Connect with us

EVENIMENT

Ioan Ovidiu Sabău revine la U Cluj. A fost numit în funcția de director tehnic. Romario Pires rămâne la echipa de fotbal

Publicat


sabau

Ioan Ovidiu Sabău revine la FC Universitatea Cluj. Începând din data de 2 ianuarie, acesta ocupă poziția de director tehnic și va coordona activitatea sportivă a clubului, anunță reprezentanții echipei de fotbal.

De asemenea, staff-ul tehnic a fost completat cu Sandu Tăbârcă și Dan Didiță, iar Romario Pires rămâne la echipă și va fi prezent la reunirea lotului programată pe 3 ianuarie.

Crescut în spiritul ”U”

Cariera de fotbalist a lui Ioan Ovidiu Sabău a început în alb și negru, fiind crescut la centrul de copii și juniori al Universității Cluj. A debutat în tricoul primei echipe în 1985, jucând până în 1988, când a fost transferat de ASA Târgu Mureș.

Revenirea la Universitatea Cluj

Revenirea sa la ”U” de la începutul sezonului 2000/2001 a coincis cu primii pași în antrenorat. În acel an, echipa trecea printr-un moment dificil după retrogradarea în liga a III-a, iar Ioan Ovidiu Sabău s-a întors alături de „studenți” ca antrenor-jucător și a reușit promovarea în al doilea eșalon, arată reprezentanții echipei de fotbal.

Citește și: Eugen Neagoe PLEACĂ de la „U” Cluj. Va antrena pe Universitatea Craiova

În total, Ioan Ovidiu Sabău a strâns 56 de prezențe în tricoul Universității Cluj în toate competițiile, marcând 10 goluri. A mai jucat pentru echipe precum Feyernoord, Brescia, Reggiana, Rapid București și Gaz Metan Mediaș.

Acesta se întorce la echipa după ce Eugen Neagoe și-a anunțat plecarea

Cariera de antrenor a lui Neluțu Sabău

După ce a promovat în liga secundă alături de ”U”, pentru Sabău a urmat, între 2003 și 2005, o nouă experiență ca antrenor la Gaz Metan Mediaș, formație care se afla în liga secundă.

La începutul sezonului 2005/2006 face pasul spre Liga 1, preluând banca tehnică a Gloriei Bistrița. La finalul sezonului 2006/2007 se clasează pe locul 6 alături de bistrițeni și califică echipa în Cupa UEFA Intertoto, a treia competiție europeană la acel moment. În Intertoto, trece de Grbalj (Muntenegru) și Maccabi Haifa (Israel) și cedează în ultimul act în fața celor de la Atletico Madrid, după ce a câștigat prima manșă cu 2-1 la Bistrița și a pierdut la limită cu 0-1 în capitala Spaniei.

În 2009, a ajuns la Poli Timișoara, unde și-a început mandatul cu un parcurs european răsunător, eliminând Shakhtar Donetsk în turul al II-lea din UEFA Champions League. În play-off a dat peste Stuttgart, cedând cu 0-2 la general. A urmat o participare în grupele UEFA Europa League, unde bănățenii antrenați de Ioan Ovidiu Sabău au strâns cinci puncte.

Citește și: Neagoe, bun de PLATĂ. Câți bani trebuie să RESTITUIE Universității Cluj

Au urmat doi ani, între 2010 și 2012, pe banca celor de la CSM Târgu Mureș, formație nou-promovată în prima ligă alături de care se clasează pe poziția a noua în primul sezon.

După o perioadă de câteva luni la Rapid, a revenit la ASA Târgu Mureș, în divizia secundă, unde a antrenat până pe 25 martie 2014.

Un rol important în renașterea Universității Cluj

Ioan Ovidiu Sabău a contribuit la renașterea Universității Cluj din 2016, când echipa pornea la drum din Liga a IV-a. Atunci, a revenit din poziția de manager general, funcție pe care a ocupat-o până la sfârșitul sezonului 2018/2019.

Completări în staff-ul tehnic

Sandu Tăbârcă (antrenor secund), Dan Didiță (preparator fizic) completează, începând de astăzi, staff-ul tehnic al FC Universitatea Cluj.

Sandu Tăbârcă și-a început cariera de antrenor în Austria, la SKU Amstetten. A mai trecut pe la FC Waidhofen, după care a revenit în România la Gloria Bistrița, unde a fost antrenor principal în 2009. A mai trecut pe la Universitatea Craiova (2010 – 2011), unde a fost director sportiv, iar apoi antrenor secund.

În 2011, a ajuns la Voința Sibiu, unde a fost numit ca director tehnic, poziție pe care a ocupat-o și la FC Târgu Mureș până la sfârșitul sezonului 2011/2012. A fost antrenor secund la Rapid București (2012 – 2013) și principal pentru câteva etape. Din anul 2021, acesta a fost coordonator la centrul de copii și juniori al Politehnicii Timișoara.

Dan Didiță a debutat ca preparator fizic tocmai pe banca Universităţii Cluj, în turul sezonului competiţional 2003-2004. Dan Didiţă a fost antrenorul Şcolii de Fotbal “Nicolae Dobrin” în perioada 1996-2002, iar apoi s-a dedicat carierei de preparator fizic, activând, pe lângă Universitatea Cluj, la cluburile Gaz Metan Mediaş (2003-2005), Gloria Bistriţa (2005-2009), Politehnica Timişoara (2009-2010), FCM Târgu Mureş (2010-2011), Rapid Bucureşti (2011-2012), FC Argeş (2012-2013, 2017-2018), SCM Argeş Piteşti (2013-2014, 2016-2017) şi Academica Argeş (2014-2015).

Romario Pires rămâne la ”U”

Romario Pires rămâne la FC Universitatea Cluj, mijlocașul brazilian în vârstă de 33 de ani urmând să fie prezent la reunirea lotului programată pe 3 ianuarie. Jucătorul fusese informat de antrenorul Eugen Neagoe că nu va face parte din planurile pentru 2023, însă, în urma unei evaluări realizate de noul director tehnic Ioan Ovidiu Sabău, clubul a decis continuarea colaborării cu mijlocașul care a evoluat în 18 partide în prima parte a sezonului.

Sursa: Universitatea Cluj

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ALEGERI PREZIDENȚIALE. Clujenii votează. Prezența la urne la ora 20.00, în continuare sub cea din 2019

Publicat

urna

Votarea continuă la Cluj-Napoca. La ora 20.00, în jud. Cluj votaseră 55,44%.

Prezența la urne este puțin mai redusă ca în urmă cu 4 ani, când până la ora 20.oo votaseră 57,80% dintre locuitorii județului.

Prezența la vot în județul Cluj, la ora 20.00

În Cluj-Napoca, până la ora 20.00 au votat aproape 63,60% dintre locuitorii cu drept de vot. Acum 4 ani, prezența la vot la ora 20.00 era de 67,14%.

În județul Cluj au votat și aproape 75.753 de persoane pe liste suplimentare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE. Clujenii votează. Prezența la urne la ora 20.00, în continuare sub cea din 2019

La nivel național, prezența la vot este de 51,1%. Numărul celor care au votat, inclusiv în diaspora, se apropie de 10.000.000.

Județul Cluj se situa la 19.00 pe locul 2 ca prezență la vot, în timp ce Cluj-Napoca era pe primul loc.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sute de buletine de vot și autocolante, redistribuite în secțiile de vot aglomerate din Cluj-Napoca

Publicat

De

stampila

Primul tur al alegerilor prezidențiale se desfășoară fără incidente la Cluj-Napoca, duminică, 24 noiembire. Numărul mare de alegători din unele secții de votare a impus însă redistribuirea buletinelor de vot.

Potrivit autorităților, prezența ridicată la urne, inclusiv a celor care votează pe liste suplimentare – studenți și persoane care locuiesc fără forme legale în Cluj-Napoca, a impus creșterea numărului de buletine de vot și autocolante în secțiile de vot din anumite zone ale orașului.

Votul se desfășoară fără incidente

„Nu avem incidente. Avem multă lume care se prezintă la vot și trebuie să redistribuim buletine de vot. Mulți votează pe liste suplimentare, iar asta ocupă mult timp, trebuie să luăm buletine de la o secție și să le ducem la alta”, a declarat președintele Biroului Electoral Județean Cluj, judecătorul Adrian Popescu.

Redistribuirile au fost necesare în special pentru secțiile din centrul orașului și din cartierele dens populate. Astfel de solicitări au fost aprobate pentru secția 142 – Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, secția 66 – Școala „Ioan Bob”, secția 143 – Liceul Teoretic Unitarian „Janos Zsigmond”, secția 63 – Liceul Teoretic Elf, secția 61 – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, secția 1 – Colegiul Economic „Iulian Pop”.

Autoritățile monitorizează constant situația pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral și pentru a preveni eventualele sincope în aprovizionarea cu buletine de vot.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat de 37 de ani din Cutca, Cluj, AMENDAT pentru că ar fi îndrumat alegătorii să voteze cu un anumit candidat

Publicat

Scandal în bar la Huedin

Bărbat de 37 de ani din Cutca, jud. Cluj, a fost amendat de polițiști pentru că ar fi îndrumat alegătorii să voteze cu un anumit candidat.

„Potrivit ultimelor date centralizate la nivelul Centrului de Comunicare Județean Cluj, de la începerea votării s-au primit 5 sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile incidente referitoare la procesul electoral.

Au fost constatate 4 fapte de natură contravențională și una de natură penală. Dintrea acestea, 2 au fost confirmate, 3 sunt în curs de verificare.

Bărbat de 37 de ani din Cutca, Cluj, AMENDAT pentru că ar fi îndrumat alegătorii să voteze cu un anumit candidat

Exemplu de incident înregistrat în ultimele ore:

În data de 24 noiembrie 2024, la nivelul Secției 7 Poliție Rurală Gherla, a fost înregistrată o sesizare din partea personalului de pază al Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj, aflat la Secția de votare nr. 390 din comuna Sânmartin, sat Cutca.

Sesizarea a vizat un bărbat în vârstă de 37 de ani, care ar fi îndrumat alegătorii să voteze cu un anumit candidat la alegerile prezidențiale.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că bărbatul respectiv ar fi sfătuit un alt cetățean, în vârstă de 55 de ani, să voteze cu un anumit candidat, acțiunea având loc în proximitatea secției de votare.

Ca urmare, acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 370/2004 privind alegerea Președintelui României.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj reamintește importanța respectării normelor legale care reglementează procesul electoral, pentru a asigura desfășurarea acestuia în condiții de legalitate și corectitudine”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

ALEGERI PREZIDENȚIALE. Clujenii votează. Prezența la urne la ora 18.00, în continuare mai mică decât în 2019

Publicat

cabine vot

Procesul votării continuă la Cluj-Napoca. La ora 18, în jud. Cluj votaseră 47,95%.

Prezența la urne este puțin mai slabă ca în urmă cu 4 ani, când până la ora 18.oo votaseră 50,82% dintre locuitorii județului.

Prezența la vot în județul Cluj, la ora 18.00

În Cluj-Napoca, până la ora 18 au votat aproape 54,2% dintre locuitorii cu drept de vot. Acum 4 ani, prezența la vot la ora 18.00 era de 58,45%.

În județul Cluj au votat duminică, 24 noiembrie, și aproape 61.612 de persoane pe liste suplimentare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE. Clujenii votează. Prezența la urne la ora 18.00, în continuare mai mică decât în 2019

La nivel național, prezența la vot este de 45,47%. Numărul celor care au votat, inclusiv în diaspora, se apropie de 8.900.000.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax