EVENIMENT
FOTO. Un cercetător clujean a mâncat șobolani prăjiți în Cambodgia: Carnea e bună, de pe piept și piciorușele din spate e dulce
Cercetătorul clujean dr. Peter Hantz se află în această perioadă în Vietnam și Cambodgia unde predă la mai multe universități gastronomie moleculară – chimia alimentelor, și bioinformatică aplicată în microbiologie. Totodată, acesta conduce proiecte de cercetare pe microorganisme extremofile și ajută studenții din cele două țări în fondarea start-up-urilor.
Peter Hantz a povestit pentru Cluj24 că a fost invitat la masă de câțiva studenți de-ai săi din Cambodgia, fiind servit cu șobolani prăjiți („Kandol Ang” – កណ្ដុរ អង់ în limba Khmer, „grilled rat over charcoal” în engleză).
”Am mâncat și am constatat că friptura de șobolan este foarte bună. Se vinde pe stradă, este așa numit street-food, în zona rurală lângă orașul Battambang. Gustul diferă puțin în funcție de zona corpului șobolanului, cel mai bun mi s-a părut de la picioușele din spate și pieptul. Acestea au un gust nemaipomenit, puțin dulce.
Nu am fost șocat, șobolanii i-a prăjit mama unui coleg, iar animalele sunt curate, au fost prinse pe câmpurile de orez din zonă”, a spus Hantz.
Acesta a precizat că prețul unui kilogram de șobolan prăjit costă în jur de 4-5 dolari, cam 1.25 dolari pe bucată pentru un șobolan mai mare și mai gras.
A preparat kürtőskalács
„Am fost uimită de bogăția și excelența bucătăriei vietnameze și cambodgiene, de belșugul fructelor și de multitudinea de feluri de folosire a orezului.
În schimb, studenții mei vietnamezi au fost impresionați de kürtőskalács (colac secuiesc) pe care l-am preparat pentru ei”, a mai adăugat cercetătorul clujean.
Urmăriți Cluj24.ro și pe Google News
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger






