Connect with us
Advertisement
Advertisement

Aberații de România

FOTO. Preţul pe mp de apartament în Cluj a ajuns la 5070 de euro. Apartament de 57 mp cu 1,5 milioane de lei

Publicat


Preţurile la locuinţe în Cluj-Napoca par să o ia din nou razna, cel puţin în ceea ce priveşte oferta unor vânzători. Preţul pe mp de apartament în Cluj a ajuns la 5070 de euro.

Apartament de 57 mp cu 1,5 milioane de lei. Preţ mp de apartament

Într-un anunţ apărut în aceste zile se arată că pe un apartament de 57 mp se cer 289.000 de euro, adică aproape 1,5 milioane de lei. La preţul menţionat, mp de apartament ajunge la 5070 de euro, cu mult peste media preţurilor practicate în lunile anterioare. Preţul pe mp de apartament în Cluj a ajuns la 5070 de euro

Preţurile la locuinţe în Cluj, aici:

Preţul mediu la locuinţe în Cluj: peste 2.300 de euro/mp, dar ajunge şi la o medie de peste 3.000 de euro/mp. Prognoze 2024

Descrierea apartamentului. Preţul pe mp de apartament în Cluj a ajuns la 5070 de euro


„Situat intr-un cartier vibrant al Clujului, acest apartament beneficiaza de o locatie privilegiata, oferind un stil de viata modern, aproape de Iulius Mall, Baza Sportiva Gheorgheni, Zona de afaceri si Facultatea de Stiinte Economice.

Vezi şi:

Cine n-are locuinţă, să-şi cumpere. Chiria în Cluj a ajuns la peste 600 de euro/apartament

🏢Apartament incredibil de frumos, nou, nelocuit

– a fost decorat la cele mai inalte standarde conform planurilor unui designer de interior, avand interiorul pregatit pentru nevoile si dorintele viitorului locatar.

Locatarii se vor bucura de un stil de viata exclusivist intr-un apartament elegant, cu ferestre mari ce ofera perspectiva nemarginita asupra imprejurimilor.

Printre amenajarile si dotarile apartamentului putand mentiona:

-tableta cu computer si sistem shelly in intrerupatoare ( Bticino – gama living now )

-placi ceramice Italia

-Mobilier furnir Nuc American si MDF antiamprenta

-piatra zona de lucru bucatarie, splashback, insula si blat mobilier baie din compozit

-canapele piele Natuzzi Italia

-scaune bucatarie Caligaris

-masa dining custom made ( picioare din beton, blat de sticla )

-obiecte de arta. ( Tablou livingroom, pret 5000 Euro )

-draperii automate

-aspirator robot ( cu compartiment mecanizat )

-electrocasnice Teka, Electrolux (frigider incorporat, masina de spalat rufe, masina de spalat vase, hota, 2 Smart TV )

📌 Localizare: Str. Teodor Mihali

📐Suprafata: 57 mp.

Apartamentul are un design deosebit, personalizat si este alcatuit din:
-living mare si luminos cu zona de dining, bucatarie
-dormitor cu dressing
-baie
-balcon 12 mp.

Preţ mp de apartament în Cluj a ajuns la 5070 de euro.

🔑 Pret vanzare: 289 000 Euro”, se arată în anunţ.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

S-a stins din viață fotograful clujean Mircea Roșca. Suferise în urmă cu 3 ani un transplant de cord

Publicat

Fotograful clujean Mircea Roșca s-a stins din viață în noaptea de duminică spre luni la vârsta de 43 ani într-un spital din Târgu Mureș unde era internat după ce fusese supus în urmă cu trei ani unui transplant de cord  la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.

Mircea Roșca s-a născut în Turda și era absolvent al USAMV Cluj-Napoca, dar și-a făcut o carieră ca fotograf profesionist, în special în domeniul sportiv, începând cu anul 2003.

A fost colaborator al agențiilor de presă din România, dar și al unor agenții de presă de renume din străinătate.

Acesta fusese internat în urmă cu 2 luni în spital la Târgu Mureș, din cauza unor probleme medicale.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

START la Evaluarea Naţională 2024 pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Desfășurarea probelor

Publicat

corectare

Luni s-a dat startul la Evaluarea Naţională 2024 pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Peste 500.000 de elevii de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a susțin, în perioada 13 – 29 mai, probele de Evaluare Naţională 2024.

Luni, 13 mai, are loc evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a, cu proba de Limbă şi comunicare – scris – Limba română, respectiv proba de Limbă şi comunicare – scris – Limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

START la Evaluarea Naţională 2024 pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Desfășurarea probelor

Marţi, 14 mai, elevii claselor a II-a vor susţine proba de Limbă şi comunicare – citit – Limba română.

Miercuri, 15 mai, elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor participa la proba de Limbă şi comunicare – citit – Limba maternă.

Potrivit calendarului Evaluării Naționale la clasa a II-a, joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică şi ştiinţe ale naturii.

Ultima probă din cadrul Evaluării Naționale la clasa a II-a va avea loc vineri, 17 mai, respectiv Limbă şi comunicare – scris-citit – Limba română pentru minorităţile naţionale, susţinută de elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

Evaluare Națională clasa a IV-a

Potrivit calendarului, prima probă de evaluare a competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a, va avea loc marți, 21 mai – Limba română.

Mai apoi, elevii vor susține miercuri, 22 mai – proba la Matematică și joi, 23 mai, proba la Limba maternă

Evaluare Națională clasa a VI-a

Prima probă a evaluării naționale la finalul clasei a VI-a – la Limbă și comunicare, are loc marți, 28 mai.

Miercuri, 29 mai este programată proba la Matematică și științe ale naturii.

Începe Evaluarea Naţională 2024 pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a

Potrivit Ministerului Educației, probele au o structură şi caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (EN II), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV şi EN VI).

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

„Rezultatele individuale nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei”

„Ca element de noutate pentru administrarea şi valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicaţii digitale.

Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiţii de siguranţă şi de control optimizat al calităţii şi, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor şi va permite valorificarea rapidă şi flexibilă a acestora.

Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei şi a raportului şcolii, fără eforturi birocratice suplimentare şi într-un timp mai scurt”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident cu 3 autovehicule în Căianu Mic. Doi bărbați, evaluați medical de SMURD

Publicat

accident

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit, luni dimineață, la un accident rutier petrecut în localitatea Căianu Mic, comuna Căianu.

”La fața locului s-au deplasat echipajele de la Punctul de Lucru Mociu, care au găsit două autoturisme avariate, precum și o basculantă.

Din fericire, nu au existat victime încarcerate, iar doi bărbați au fost evaluați de către paramedicii SMURD. În cele din urmă, ambii au refuzat transportul la spital”, au transmis pompierii ISU Cluj.

Citește mai departe

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: BNR ar putea menține dobânda de referință la 7%

Publicat

De

BNR ar putea menține dobânda de referință la 7%

Luni, 13 mai, se desfășoară a patra ședință de politică a BNR din acest an.

Decizia referitoare la nivelul ratei de referință, care se află din ianuarie 2023 la 7%, va fi luată în funcție de modul în care scade inflația.

Rata inflației a coborât

Prognoza de primăvară a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză anticipează pentru sfârșitul acestui an o scădere la 4,6%, cu o medie anuală de 5,6%.

Rata anuală a inflaţiei a coborât în martie la 6,61%, de la 7,23% în februarie, valoare mult prea ridicată pentru a permite o primă tăiere a dobânzii.

De altfel, la ultimul sondaj realizat în martie de CFA România, 36% dintre participanţii au anticipat prima reducere de dobândă în iulie 2024, față de 29% care au estimat că decizia va fi luată în ședința de luni.

Indicele ROBOR la trei luni a stagnat

Această așteptare a fost reflectată și de piața monetară, unde indicii ROBOR au cunoscut de la începutul lui aprilie o cvasistabilitate, după ce aceștia s-au apropiat foarte mult de pragul de 6%, care reprezintă dobânda primită de băncile comerciale din partea BNR pentru depozitele plasate.

Vineri, indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 6,05%.

Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a oprit la 6,07% iar cel la 12 luni a crescut marginal de la 6,07 la 6,08%.

Cursul euro a crescut la finalul săptămânii trecute

Aceeași stabilitate s-a manifestat și în piața valutară, unde cursul euro a crescut vineri de la 4,9753 la 4,9757 lei, față de 4,9757 lei, în cea de marți.

Tranzacțiile s-au realizat în cele mai multe zile între 4,975 și 4,977 lei, cu excepția primei ședințe după minivacanța de Paște, 4,971 – 4,976 lei.

Deteriorarea pieței muncii din Statele Unite în martie, așa cum au arătat-o datele publicate la sfârșitul săptămânii, și scăderea în aprilie a indicelui general al încrederii consumatorilor americani, măsurat de Universitatea din Michigan, la 67,4 puncte, minim al ultimelor șase luni, au afectat performanța monedei americane.

Euro a închis vineri pe piețele americane la 1,0772 dolari, zi în care a fluctuat între 1,0760 și 1,0791 dolari, valori comparabile cu cele de la începutul săptămânii, după deprecierea de joi până la 1,0726 dolari. Aceasta a făcut ca media dolarului să scadă vineri de la 4,6364 la 4,6134 lei.

Prețul aurului a crescut

Chiar dacă economia Regatului Unit a crescut în primele trei luni ale acestui an cu 0,6%, cea mai bună performanță a ultimilor aproape trei ani, lira sterlină nu și-a îmbunătățit consistent performanța față de euro iar media ei a scăzut de la 5,7883 la 5,7832 lei. La rândul ei, moneda elvețiană s-a depreciat de la 5,0974 la 5,0909 lei.

Metalul galben a crescut la sfârșitul săptămânii la 2.359,10 – 2.371,20 dolari/uncie, valori maxime ale ultimelor trei săptămâni, ceea ce a apreciat prețul gramului de aur la 351,8267 lei, în ciuda evoluției descendente a monedei americane.

Bitcoin a testat vineri scăderea sub pragul de 60.000 dolari, dar a crescut la sfârșitul săptămânii la 60.649 – 61.098 dolari. După o scurtă scădere sub pragul de 2.900 dolari, ethereum a urcat la 2.902 – 2.929 dolari.

Analiza cuprinde perioada 6 – 10 mai.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax