Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Greva foamei în Piața Unirii. Ce vrea fostul manager al Teatrului de Păpuși ”Puck”, Emanuel Petran

Publicat


greva 1

Actorul și regizorul Emanuel Petran, fost manager al Teatrului de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca, a intrat, miercuri, în greva foamei în Piața Unirii, reclamând mai multe probleme.

Acesta a afișat un banner cu un mesaj în limbile română și engleză: ”Greva foamei ca protest împotriva clasei politice și a justiției din România

Petran a recurs la acest gest deși nu mai este de un an la conducerea teatrului dar spune că efectele înlăturării sale din funcție le resimte acut și în prezent.

Miza ar fi, a explicat acesta, fondurile pentru spectacole ale Teatrului de Păpuși ”Puck” care au crescut de la 150.000 de lei pe an la 800.000 de lei pe an și pe care un grup infracțional organizat dorește să le cheltuie după bunul plac.

greva 2

”Cu toate că realizările mele ca manager în cei opt ani de mandat au fost excelente, la evaluarea finală a celui de-al doilea mandat de manager, am fost notat cu o notă care nu reflectă realitatea obiectivă a realizărilor fiind înlăturat după o evaluare trucată.

Mai mult, mi s-au înscenat niște dosare, în care, nemaifiind manager, nu am mai putut să mă apăr, atârnând asupra mea posibilitatea de a-mi vinde casa ca să plătesc niște sume care, în regres, s-ar fi întors împotriva mea.

Tot acest demers infracțional a fost susținut de Comisia de evaluare, care a făcut evaluarea nerespectând procedurile de evaluare într-un mod flagrant. Comisia a fost formată din doi membri UDMR marcanți, care în loc să respecte procedurile de evaluare, au dat curs scandalurilor create artificial de către etnici maghiari, apropiați lor, prin acuzații de discriminare la adresa mea, acuzații care au fost infirmate de către Consiliul Național pentru Combaterea discriminării, condus de către un maghiar, domnul Csaba Asztalos.

De fapt, miza reală a fost controlul banilor veniți din fondurile Bethlen Gabor, Ungaria, a cărui beneficiar era Teatrul de Păpuși Puck, secția maghiară, nu persoanele fizice care au pornit scandalurile, sprijinite de către UDMR și președintele său, deputatul Csoma Botond”, a spus Petran.

Acesta susține că președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a legalizat evaluare fraudată, deși a recunoscut realizările pe care le-a avut ca manager al teatrului clujean.

”Plângerile la adresa mea au fost verificate de Corpul de Control al președintelui CJ Cluj care a constata că acestea au fost neîntemeiate. Cu toatea acestea am fost schimbat din funcție”, a precizat Emanuel Petran.

Acesta a mai reclamat și faptul că dosarele care îl privesc și care ajung în instanțele din Cluj, susțin ”fraude evidente”, arătând clar legătura dintre atacatori executanți-politic-justiție.

”Va trebui să plătesc zeci de mii de euro pentru dosare inventate, care au fost trucate în justiție. Timp de doi ani viața mea și a familiei mele este făcută praf.

După deschiderea primului dosar împotriva mea, sunt monitorizat cu metode specifice serviciilor de informații, pentru a nu mai opune rezistență și pentru a ceda benvol libertățile și drepturile mele, punându-mi-se în pericol sănătatea și viața”, a mai spus fostul manager al Teatrului de Păpuși ”Puck”.

Revendicările lui Petran

greva 3

Emanuel Petran a arătat că are mai multe revendicări, printre care realizarea unei emisiuni TV de către un post de interes național, în care să existe o discuție între el și un reprezentant al Consiliului Județean Cluj, cu documente doveditoare pe masă, discuție cu privire la începutul, evoluția și starea actuală a evenimentelor care au determinat gestul său de a intra în greva foamei.

”Dacă în această emisiune, asistat de un jurist cu reputație nepătată, neutru din punct de vedere politic, care să confirme sau nu afirmațiile mele,  demonstrez fraudele flagrante atât de la evaluare cât și de la legalizarea actului de evaluare, cer demisia de onoare a domnilor  Tișe și Vakar.

Cer publicarea de urgență de către Ovidiu Pecican a probelor prin care mă cataloghează în postările sale pe Facebook: Prostea, Josnea, pigmeu, gogoman, muncitor necalificat, Jegspir,  needucat, Dondiru, meschin, penibil, că rag ca un măgar, pitic, că dorm sub pod, slut, mârlan, mulă, bleg ca o gâză, Ipsea Șpepe, că put etc și care mi-au adus un prejudiciu de imagine incredibil, atât în rândul publicului, prietenilor, a cunoscuților cât și a instanțelor de judecată, domnia sa fiind un formator de opinie foarte cunoscut, fiind director de revistă, realizator TV, profesor universitar, scriitor și având o influență foarte mare asupra celor care îi citesc blogul, în jur de 5000 de prieteni și a clujenilor, în general”, a menționat Petran.

Dacă aceste probe nu există, acesta a anunțat că îi va cere public lui Ovidiu Pecican să-și depună demisia de la conducerea revistei ”Steaua”, pentru faptul că prin postările sale ”de o calitate și un nivel suburban, făcute fără dovezi, prin poziția pe care o deține, distruge imaginea glorioasei reviste de cultură și pune o pată de neșters asupra numelor iluștrilor săi predecesori; un director al unei atât de prestigioase reviste nu-și poate permite să facă așa ceva”.

”Cer explicații publice din partea Curții de apel Cluj cu privire la „distribuirea aleatorie” a dosarelor din cadrul Curții. Cum anumite dosare ajung doar la anumite complete, complete care dau hotărâri absolut neconforme cu datele din dosar? Cum anumite dosare ajung doar la anumiți judecători care întâmplător sunt prieteni și foști colegi cu anumiți oameni politici care au interesul ca anumite dosare să fie trecute pe sub masa”, a mai spus Petran.

De asemenea, acesta cere explicații publice din partea Poliției Cluj cu privire la abuzurile pe care le-a făcut polițiștii asupra sa în data de 27 septembrie 2021, în localitatea Șoimeni, în fața a sute de oameni care erau la o sărbătoare locală, atunci când, fără să apuce să vorbească, fără să se opună, fără să i se pună fiola, fără să poată avea nicio reacție de apărare, a fost încătușat, băgat în dubă și dus la Poliția Gherla.

”Polițiștii au recunoscut că am fost urmărit. Mai cer explicații publice din partea SRI cu privire la monitorizarea activităților și a veții mele private prin mijloace specifice serviciilor de informații”, a conchis Emanuel Petran.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Echipa de majorete Eclipse Cluj, multiple titluri de campioană la Campionatului Național de Majorete

Publicat

Echipa de majorete

Echipa de majorete Eclipse din cadrul Clubului Sportiv Vointa, antrenată de Virgilia Cezara Maria Nona, a dominat scena Campionatului Național de Majorete care a avut loc duminică, la Cluj-Napoca.

”Într-o demonstrație strălucitoare de eleganță, sincronizare și pasiune pentru dans, echipa de majorete Eclipse a cucerit inimile și trofeele din cadrul campionatului, obținând multiple titluri de campioană în diverse categorii.

Echipa de majorete Eclipse Cluj, multiple titluri de campioană la Campionatului Național de Majorete

Cu o tehnică coregrafică deosebită și o dedicare neclintită, echipa de majorete Eclipse a demonstrat un nivel remarcabil de talent și muncă în echipă.

Fiecare mișcare a fost executată cu precizie și grandoare, captivând publicul și juriul deopotrivă.

echipa de majorete

Totodată, mulțumirile se îndreaptă către antrenoarea Virgilia Nona pentru pasiunea și dedicarea cu care antrenează echipa de majorete, părinților care se implica necontenit și care dau dovada de răbdare în ciuda orelor extenuante de antrenamente, dar și celor care au pus la dispoziție sălile de sport pentru ca fetele să aibă parte de cele mai bune condiții și spațiul necesar antrenamentelor”, arată părinții fetițelor.

Aceștia adresează mulțumiri și conducerii Liceului Teoretic ,,Onisifor Ghibu”, Liceului Teologic Ortodox ,,Mitropolit Nicolae Colan, Colegiului Tehnic de constructii ,,Anghel Saligny”.

Echipa de majorete Eclipse, rezultate in cadrul campionatului

echipa de majorete

Locul 1, Boariu Erika, Balazs Karina si Olah Beatrisz   – Open pom pom duo/trio cadete
Locul 1, Larisa Nyerges – Open pom pom solo junioare
Locul 1, Borz Sonia și Vajas Patrisia – Open pom pom duo/trio senioare
Locul 1, Balazs Karina  – pom pom solo cadete

Locul 1, Borz Sonia  – pom pom solo junioare

Locul 1, Pop Sandra, Melian Iris și Tescar Rania  –  pom pom duo/trio cadete
Locul 1, Borz Sonia și Vajas Jasmina –  pom pom duo/trio junioare
Locul 1, Balazs Karina – baton solo cadete
Locul 1, Pop Sandra  – Open baton solo cadete
Locul 1, Raluca Radanta  – baton solo junioare
Locul 1, Borz Sonia  – Open baton solo junioare
Locul 1, Borz Sonia și Vajas Jasmina – baton duo/trio junioare
Locul 1, pom pom precadete formație

Locul 1, mini formatie junioare – open pom pom
Locul 1, mini formatie cadete tradiționale
Locul 1, cadete level 0  – baton formație
Locul 1, junioare- open baton formație
Locul 1, cadete level 1-  open baton formație
Locul 1, cadete level 0 – pom pom formație
Locul 1, cadete level 1- pom pom formație
Locul 1  echipa de grandseniori- pom pom formație
Locul 2, Rus Alexandra și Nyerges Larisa – Open pom pom duo/trio junioare

Locul 2, Boariu Erika – Open pom pom solo cadete
Locul 2, junioare – pom pom formație

Locul 2, cadete tradiționale cu pom pom
Locul 2  senioare- open pom pom formație
Locul 3, junioare- tradiționale cu pom pom

echipa de majorete

echipa de majorete

echipa de majorete

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Deputatul Viorel Băltărețu, candidat OFICIAL al USR la Primăria Cluj-Napoca

Publicat

De

Viorel Băltărețu

Președintele USR Cluj-Napoca, deputatul Viorel Băltărețu, a fost ales candidat al partidului la Primăria Cluj-Napoca la alegerile locale din 9 iunie.

Rezultatul votului

Alegerea sa a avut loc, duminică, în cadrul adunării generale a USR Cluj-Napoca desfășurată după o campanie internă în cadrul căreia au rămas în finală Viorel Băltărețu, Mihaela Nia și George Trif.

Astfel, deputatul Viorel Băltărețu a obținut 126 de voturi, pe locul 2 s-a clasat George Trif, cu 61 de voturi, iar pe 3 Mihaela Nia, cu 48 de voturi.

Pregătiri pentru Conferința Județeană a USR Cluj

În cadrul ședinței s-a mai votat și lista USR pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, precum și delegații la Conferința Județeană din 10 martie.

Duminica viitoare, în 10 martie, va avea loc Conferința Județeană a USR Cluj în cadrul căreia se va desemna candidatul la președinția Consiliului Județean Cluj și lista de consilieri județeni.

Vom reveni cu detalii.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujenii reclamă MIZERIA din stațiile de autobuz: Gheorgheni era un cartier curat. Acum e MIZERABIL

Publicat

Mulți locuitori din Cluj-Napoca își exprimă, din ce în ce mai des, nemulțumirile legate de modul în care unii concetățeni înțeleg să păstreze curat orașul în care trăiesc dar și de calitatea salubrizării prestate de firmele care ar trebui să se ocupe de acestă activitate. În special, clujenii reclamă mizeria din stațiile de autobuz. Ambalaje și mucuri de țigări „tapetează” acum ceea ce ar fi trebuit să fie un spațiu verde.

„Așa arată stația 33 de pe Liviu Rebreanu sens către centru. Acum câțiva ani Gheorgheniul era un cartier curat. Acum e mizerabil. Stația arata așa în fiecare zi. Deplorabil. Pe străzi în cartier la fel arata tot spațiul verde. Plin de gunoaie, de ani de zile. Sunt necesare controale, să facă ceva primăria asta”, ne scrie un clujean.

FOTO. Clujenii reclamă MIZERIA din stațiile de autobuz: Gheorgheni era un cartier curat. Acum e MIZERABIL

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei tineri din Gilău, Cluj, REȚINUȚI pentru FURT calificat. Au creat un prejudiciu de 27.000 de lei

Publicat

politie 1 e1667205038903

Trei tineri din Gilău, jud. Cluj, au fost reținuți de polițiști, vineri, pentru furt calificat. Au creat un prejudiciu de 27.000 de lei.

„La data de 1 martie a c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au dispus reținerea a 3 persoane, cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat.

Trei tineri din Gilău, Cluj, REȚINUȚI pentru FURT calificat. Au creat un prejudiciu de 27.000 de lei

În fapt, din cercetările derulate de polițiști a reieșit că în perioada 8-24 februarie a.c., trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani, din comuna Gilău ar fi comis mai multe fapte de furt calificat.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi pătruns în 6 gospodării situate în localitatea Gilău, de unde ar fi sustras diverse bunuri, și anume aparatura electrocasnică, unelte electrice, covoare și biciclete, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 27.000 de lei

În urma investigațiilor, cei trei au fost identificați de polițiști, iar prejudiciul a fost recuperat până în prezent în proporție de 50%.

Probatoriului administrat a condus la reținerea celor trei tineri, iar în cursul zilei de azi, 2 martie a.c. instanța a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Cercetări sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax