Connect with us

ACTUALITATE

INTERVIU/ Sfaturi despre îngrijirea personală de la un nail artist: Unghiile trebuie să le purtăm ca pe niște bijuterii

Publicat


Îngrijirea personală trebuie să facă parte din viața fiecărui om iar în această categorie intră și modul în care avem grijă de mâinile și unghiile noastre. Cele mai bune sfaturi în această privință ni le poate da un manichiurist și nail artist. Manichiura perfectă este o provocare atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Klarika Schipalova vine cu îndrumări și sfaturi cu privire la capitolul manichiură și cum ne putem alege culorile și forma unghiei în funcție de mărimea mâinilor.

Aceasta activează în domeniul unghiilor tehnice de 5 ani, iar aproape 2 dintre aceștia a fost plecată în Spania pentru a lucra la un centru de formare profesională.

„M-a ajutat foarte mult să mă dezvolt atât ca tehnician cât și ca și om”, spune Klarika care a revenit în țară în ianuarie 2020, când a devenit și Brand Ambassador la brandul ei de suflet.

„M-am gândit la asta an de an până când visul meu a devenit realitate”, susține nail artistul.

Hidratarea este cea mai importantă

Reporter: Ce sfaturi le dai clienților tăi când vine vorba despre îngrijirea manichiurii?

Klarika: Ne aflăm într-o perioadă în care mâinile noastre sunt mult mai expuse la tot felul de soluții care dăunează pielii și tegumentelor din jurul unghiilor, mai ales acum în pandemia de coronavirus.

În primul rând hidratarea e cea mai importantă. Cremele hidratante pentru mâini și uleiurile sunt de un real ajutor atunci când le utilizăm zilnic. Manichiura cu gel sau ojă semipermanentă se îngrijește la fel precum cea clasică dar aici avem nevoie de atenție sporită când facem treburi casnice.

„Nu folosi unghiile pe post de ustensilă”

Nail artistul spune că cel mai important lucru când vine vorba despre o manichiură impecabilă este să nu folosim unghiile pe post de ustensile.

„Manichiura ajunge să fie distrusă înainte de întreținere. Trebuie să folosim mănuși de protecție și, bineînțeles, vizita la salon se face la maxim o lună, recomandat la 21 zile, pentru a păstra impecabilitatea produsului aplicat pe unghii cât și a unghiilor naturale. Unghiile trebuie să le purtăm ca pe niște bijuterii”, transmite aceasta.

Manichiura perfectă

Reporter: Cum poți să ai manichiura perfectă?

Klarika: Fiind una din cele mai mari preocupări ale femeilor, un detaliu ce nu se trece cu vederea e îngrijirea unghiilor. Dacă optăm pentru manichiură clasică în confortul casei, atunci avem nevoie de instrumente care ne asigură o manichiură ca la carte.

Bețe de portocal, acestea le folosiți când împingeți cuticula, forfecuța de calitate foarte bună pentru tăierea cuticulelor, pilă de unghii pentru a obține forma dorită și bineînțeles produsul final pe care îl aplicăm.

Sfat despre culori

Când vine vorba despre manichiura la salon, „pașii sunt simpli: ne asigurăm că alegem un tehnician care lucrează curat și îngrijit, care sterilizează instrumentele de lucru și care este pregătit să vă ofere o manichiură impecabilă!”.

Klarika dă și un sfat când vine vorba despre aplicare culorilor: „Doamnele care poarta ojă clasica de culoare închisă ar trebui ca înainte de culoare să aplice un strat de ojă incolor”.

Alegerea formei unghiei

Reporter: Ce ne poți spune despre forma unghiei și cum o alegem?

Klarika: Sunt câteva aspecte importante de care trebuie să ținem cont când căutăm forma corectă. În primul rând patul unghial. Ulterior, luăm în calcul lunula, care este acea parte albă care face parte din zona keratogenă a matricei distale.

Nu alegem un pătrat, chiar dacă acesta tehnic e făcut perfect, în cazul unor unghii scurte și foarte late. Forma rotundă o recomand acelor doamne/domnișoare care au degetele mai scurte și puțin groase.

Forma pătrată se asortează perfect cu niște degete subțiri si lungi. Migdala, o formă elegantă, o alegem dacă avem degetele medii. Nu uitați, totuși, să vă consultați mereu cu tehnicianul dumneavoastră.

Reporter: Pentru o manichiură perfectă este important să îngrijim și mâinile?

Klarika: Mâinile sunt cartea noastră de vizită. În decursul vieții trebuie să le acordăm atenție sporită pentru că acestea sunt cele mai expuse. Hidratăm, hidratăm, hidratăm! Folosiți crema voastră de mâini preferată, sau alegeți un ulei natural.

Pentru mâini frumoase la tine acasă recomand exfolierea acestora cu ajutorul exfoliantului natural sau din comerț, după care revenim cu crema. Evident, dacă nu îngrijim pielea mâinilor nici unghiile nu vor avea un aspect plăcut.

Manichiura masculină

Reporter: Ce sfaturi le dai bărbaților când vine vorba despre îngrijirea unghiilor?

Klarika: Unghiile îngrijite și frumoase fac parte din imaginea unui bărbat îngrijit. Dacă nu optați pentru o manichiură făcută la un salon specializat vă puteți îngriji unghiile și acasă cu instrumente speciale, important e să acordați atenție acestui lucru pentru că este la fel de important ca un bărbat să aibă mâinile frumoase.

Recomand ca bărbații să poarte unghiile tăiate egal și scurt, deoarece este caracteristica specifică masculinității.

Karla Fanea

Foto realizate și preluate din arhiva Klarika Schipalova

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Percheziții la Cluj la o familie cercetată pentru infracțiunea de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane

Publicat

percheziții

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

”Din cercetările efectuate a rezultat că, în cursul lunii iunie 2024, o femeie de 43 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi îndeplinit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, acte prin care s-a obținut un folos patrimonial atât pentru sine, cât și pentru soțul acesteia. Aceste demersuri ar fi constat în atribuirea preferențială și contractarea de lucrări de reabilitare către o societate comercială administrată de soțul acesteia”, arată polițiștii clujeni.

Până la acest moment, prejudiciul cauzat nu a fost stabilit.

Perchezițiile au fost desfășurate la sediile a două societăți comerciale și la domiciliile a două persoane fizice, de pe raza județelor Cluj și Sălaj, în scopul administrării probatoriului necesar clarificării activității infracționale.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și dispunerii măsurilor legale care se impun.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Experiența neplăcută a unei clujence în Egipt. Poșetă și bani FURAȚI

Publicat

camila

În ultimii ani, românii se orientează spre țări mai calde pentru a-și petrece vacanța de Paști. Din păcate, nu întotdeauna au parte de relaxarea pe care și-au dorit-o. Adina a avut parte de o surpriză neplăcută în timpul vacanței petrecute în Egipt. Clujeanca s-a trezit fără poșetă și fără bani. Ea și-a povestit „aventura” pe pagina de socializare.

„Cu si despre Egipt!
Sa incepem cu inceputul. Initial am vrut 7 zile din 18 in 25, pe cand ne-am decis ca dorim nu mai era zbor decat din 20 in 27. Am zis ok, chit ca era ziua de Pasti, am platit avans, mi-am facut si asigurare de calatorie pe datele mentionate, Cu vreo doua saptamani inainte compania egipteana de zbor iar s-a razgandit, ca nu mai opereaza zborul acesta, doar din 16 in 23 daca dorim. Pentru mine nu a fost mare problema, ca sunt in pensie, dar pentru cineva care lucreaza ar fi fost.

Experiența neplăcută a unei clujence în Egipt. Poșetă și bani FURAȚI

Muta si asigurarea de calatorie, prima nu a mai putut fi anulata pentru ca includea si storno (deci practic si azi eu am asigurare medicale pe Egipt ) astfel incat am facut alta asigurare din 16 in 19, pentru ca era nerecomandat sa mergi fara asigurare.

In ziua plecarii, zborul s-a amanat cu 5 ore, adica in loc sa plecam la 16 45 am plecat la 21 45, o zi deci pierduta pentru ca am ajuns la hotel la 1 jumate noaptea.

Plecam joi spre piscina unde ne asteptam la pool bar ca asa era pe net prezetarea, niciun un pool bar. Apa curata dar rece ca gheata, punem pe sezlonguri una alta, ne retragem pe terasa de unde la amiaza am mers la masa. Resort de 5 stele, o clipa nu m-am gandit ca daca las geanta de plaja pe sezlong dispare.

Si rau am facut. Geanta mea draguta din Dominicana a disparut cu desavarsire. Vorbesc la bar, ma linisteste unul ca ei mai aduna lucrurile daca nu e nimeni, dar o gasesc a doua zi la bar. Merg a doua zi la bar, aaaa pai nu, ca trebuie mers la receptie, sa ne uitam pe camerele video, adica sa imi pierd cateva ore acolo sa nu vad probabil nimic cu sanse zero de recuperare.

„Observ că cei 50 de dolari…. gone”

Am zis, asta e, o trecem la pierderi si luam alta, ceea ce am si facut.

Merg sambata la masaj si la jacuzzi la spa. La intrare ne spune sa lasam intr-o cutie de valori telefon, bijuterii si bani. Bani nu aveam la mine decat 5 dolari pentru ciubuc. Toate ok atunci.

Mai merg o data luni, aceeasi poveste, doar ca de data asta aveam la mine 56 de dolari, din care 6 in bancnote de 1 dolar. Tot pentru ciubuc. Nu imi bat capul, las numai telefonul iar cand am iesit dupa ce am fost la jacuzzi observ ca cei 50 de dolari…. gone. Plecati. Niema bani. Mi-au lasat numai aia 6 dolari ca stiau pentru ce sunt.

Ei, atunci m-am enervat. Geanta ca geanta, ca din fericire prima a fost goala, dar acum imi sutiti si banii?

Merg la spa la receptie sa reclam, ei ca vai ca nu se poate, ca vine cineva de la receptia mare sa lamurim problema, ca sigur i-am pierdut eu, ca au ramas in camera, de astea.

Vine in final un nene care s-a recomandat ca el este chief security si incepe cu intrebari care mai de care mai cretine. Cati bani aveam, ce fel de bancnote erau, de 5, 10, 20 de dolari, de parca omul in concediu cand isi pune ceva cash la el sta sa le inventarieze, Mai lipsea sa ma intrebe seria de la bancnote. Apoi ca de ce nu i-am lasat in seif, e drept, a fost vina mea, dar daca aveti seifurile astea banuiti ca cineva fura, nu?

„Adică la resortul vostru de 9,5 pe booking se fură ca în codru”

El, ca jacuzzi e public area si sunt si turisti acolo. Aici m-a scos din sarite. I-am zis sa nu ma ia de proasta, pentru ca turistii care vin la resortul lor dau cateva mii de dolari pe sejur si cu siguranta cand merg la spa merg sa se relaxeze si nu merg la furat din gentile altora. M-a mai purtat apoi si pe la jacuzzi sa ne uitam ca prostii pe sub sezlonguri ca mi-au cazut din geanta fix 50 de dolari si 6 de un dolar au ramas la locul lor.

In fine, a inceput sa imi creasca tensiunea, i-am spus si despre geanta si-am zis ceva de genul: „Huston, we have a problem!” Adica la resortul vostru de 9,5 pe booking se fura ca in codru, ori oi fi eu ghinionista pamantului.

Iar apoi chief security a inceput sa imi vorbeasca mie de sarcina probei si ca daca fac o acuzatie trebuie sa o dovedesc, ca I dont’ have evidence. Noa, a fost timpul sa imi sara mustarul. I-am spus ca isi incurca rolul, ca fix asta e jobul lui pentru care e platit, eu fac o plangere, el cauta dovezi nu invers, ca daca aveam dovezi ii aduceam si autorul si luam si jumate din salariul lui. Nu i-a placut. Nici mie nu imi placea experienta.

„M-am umplut de draci”

Cand am vazut ca bate apa in piua am zis ca ne irosim timpul amandoi, i-am zis si care baiat de la receptie mi-a vazut banii cand am scos tichetul cu programarea si sa il intrebe direct pe el, pentru ca hartiuta disparuse odata cu banii fiind intre bancnote, dupa care i-am multumit pentru cooperare, i-am urat HAVE A GOOD DAY, si i-am zis ca va afla restul povestii in review urile pe care le voi da la hotel PE INTERNET. Apoi am plecat ca o furtuna.

Evident ca nu m-am asteptat la niciun rezultat, doar m-am umplut de draci.

Dar acum, vine surpriza.
Marti, in seara dinainte de plecare, pe la vreo 6 dupa masa suna telefonul in camera. De la receptie. Ca totul ok, ca plecam maine, daca avem ceva de spus. Le-am zis ca nu e nimic ok dar o sa le spun dimineata cand plec. Dupa care am fost invitata la receptie sa lamuresc problema cu geanta de plaja si cu banii.

Disparuse chief security, venise ceva manager si baiatul de la spa care mi-a vazut banii. Mai venise unul cu o poza cu o geanta pe care scria Republica Dominicana :)))) Ca daca e geanta mea. Nu era, a mea era altfel, dar am tacut sa vad pana unde merge sarada.

Cei de la spa, ca imi ofera un masaj gratuit doar ca deja era seara si mergeam la masa iar a doua zi la 8 a.m. plecam. Dimineata. Asa ca i-am intrebat daca au si program de noapte, sa ma duc pe la vreo 10 si daca au paznici la jacuzzi. Ne-am inteles ca imi dau ca recompensa, de parca fusesem la ceva competitie, niste produse cosmetice. Au venit cu o punga cu ceva crema de corp, de picioare si niste masti faciale.

„Una peste alta, prima mea experiență în Egipt nu a fost deloc grozavă”

Aia cu geanta in schimb au fost mortali, mi-au adus alta geanta, spalata, curata, in stare impecabila pe care scria Republica Dominicana dar nu era geanta mea :))))) Imediat m-am gandit ca astia au ceva magazie mare unde insira gentile sutite de pe la sezlonguri si daca se nimereste vreo nebuna ca mine le scot de acolo pe categorie de tari, Dominicana, Mexic, Maldive, Zanzibar, Bali, Dubai etc. Ca in rest, nimeni nu isi strica o zi de plaja pentru o sacosa, cum o lasam si eu balta daca nu imi furau si banii.

De fapt, managerul cel mic de venise si care m-a asigurat de toata cooperarea lor mi-a batut un apropos sa nu scriu rele despre ei pe booking. Pai poate ca nu as fi scris, daca imi dadeau inapoi geanta mea si banii. Asa, nu le pot garanta nimic.

Una peste alta, prima mea experienta in Egipt nu a fost deloc grozava, zboruri anulate, intarziate, mancarea nu foarte proasta dar foarte putin diversificata pentru un resort de 5 stele, personal care lasa de dorit, inclusiv chelnerii, aerul conditionat aproape lipsa, deci nu recomand desi am multe cunostinte si amici care au zis ca Egiptul e foarte fain. Pentru mine nu a fost, cum nu a fost nici Turcia unde am mers o singura data si nu am mai revenit. Acolo era manager de hotel un turc nationalist rau, musulman inrait de mi se lungea limba de un cot pana eram servita cu un pahar de ceva la bar sau la masa, daca nu era un barbat langa mine.

Pick Albastros Blue Spa se numeste hotelul in Hurgada. Ocoliti-l”, scrie clujeanca.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. ”Festivalul lalelor” la Sâncraiu. Comuna plină de culoare din județul Cluj, bucurie pentru turiști și locuitori

Publicat

De

Sâncraiu

Luna aprilie aduce, în fiecare, o explozie de culoare în comuna clujeană Sâncraiu, deoarece este perioada în care înfloresc cei peste 60.000 de bulbi de allele roșii și galbene.

Lalele colorate sunt plantate în mai multe locuri din comună, inclusiv lângă poarta de intrare sunt o atracție atât pentru localnici cât și pentru turiști.

Primarul comunei, Poka Andras, spune că pe lângă lalele, Sâncraiul mai pregătește două ture de înfrumusețare cu flori – mușcate și trandafiri.

”În fiecare an, lalelele ne aduc culoare în comună. În cadrul programului <<Comună înflorită>>, am început cu mușcatele curgătoare, puse pe stâlpii Electrica și ferestrele instituțiilor publice, iar începând cu luna mai vom pregăti jardiniere și ghivece cu mușcate care rămân înflorite până toamna târziu.

După mușcatele curgătoare vin trandafirii, din care avem platați peste 15.000 de tulpini, pe rondouri și pe domeniul public din toate cele 5 sate aparținătoare.

Ca să aducem puțină culoare în primăvară și până când înfloresc trandafirii, am decis în urmă cu patru ani să plantăm peste 60.000 de bulbi de lalele, spre bucuria turiștilor care ne vizitează și care au ce vedea, dar și a locuitorilor din Sâncraiu”, a spus Poka.

Investiții în flori

Potrivit acesuia, investiția anuală în flori a Primăriei comunei ajunge la 100.000 de lei.

”Investiția inițială în lalele s-a ridicat la 60.000 de lei, dar costul se întinde pe patru ani, astfel că se reduce semnificativ”, a precizat primarul din Sâncraiu.

Una dintre localnice, Edith, a spus că această perioadă din an este una dintre cele mai frunoase, deoarece au înflorit lalelele.

”Totul este magnific, din punctul de vedere al senzației lalelor înflorite chiar de Paști. Turiștii care vin sunt încântați, dar și locuitorii comunei”, a spus aceasta.

În Sâncraiu vin, anual, aproximativ 15.000 de turiști din țară și străinătate, care se cazează în cele 35 de pensiuni din comuna care numără puțin peste 1100 de locuitori.

Citește mai departe

EDUCATIE

George Simion (AUR): Oamenii, cel puțin în ultimii doi ani, aleg să PLECE din Cluj decât să vină aici

Publicat

George Simion la UBB Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și ReThink România au lansat o invitație candidaților la funcția de Președinte al României de a participa la o serie de dezbateri individuale. Prima dintre ele a avut loc miercuri, ȋn Aula Magna a UBB, cu participarea candidatului George Simion.

„Este timpul ca universitățile din România să-și asume un rol activ în dezbaterile din societate, în construcția României de mâine și în găsirea punților de dialog care în acest moment lipsesc. Din păcate, nici o universitate din România nu este în topul 1.000 Shanghai. Avem de lucrat foarte mult.

George Simion (AUR): Oamenii, cel puțin în ultimii doi ani, aleg să PLECE din Cluj decât să vină aici

(…) Chiar dacă am crescut la nivelul salariilor, la nivelul unor criterii care ne plasează în fruntea Ungariei, de exemplu, și a altor state din Uniunea Europeană, din păcate suferim la calitatea vieții și lucrul acesta este definitoriu inclusiv pentru Cluj-Napoca, unde teoretic există un nivel de remunerație superior față de multe alte municipii și alte zone ale țării, însă oamenii, cel puțin în ultimii doi ani, aleg să plece din Cluj decât să vină aici.

Eu consider că școlile doctorale sunt mult prea multe, trebuie să ne rezumăm pe fiecare disciplină la două școli doctorale după niște criterii transparente de performanță. De regulă producem studenți la kilogram și doctoranți la kilogram, doar pentru a bifa și pentru a încasa niște bani de la stat. Asta nu înseamnă că avem un număr suficient de studenți în mediul universitar românesc. Suntem și la acest capitol pe ultimele locuri din Uniunea Europeană. Trebuie ca cercetarea să reprezinte pe lângă universitățile din România o prioritate și, sigur, va urma și o întrebare despre cercetare unde pot dezvolta ca să încadrez întreg.

(…) Săptămâna trecută tocmai au desființat Agenția Națională pentru Locuințe și un tânăr care este astăzi în Cluj, o pătrime din populația din Cluj-Napoca, este student sau are legătură cu mediul academic și cu universitățile de aici.

„Discrepanțele sociale, mai ales în Cluj, sunt majore”

Un tânăr foarte greu poate să își cumpere un apartament. Cred că de când este actualul primar al Clujului în funcție, s-au făcut sub 200 de apartamente ANL și în Florești s-au făcut 200 de apartamente.

Discrepanțele sociale, mai ales în Cluj, sunt majore. Nu vreau să compar ce se întâmplă în centru aici sau în Gheorgheni cu realitatea din groapă, de exemplu, ca să nu mai vorbesc de Pata-Rât.

Avem de lucrat la soluții accesibile pentru ca tinerii să poată rămâne în marile orașe unde pot câștiga un salariu corespunzător și pentru ca românii din străinătate și familiile românilor din străinătate să poată veni înapoi în țară.

Dacă mă întrebați la o măsură concretă, cartiere noi pentru tineri la prețuri accesibile. Aceasta era o măsură socială care a fost luată în derâdere de actuala clasă politică, care nu a făcut nimic în acești ani pentru tineri”, a spus, printre altele, George Simion, în cadrul dezbaterii de la UBB Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate