Connect with us

EVENIMENT

INTERVIU VIDEO/ Radu Molnar (USRPLUS): Trebuie să readucem Parlamentul acolo unde îi este locul și anume un for care reprezintă oamenii (PE)

Publicat


Candidatul USRPLUS Cluj, Radu Molnar, ocupă locul trei pe lista pentru Camera Deputaților. IT-ist de profesie, acesta consideră că un parlamentar trebuie să reprezinte fiecare om din circumscripția lui care îi dă votul și chiar și pe cei care nu l-au votat. Molnar va susține în Parlament proiecte de digitalizare, utile în perioada pandemiei, și crede că prioritatea alegerilor este intrarea alianței USRPLUS la guvernare.

Radu Molnar a acordat un interviu pentru Cluj24.ro.

E nevoie de implicare activă, nu vine nimeni să se salveze

Rep: Dle Radu Molnar, veniți din mediul IT. Ce v-a determinat să faceți pasul spre politică?

R.M.: Pentru mine, momentul crucial a fost tragedia de la Colectiv, pentru mine acela a fost momentul în care mi-am dat seama că nu mai pot sta deoparte. Faptul că până atunci nu mă mai implicasem în viața civică sau în viața politică a României prin asta m-am făcut indirect, chiar și eu vinovat de faptul că am lăsat cu toții ca sistemul acesta corupt să crească sub ochii noștri. Sistem care s-a dovedit a fi criminal și care se dovedește încă a fi criminal chiar și în zilele noastre. Și da, acela a fost momentul în care am spus că nu se mai poate, că trebuie să contribui și eu cumva, cum pot. Cam atunci am realizat că nu vine nimeni să ne salveze, trebuie să ne salvăm noi pe noi înșine.

Rep: Ați mai cochetat până acum cu politica? Cu vreun partid?

R.M.: Nu. În 2016 a fost pentru prima oară când am intrat în contact cu vreun partid, a fost USR atunci și am intrat în USR. La început nu m-am implicat nici eu foarte mult, am zis că intru, îmi plătesc cotizația, și asta va fi contribuția mea dar, încet-încet, mi-am dat seama că este nevoie de implicare activă. Eram foarte puțini oameni și foarte mult de muncă și, vrând-nevrând, a trebuit să pun și eu umărul. De atunci am avut și funcții de conducere în USR, am condus trei campanii electorale.

Rep: Ați început din partea civică spre politică?

R.M.: Asta este ceva normal, cred că de la protestele de atunci, jumate din Cluj era implicat, erau zeci de mii de oameni acolo în stradă. După Colectiv și Ordonanța 13 și tot atacul împotriva justiției. Eram în stradă în fiecare seară.

Compatibil cu USR de la început

Rep: De ce ați ales USR?

R.M.: În 2016, din punctul meu de vedere, nu exista altă alternativă. Cumva am fost norocos că s-a potrivit apariția USR cu momentul în care am decis să mă implic, știam de Nicușor Dan, de luptele pe care le dădea la București, cu mafia imobiliară de acolo. Cumva, a venit foarte natural să intru în USR. Nu s-a pus problema de alt partid.

Rep: Ați fost compatibil cu USR de la început.

R.M.: Da.

Rep: Ce v-a nemulțumit, ce v-a dezamăgit la partidele vechi? Ce nu au făcut?

R.M.: Multe lucruri. Cred că primul și cel mai evident este corupția. Corupția și nepotismul promovat de partidele din ultimii 30 de ani de zile. Statul român a ajuns să fie atât de căpușat și condus de oameni care nu au ce căuta acolo, care nu știu să facă treaba respectivă și sunt acolo doar din cauză că sunt membri de partid sau cunoștințe sau pile, relații și așa mai departe. Cred că acesta a fost și lucrul care ne-a scos pe mulți în stradă în perioada respectivă.

Rep: Un nou partid, cu oameni noi, care nu au făcut politică și care au venit cu un alt discurs…

R.M.: Mulți veniți din mediul privat, ca și mine, oameni care au muncit , care au dovedit că pot realiza lucruri în viață, care pot duce proiecte la final. E normal să fi atras de un asemenea partid care arată substanță din punct de vedere uman.

Rep: Nu v-ați fi găsit locul într-un partid vechi, din cele care există?

R.M.: Chiar nu. În ultimii patru ani în care am avut contact direct cu celelalte partide, mi-au confirmat că nu.

Dacă ar merge politica cum merge IT-ul, România ar duce-o mai bine

Rep: Ce au în comun politica și IT-ul?

R.M.: Dacă ar merge politica cum merge IT-ul, țara asta ar duce-o mult mai bine. Agenda parlamentarilor este atât de vastă încât nu poți zice că dacă te pricepi la un domeniu te poți axa numai pe acela. Ca și politician, trebuie să reprezinți oamenii în toate domeniile și nu ai cum să zici că eu doar la asta mă pricep și doar asta fac.

Și asta se reflectă și în modul la care lucrez eu, chiar și pentru candidatura aceasta mi-am făcut în jurul meu o echipă cu care voi merge mai departe și care va forma echipa mea de consilieri, oameni cu cunoștințe în diferite domenii și pe care mă voi baza în decizii de genul acesta în domenii specifice, în care nu sunt eu cunoscător.

Ca și parlamentar nici nu e neapărat să fi specialist în toate domeniile, nici nu ai cum, de fapt. Munca aceasta este eminamente politică, trebuie să îți asumi responsabilitatea de a reprezenta oamenii și de a te asigura că ești reprezentativ pentru cei care te-au votat.

Campania electorală, mai grea în pandemie

Rep: Ați fost în campania electorală, cum au decurs primele două săptămâni?

R.M.: E complet atipică. Am mai condus trei campanii până acum și pot spune că e foarte ciudată această campanie. Pentru noi este mai grea, pentru că am fost obișnuiți să fim partidul acela care este în stradă, alături de oameni și, cumva, era lucrul prin care ne recunoșteau oamenii, ”ăștia de la USRPLUS ne dau ziare pe stradă și cu care poți vorbi”.

Or acum nu putem face lucrul acesta și, cumva, ne doare. Acolo ar fi locul nostru, în stradă și acum nu putem face lucrul acesta. Din acest punct de vedere e mai grea.

Rep: Ați ținut legătura cu alegătorii, știți ce așteaptă? Ce feedback aveți de la alegătorii din Cluj, dacă ați fost și în județ.

R.M.: În perioada asta suntem în online, trebuie să protejăm oamenii de pandemia aceasta și așa ne facem și noi partea. Nu stăm în stradă ci discutăm cu oamenii online. Și așteptările de la noi sunt foarte mari, oamenii își pun multe speranțe în USRPLUS și noi trebuie să ne asigurăm că nu dezamăgim.

Parlamentarii, depozitarii speranțelor populației

Rep: Ce sperați să schimbați în România din postura de parlamentar?

R.M.: Să readucem Parlamentul acolo unde îi este locul și anume un for care reprezintă oamenii. Asta e treaba fiecărui parlamentar în parte, fiecare parlamentar trebuie să fie conștient că el reprezintă niște oameni, cei care l-au votat.

În momentul de față, dacă te uiți la cum funcționează Parlamentul și cum funcționează fiecare parlamentar în parte nu poți spune că este așa, majoritatea celor care sunt acolo au uitat că populația și-a pus speranțe în ei, că și-au pus năzuințele lor acolo. Și ei sunt depozitarii acestor speranțe ale populației. Și noi trebuie să revenim la acest lucru, parlamentarii asta trebuie să reprezinte, fiecare om din circumscripția lui care îi dă votul și chiar și pe cei care nu i-au dat votul pentru că odată ajuns acolo îi reprezinți pe toți.

Guvern cu PNL

Rep: Aveți proiecte legislative în domeniul în care sunteți specialist, de sprijinire a educației online, a telemuncii?

R.M.: USRPLUS are un program extins pe partea de digitalizare și eu mi-am asumat domeniul acesta, inclusiv în învățământ trebuie să implementăm măsuri de genul biblioteci școlare online, platforme de e-learning.

Lucrurile acestea nici măcar nu sunt revoluționare, ele sunt în Legea Educației. Pur și simplu nu le-a implementat nimeni până acum. Acest lucru s-a dovedit foarte rău acum când ar fi fost nevoie de aceste platforme online, elevii ar fi nevoie de acces la lecții filmate online. Acum în pandemie ar fi fost extraordinar să avem lucrurile acestea. Nu s-au făcut până acum, trebuie să ne asigurăm că le implementăm noi pe viitor.

Rep: Care ar fi primul proiect legislativ pe care îl veți depune ca viitor deputat al USRPLUS Cluj?

R.M.: Cred că prioritatea tuturor parlamentarilor USRPLUS și a noastră ca și partid trebuie să fie intrarea la guvernare, să sprijim un guvern care poate duce România acolo unde îi este locul, care să facă reformele de care are nevoie România.

Rep: Guvern cu PNL, cu PMP, singuri?

R.M.: În funcție de rezultat dar, probabil, cu PNL. Ei sunt partidul de care suntem cei mai apropiați ca și viziune pro-vestică, pro-europeană și reformistă. Da, probabil că împreună cu PNL.

Rep: Sunteți mai compatibili cu PNL decât cu PMP, sau împreună puteți asigura o majoritate dacă PMP va intra în Parlament?

R.M.: Chiar nu știu care este ideologia PMP și care este direcția în care vor să ducă România. Până acum nu mi se pare că au dat semne că ar fi clar într-o direcție sau alta. I-am văzut colaborând cu PSD în unele consilii locale. Nu sunt convins că am putea face o alianță cu ei.

”Nu am luat și nu am dat șpagă niciodată”

Rep: Spuneți-ne câteva cuvinte despre dvs, vă rog să vă prezentați alegătorilor.

R.M.: Eu mă consider un om simplu, muncesc încă din primul an de facultate, provin dintr-o familie care nu avea mijloacele să mă întrețină, așa că a trebuit să mă întrețin de unul singur. Muncesc de 19 ani, m-am întreținut singur întotdeaua, mi-am făcut o carieră în domeniul IT muncind și învățând foarte mult. Mă consider un om onest, nu am luat și nu am dat șpagă niciodată. Consider că asta vreau să aduc în Parlament, să fiu vocea oamenilor care consideră că prin muncă onestă pot reuși în viață.

Rep: Ați lucrat doar în privat, nu ați avut o slujbă de bugetar?

R.M.: Primul meu job a fost la UBB acolo da, am fost bugetar…

Rep: Ce mesaj transmiteți alegătorilor din județul Cluj?

R.M.: Mergeți și votați. Chiar dacă nu v-am convins eu sau nu v-au convins colegii mei, mergeți și votați. Acesta este cel mai important, să nu lăsați pe alții să aleagă în locul dvs. Și uitați-vă pe liste, luați ofertele electorale ale fiecărui partid, vedeți care considerați că vă reprezintă mai bine interesele și care vă inspiră mai multă încredere. Comparați PNL cu USRPLUS, cu PMP, cu UDMR și luați o decizie.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Fata de 15 ani, dispărută din Cluj-Napoca, a fost găsită. Poliția: Nu a fost victima vreunei infracțiuni

Publicat

Tânără dispărută la Cluj

Minora de 15 ani, Patrisia Andrada Albu, din Cluj-Napoca, dată miercuri seara dispărută și căutată de familie și Poliție, a fost găsită. 

Poliția Cluj a comunicat după miezul nopții că fata nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Motocicliștii clujeni, care s-au mobilizat pentru căutarea fetei, au spus că aceasta fost găsita în zona Gării Cluj după ce s-a întors din Florești, și se află în siguranță, cu familia.

Citește mai departe

EVENIMENT

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile TARIFE de referință RCA

Publicat

rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat tarifele de referință RCA la nivelul lunii iulie 2024. Aceste tarife sunt cu rol orientativ pentru următoarele șase luni și sunt calculate pentru clasa B0, pe 12 luni.

Din datele publicate de ASF reiese că tarifele de referință RCA sunt mai mari pentru șoferii care au mașini înmatriculate în București sau Ilfov, scrie Alba24.ro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile TARIFE de referință RCA

Bucureştiul are una dintre cele mai mari frecvenţe ale daunelor auto din Europa, de 6,2%. Anunțul a fost făcut, marţi, de către Sorin Mititelu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi coordonator al Sectorului Asigurări-Reasigurări.

„Frecvenţa daunelor diferă la un oraş la altul. În Bucureşti, aceasta este de 6,2%, una dintre cele mai mari din Europa. De exemplu, în Praga este de 4% şi doar Belgrad este undeva la 5%.

Când ai o frecvenţă atât de mare a daunelor, e normal să ai o primă de risc mai mare. Fiecare şofer este parte dintr-un grup, pentru că altfel nu se pot acoperi primele de risc.

Soluţia de scădere a preţului asigurărilor auto este Bonus Malus. A merge pe ideea că nu am avut şi sigur nu o să am un eveniment în trafic, este total greşită. Cifrele oferă o situaţie obiectivă a situaţiei.

Aceste valori sunt testate din punct de vedere al semnificaţiei statistice. Pentru persoane fizice, cel mai mare segment ar fi cel al vehiculelor cu putere cuprinsă între 51 şi 75 Kw”, a spus Mititelu, potrivit Agerpres.

Tarifele de referință RCA. Noi criterii de risc

Potrivit raportului ASF, noile tarife de referință RCA au fost stabilite de către firma KPMG. Au fost luați în calcul ultimii 5 ani de eveniment anteriori datei de referință, în speță perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2023.

Au fost introduse noi criterii de risc: puterea motorului (KW) în loc de capacitatea cilindrică a motorului (cmc); zona geografică;

Segmentele de tarif au fost construite ținând cont de următoarele caracteristici referitoare la:

– persoana asigurată: tipul asiguratului (persoană fizică sau persoană juridică), vârsta asiguratului (pentru persoane fizice)
– caracteristicile vehiculului: puterea motorului (KW), numărul de locuri pe scaune, capacitatea motorului (CMC), puterea motorului (CP), masa maximă admisă (Kg)
– zona geografică (grupe de județe)

”Puterea motorului (KW) reprezintă un factor de risc mai relevant decât capacitatea cilindrică (CMC), având în vedere și caracteristicile constructive ale motoarelor moderne (motoare cu capacitate cilindrică mică pot dezvolta puteri mari)”, se arată în raportul ASF/KPMG.

Tarifele de referință RCA. Scumpirea polițelor

În București-Ilfov, șoferii cu vârste mai mici sau egale cu 30 de ani care conduc mașini în care puterea motorului este de 151-200 kw vor avea un tarif de referință la RCA de 4.739 de lei. Acesta este cu 28% mai mare decât tariful mediu practicat de asigurători în primul trimestru din acest an (3.416 de lei), potrivit hotnews.ro.

Mititelu a precizat că factorii care au determinat creşterea tarifelor RCA au avut în vedere în primul rând faptul că, „înainte de plafonare, rata combinată era subunitară, deci asigurătorii erau pe pierdere din RCA”.

„Acest tarif de referinţă nu are rolul de a stabili un preţ în piaţă. O evoluţie de plus-minus 3% arată de fapt o stabilitate în piaţa RCA, cel puţin pe segmentul autoturismelor. Preţurile în Bucureşti sunt mai mici decât tariful de referinţă, în comparaţie cu cel din alte oraşe”, a menţionat vicepreşedintele ASF, potrivit Agerpres.

În țară, cea mai mare scădere este la șoferii cu vârste între 31-40 de ani, care au mașini cu putere de peste 300 KW. Noul tarif de referință RCA este de 1.714 lei, cu 53% mai mic decât tariful mediu de 2.616 lei (cel din primul trimestru).

Noile tarife de referință RCA publicate de ASF

tarife rca

rca

tarife rca

Tarife RCA plafonate până în septembrie 2024

Tarifele RCA sunt plafonate până în 30 septembrie 2024, prin decizie de Guvern.

Plafonarea tarifelor RCA a fost stabilită din aprilie 2023 (prin HG 298/2023), la nivelul din februarie 2023. Apoi, măsura a fost prelungită cu trei luni. În decembrie 2023, prin HG 1326/2023 s-a permis indexarea primelor de asigurare practicate de către asigurătorii RCA la data de 28 februarie 2023, cu un procent de maximum 6,8% pentru o perioadă de 3 luni.

În martie 2024, prin HG 262/2024 măsura a fost prelungită până în 30 iunie.

Ministerul Finanţelor precizează că tarifele de primă maxime au fost stabilite la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023, care pot fi ajustate cu un procent de maximum 6,8% şi sunt valabile pentru o perioadă de 3 luni de la data intrării în vigoare a proiectului de act normativ. Totodată, tarifele se aplică în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a propunerii de prelungire.

De asemenea, comisioanele de distribuţie aferente contractelor RCA se limitează la maximum 8% din prima netă de cheltuieli de distribuţie pentru o perioadă de 3 luni de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Calculul despăgubirii are în vedere un tarif ce nu poate depăşi costul mediu practicat de reprezentanţele rent-a-car ce oferă servicii de închiriere de autoturisme fără conducător auto şi se acordă numai în situaţia în care vehiculul avariat nu mai poate fi utilizat din punct de vedere tehnic.

Tarife RCA. Ghid pentru asigurători

Vicepreședintele ASF a anunțat că un ghid cu recomandări bazate pe principii şi bune practici în piaţa de asigurări va fi lansat de Autoritatea de Supraveghere Financiară cel mai probabil la începutul lunii octombrie.

„Tariful de referinţă este un instrument ce ajută la a estima nişte tarife şi un trend. Pe când în ghid mergem la a face recomandări în baza unor principii şi bune practici în piaţa de asigurări. Putem face o recomandare în privinţa cauzei sau faptului ce a condus la acel rezultat (…) şi acela este legat de principiul de segmentare. Cel mai probabil, acest ghid va fi transmis spre consultare părţilor implicate, în cursul lunii august.

Sperăm ca, până la final de septembrie – început de octombrie să-l avem aprobat. Va fi vorba despre recomandări, după care întreb de ce ai făcut altfel şi trebuie să explice”, a spus Mititelu.

Tarife RCA. Noua lege

Acesta a menţionat că acest tip de ghiduri ar urma să îi ajute pe şoferi şi se trece într-o altă direcţie, „cea a transparenţei, respectiv posibilitatea de informare în faza prealabilă, anterioară încheierii unei asigurări”.

„Se ştie, din păcate, faptul că asemenea informaţii la unii asiguratori sunt disponibile pe site-ul lor şi că au simulatoare la dispoziţie şi poţi afla care este cotaţia pe care o oferă ei înainte de o eventuală negociere comercială. De asemenea, sunt companii care au o listă cu preţurile practicate pe diverse segmente, dar nu este o situaţie generală şi, prin urmare, aici, la capitolul transparenţă, într-adevăr, avem de făcut o corecţie la o normă de aplicare a Legii RCA. Normă care va suporta o modificare şi o îmbunătăţire pe care vrem să o facem odată cu încorporarea şi a celorlalte modificări ce vin din amendarea Legii RCA, ce se află în proces decizional în Parlament.

Deci, în momentul de faţă, transparenţa nu este chiar un punct forte şi necesită ceva îmbunătăţire. În prezent, cea mai mare parte a beneficiarilor de asigurări încearcă să obţină aceste informaţii prin apelarea la un intermediar de asigurări care are acces la sistemele asiguratorului şi pot obţine în mod direct diverse oferte. Este o variantă care rezolvă în parte problema”, a explicat oficialul ASF.

Noile tarife RCA. Mașini asigurate

Din numărul total de vehicule din parcul naţional auto, respectiv 10.333.293, la data de 6 iunie 2024 erau asigurate un număr de 7.486.349 de vehicule.

Cazurile prelucrate încadrate în categoria asiguraţilor cu risc ridicat, în perioada 1 ianuarie – 2 iunie 2024, sunt în număr de aproximativ 41.500 din care aproximativ 201 au fost preluate voluntar, iar 41.300 au fost alocate automat către asigurători.

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânără dispărută la Cluj. Are 15 ani. Motocicliștii au dat alerta și o caută alături de familie. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

De

Tânără dispărută la Cluj

O tânără de 15 ani din Cluj-Napoca este căutată de părinți, care au cerut și ajutorul comunității de motocicliști.

Fata are 15 ani și a fost văzută ultima dată miercuri, 24 iulie, în jurul orei 18.30.

Tânără dispărută la Cluj. Are 15 ani. Motocicliștii au dat alerta și o caută alături de familie. Sunați la 112 dacă o vedeți

Albu Patrisia Andrada, a plecat voluntar din zona Oașului și nu mai poate fi contactată.

“Telefonul este închis, prietenii ei nu știu nimic, părinții ne-au cerut ajutorul. Haideți să ieșim la căutări”, este apelul celor de la Comunitatea Moto Cluj – Asociația CMC către toți motocicliștii clujeni și nu numai.

Oricine are informații despre tânără sau  au văzut-o sunt rugați să sune la 112.

Semnalmentele tinerei

Albu Patrisia Andrada are 15 ani și a fost văzută ultima la ora 18.30.

Ea purta tricou negru, pantaloni negri de trening, papuci sport albi cu inscripție albastră Nike.

Tânăra are aproximativ 167 cm înălțime, aproximativ 80 de kilograme, păr lung brunet cu șuvițe roșcate și ochi verzi.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Stația Traian Vuia Nord va fi SUSPENDATĂ pe toată durata lucrărilor la Park & Ride-ul de la aeroport

Publicat

park&ride 3

CTP Cluj anunță că stația de transport în comun Traian Vuia Nord va fi suspendată pe toată durata lucrărilor la Park & Ride-ul de la aeroport.

„Incepand cu data de 25.07.2024 vor demara lucrarile de interventie in carosabil pe strada Traian Vuia, la obiectivul de investitii Park&Ride.

CTP Cluj: Stația Traian Vuia Nord va fi SUSPENDATĂ pe toată durata lucrărilor la Park & Ride-ul de la aeroport

In aceasta etapa de lucrari se impune blocarea traficului pe banda 1 de circulatie pe sensul de intrare in oras. Astfel, pe durata desfasurarii lucrarilor, statia de imbarcare / debarcare calatori ʺTraian Vuia Nordʺ, va fi suspendata”, a comunicat CTP.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax