Connect with us
Advertisement

EVENIMENT

Interlopul clujean care și a omorât mama și bunica trebuia să fie după GRATII. Dubla crimă era evitată

Publicat


Al Shamali Omar Jamal, tânărul de 33 de ani care și-ar fi ucis mama și bunica, miercuri în loc. Baciu de lângă Cluj, trebuia să se afle după gratii încă din luna mai. Procedura penală greoaie şi birocrația au condus la o tragedie care putea fi evitată. Pentru că figura cu domiciliul în Italia, toate comunicările au fost trimise acolo, în timp ce individul se plimba liber prin Cluj.

Citește și: VIDEO. Crimă dublă într-o localitate clujeană. Un tânăr drogat şi-a UCIS mama şi bunica

Al Shamali Omar Jamal se declară nevinovat. El a fost adus la Parchet încă de joi unde i-a fost alături doar avocatul din oficiu. Un judecător a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: VIDEO. Clujeanul care şi-a OMORÂT mama şi bunica, Al Shamali Omar Jamal, prezentat judecătorilor pentru ARESTARE

Tânărul are un cazier bogat și este un cunoscut al cercurilor interlope. A mai avut condamnări pentru ultraj și bătăi, iar anul trecut, din cauza violenței, chiar mama lui a cerut un ordin de protecție pentru trei luni.

În luna mai, Jamal a fost condamnat la un an de închisoare pentru lovire. A rămas în libertate și a continuat să locuiască împreună cu mama și bunica lui, pe care acum este bănuit că le-a omorât cu sânge rece.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Recompensă de 1000 de euro pentru găsirea câinelui Aki, dispărut în Cluj

Publicat

aki

Un mascul din rasa Akita Inu, pe numele lui Aki, a dispărut sâmbătă la iesire din satul clujean Corușu, proprietarul oferind o recompensă de 1000 de euro pentru găsirea acestuia.

”Dacă are cineva informații despre el, va rugam foarte mult sa ne contactați. Tel. 0743538052.

Mulțumim din suflet! Va rog foarte mult, dacă l-ati văzut, dacă aveți orice informații despre el, sa ne contactați… Oferim 1000 de euro recompensa celui care îl găsește.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în găsirea lui Aki și suntem recunoscători celor care ne vor ajuta în continuare! Aki trebuie sa se întoarcă la familia lui!”, se arată în anunțul proprietarului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Rugăciuni sfâșietoare pentru șoferul de Bolt lovit în cap cu o sticlă, internat în stare gravă la spital

Publicat

bolt sticla

Un apel la rugăciune pentru șoferul de Bolt lovit în cap cu o sticlă de trei minori a fost lansat, duminică, pe o rețea de socializare, bărbatul fiind internat în stare gravă în spital la Cluj-Napoca. 

”Avem nevoie de voi in aceste momente de grea incercare , apelez la voi cu rugămintea de a ne ruga impreuna pentru fratele nostru Laurențiu, pentru tatăl și soțul care e așteptat cu drag acasă, greu incercat, in comă atacul de vineri noapte de tineri in stare de ebrietate care l-au pus la pamant lovindu-l in cap necrutator el fiind de serviciu la Bolt.
A ajuns la UPU în stop cardiac și medicii au făcut tot ce au putut să îl stabilizeze.

Avem nevoie de un miracol

Avem nevoie de un miracol și cred că împreună, rugându-ne, îl putem salva.
Atotputernicule Doamne, Tămăduitor al sufletelor și trupurilor, care cobori pe oameni și tot Tu îi ridici, care pedepsești și vindeci din nou, ai mila de LAURENTIU , pentru că este GRAV bolnav.
Întinde-Ți brațul Tău tămăduitor, și vindecă pe LAURENȚIU, și ridică-l din patul de suferință. Gonește duhul de slăbiciune din el și îndepărtează de la el durerea, rănile, febra și slăbiciunile.

Ține-l în viață pe Laurențiu

Dacă are păcate și greșeli, iartă-i-le, din dragostea Ta pentru oameni.
Dumnezeule ai milă de ceea ce a creat mâna Ta, întru Iisus Hristos, împreună cu care ești binecuvântat și cu bunul și de viață dătătorul Tău Duh, acum și în vecii vecilor. Amin.
Ține-l Doamne în viață pe Laurențiu pentru noi toți în slava ta”, se arată în apel.

Citește mai departe

EVENIMENT

Rareș Bogdan (PNL): Scorpionul socialist face doar ce știe – minte de îngheață apele. PSD se teme de PNL

Publicat

Rares Bogdan alegeri

”Am fost nevoiți să înghițim o meduză și să guvernăm împreună pentru interesul țării, dar PNL se va trezi din amorțeala generată de cântul mieros ce se aude din Kiseleff și Palatul Victoria”, afirmă prim-vipreședintele PNL, Rareș Bogdan, citat de Mediafax. El spune că PSD se pregătește de guvernare cu AUR.

„Le este pur și simplu frică! Atacurile socialiștilor la adresa PNL au două explicații: frica și lașitatea. Doar PNL și Nicolae Ciucă pot bloca acapararea totală a statului român de către urmașii lui Ion Iliescu, Adrian Năstase și Liviu Dragnea.
Este cât se poate de clar.

PSD se teme de PNL

PSD se teme de PNL, este obsedat de PNL, este speriat de PNL, obsesie care a dominat Congresul socialiștilor. Pe urmă, atacurile pesediștilor la adresa PNL sunt o perdea de fum menită să abată atenția de la scandalurile din sănătate și pensii. Pentru compania de zgomote din vârful PSD este vital ca publicul să se concentreze pe schimbul de replici dintre partenerii aflați la guvernare, nu pe milioanele de pensionari fraieriți, cărora le promiteau la început de an – ce tupeu! – că nu le scad pensiile și ca le vor crește tuturor.

Străveziu, nu? Ordinul de zi pe unitate este Atacați – Atacați – Atacați, pentru a deturna discuția de la scandalul recalculării, de la scandalul Pantelimon, de la criza acută de medicamente esențiale pentru tratamentul cancerului, de la listele de așteptare de 2 ani pentru proteze fără de care oamenii suportă dureri cumplite de șold și genunchi, de la faptul că pentru un C.T. banal trebuie să aștepți cu lunile. Și câte și mai câte”, scrie pe Facebook Rareș Bogdan.

De dragul Ucrainei

Liderul liberal explică de ce PNL a intrat la guvernare cu PSD.

„Da, am fost nevoiți să înghițim o meduză și să guvernăm împreună, pentru că odată cu războiul din Ucraina, Uniunea Europeană și NATO aveau nevoie de o graniță care să garanteze securitatea Europei.

Ar fi fost un dezastru ca, în timp ce PNL susținea Ucraina, hoarda socialiștilor români să încerce blocarea ajutoarelor îndreptate către țara aflată în război. O știu toți: și politicienii, și ziariștii onești.

Ar fi căzut Ucraina, la micul dejun era mâncată Moldova și urma presiunea pe România, Polonia și Țările Baltice. România și Europa ar fi fost cu adevărat în pericol. Am făcut ceea ce trebuia pentru România. Nu am greșit că am pus interesul țării mai presus de interesul de partid.

Dar scorpionul socialist face doar ce știe: minte de îngheață apele, face promisiuni în care nu crede, își vede de capitalismul de cumetrie, așa cum a învățat de la tov. Iliescu și în realitatea urăște din rărunchi capitaliștii și mai ales capitalul românesc”, adaugă prim-vicepreședintele PNL.

Puterea ca mierea

El apreciază că social-democraților „le-a fost dragă puterea precum mierea ursului”.

„Unde ar fi fost România astăzi dacă n-am fi avut timp de 10 ani un președinte școlit la Moscova? Și culmea, povestea eșalonului 2 se tot repetă, pe spinarea românilor. Când eșalonul 2 al PCR a preluat puterea în România, viitoarele eșaloane 2 își făceau încălzirea, progresiv. Năstase, Ponta, Dragnea, Grindeanu (nici nu știu de ce l-am inclus, poate pentru mizeria OUG 13, pentru obrăznicia dragniană afișată azi, pentru ca a reușit performanța de a aduce turcii în România mai rău decât pe vremea domnitorilor fanarioți…. Pas cu Pas despre asta!).

Mereu au fost tovarăși reșapați, mereu au minerizat România și le-a fost dragă puterea precum ursului mierea, mereu au fost contra Bunului Dumnezeu, făcându-și cruci kilometrice, strict pentru show. Dar știți ceva? Dacă aceste personaje ne înjură, ne arată cu degetul, scuipă venin spre noi, înseamnă că noi, PNL, suntem pe drumul cel bun! Înseamnă că am făcut și facem ce trebuie”, menționează Rareș Bogdan.

Îmbrățișarea ucigașă

El spune, însă, că „PNL se va trezi din amorțeala generată de cântul mieros ce se aude din Kiseleff și Palatul Victoria și va înțelege ca e o luptă reală pentru viitorul acestei țări, care înseamnă viitorul copiilor noștri”.

„Nu e o glumă! Îmbrățișarea ucigașă a ținut prea mult și a amorțit parțial anticorpii activați în Piața Universității, în timpul protestelor pentru Roșia Montana, a celor împotriva mizerabilei OUG 13 și a siluirii democrației pe 10 august 2018. Pentru mine este evident că PSD se pregătește de guvernare cu AUR. Extremiștii nu au existat în discursurile urii rostite de tribuna Congresului PSD.

Vedeți, dar, că era obligatoriu ca PNL și PSD să guverneze, pentru că dacă nu o făceau, dacă nu asigurau stabilitatea frontierei estice a UE și NATO, PSD ar fi fost un AUR mai bogat, mai deșănțat, mai flămând. PSD îl visează în turul 2 pe Simion, pe care să-l învingă Ciolacu ușor, într-un blat care presupune un tandem președinte – premier.

Doi populiști. PSD dorește repetarea modelului Vadim-Iliescu 2000. ……Dar nu va fi așa. De asta se tem. De asta am asistat la mizeriile tipice anilor ‘90 de la Congresul PSD. Doamne, ocrotește România”, încheie liberalul.

Liderii PSD i-au criticat, sâmbătă, la congres, pe liberali.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Investiția în bazinul de înot din Borhanci crește la peste 200 milioane lei. Terenul trebuie stabilizat cu 745 de piloți forați

Publicat

De

bazin olimpic borhanci (2)

Valoarea totală a investiției în noul bazin de înot din Borhanci va fost actualizată la peste 200 milioane de lei. Costuri suplimentare pentru stabilizarea terenului și aducerea la standardele de omologare a Federației Internaționale de Natație.

Investiția în bazinul olimpic din Borhanci crește cu peste 66 milioane de lei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca anunță că valoarea totală a investiției trebuie actualizată la 200.462.096 lei cu TVA, în creștere față de suma inițială aprobată de Consiliul Local în 2022, care era de 134.776.771 lei.

Terenul va fi stabilizat cu piloți forați

În urma finalizării proiectului tehnic, s-a constatat necesitatea optimizării soluției de fundare a bazinului și a parcării aferente prin execuția a 745 de piloți forați.

„În cadrul procesului de proiectare a proiectului tehnic, au survenit modificări față de faza de proiectare a studiului de fezabilitate (…). În urma întocmirii expertizei geotehnice şi a finalizări proiectului tehnic s-a concluzionat de către expertul tehnic atestat că fundarea directă a clădirii (fundații continue sau izolate) nu este fezabilă şi practică din punct de vedere tehnico-economic, fiind necesară optimizarea soluției de fundare a bazinului de înot şi a zonei de parcare aferentă bazinului de înot prin executarea a 745 de piloți forați cu adâncimi cuprinse între 17,90 m și 6 m cu diametrul de 800 mm”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

Bazinul va fi omologat FINA

De asemena, Primăria a solicitat adaptarea proiectului pentru a respecta normele FINA (Federația Internațională de Natație), astfel încât complexul să poată găzdui competiții naționale și internaționale de înot, sărituri, polo și înot sincron. Modificările includ adâncirea bazinului cu 80 cm față de proiectul inițial, precum și adăugarea unor echipamente specializate, cum ar fi cuburi video, sisteme de cronometrare și tabele de scor omologate FINA.

„Ulterior semnării contractului de proiectare şi execuție Beneficiarul obiectivului de investiții a solicitat Antreprenorului MBS Group proiectarea şi executarea bazinului de înot pentru a se încadra în cerințele FINA. Astfel, la finalizarea proiectului tehnic faza P.T. adâncimea bazinului de înot a fost optimizată (a rezultat o adâncime mai mare față de cea de la S.F. cu 80 cm) şi actualizată lista echipamentelor necesar a se monta la bazinul de înot: cub video, sistem cronometrare pentru polo, echipament pentru terenul de polo pe apa, tabelă scor polo pe apa, tabela scor înot, tabela scor sărituri în apă, kituri complete cronometraj omologate FINA pentru înot, difuzoare subacvatice/inot sincron, diferenta kit bazin sărituri (atenuatoare impact), sistem de sonorizare pentru competiții, sistem iluminat competițional”, se mai arată în documentație.

Tribună pentru 1.000 de spectatori

Proiectul prevede realizarea unui bazin olimpic de înot, unul de sărituri, zone de agrement, vestiare și o zonă administrativă, alături de o tribună pentru 1.000 de spectatori. De asemenea, complexul va include zone de relaxare cu saune și jacuzzi, precum și un bazin de inițiere pentru începători.

Construcția este realizată de asocierea firmelor MBS Group SRL, ASA CONS România SRL și POLIART SRL, în baza unui contract semnat în 2022 cu Primăria Cluj-Napoca. Durata totală a investiției este estimată la 38 de luni, din care lucrările de construcție vor dura 24 de luni.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax