Connect with us

EVENIMENT

INTERVIU VIDEO/ Radu Molnar (USRPLUS): Trebuie să readucem Parlamentul acolo unde îi este locul și anume un for care reprezintă oamenii (PE)

Publicat


Candidatul USRPLUS Cluj, Radu Molnar, ocupă locul trei pe lista pentru Camera Deputaților. IT-ist de profesie, acesta consideră că un parlamentar trebuie să reprezinte fiecare om din circumscripția lui care îi dă votul și chiar și pe cei care nu l-au votat. Molnar va susține în Parlament proiecte de digitalizare, utile în perioada pandemiei, și crede că prioritatea alegerilor este intrarea alianței USRPLUS la guvernare.

Radu Molnar a acordat un interviu pentru Cluj24.ro.

E nevoie de implicare activă, nu vine nimeni să se salveze

Rep: Dle Radu Molnar, veniți din mediul IT. Ce v-a determinat să faceți pasul spre politică?

R.M.: Pentru mine, momentul crucial a fost tragedia de la Colectiv, pentru mine acela a fost momentul în care mi-am dat seama că nu mai pot sta deoparte. Faptul că până atunci nu mă mai implicasem în viața civică sau în viața politică a României prin asta m-am făcut indirect, chiar și eu vinovat de faptul că am lăsat cu toții ca sistemul acesta corupt să crească sub ochii noștri. Sistem care s-a dovedit a fi criminal și care se dovedește încă a fi criminal chiar și în zilele noastre. Și da, acela a fost momentul în care am spus că nu se mai poate, că trebuie să contribui și eu cumva, cum pot. Cam atunci am realizat că nu vine nimeni să ne salveze, trebuie să ne salvăm noi pe noi înșine.

Rep: Ați mai cochetat până acum cu politica? Cu vreun partid?

R.M.: Nu. În 2016 a fost pentru prima oară când am intrat în contact cu vreun partid, a fost USR atunci și am intrat în USR. La început nu m-am implicat nici eu foarte mult, am zis că intru, îmi plătesc cotizația, și asta va fi contribuția mea dar, încet-încet, mi-am dat seama că este nevoie de implicare activă. Eram foarte puțini oameni și foarte mult de muncă și, vrând-nevrând, a trebuit să pun și eu umărul. De atunci am avut și funcții de conducere în USR, am condus trei campanii electorale.

Rep: Ați început din partea civică spre politică?

R.M.: Asta este ceva normal, cred că de la protestele de atunci, jumate din Cluj era implicat, erau zeci de mii de oameni acolo în stradă. După Colectiv și Ordonanța 13 și tot atacul împotriva justiției. Eram în stradă în fiecare seară.

Compatibil cu USR de la început

Rep: De ce ați ales USR?

R.M.: În 2016, din punctul meu de vedere, nu exista altă alternativă. Cumva am fost norocos că s-a potrivit apariția USR cu momentul în care am decis să mă implic, știam de Nicușor Dan, de luptele pe care le dădea la București, cu mafia imobiliară de acolo. Cumva, a venit foarte natural să intru în USR. Nu s-a pus problema de alt partid.

Rep: Ați fost compatibil cu USR de la început.

R.M.: Da.

Rep: Ce v-a nemulțumit, ce v-a dezamăgit la partidele vechi? Ce nu au făcut?

R.M.: Multe lucruri. Cred că primul și cel mai evident este corupția. Corupția și nepotismul promovat de partidele din ultimii 30 de ani de zile. Statul român a ajuns să fie atât de căpușat și condus de oameni care nu au ce căuta acolo, care nu știu să facă treaba respectivă și sunt acolo doar din cauză că sunt membri de partid sau cunoștințe sau pile, relații și așa mai departe. Cred că acesta a fost și lucrul care ne-a scos pe mulți în stradă în perioada respectivă.

Rep: Un nou partid, cu oameni noi, care nu au făcut politică și care au venit cu un alt discurs…

R.M.: Mulți veniți din mediul privat, ca și mine, oameni care au muncit , care au dovedit că pot realiza lucruri în viață, care pot duce proiecte la final. E normal să fi atras de un asemenea partid care arată substanță din punct de vedere uman.

Rep: Nu v-ați fi găsit locul într-un partid vechi, din cele care există?

R.M.: Chiar nu. În ultimii patru ani în care am avut contact direct cu celelalte partide, mi-au confirmat că nu.

Dacă ar merge politica cum merge IT-ul, România ar duce-o mai bine

Rep: Ce au în comun politica și IT-ul?

R.M.: Dacă ar merge politica cum merge IT-ul, țara asta ar duce-o mult mai bine. Agenda parlamentarilor este atât de vastă încât nu poți zice că dacă te pricepi la un domeniu te poți axa numai pe acela. Ca și politician, trebuie să reprezinți oamenii în toate domeniile și nu ai cum să zici că eu doar la asta mă pricep și doar asta fac.

Și asta se reflectă și în modul la care lucrez eu, chiar și pentru candidatura aceasta mi-am făcut în jurul meu o echipă cu care voi merge mai departe și care va forma echipa mea de consilieri, oameni cu cunoștințe în diferite domenii și pe care mă voi baza în decizii de genul acesta în domenii specifice, în care nu sunt eu cunoscător.

Ca și parlamentar nici nu e neapărat să fi specialist în toate domeniile, nici nu ai cum, de fapt. Munca aceasta este eminamente politică, trebuie să îți asumi responsabilitatea de a reprezenta oamenii și de a te asigura că ești reprezentativ pentru cei care te-au votat.

Campania electorală, mai grea în pandemie

Rep: Ați fost în campania electorală, cum au decurs primele două săptămâni?

R.M.: E complet atipică. Am mai condus trei campanii până acum și pot spune că e foarte ciudată această campanie. Pentru noi este mai grea, pentru că am fost obișnuiți să fim partidul acela care este în stradă, alături de oameni și, cumva, era lucrul prin care ne recunoșteau oamenii, ”ăștia de la USRPLUS ne dau ziare pe stradă și cu care poți vorbi”.

Or acum nu putem face lucrul acesta și, cumva, ne doare. Acolo ar fi locul nostru, în stradă și acum nu putem face lucrul acesta. Din acest punct de vedere e mai grea.

Rep: Ați ținut legătura cu alegătorii, știți ce așteaptă? Ce feedback aveți de la alegătorii din Cluj, dacă ați fost și în județ.

R.M.: În perioada asta suntem în online, trebuie să protejăm oamenii de pandemia aceasta și așa ne facem și noi partea. Nu stăm în stradă ci discutăm cu oamenii online. Și așteptările de la noi sunt foarte mari, oamenii își pun multe speranțe în USRPLUS și noi trebuie să ne asigurăm că nu dezamăgim.

Parlamentarii, depozitarii speranțelor populației

Rep: Ce sperați să schimbați în România din postura de parlamentar?

R.M.: Să readucem Parlamentul acolo unde îi este locul și anume un for care reprezintă oamenii. Asta e treaba fiecărui parlamentar în parte, fiecare parlamentar trebuie să fie conștient că el reprezintă niște oameni, cei care l-au votat.

În momentul de față, dacă te uiți la cum funcționează Parlamentul și cum funcționează fiecare parlamentar în parte nu poți spune că este așa, majoritatea celor care sunt acolo au uitat că populația și-a pus speranțe în ei, că și-au pus năzuințele lor acolo. Și ei sunt depozitarii acestor speranțe ale populației. Și noi trebuie să revenim la acest lucru, parlamentarii asta trebuie să reprezinte, fiecare om din circumscripția lui care îi dă votul și chiar și pe cei care nu i-au dat votul pentru că odată ajuns acolo îi reprezinți pe toți.

Guvern cu PNL

Rep: Aveți proiecte legislative în domeniul în care sunteți specialist, de sprijinire a educației online, a telemuncii?

R.M.: USRPLUS are un program extins pe partea de digitalizare și eu mi-am asumat domeniul acesta, inclusiv în învățământ trebuie să implementăm măsuri de genul biblioteci școlare online, platforme de e-learning.

Lucrurile acestea nici măcar nu sunt revoluționare, ele sunt în Legea Educației. Pur și simplu nu le-a implementat nimeni până acum. Acest lucru s-a dovedit foarte rău acum când ar fi fost nevoie de aceste platforme online, elevii ar fi nevoie de acces la lecții filmate online. Acum în pandemie ar fi fost extraordinar să avem lucrurile acestea. Nu s-au făcut până acum, trebuie să ne asigurăm că le implementăm noi pe viitor.

Rep: Care ar fi primul proiect legislativ pe care îl veți depune ca viitor deputat al USRPLUS Cluj?

R.M.: Cred că prioritatea tuturor parlamentarilor USRPLUS și a noastră ca și partid trebuie să fie intrarea la guvernare, să sprijim un guvern care poate duce România acolo unde îi este locul, care să facă reformele de care are nevoie România.

Rep: Guvern cu PNL, cu PMP, singuri?

R.M.: În funcție de rezultat dar, probabil, cu PNL. Ei sunt partidul de care suntem cei mai apropiați ca și viziune pro-vestică, pro-europeană și reformistă. Da, probabil că împreună cu PNL.

Rep: Sunteți mai compatibili cu PNL decât cu PMP, sau împreună puteți asigura o majoritate dacă PMP va intra în Parlament?

R.M.: Chiar nu știu care este ideologia PMP și care este direcția în care vor să ducă România. Până acum nu mi se pare că au dat semne că ar fi clar într-o direcție sau alta. I-am văzut colaborând cu PSD în unele consilii locale. Nu sunt convins că am putea face o alianță cu ei.

”Nu am luat și nu am dat șpagă niciodată”

Rep: Spuneți-ne câteva cuvinte despre dvs, vă rog să vă prezentați alegătorilor.

R.M.: Eu mă consider un om simplu, muncesc încă din primul an de facultate, provin dintr-o familie care nu avea mijloacele să mă întrețină, așa că a trebuit să mă întrețin de unul singur. Muncesc de 19 ani, m-am întreținut singur întotdeaua, mi-am făcut o carieră în domeniul IT muncind și învățând foarte mult. Mă consider un om onest, nu am luat și nu am dat șpagă niciodată. Consider că asta vreau să aduc în Parlament, să fiu vocea oamenilor care consideră că prin muncă onestă pot reuși în viață.

Rep: Ați lucrat doar în privat, nu ați avut o slujbă de bugetar?

R.M.: Primul meu job a fost la UBB acolo da, am fost bugetar…

Rep: Ce mesaj transmiteți alegătorilor din județul Cluj?

R.M.: Mergeți și votați. Chiar dacă nu v-am convins eu sau nu v-au convins colegii mei, mergeți și votați. Acesta este cel mai important, să nu lăsați pe alții să aleagă în locul dvs. Și uitați-vă pe liste, luați ofertele electorale ale fiecărui partid, vedeți care considerați că vă reprezintă mai bine interesele și care vă inspiră mai multă încredere. Comparați PNL cu USRPLUS, cu PMP, cu UDMR și luați o decizie.

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

PMP Turda acuză opoziția că ține „la sertar” proiectul privind bursele elevilor

Publicat

Partidul Mișcarea Populară(PMP) Turda a lansat câteva acuzații la adresa opoziției formată din alianța PNL-UDMR, declarând public că cele două partide ar ignora voit proiectul privind bursele elevilor, lăsându-l înafara ordinii de zi din cadrul ședinței de Consiliu Local al Turda. PMP mai spune că în loc ca aceștia să se ocupe de bursele elevilor, aleg să ăși numească oamenii lor în Consiliile de la SC Salina Turda SA și SC Domeniul Public Turda SA.

„Asistăm la un abuz grav”

Astfel, într-o postare pe o rețea de socializare, Partidul Mișcarea Populară Turda scrie:

„Proiectul de hotărâre privind stabilirea burselor școlare pentru elevii turdeni, inițiat de consilierii PMP Turda, nu a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Turda, din data de 28 ianuarie 2021. Asistăm la un abuz grav și la o palmă dată principiilor democrației!

Persoane „sprijinite” de PNL-UDMR Turda

În schimb, alianța PNL-UDMR Turda este preocupată de numirea oamenilor lor (pentru ”merite deosebite” și ”servicii aduse partidului”) în Consiliile de Administrație de la SC Salina Turda SA și SC Domeniul Public Turda SA. Proiectele depuse de consilierii PNL-UDMR Turda sunt elaborate la circa o lună și jumătate după cel depus de PMP Turda, cu bursele școlare ale elevilor, însă acela se ține la sertar, fiind promovate interesele PNL-UDMR Turda”.

Totodată, cei de la PMP Turda au scris și câteva nume a câtorva persoane, care ar fi „sprijinite de alianța PNL-UDMR”, cerând totodată, prin intermediul postării, informații suplimentare despre persoanele menționate.

Întreaga declarație a PMP Turda poate fi văzută AICI.

Sursă foto: Facebook/ PMP Turda

Citește mai departe

EVENIMENT

Rata incidenței în județul Cluj a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Aproape 90 de clujeni, confirmați în ultimele 24 de ore

Publicat

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

Rata incidenţei pe judeţul Cluj  este în acest moment de 2,90 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, 88 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

Totalul numărului de teste efectuate este de 707, din care 353 diagnostic grupe de risc, 172 teste efectuate la cerere și 182 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 340.771 de teste, la nivelul județului Cluj, fiind internați momentan 663 de pacienți, din care 629 din județul Cluj.

301 de clujeni decedați

79 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 1.877, din care 1.505 din județul Cluj;

Total decedați 417, din care 301 din județul Cluj.

Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și SAJ) – 520

Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 2.214;

Peste 150 de sancțiuni aplicate

Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 188;

Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 155/15.000 lei;

Persoane verificate – 1.139 din care: în izolare – 728, în carantină – 266 și în trafic zi/noapte – 145.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 17.700 de români au murit din cauza COVID-19, până astăzi. 54 de români au murit în ultima zi

Publicat

Până astăzi, 24 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 711.010 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

653.125 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.816 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi:

Nr. crt. Județ Număr de cazuri confirmate(total) Număr de cazuri nou confirmate Incidența  înregistrată la 14 zile
1. Alba 13498 36 1,53
2. Arad 15413 27 1,38
3. Argeș 19996 23 0,86
4. Bacău 18295 63 1,35
5. Bihor 19659 73 1,61
6. Bistrița-Năsăud 8079 18 1,05
7. Botoșani 9477 31 1,5
8. Brașov 28023 116 2,25
9. Brăila 9191 14 1,43
10. Buzău 8850 14 0,52
11. Caraș-Severin 7483 27 1,86
12. Călărași 6981 9 1,02
13. Cluj 34476 88 2,9
14. Constanța 29284 44 1,83
15. Covasna 5457 15 0,89
16. Dâmbovița 16214 42 1,23
17. Dolj 17034 79 1,25
18. Galați 18366 40 1,68
19. Giurgiu 7173 51 1,26
20. Gorj 5574 10 0,76
21. Harghita 5693 6 0,59
22. Hunedoara 13156 58 1,33
23. Ialomița 7481 18 0,87
24. Iași 30584 94 0,8
25. Ilfov 27788 52 2,91
26. Maramureș 12845 66 2,47
27. Mehedinți 5457 14 0,8
28. Mureș 16354 33 1,06
29. Neamț 12343 36 1,24
30. Olt 10376 24 0,58
31. Prahova 25607 25 0,93
32. Satu Mare 8068 26 1,67
33. Sălaj 6971 33 1,85
34. Sibiu 18213 27 1,23
35. Suceava 18181 83 1,87
36. Teleorman 8715 3 1,2
37. Timiș 31086 127 3,52
38. Tulcea 5974 19 1,09
39. Vaslui 11721 25 1,2
40. Vâlcea 10834 43 1,23
41. Vrancea 7631 17 0,6
42. Mun. București 115532 342 2,37
43. Cazuri noi nealocate pe județe 1877* -175
 TOTAL 711.010 1.816

                                                                                                         

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 471 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Distribuția pe județe a acestor cazuri:

 Nr. Crt. JUDEȚ Probe pozitive la retestare
1 ALBA 12
2 ARAD 8
3 ARGEŞ 12
4 BACĂU 11
5 BIHOR 7
6 BISTRIŢA-NĂSĂUD 3
7 BOTOŞANI 3
8 BRĂILA 1
9 BRAŞOV 11
10 BUZĂU 4
11 CĂLĂRAŞI 3
12 CARAŞ-SEVERIN 2
13 CLUJ 9
14 CONSTANŢA 6
15 COVASNA 2
16 DÂMBOVIŢA 8
17 DOLJ 5
18 GALAŢI 13
19 GIURGIU 1
20 GORJ 8
21 HARGHITA 3
22 HUNEDOARA 13
23 IALOMIŢA 9
24 IAŞI 34
25 ILFOV 12
26 MARAMUREŞ 8
27 MEHEDINŢI 5
28 MUNICIPIUL BUCUREŞTI 65
29 MUREŞ 11
30 NEAMŢ 21
31 OLT 10
32 PRAHOVA 7
33 SĂLAJ 11
34 SATU MARE 11
35 SIBIU 5
36 SUCEAVA 33
37 TELEORMAN 10
38 TIMIŞ 54
39 TULCEA 5
40 VÂLCEA 8
41 VASLUI 4
42 VRANCEA 3
TOTAL 471

 

Până astăzi, 17.776 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Un pacient decedat fără comorbidități

În intervalul 23.01.2021 (10:00) – 24.01.2021 (10:00) au fost raportate 54 decese (33 bărbați și 21 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani,  Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Mehedinți, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea și București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de peste 80 de ani.

Peste 1.000 de români la ATI

53 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.803. Dintre acestea, 1.020 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.300.790 de teste RT-PCR și 77.927 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 10.916 teste RT-PCR (6.491 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.425 la cerere) și 3.586 de teste rapide antigenice.

Peste 5.800 de amenzi aplicate în ultima zi

Pe teritoriul României, 46.125 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.725 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 71.601 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 146 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.594 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 23 ianuarie, 5.813 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.108.755 de lei.

7.712 Romania infectați în străinătate

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 4 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 7.712 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus):

 • 1.991 în Italia,
 • 1.647 în Spania,
 • 173 în Marea Britanie,
 • 125 în Franța,
 • 3.115 în Germania,
 • 93 în Grecia,
 • 49 în Danemarca,
 • 36 în Ungaria,
 • 28 în Olanda,
 • 2 în Namibia,
 • 4 în SUA,
 • 7 în Suedia,
 • 131 în Austria,
 • 22 în Belgia,
 • 6 în Japonia,
 • 2 în Indonezia,
 • 36 în Elveția,
 • 3 în Turcia,
 • 2 în Islanda,
 • 2 în Belarus,
 • 2 în Bulgaria,
 • 12 în Cipru,
 • 2 în India,
 • 2 în Ucraina,
 • 8 în Emiratele Arabe Unite,
 • 12 în Republica Moldova,
 • 3 în Muntenegru,
 • 180 în Irlanda și
 • câte unul în Argentina, Tunisia, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Singapore, Slovenia, Federația Rusă și Croația.

 

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 145 de cetățeni români aflați în străinătate, 33 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 20 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 4 în Irlanda, 2 în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia și unul în Iran, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO/ Unirea Principatelor sărbătorită la Cluj în fața bustului lui Alexandru Ioan Cuza

Publicat

De

Ziua Unirii Principatelor Române este marcată duminică, 24 ianuarie, la Cluj-Napoca printr-o ceremonie militară organizată la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza situat vizavi de Prefectura Cluj.
Programul include o slujbă religioasă și depuneri de coroane de flori.
Detașamentul de onoare va fi format din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” și Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.
La eveniment sunt prezenți parlmentari, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prefectul Mircea Abrudean, dar și ministrul agriculturii, Adrian Oros.
La începutul ceremoniei a fost intonat imnul național al României, după care a avut loc oficierea slujbei religioase.
Cu ocazia oficializării slujbei religioase din cadrul evenimentului, Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, a îndemnat la ideea de unire a oamenilor, făcând referire și la declarațiile noului președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.
„Dragi clujeni, ce zi frumoasă avem astăzi! Românii și-au apărat mai mult limba, identitatea și credința, decât viața. Românii au demonstrat că știu să-și ia soarta în propriile mâini”, sunt doar câteva dintre declarațiile primarului Emil Boc, prezent la eveniment.
Edilul clujean a mai vorbit și despre viitor, despre importanța unei vieți mai bună în România, care să nu îi facă pe români să părăsească țara, plecând peste hotare din cauze economice, dar să aibă totuși, posibilitatea de a fi liberi, putând pleca în scop turistic, oriunde în lume.
La sfârșitul ceremoniei a avut loc depunerea coroanelor de flori.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate