegio Feleac TR35, Etapa I-Centura Metropolitană TR35 și Drumuri de legătură”, în cadrul Programului Operațional de Transport (POT) 2021-2027, Faza 1 – Centura Metropolitană TR35. Proiect din inițiativa primarului.

  50. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui acord de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în scopul implementării obiectivului „Drum TransRegio Feleac TR35, Etapa I-Centura Metropolitană TR35 și Drumuri de legătură”, în cadrul Programului Operațional de Transport (POT) 2021-2027, Faza 1 – Centura Metropolitană TR35. Proiect din inițiativa primarului.

  51. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Reabilitarea structural-arhitecturală a imobilului situat în „Ansamblul urban – Centrul istoric al orașului Cluj-Napoca”, Corp C2, str. Iuliu Maniu nr. 3, aprobați prin Hotărârea nr. 17/2018. Proiect din inițiativa primarului.

  52. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Reabilitarea structural-arhitecturală a imobilului situat în „Ansamblul urban – Centrul istoric al orașului Cluj-Napoca”, Corp C3, str. Iuliu Maniu nr. 1, aprobați prin Hotărârea nr. 857/2018. Proiect din inițiativa primarului.

  53. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Municipiului Cluj-Napoca la Programul privind casarea autovehiculelor uzate, derulat în cofinanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu. Proiect din inițiativa primarului.

  54. Proiect de hotărâre privind încetarea aplicării, începând cu data de 1.01.2023, a Hotărârii nr. 838/2021 (majorarea cu 200% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2022, pentru apartamentele nr. 1, 3, 4 (cota de 6/16), 5 și 6 din clădirea situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Bisericii Ortodoxe nr. 3, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită). Proiect din inițiativa primarului.

  55. Proiect de hotărâre privind încetarea aplicării, începând cu data de 1.01.2023, a Hotărârii nr. 917/2020 (majorarea cu 200% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2021, pentru apartamentele nr. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 din clădirea situată în Cluj-Napoca, str. Avram Iancu nr. 3, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită). Proiect din inițiativa primarului.

  56. Proiect de hotărâre privind încetarea aplicării, începând cu data de 1.01.2023, a Hotărârii nr. 963/2019 (majorarea cu 500 % a impozitului pe clădiri începând cu anul 2020, pentru apartamentele nr. 1, 2, 3, 4, 5, 7, 9 din clădirea situată în Cluj-Napoca, str. Avram Iancu nr. 14, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită). Proiect din inițiativa primarului.

  57. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii protocoalelor de colaborare între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și U.A.T. Cluj-Napoca pentru implementarea proiectului „HUB de Servicii MMSS-SII MMSS”, COD MYSMIS 130963. Proiect din inițiativa primarului.

  58. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei unităților de asistență socială și nivelul subvențiilor pentru acordarea de servicii de asistență socială în anul 2023, în baza Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică, care înființează și administrează unități de asistență socială, cu modificările și completările ulterioare. Proiect din inițiativa primarului.

  59. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării de stimulente financiare lunare personalului medical și de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în anul 2023. Proiect din inițiativa primarului.

  60. Proiect de hotărâre privind acordarea „diplomei de aur” și a câte unui premiu în valoare netă de 1.000 de lei, cuplurilor clujene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Proiect din inițiativa primarului.

  61. Proiect de hotărâre privind cumpărarea imobilului-construcție, situat în municipiul Cluj-Napoca, strada George Barițiu nr. 10-12, de către Municipiul Cluj-Napoca, urmare a exercitării dreptului de preemțiune prin Hotărârea nr. 467/2022. Proiect din inițiativa primarului.

  62. Diverse.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. CFR Cluj – Neman Grodno, 0-0. Atât s-a putut

Publicat

cfrr

CFR Cluj și-a început astăzi parcursul european în compania echipei din Belarus, Neman Grodno, într-un meci din turul 2 preliminar al Conference League. Meciul, de slabă factură tehnică, se încheie cu scor alb, 0-0. Atât s-a putut, ar spune Dan Petrescu. Poate se va putea puțin mai mult în returul de săptămâna viitoare, ce se va disputa în Ungaria.

Echipe de start:

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Ilie, Camora – Muhar, Keita, Tachtsidis – Deac, Bîrligea, Kamara
Antrenor: Dan Petrescu

cfr

VIDEO FOTO. CFR Cluj – Neman Grodno, 0-0. Atât s-a putut

Neman: Bialov – An. Vasliyev, Sadaunichy, Parkhomenko, Pantia – Yakimov, Kozlov – Karpovich, Zubovich, Alykulov – Gweth
Antrenor: Igor Kovalevich

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca)
Arbitru: Milos Gigovic

cfr

Puțină lume prezentă în Gruia joi seara. Prima repriză s-a jucat cu motoarele la relanti, clujenii cedând intenționat inițiativa și bielorușii neprofitând de acest lucru.

Singurele mari ocazii au avut loc în min.20, când Sava scoate un șut bun al lui Alykulov, respectiv min.21 când Tachtsidis are o execuție din voleu pe lângă poartă, după o centrare excelentă a lui Kamara.

Același grec mai oferă, în min.45, o centrare perfectă lui Bîrligea care alege o execuție pretențioasă cu piciorul în loc să-și pună capul la lucru.

cfr

Repriza a doua s-a desfășurat în aceeași notă, cu un joc fără incisivitate al clujenilor și un joc fără orizont al bielorușilor. În min.47, Bîrligea încearcă un șut din unghi, asemenea celui din partida cu Rapid, însă pe lângă poartă.

Multe pase greșite, joc mai mult de-a latul. În min.71, lipsa VAR-ului își spune cuvântul. Korenica pleacă din poziție corectă și este faultat de portarul Bialov, însă tușierul semnalizează o poziție de offside inexistentă.

În minutele de prelungiri, Păun și apoi Mogoș dau cu piciorul, respectiv cu capul unei victorii care ar fi liniștit apele la CFR.

Notele Cluj24:

Sava 7 – Mogoș 6, Boben 6, Ilie 6, Camora 6 – Muhar 6, Keita 6, Tachtsidis 7 – Deac 5, Bîrligea 5, Kamara 6, Korenica 6, Nkololo 4, Michael 6, Păun 5 (pentru ratarea din min.93)

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj transferă un atacant crescut la celebra academie PSG

Publicat

CFR Cluj a anunțat astăzi transferul atacantului Virgiliu Postolachi de la Grenoble. Cele două cluburi au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului moldovean.

CFR Cluj urează bun venit celui mai nou atacant al formației, transferat de la Grenoble. În vârstă de 24 de ani, Virgiliu Postolachi a fost format la renumita academie a PSG din Franța.

„Bine ai venit, Virgiliu Postolachi!

Cluburile CFR 1907 Cluj și Grenoble au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Virgiliu Postolachi.

Atacant crescut la PSG

Crescut în Franța la celebra academie a celor de la PSG, tânărul atacant vine în Gruia după un sezon petrecut la Grenoble, formație pentru care a bifat 33 de partide, 4 goluri și 2 pase decisive.

Vârful de 24 de ani a mai evoluat în Belgia, la Mouscron, în Danemarca la Vendsyssel, la echipele secunde ale celor de la PSG și Lille, dar și în România, la UTA Arad, echipă pentru care a marcat de 14 ori în 46 de partide.

Jucător în naționala Moldovei

Un obișnuit al naționalei Moldovei, noul nostru atacant a bifat 21 de selecții pentru prima reprezentativă a țării sale în doar trei ani.

Îi urăm bun venit în Gruia și cât mai multe reușite în tricoul echipei noastre!”, a transmis CFR Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Udinese, interesată de portarul CFR Cluj Răzvan Sava. Neluțu Varga: „Sava rămâne până vara viitoare”

Publicat

CFR Cluj realizează încă un transfer notabil, urmând să încaseze 2,5 milioane de euro pentru portarul Răzvan Sava (22 de ani). Tânărul jucător urmează să se alăture echipei Udinese.

CFR Cluj obține o tranzacție financiară importantă în această perioadă de transferuri, urmând să primească 2,5 milioane de euro pentru portarul Răzvan Sava (22 de ani), scrie GSP. Răzvan Sava va fi transferat la Udinese, echipă din Serie A.

Răzvan Sava pleacă la Udinese pentru 2,5 milioane de euro

Patronul CFR Cluj, Nelu Varga, a confirmat recent că pentru Sava existau mai multe oferte, dintre care cea de la Udinese s-a concretizat într-un transfer oficial. Suma inițială de 2,5 milioane de euro poate crește datorită unor bonusuri de performanță incluse în contract.

Ultimul meci al lui Răzvan Sava pentru CFR Cluj va fi în prima manșă din turul 3 preliminar al Conference League împotriva echipei Neman Grodno. Meciul este programat pentru ora 20:30, iar Sava, care a avut un sezon remarcabil în echipa clujeană, va îmbrăca pentru ultima dată tricoul ardelenilor în această partidă.

Sezonul trecut, Sava a fost un jucător-cheie pentru CFR Cluj, evoluând în toate cele 40 de meciuri din Superliga, precum și în alte competiții interne și europene. Performanțele sale l-au propulsat în lotul preliminar al naționalei pentru EURO 2024.

Acesta este al doilea transfer major pentru CFR Cluj în această perioadă de mercato, după ce Philip Otele a fost vândut la Al Wahda pentru 3,5 milioane de euro. În total, clubul încasează 6 milioane de euro din cele două transferuri, consolidându-și astfel bugetul pentru următoarele investiții și campanii de transferuri.

Update

Neluțu Varga a reacționat privind zvonurile vehiculate în spațiul public, arătând că nu este dispus să renunțe la portarul său decât din sezonul viitor, scrie Fanatik.

Udinese și-a exprimat interesul pentru achiziționarea portarului Răzvan Sava de la CFR Cluj, dar Neluțu Varga nu este dispus să renunțe la jucător în această vară.

El a declarat că transferul va fi luat în considerare doar dacă Sava va rămâne să joace la CFR Cluj și în acest sezon: „Răzvan Sava rămâne la CFR Cluj până vara viitoare”, a spus acționarul majoritar al clubului, pentru sursa citată.

Transferul către echipa din Serie A ar urma să se concretizeze doar în anumite condiții, principala fiind ca Răzvan Sava să continue să evolueze pentru echipa lui Dan Petrescu până vara viitoare.

În plus, Neluțu Varga a stabilit că suma de transfer trebuie să fie de 3,5 milioane de euro și, pe lângă această sumă, CFR Cluj dorește să păstreze un procent de 20% dintr-un viitor transfer al portarului.

Citește mai departe

EDUCATIE

EXCLUSIV FOTO. Cine sunt profesorii clujeni care au luat 10 la examenul de titularizare. Ce spun despre cariera în învățământ

Publicat

De

Profesorii clujeni cu nota 10 la titularzare

Cinci profesori din județul Cluj au reușit să ia examenul de titularizare cu 10, înainte de contestații.

Este un examen important pentru cei care vor cu adevărat să urmeze o carieră în învățământ.

Cine sunt profesorii clujeni care au luat 10 la examenul de titularizare. Ce spun despre cariera în învățământ

Alexandra Pintea este profesoară de educație fizică și sport, și chiar dacă este în învățământ doar de un an s-a ambițonat să fie “titular” pentru că îi place foarte mult.

A învățat 3-4 luni pentru examen pentru că spune ea, “nu mai am 20 de ani”.

“Eu fac sport de o viață. Anul trecut a fost prima dată când am fost profesor într-o școală și m-am ambiționat să devin titular.

A fost un test bun pentru mine ca să vad dacă îmi place, și îmi place foarte mult”, a declarat pentru Cluj24.ro Alexandra Pintea, care a fost până acum profesor la Școala Gimnazială “Ion Agârbicenu” din Cluj-Napoca.

Are doctorat în finanțe, dar nici nu vrea să audă de “stat la birou”

Alexandra Pintea spune că dacă îți place, merită să urmezi o carieră și în învățământ.

“Eu așa cred. Nu mă văd făcând altceva. Eu am un doctorat în finanțe, dar nu pot să stau la un birou, nu pot sta într-un loc. Dar cred că trebuie să fii făcut pentru asta, pentru meseria de profesor”, a mai spus Alexandra Pintea, care a fost și profesoară de fitness.

Cel mai probabil va trebui să ia un post la o școală din mediul rural, pentru cel puțin un an, dar spune că merită să faci și un astfel de sacrificiu pentru a fi profesor cu normă întreagă.

Tudor Aluaș vrea să predea în continuare la Gârbău și Suatu

Tudor Aluaș este profesor de educație fizică și sport de 7 ani.

A reușit să ia examenul de titularizare cu 10 și spune că s-a pregătit două luni.

“Nu mi s-a părut greu examenul, am fost pregătit. Din punctul meu de vedere merită să faci carieră în învățământ”, a declarat Tudor Aluaș pentru Cluj24.ro.

El a predat la școlile gimnaziale Gârbău și Suatu și spune că și-ar dori să ia aceleași posturi și ca titular.

“Dacă ai vocație, merită să urmezi o carieră în învățământ”

Ioana Mureșan este profesoară de educație muzicală specializată. A luat 10 la examenul de titularizare și spune că s-a pregătit constant, fiind specializată la pian.

Pentru acest examen, în special, s-a pregătit mai intens după ce s-au încheiat cursurile, aproximativ o lună.

“Cred că dacă ai vocație, dacă îți place ceea ce faci, merită să urmezi o carieră în învățământ.

Chiar dacă parcursul e greu, nu îmi pare rău. Este un proces greu și constant și în această vară am să dau examenul pentru gradul II didactic”, a declarat pentru Cluj24.ro Ioana Mureșan.

Ioana Mureșan este profesoară în sistemul de stat de 4 ani, iar înainte a predat în sistemul privat, încă de când era în anul I la facultate.

A fost profesoară la Școala Gimnazială de Muzică “Augustin Bena” din Cluj-Napoca și va preda tot acolo.

“Învățământul este o cale dacă ai sânge de pedagog”

Krisztian Malicski profesor de educație muzicală specializată a terminat examenul de titularizare cu 10 și spune că rezultatul e rodul a șase ani de studiu la Academia de Muzică “Ghoerghe Dima” din Cluj-Napoca.

Crede și el, ca și alți colegi de ai lui, că merită să urmezi o carieră în învățământ.

“Învățământul este o cale și dacă omul are în el sânge de pedagog, de ce nu?”, a declaraat pentru Cluj24.ro Krisztian Malicski care predă materii teoretice.

În învățămțntul de stat lucrează de doi ani, la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, unde va preda în continuare.

“Este o carieră foarte frumoasă, cu posibilități de dezvoltare”

Dana Trif vine din învățământul universitar, dar și-a dorit să dea o șansă și celui preuniversitar.

Așa ca a devenit profesor de educație socială. Pentru acest examen s-a pregătit constant pe tot parcusrul anului și mai intens cu două săptămâni înainte.

Crede că merită și poți să ai o carieră frumoasă și în învațamânt.

“Îmi pare rău că este o discuție atât de negativă la adresa profesorilor, în general. Este o carieră foarte frumoasă, cu posibilități de dezvoltare.

Dar adsolvenții actuali cunoc foarte puțin despre acest lucru și e păcat”, a declarat pentru Cluj24.ro Dana Trif.

Anul trecut a fost pentru ea primul în învățământul preuniversitar.

“Eu vin din învățământul universiar, sunt cercetător, dar  să predau în învățământul preuniversitar e un lucru pe care mi l-am dorit tot timpul”, a mai spus Dana Trif, care a luat 10 și anul trecut la examenul de titularizare.

Spune aceste lucruri chiar dacă disciplina pe care o predă, educația socială, este una mai “dificilă”, având în vedere că nu sunt posturi titularizabile pentru aceasta.

Practic, la această disciplină este greu să existe o normă întreagă, așa că Dana Trif a predat anul trecut în patru școli din Cluj-Napoca.

Ea a fost profesor la Colegiul Național “George Coșbuc”, la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, la Colegiul Națioanal “Gheorghe Lazăr” și la Colegiul Național “Emil Racoviță”.

Anul acesta o va lua de la zero, probabil nu va mai fi profesor la aceleași licee, ci acolo unde se va preda această materie.

O materie care cuprinde gândire critică și drepturile copilului, educație interculturală și educație pentru cetățenie democratică.

Clujul, pe locul I la examenul de titularizare

Rata de promovare a cadrelor didactice din județul Cluj la concursul național de titularizare, înainte de conestații, este de 84,62%.

Un rezultat care a dus județul Cluj pe primul loc în țară.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax