Connect with us

ACTUALITATE

Electrificarea liniei de TREN Cluj-Napoca – Episcopia Bihor costă 3 miliarde de lei. Va crește viteza trenurilor

Publicat


tren

Compania Națională CFR SA anunță că s-a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare pe secțiunile Cluj-Aghireș (lotul 1) și Aghireș – Poieni (Lotul 2) aferente obiectivului ”Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor”, pentru creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Valoarea financiară totală estimată a contractelor este de 2,978 miliarde lei fără TVA, din care 1.505.138.213,54 lei fără TVA, pentru lotul 1 Cluj-Aghireș și 1.472.917.742,19 lei fără TVA, pentru lotul 2 Aghireș – Poieni.

Sursa de finanțare sunt fonduri externe nerambursabile, prin PNRR – Dezvoltarea infrastructurii feroviare și managementul traficului feroviar.

Obiectivul general celor 2 contracte de prestări servicii este electrificarea și reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră (166,2 km) pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate.

Ce lucrări se execută

Obiectivele specifice sunt creșterea vitezei de circulație la valori cuprinse între 120 km/h și 160 km/h pe întregul tronson, modernizarea stațiilor (inclusiv haltele de mișcare), modernizarea clădirilor stațiilor de călători, inclusiv construirea de pasarele şi/sau tuneluri pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare, modernizare poduri, podețe, repararea sistemului de drenaj, îmbunătățirea terasamentelor, facilitățile pentru persoanele cu dizabilități, montarea de panouri fonoabsorbante și/sau soluții alternative de reducere a nivelului de zgomot, construcția drumurilor de întreținere de-a lungul căii ferate (unde nu sunt disponibile drumuri publice), modernizarea instalațiilor de electrificare (25 kV) pe toată lungimea tronsonului, maximizarea capacității de transit, asigurarea interoperabilității prin implementarea STI, în special în ceea ce priveste sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din stații si haltele de miscare, instalații de centralizare electronică noi, în stații, și introducerea sistemului de siguranță ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R), modernizarea echipamentului de telecomunicații.

Prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe cele două loturi, Cluj – Aghireș (lotul 1) și Aghireș – Poieni (lotul 2), se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.

Durata de implementare este de 102 luni pentru fiecare contract, astfel: 6 luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuția lucrărilor, iar perioada de garanție a obiectivului este de minimum 60 de luni.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 14.02.2022, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE. Accident cu două MAȘINI la Chinteni. Una s-a RĂSTURNAT în afara drumului. 2 victime conștiente

Publicat

De

Un accident de circulație în care au fost implicate două mașini a avut loc în urmă cu puțin timp în Chinteni.

ISU Cluj intervine la locul accidentului. Din primele informații, în accident au fost implicate două mașini, iar una s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Accident la Cjinteni: 2 victime ieșite din mașină

La locul accidentului, au fost găsiți doi bărbați, ieșiți din mașină, conștienți și cooperanți, potrivit reprezentanților ISU Cluj.

A fost solicitată o ambulamță cu medic pentru a-i consulta și, dacă este cazul pentru a-i transporta la spital.

UPDATE

Cei doi bărbați de 28, respectiv 33 de ani nu au fost răniți grav și au refuzat transportul la spital.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO FOTO. TIFF 2022. Maia Morgenstern primește Premiul de Excelență. Care este programul festivalului și filmele surpriză

Publicat

Transilvania International Film Festival (TIFF) revine la Cluj în perioada 17-26 iunie 2022. Cu exact o lună înaintea debutului ediției TIFF.21, președintele TIFF Tudor Giurgiu, directorul artistic Mihai Chirilov și managerul Cristian Hordilă au dezvăluit ultimele noutăți despre programul festivalului, invitați și multe altele. 

„Actrița Maia Morgenstern va fi omagiată la cea de-a 21-a ediție a festivalului. Contribuția sa imensă adusă culturii române va fi recompensată cu Premiul de Excelență la Gala de Închidere TIFF, pe 25 iunie, o încununare a celor patru decenii dedicate scenei și marelui ecran”, au precizat aceștia.

Maia Morgenstern vine la Cluj

Spotul ediției curente este un alt omagiu adus Maiei, pentru filmul „Balanța”, în care a jucat în urmă cu 30 de ani și care a fost prezentat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes din 1992, în afara competiției.

„Într-una din scenele de început din <<Balanța>> lui Lucian Pintilie, eroina interpretată de Maia Morgenstern se uită la un home movie în care, copilă fiind, respinge jucăriile pe care i le oferă Moș Crăciun, înhață pistolul din mâinile lui și se preface că trage, în joacă, în invitații de la petrecere.

Cei care au văzut filmul știu că acest simulacru burlesc e cu titlu premonitoriu, capătând o dimensiune tragică în scena masacrului real de la final. Pentru cei care nu l-au văzut, umorul negru și verva delirantă a scenei din clipul promo al TIFF-ului din acest an devin cu atât mai frisonante cu cât realitatea de pe teren amenință să oglindească filmul de pe ecran”, evidențiază Mihai Chirilov.

Vezi spotul mai jos.

Rolul din „Balanța” i-a adus notorietatea internațională și i-a deschis calea către o lungă serie de colaborări cu nume emblematice din cinematografia mondială, după cum a susținut actrița însăși, într-un interviu realizat de Eva Sîrbu, și publicat în 1995 în revista Noul Cinema: „Şansa mea, în film, începe şi sfârşeşte cu domnul Lucian Pintilie. Dacă el nu m-ar fi luat în <<Balanţa>>, nimic n-ar fi fost mai departe’’.

Întâlniri cu Maia și nu numai

Maia Morgenstern va fi prezentă la TIFF pe 25 iunie și pentru premiera mondială a filmului Capra cu trei iezi, în regia lui Victor Canache, în care joacă alături de Marius Bodochi, o reinterpretare horror a celebrei povești din folclor, urmând ca în aceeași seară să primească Premiul de Excelență la Gala de decernare a premiilor TIFF din Piața Unirii.

„Sper să aibă întâlniri cu publicul, cu tinerii actori din programul nostru <<10 pentru film>>”, completează Tudor Giurgiu.

Vor veni și alți invitați speciali care vor fi anunțați mai târziu.

maia morgenstern premiul de excelență la tiff 2022

Lumea cinemaului în contextul războiului: „Mesajul TIFF-ului îndeamnă la creație, nu la distrugere”

Astfel, secvența cheie a fost inserată nu doar pentru că, în opinia lor, este unul dintre cele mai bune filme, ci și pentru că reprezintă cu acuratețe ceea ce mulți oameni simt în prezent, pe fondul conflictului aflat la doar câteva sute de kilometri de granița României.

În altă ordine de idei, spotul este un mesaj anti-război redat într-o manieră cinematografică, fiind susținut și de sloganul „Make Films, Not War!”, inspirat de clasicul „Make Love, Not War!”, lansat în anii ’60 în plină agresiune americană în Vietnam.

„Ni se pare că are forță, e incisiv, e necesar”, completează gazdele.

281763469 534132071603866 8587660285467308756 n

sursa: Facebook

posterul tiff 2022

Pe lângă citatul celebru, componenta vizuală are, la rândul său, un rol important.

„Mesajul TIFF-ului este unul care îndeamnă la creație, nu la distrugere, opunându-se ferm războiului și întreținerii iresponsabile a stării de conflict – de unde și imaginea <<camerei de filmat ca o armă>> de pe posterul ediției actuale. Altfel spus, singurul <<conflict>> pe care TIFF îl încurajează este cel de pe ecran, imaginat de scenarist și transpus în film de către regizor.

Nu glumim la ediția asta, încercăm să fim cât de serioși se poate, dat fiind că ficțiunea de pe ecran ar putea foarte bine să oglindească realitatea de pe teren”, punctează organizatorii.

Două filme românești concurează pentru trofeul Transilvania

Competiția de anul acesta, rezervată tinerilor regizori aflați la primul sau al doilea film, constă în proiecția a 12 filme, dintre care 2 sunt românești.

„<<Marocco>> (regizat de Emanuel Pârvu) și <<Balaur>> (regizat de Octav Chelaru) concurează pentru trofeul Transilvania. Primul titlu e o metaforă pentru ceea ce se întâmplă în film – un incident aparent minor antrenează o cavalcadă de evenimente, consecințele fiind devastatoare.

Cel din urmă este un debut, un thriller erotic-religios care va surprinde cu siguranță, fiind foarte provocator”, punctează Chirilov.

May be an image of jewellery and text that says "ANA INDRICAU SERBAN PAVLU TUDOR CUCU-DUMITRESCU SSIFF A FILM BY EMANUEL PARVU MIKADO FAMART FILM THE EAST COMPANY PRODUCTIONS PO NATURA PARTY CRINA SEMCIUC FAMART VLAD BRUMARU MS PRODUCTION Writter BOGOS Mix EMILIA POPESCU EMANUE PARVU TANIA FILIP Editor FINANCIERS PUBLICIS GROUPE ZEL& TAVIAN TELEVISION PANDA EUROLIFEFF"

Secțiune nouă: mai mult decât documentare, un gen hibrid

Anul acesta, o secțiune va fi dedicată documentarelor care surprind prin neconvenționalitate.

„După 20 de ani de TIFF, ne-am gândit să introducem o nouă secțiune competitivă, <<What’s Up Doc>> fiind dedicat documentariștilor aflați la început.

Ce face specială această secțiune e că nu am vrut să mergem pe documentare clasice, ci să privilegiem documentarele care flirtează foarte mult cu ficțiunea, pentru că mijloacele de expresie s-au diversificat foarte mult.

Vrem să vă uitați la filmele din secțiunea asta și să nu știți exact dacă ce vedeți este un film de ficțiune sau un documentar. Ambiguitatea asta ni s-a părut foarte stimulantă”, reliefează Chirilov.

Așadar, documentarele vor depăși limitele uzualului, împletindu-se cu ficțiunea și arta. Vezi mai jos trailerul documentarului hibrid românesc.

Premiu de 2000 de euro pentru câștigătorul secțiunii

Din categoria celor românești, „Pentru mine, tu ești Ceaușescu” se înscrie noii secțiuni. Acesta e un film care a avut premiera anul trecut și care cristalizează tendința diversificării documentarelor.

„Nu este atât de mult despre Ceaușescu, cât un portret de generație a ceea ce numim azi <<Millenials>>, o generație care nu a trăit cu Ceaușescu.

E vorba de câțiva tineri care sunt invitați la un casting să îl interpreteze pe conducător în anii lui de tinerețe revoluționară. E un film hibrid cu foarte multă reconstituire de epocă”, descrie acesta.

„Câmpiile”, un film existențialist de 3 ore aparține aceleiași categorii. Acțiunea și dinamismul nu îl caracterizează, totul e filmat cu o cameră fixă într-o mașină pe bancheta din spate, spectatorul petrecând astfel timp cu șoferul.

E o experiență inedită prin care se conturează diverse întrebări, în urma micilor detalii precum conversațiile telefonice ale celui de la volan, însă lista de filme care concurează este mai lungă.

Se acordă un premiu de 2000 de euro pentru filmul câștigător.

sursa: Facebook

13 filme românești: „Marea surpriză este un film ce reprezintă România la festivalul de la Cannes”

„Dacă anul trecut am avut inflație de documentare, anul acesta îl avem doar pe cel menționat anterior, care concurează și la această secțiune. În rest, avem foarte multe filme de ficțiune.

Câteva au avut premiera, le cunoașteți, dar avem și filme foarte noi pe care le veți vedea în premieră. Marea surpriză este, într-adevăr, <<Metronom>>, film ce reprezintă România la festivalul de la Cannes.

Regizorul Alexandru Belc vine la Cluj imediat după proiecția de la Cannes. I-am oferit un spațiu privilegiat la TIFF anul acesta, o proiecție în Piața Unirii”, indică directorul artistic.

278319958 108582168493528 7478539452754387071 n

sursa: Facebook

Unde-i film, acolo-i și muzică

Pentru că oriunde e film, e și muzică, iubitorii de cultură se vor putea bucura și de un mix al celor două tipuri de artă.

„Cred că anul ăsta este foarte bun și în ceea ce privește cine-concertele. Am anunțat deja un mare cine-concert cu Nosferatu, la Castelul Bánffy din Bonțida.

Vor urma alte două concerte, al francezilor de la Invaders, <<Moonwalk One>>, în ritmuri space rock, respectiv unul polonez, <<Bestia>>”, a spus Giurgiu.

May be an image of 1 person and text

May be an image of 3 people and text

…plus mâncare și alte surprize

Luni, 20 iunie, se va organiza un eveniment de tip street food cu refugiații stabiliți în România.

„Vor găti bunătățile și delicatesele foarte căutate, de altfel, iar încasările vor fi donate celor aflați în nevoie.

Sperăm să putem confirma și un nou concert la Cluj, al unei formații iconice din Ucraina, cvartetul popular DakhaBrakha, am fost primii din țară care i-am adus la Cluj în urmă cu 10 ani”, a adăugat președintele TIFF.

256577732 449508656532405 4595529407100055041 n

sursa: Facebook

Referitor la ceea ce se întâmplă în Ucraina, acesta speră să poată prezenta documentarul Navalny, împreună cu partenerii de la HBO.

„E un documentar năucitor despre tot ceea ce i s-a întâmplat disidentului Aleksei Navalnîi”, punctează acesta.

271814686 455327072817343 4680910500632049089 n

sursa: Facebook

Sfârșit de săptămână în familie la TIFF

Giurgiu a atras atenția și asupra unui proiect deja cu tradiție la TIFF, weekendul pentru familii și copii care, anul acesta, va avea loc în Parcul Poligon din Florești.

„Noutatea este că se va întâmpla în fiecare weekend și după-amiezele, înainte de filmul de seară din Florești, se vor organiza activități pentru familii”, explică el.

Susținerea tinerilor cineaști

Vor fi și două programe de formare a TIFF-ului.

„Pe primul deja l-am anunțat, e vorba de Drama Room. Alături de partenerii de la Netflix, vom demara un laborator prin care încurajăm cineaștii să vină cu proiecte de seriale, înscrierile sunt până în 3 iulie.

Le vom deschide și pe cele pentru atelierul Transilvania Talent Lab, care împlinește 10 ani și revine la formatul inițial.

Vom invita 12 tineri cineaști pe care îi vom ajuta să își perfecționeze cunoștințele nu doar în sensul dezvoltării scenariilor, ci și în domeniul producției, resurselor pentru finanțare, marketing, promovare, platforme de streaming, deci va fi un proiect foarte interesant pentru cei aflați la început de drum”, descrie președintele.

tudor giurgiu la conferința de presă tiff 2022 foto chris nemeș

Atmosferă unică la Muzeul de Artă

Nu în ultimul rând, la Muzeul de Artă va avea loc un nou format, desfășurându-se activități în cursul după-amiezii, cu câte un film pe seară. Înainte vor fi concerte, locul fiind decorat diferi față de anii trecuți.

„Va fi o atmosferă specială și relaxantă”, adaugă el.

A mulțumit tuturor celor care au făcut această ediție posibilă, de la sponsori la Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Ministerului Culturii.

„Îi mulțumesc în special Ministrului Lucian Romașcanu că a găsit o formulă de a mai ajusta puțin bugetul festivalului și de a suplimenta alocarea inițială”, conchide Giurgiu.

123270751 3497655906985621 2077820688882607875 n

sursa: Facebook (credit: Feleki István)

whatsapp image 2022 05 17 at 3.53.58 pm

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 340 de români au făcut doza 4 de vaccin anti-COVID. Lista MEDICILOR de familie din Cluj care fac imunizări

Publicat

De

vaccinare bun

Administrarea celei de a 4-a doze de vaccin împotriva Covid-19 a început în România luni, 16 mai. Această doză este recomdată celor cu vârste de peste 60 de ani. Doza 4 se poate face la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.

Vaccinul este Comirnaty, cel produs de Pfizer BioNTech și se administează după recomandările Agenției Europene a Medicamentului.

Aproape 340 de români au făcut cea de a 4-a doza de vaccin anti-Covid

Luni, la nivel național, 340 de persoane s-au vaccinat cu doza 4. Printre acestea persoane sever imunocompromise

Dovada vaccinării cu această doză va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Cei care doresc să își facă doza 4 de vaccin împotriva Covid-19 se pot adresa centrelor de vaccinare și medicilor de familie.

La Cluj mai funcționează un singur centru de vaccinare, respectiv cel din cadrul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, Calea Moților, nr. 68. Acesta își va înceta activitatea la 1 iulie.

Lista medicilor de familie din Cluj care vaccinează împotriva Covid-19

mf1

mf2

mf3

mf5

mf6

mf7

mf8

mf9

mf10

mf11

mf12

mf13

mf14

Citește mai departe

EVENIMENT

URMĂRIRE în trafic la Cluj. Șoferul a LOVIT două mașini și după încă un kilemetru s-a făcut nevăzut

Publicat

De

politie 2 bun

Polițiștii din Câmpia Turzii au pornit în urmărirea unui șofer care nu a oprit la semnalul regulamenter. În cursa nebună, șoferul a lovit o mașină parcată și una aflată în mișcare, dar tot nu a oprit. După un kilometru s-a dat jos din mașină și a fugit, lăsând în mașină un pasager.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 17.20 când polițistul din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Câmpia Turzii a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, pe strada Retezatului din Câmpia Turzii.

Urmărire în trafic la Cluj: Șoferul a lovit două mașini

Întrucât acesta nu a oprit la semnalele regulamentare, polițistul a solicitat sprijin colegilor din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, care au procedat la urmărirea autoturismului.

Pe timpul urmăririi bărbatul a acroșat un autovehicul parcat și un autoturism aflat în mișcare.

După o distanță de aproximativ 1 kilometru, bărbatul a abandonat autoturismul, iar pasagerul aflat împreună cu el, respectiv un tânăr de 24 de ani, a fost condus la sediul Poliției.

În continuare polițiștii municipiului Câmpia Turzii desfășoară activități pentru identificarea conducătorului auto și pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.

Foto: Arhivă

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate