Connect with us

ACTUALITATE

Kelemen Hunor, liderul UDMR, susține ideea unui armistițiu. Trei luni, după care vrea refacerea coaliției

Publicat


kelemen hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, este de acord cu ideea unui guvern minoritar, cu un armistițiu politic pentru o perioadă de trei luni. În acest răstimp, spune acesta, va trebui refăcută coaliția.

Kelemen Hunor susține ideea unui guvern minoritar, din care UDMR să facă parte, fie el condus și de generalul Nicolae Ciucă, în baza armistițiului cerut de premierul desemnat, care să fie susținut de forțele parlamentare.

„Eu cred că s-ar putea merge pe varianta propusă de Nicolae Ciucă – un armistițiu în următoarele trei luni de zile”, a declarat liderul UDMR, potrivit Mediafax, care citează Aleph News.

Citește și: ARMISTIȚIU pentru o perioadă scurtă de timp. Premierul desemnat Nicolae Ciucă propune guvern minoritar pentru o durată limitată

Kelemen Hunor a explicat de ce este vorba despre o perioadă atât de scurtă. În prima parte a anului viitor PSD va fi nevoit să ia o decizie și, dacă nu depune o moțiune de cenzură, trebuie să intre la guvernare, a spus liderul UDMR.

Termenul de câteva luni este necesar pentru refacerea încrederii între foștii parteneri de guvernare.

„Se poate trece peste multe afirmații în politică… Cu timpul se poate, trebuie să lași o perioadă de timp”, a adăugat politicianul cu privire la refacerea alianței PNL-USR-UDMR-Minorități.

Citește și: Dacian Cioloș: România are nevoie de o majoritate, nu de un armistiţiu. USR e gata de guvernare

Președintele UDMR a dezvăluit că nu a susținut guvernul propus de Dacian Cioloș pentru că liderul USR nu l-a contactat pe această temă!

„Dacă nu mă cauți, nu mă întrebi… a fost doar o întâlnire în trei… apoi m-a sunat de ziua mea și mi-a spus la mulți ani… cred că avea impresia că dacă liberalii acceptă, acceptăm și noi”, a spus Kelemen Hunor.

În ceea ce în privește pe social democrați, aceștia au anunțat că vor vrea un armistițiu agreat de toate partidele de dreapta „care au aruncat țara în criză”.

Sursa: Mediafax


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Cum va fi vremea în luna decembrie. Prognoza ANM

Publicat

De

Meteorologii au anunțat marți prognoza pentru luna decembrie. Vremea va fi, în prima parte, mai caldă decât normalul perioadei, iar între 6 și 13 decembrie temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice.

Săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte la munte.

Cu excepția regiunilor nord-estice, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în nord-vestul teritoriului și în sud-estul extrem.

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în regiunile nord-vestice.

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-vestice.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Petiție pentru extinderea rețelei de troleibuze din Cluj-Napoca

Publicat

Aproximativ 200 de clujeni au semnat deja petiția DeClic pentru activarea mai multor troleibuze în Cluj-Napoca. 

„În prezent în municipiul Cluj-Napoca circulă în medie la ore de vârf 54 de troleibuze pe cele 11 linii de troleibuz existente (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 14, 23 și 25).

În tot acest timp parcul CTP Cluj-Napoca numără numai puțin de 132 de troleibuze funcționale, deci mai mult decât dublul necesarului zilnic. 8 troleibuze Solaris achiziționate pe parcursul anului 2019 nu au ieșit deloc pe traseu până în prezent.

De asemenea 42 de troleibuze cu podea joasă dintre care 15 articulate stau în garaj de aproape un an de zile neavând pe ce rute să circule.

În aceste condiții cu niște investiții minime pentru extinderea rețelei de troleibuz pe străzile Liviu Rebreanu, Aleea Băișoara și zona Pasajului Mărăști s-ar putea electrifica linile 33, 34 și 48.

Proiectul există, însă trenează fără niciun motiv de luni bune.

De asemenea o extindere vitală prevăzută și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă este cea spre cartierul Zorilor pe traseul Calea Turzii-Strada Observator ceea ce ar duce la electrificarea linilor 35, 46B și 50, linile 35 și 46B reprezentând principalele linii spre Cartierul Zorilor un cartier cu o densitate mare a populației atât datorită blocurilor de locuințe cât și a căminelor studențești din Campusul Observator.

În plus prin reactivarea liniei de la Aeroport până în zona Pasajului Dezmir s-ar putea electrifica și linia 8.
Nu în ultimul rând o extindere extrem de importantă ar fi pe sectorul Grăini Mănăștur – Calea Florești – Strada Bucium/Vivo Cluj Napoca.

Astfel 3 linii extrem de importante de autobuz 9, 24 și 24B ar putea electrificate. Linia 24B este una dintre cele mai aglomerate linii de pe axa est-vest.

Toate extinderile enumerate mai sus sunt prevăzute în Planul de Mobilitate Urbane durabilă astfel fiind perfect compatibile cu un proiect din finanțare europeană care să conțină toate lucrările necesare”, se arată în textul petiției.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News.

Citește mai departe

ACTUALITATE

O stradă din Cluj-Napoca are, încă, numele unui COMUNIST francez. Până când?

Publicat

De

henri
Un clujean reclamă faptul că în municipiul Cluj-Napoca mai există o stradă care poartă numele unui comunist francez.  
”E posibil ca, în 2021, o stradă centrală din Cluj încă să se mai numească ”Henri Barbusse”?? În timp ce atâtea personalități de marcă ale Transilvaniei și ale capitalei sale istorice sunt anonime pentru contemporani, o stradă din Mărăști mai poartă încă numele utopicului comunist francez care și-a dedicat viața ”pelerinajelor” la Moscova, unde de altfel a și murit, și odelor dedicate bolșevismului – ”Stalin. O lume nouă văzută printr-un om” (1935) și ”Lenin și familia sa” etc.?”, a spus Dorin Sbău.
Acesta a postat și o fotografie a lui Henri Barbusse la sosirea la Moscova în una din vizitele lui în capitala sovietică, când a fot primit de un comitet de întâmpinare condus de Lev Davidovici Troțki.
Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bursucul”, nemulțumit după CFR Cluj-Academica Clinceni, 2-0: Am SUFERIT până la final

Publicat

CFR Cluj a obținut o victorie clară luni seara cu Academica Clinceni, însă Dan Petrescu a abordat același discurs cu care a obișnuit în ultima perioadă, spunând că „CFR a suferit până la final și că 2-0 e cel mai periculos scor”. 

„Meciul a fost mai greu decât spuneți voi. Mă bucur că i-am băgat pe Costache și Sigurjonsson de la început și că au marcat. Înseamnă că sunt cu capul aici și sunt profesioniști.

Am suferit până la final, chiar dacă ei n-au avut ocazii. 2-0 e cel mai periculos scor, până la urmă e bine că am câștigat meciul”, a spus Dan Petrescu.

Într-o intervenție mai scurtă decât de obicei, tehnicianul a ținut să-și felicite defensiva pentru încă un meci fără gol primit:

„E al cincilea meci în care nu primim gol, înseamnă că lucrurile au început să meargă așa cum îmi doresc eu”, a mai zis Dan Petrescu.

Sursa: GSP

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate