Connect with us

ACTUALITATE

EXCLUSIV. FOTO. Bengi, student în Cluj și ARTIST în timpul liber. Cum arată CAMERA lui și colecția de CRANII

Publicat


whatsapp image 2022 02 18 at 5.32.25 pm (1)

Benjamin, cunoscut și ca „Bengi este un băiat din Dej care a venit în Cluj-Napoca pentru a studia jurnalismul la UBB. Înainte de a urma o facultate, a fost elev la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea, unde și-a perfecționat talentul la desen. Camera sa, pe care a pictat-o singur, pare că ar fi din altă lume, iar pasiunea pentru artă nu a dispărut.

„Liceul l-am făcut tot în Cluj-Napoca pentru a-mi urma pasiunea. Ideea mea nu constă doar în desene, picturi și lucru manual, ci văd asta mai mult ca pe o unealtă, o a doua limbă cu care poți să exprimi, să te descarci și să dai afară ce nu poți cu prima”, susține el.

În Dej nu exista niciun profil care să îl atragă, iar mutatul pe cont propriu într-un alt oraș a fost un pas important în viața lui.

„A fost și modalitatea perfectă să scap din orașul unde eram. Mă bucur că am ales acest drum, deoarece am avut mult mai multe posibilități decât dacă stăteam acasă, mai multe tipuri de oameni, mai multe idei și așa mai departe”, notează Benjamin.

O cameră ruptă din alt univers: „Tot ce era alb e acoperit”

Ceea ce îl deosebește pe Bengi de alți artiști e că are o cameră pe care a personalizat-o în întregime cu arta sa. Printre materialele folosite sunt vopsele acrilice și de țevi, uleiuri și multe altele.

„Am pictat-o toată de mână, doar în unele locuri mai există și niște spray, dar în mare parte e pictată. E cu mai multe straturi. Sub ce este acum au fost alte desene, la unele am mai pictat peste sau am schimbat.

Dar tavanul nu e nici pe departe gata, e doar albastru deocamdată, plus că peste tot aș mai putea face schimbări, dar măcar tot ce era alb e acoperit.

M-am apucat de cameră în toamna lui 2019, am început cu pictura mare cu negru și verde din spate, după am continuat cu altele prin diferite părți.

Uneam desene între ele, mai apărea un fundal și așa s-a acoperit organic întregul spațiu, cu timpul.

Aceeași pictură cu care am început a fost și ultima pe care am terminat-o, pentru că rămâneam fără spray-uri verzi”, relatează băiatul.

whatsapp image 2022 02 18 at 5.32.26 pm (5)

whatsapp image 2022 02 18 at 5.32.26 pm (4)

whatsapp image 2022 02 18 at 5.32.26 pm (3)

whatsapp image 2022 02 18 at 5.32.26 pm (6)

Tablouri și haine unice

Pe lângă cameră, are și tablouri, dar nu vede potențial financiar în domeniu.

„Mai multe am dat pe la rude sau prieteni, nu cred că s-ar vinde, deci nu am încercat”, spune el.

În plus, cochetează și cu pictura pe haine.

„Vedeam haine faine pictate pe site-uri, dar erau prea scumpe, așa că am făcut și eu. Am câteva hanorace, niște pantaloni, dar multe din ele am dat.

Îmi place mult să lucrez pe haine. Dacă aș avea cui să fac aș face, că eu am rămas fără haine de editat”, precizează tânărul.

whatsapp image 2022 02 19 at 5.34.02 pm

whatsapp image 2022 02 19 at 5.34.01 pm (2)

whatsapp image 2022 02 18 at 10.20.18 pm (1)

whatsapp image 2022 02 19 at 5.34.01 pm

whatsapp image 2022 02 18 at 9.43.56 pm (3)

whatsapp image 2022 02 19 at 5.34.01 pm (1)

whatsapp image 2022 02 18 at 9.43.56 pm (2)

whatsapp image 2022 02 18 at 9.43.56 pm (1)

whatsapp image 2022 02 18 at 9.43.56 pm

Colecționatul craniilor, printre hobby-uri

Îi place, de asemenea, să petreacă timp în natură, să iasă cu prietenii, are numeroase interese.

„Trebuie doar să am lângă mine oamenii potriviți, să stăm, să ascultăm muzică, să povestim. E fain să ai oameni cu care să te înțelegi.

Îmi place mult natura, să merg cu zilele cu cortul, unde nu este semnal, să fim doar noi între noi.

A început să îmi placă fotografia de câțiva ani, postez cam tot ce fac pe Instagram, îl folosesc ca un album.

În plus, colecționez cranii de orice animal găsesc sau fac rost”, menționează Bengi.

Colecția lui numără cranii de cal, berbec, arici și șobolani.

„Îmi plăceau cum arată și tot vedeam prin filme, iar când ne-am mutat la țară, vecinii mi-au dat craniul berbecului lor care murise. Craniile de cal le-am găsit întâmplător în pădure”, completează studentul.

Animalele lui preferate sunt reptilele. Prinde șopârle și șerpi, le face poze, după care le eliberează.

E un iubitor de animale și nu vrea să le facă rău. În plus, deține o țestoasă încă din copilărie și 6 pisici.

whatsapp image 2022 02 18 at 10.12.50 pm (1)

whatsapp image 2022 02 18 at 10.12.50 pm

whatsapp image 2022 02 18 at 10.44.30 pm

whatsapp image 2022 02 19 at 7.20.42 pm

Filosofia lui Bengi: „Viața aici e o stare a existenței foarte scurtă”

Îi place spiritualitatea, dar spre deosebire de majoritatea oamenilor pasionați de latura nevăzută a lumii, a intrat în contact cu ea într-un mod neobișnuit.

„În zona asta m-au adus cheat code-urile de pe GTA San Andreas prin clasa a șasea, când mă gândeam cum se fac în viața reală citirile în tarot sau alte asemenea.

Am o strănsă legătură cu spiritualitatea. Experimentând și încercând de atâta vreme, am descoperit ce funcționează și ce nu pentru mine și le consider niște lucruri destul de serioase, nu doar o joacă.

La fel ca în cazul karmei, acțiunile au consecințe, dar atât timp cât eu simt că ceea ce fac nu încurcă agresiv mersul firesc al lucrurilor și am intenții bune referitor la ce fac, mă consider ok.

Viața aici pe planetă e o stare a existenței foarte scurtă și trebuie să o experimentăm din plin, lucrurile nu trebuie luate prea în serios niciodată, pentru că nu asta e natura omului”, consideră Benjamin.

whatsapp image 2022 02 18 at 5.32.25 pm (2)

Spiritualitate și artă: „Aș vrea să pot pune pe pânză tot ce am în cap”

Astfel, îmbină filosofia de viață cu arta, într-o manieră personală.

„Încerc să explic ce nu pot zice prin cuvinte. Aș vrea extrem de tare să pot pune pe pânză, de exemplu, tot ce am în cap, dar asta vine cu timpul, ține de evoluție.

Totul e în continuă schimbare, din această cauză nu prea pot să zic că am lucrări finalizate 100%, deoarece oricând aș mai putea schimba ceva, dar multe le las așa cum sunt, ca un tatuaj.

Le las să reprezinte perioada în care le-am făcut, dar uneori mă frustrează că nu sunt așa cum îmi doresc în prezent”, explică băiatul.

Evoluția artistică: „Am un caiet liniat de când eram mic doar cu haine desenate pentru mama”

Munca multă de la școală, împreună cu experiențele de-a lungul timpului, au avut un impact semnificativ asupra dezvoltării sale pe plan artistic.

„Cel mai ușor mod în care se poate observa evoluția este comparând desenele din clasa a noua cu cele de după 4 ani de școală. Am trecut prin destul de multe lucruri în perioada liceului, m-au ajutat mult la formarea caracterului și a felului în care văd lumea”, punctează Bengi.

Și-a descoperit pasiunea în jurul vârstei de 5 ani, când desena pe caiete liniate.

„Am un caiet plin de pe atunci doar cu haine pentru mama, dar desenam tot ce mi se părea interesant. Bineînțeles că nu erau bune, dar acum îmi plac.

Asta a durat până prin generală, când am început să desenez după tutoriale de pe YouTube tot ce credeam că pot să fac și îmi plăcea. După, totul a venit de la sine”, povestește el.

whatsapp image 2022 02 18 at 10.15.37 pm

whatsapp image 2022 02 18 at 10.15.36 pm

Artistul neconvențional: „Arta mea nu constă în totalitate în desene și picturi, asta e un bonus”

Bengi nu își încadrează arta în niciun tipar.

„Nu pot să descriu ceea ce fac pentru că nu o fac pentru a fi descrisă, nu am neapărat o idee fixă când fac ceva, e mai degrabă un nor de fum care capătă o formă și un sens pe parcurs.

Arta mea nu constă în totalitate în desene și picturi, faptul că pot să fac asta e ca un bonus pentru mine. Arta o transmit, pur și simplu, prin felul meu de a fi și prin existența mea.

Poate sună narcisist, dar cine a ajuns să mă cunoască înțelege”, spune studentul.

Potrivit acestuia, cel mai mult îl inspiră nevoia de exprimare, condiția umană, existența, revolta, dizolvarea societății, suferința, sfârșitul iminent.

„Trebuie să am și dispoziția și energia necesară, de obicei vine de la sine și nu grăbesc lucrurile. De fiecare dată se schimbă câte ceva, inclusiv eu, astfel că nu pot să zic că am o modalitate fixă în care creez”, adaugă el.

Muzica este o altă sursă de inspirație predominantă. Cel mai mult, ascultă Lana Del Rey.

„Ascult multe feluri de muzică – electronică, să zicem – deoarece rezonează mult mai tare cu mine decât orice altceva. Cred că face parte din natura omului, fiind varianta nouă a ce era muzica la începuturile ei: niște bătăi și niște vibrații, ceea ce este perfect”, precizează Benjamin.

Privind în retrospectivă

Chiar dacă nu a fost admis la o universitate de artă, nu s-a demoralizat, ci s-a reinventat și este gata să pună bazele unei cariere de succes.

„După ce am dat bacul, m-am înscris cu toată încrederea la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, dar nu am intrat și am decis să stau un an, timp în care pot învăța altceva.

Jurnalismul mi se o alegere foarte bună pentru mine, nu regret că am venit aici înainte de arte, poate nu a fost să fie să intru atunci, așa că o să încerc să îmi formez aici bazele carierei. Eu voi continua să fac ceea ce fac în sfera artistică.

Să fii artist constă și în modul în care gândești, și în impactul pe care îl ai asupra lumii, deoarece mulți desenează si pictează superb, dar nu sunt artiști neapărat, ci lucrează mecanic.

Dacă reușesc să transmit ceea ce vreau cum vreau, sunt împlinit ca artist”, conchide Bengi.

Cei care vor să îi urmărească activitatea îl pot găsi pe Instagram și pe Facebook.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

whatsapp image 2022 02 18 at 10.45.55 pm

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA la Cluj în următoarele două săptămâni. Cum vor fi primele zile de vară

Publicat

De

Vremea la Cluj în următoarele două săptămâni

Vremea la Cluj va fi sub semnul instabilității atmosferice, potrivit meteorologilor.

Astfel, vor fi variații termice, dar și precipitații.

VREMEA la Cluj în următoarele două săptămâni. Cum vor fi primele zile de vară

Meteorologii au făcut o estimare a evoluiei valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 20 mai – 2 iunie.

În prima săptămână pe fondul accentuării instabilității atmosferice vor fi variații termice, în special în regimul diurn, astfel de la o medie ce va crește la 26 de grade în ziua de marți, 21 mai, se va ajunge la 22 de grade în ziua de 23 mai, iar pentru restul intervalului sunt estimate valori în general de 25 – 26 de grade.

Media temperaturilor minime va fi de 8-10 grade, ușor mai ridicată în 23 mai și la început de iunie.

Ploile nu vor ocoli Clujul

Conform ANM, probabilitatea pentru ploi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în 23 și 24 mai și la început de iunie.

Intervale cu ploaie vor fi și în restul zilelor, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cluj-Napoca, al doilea oraș de pe harta Urban Playfield. Evenimentul aduce bucuria jocului în inima orașului

Publicat

De

Urban Playfield la Cluj-Napoca

Urban Playfield, festivalul sporturilor luate în joacă pentru cei mici și cei mari, continuă la Cluj-Napoca, orașul în care a fost inițiat.

Pentru prima oară, evenimentul va avea loc în centrul orașului, în cea mai nouă zonă pietonală, punct de atracție pentru comunitate și turiști, aflată pe străzile Mihail Kogălniceanu și Universității.

Clujenii sunt așteptați la mișcare și multe jocuri, sâmbătă și duminică, 25-26 mai. Accesul este, ca de obicei, gratuit.

Cluj-Napoca, al doilea oraș de pe harta Urban Playfield. Evenimentul aduce bucuria jocului în inima orașului

Evenimentul organizat de către echipa Sports Festival, realizat în parteneriat cu Raiffeisen Bank România, are de anul acesta o formă extinsă la nivel național.

După mai multe sesiuni organizate în Cluj-Napoca, el a devenit acum un eveniment itinerant care unește prin joacă 10 orașe din țară.

Startul s-a dat la Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina, în 18-19 mai.

„Cluj-Napoca este locul unde totul a început pentru Urban Playfield. Este minunat să vedem comunitatea adunându-se în locurile dragi din oraș pentru a se bucura de jocurile copilăriei.

Anul acesta, evenimentul devine o platformă națională, și suntem entuziasmați să împărtășim această energie vibrantă în inima Clujului, cu ajutorul comunității care ne-a susținut de la început”, a declarat Mirel Alexa, organizator Urban Playfield.

Hai la joacă! Programul Urban Playfield

Cei care vin la Urban Playfield pot să descopere o varietate largă de sporturi și activități: volei, tenis, baschet, escaladă, biliard cu piciorul, badminton, roundnet, șah, fotbal, tenis de masă, cornhole, într-un cadru plin de voie bună.

Weekendul dedicat orașului Cluj-Napoca va include, pe lângă activități sportive, demonstrații ale cluburilor locale, concursuri cu premii, animații stradale și multe alte surprize.

Duminică, 26 mai, de la 16:00, copiii sunt invitați la teatru de păpuși stradal și să descopere astfel povestea Micului Prinț.

Programul complet al Urban Playfield Cluj-Napoca va fi anunțat joi, 23 mai, pe site-ul oficial urbanplayfield.ro/ și pe paginile de sociale media.

Program general Urban Playfield 2024:

  • 10:00: Deschiderea oficială a evenimentului; Activități organizate pe parcursul zilei: invitații la joacă, demonstrații sportive prezentate de cluburi locale, concursuri cu premii, clase de dansuri moderne, majorete și zumba, activități pentru copii și alte suprize;
  • Publicul va avea la dispoziție zonă de mâncare, apă și răcoritoare, precum și zone de relaxare;
  • 21:00: Închiderea oficială a programului zilei.

Misiunea Urban Playfield

  • Promovarea dreptului la joacă: Urban Playfield promovează ideea că joaca este un drept universal, indiferent de vârstă sau condiție socială și încurajează pe toată lumea să redescopere plăcerea mișcării și a sportului într-un cadru distractiv și relaxant.
  • Promovarea sportului ca joacă: Sportul nu trebuie să fie doar o activitate fizică, ci și o sursă de bucurie, energie și conexiune între oameni.
  • Transformarea spațiilor urbane: Urban Playfield transformă spațiile din orașe, aflate la îndemâna oricui, în adevărate zone de joacă, unde fiecare poate să se distreze prin sport. Demonstrează comunităților locale că sportul și joaca pot fi integrate în viața de zi cu zi, chiar și în mijlocul agitației urbane.

Urban Playfield este un proiect care face un tur national, în 10 orașe din țară, dedicate jocului și sportului de masa. Fiecărui oraș-gazdă îi este dedicat un weekend cu o varietate de activități sportive și divertisment pentru toți participanții, indiferent de vârstă.

Accesul la eveniment este gratuit.

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT Cluj câștigă un nou meci în finala Ligii cu CSM CSU Oradea și duce scorul general la 3-1

Publicat

De

U-BT Cluj câștigă un nou meci în finala Ligii cu CSM CSU Oradea

Parcurs fabulos pentru echipa clujeană de baschet U-BT, care a câștigat un nou meci în finala Ligii Naționale.

U-BT a disputat, luni, cel de al patrulea meci al finalei pe terenul rivalilor de la CSM CSU Oradea și a reușit o nouă victorie spectaculoasă.

U-BT Cluj câștigă un nou meci în finala Ligii cu CSM CSU Oradea și duce scorul general la 3-1

Jucătorii clujeni s-au regrupat pentru acest meci jucat în deplasare. CSM CSU Oradea – U-BT Cluj s-a încheiat cu scorul 80-108.

La pauză, U-BT Cluj conducea cu 58-28.

Cei mai buni marcatori ai U-BT au fost Bryce Jones (25 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 10/10 la libere) și Patrick Richard (22 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 6/7 de la distanță).

Sezon perfect pentru U-BT

În actualul sezon al Ligii Naționale, U-BT Cluj nu a pierdut niciun meci, până la finală.

CSM CSU Oradea a reușit să câștige meciul 3 al finalei, care s-a disputat sâmbătă, 18 mai. Victoria orădenilor a fost una „la mustață”, practic la doar 2 puncte diferență (94-92).

Primele două meciuri dintre cele două echipe s-au disptat la Cluj-Napoca și au fost câștigate de U-BT.

Finala se mută la Cluj. Meciul 5 va avea loc la BTarena joi, 23 mai, de la ora 19.00.

Foto: Facebook/ U-BT Cluj

 

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO. Podcast Cluj24 Test de sinceritate. Remus Lăpușan: Am un proiect de sprijinire a producătorilor agricoli din Cluj

Publicat

test remus

Remus Lăpușan, candidat pentru Consiliul Județean Cluj din partea PSD, vorbește la podcastul Test de sinceritate de pe Cluj24 realizat de jurnalistul Vasile Măgrădean despre proiectele pe care le propune clujenilor în campania electorală.

Lăpușan spune că a observat un interes din partea alegătorilor, chiar și a celor din mediul rural pentru alegerile locale.

Acesta propune un proiect care vine în sprijinul producătorilor agricoli din județul Cluj, care ar fi sprijiniți să își vândă produsele în Cluj-Napoca, prin organizarea unei mari piețe volante în Parcul Central.

CMF: 21240002

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax