Connect with us
"

EVENIMENT

FOTO. De weekend. Atracții turistice, ieftine și atrăgătoare la granița Clujului. Locuri de camping pentru o experiență inedită

Publicat


La granița de vest a județului Cluj se află județul Bihor cu locuri dornice de a fi vizitate și explorate. Acest weekend aduce locuri de campare nenumărate, obiective turistice și trasee montane.

Padiş

Dacă ești clujean și te-ai hotărât să faci o escapadă în zona Crișanei, îți sugerăm niște locuri în care nu ai nevoie de prea multe. Prietenii și familia îți pot fi alături și împreună puteți campa cu un cort sau o rulotă, un sac de dormit și voie bună în Munții Apuseni.

5 destinații de camping pentru acest weekend

Zona Glăvoi se află în Padiș, loc în care îți poți monta cortul sau rulota, beneficiezi de apă potabilă și multe trasee turistice. Mai mult, seara se aud cântecele de chitară a vreunui „artist” și vocile „curate” ale turiștilor. Cât despre cazare, aceasta este gratis, fiind unul din principalele beneficii pe care locul le oferă.

Padiş

Un alt loc care oferă cazare în cort sau rulotă este Şuncuiuşul. În campingul „La Rulote” există dușuri, spații de joacă pentru copii, terase, bucătării și chiar și electricitate. Totuși, camparea costă 30 de lei pe zi, iar locul nu este rupt de realitate pentru a putea avea o experiență cu totul unică.

Stâna de Vale

La Stâna de Vale, locul unde se află Izvorul Minunilor, camparea costă 20 de lei pentru două persoane, incluzând mașina și cortul. Poți practica trasee turistice, plimbări prin păduri și să bei apă de izvor.

Izvorul minunilor, Stâna de Vale

Dacă sunteți ceva mai pretențioși, o alegere bună ar fi Campingul la Bulz. Aici există semnal, parcare auto, apă, dușuri, WC-uri, restaurante și magazine alimentare. Costul este fragmentat, 10 lei cortul, 15 lei rulota și 5 lei parcarea mașinii, toate acestea pe zi.

În Bratca, un sat care se află la aproximativ 60 de km de Cluj-Napoca, pe Valea Brătcuței, este un loc ideal pentru camping.

Valea Brătcuţei

Excursia costă 10 lei pe noapte, există apă potabilă și electricitate, iar stelele și luna care iese din brazii înalți te vor fermeca.

Karla Fanea

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

PROGNOZA METEO LA CLUJ. Temperaturi puțin sub 30 de grade și vreme caldă azi. Cer senin, dar și precipitații

Publicat

Azi, 10 august, vremea va fi bună la Cluj pentru începutul săptămânii, cu maxima înregistrată la 28 de grade Celsius în jurul orei 15:00. Cerul va fi predominant senin, dar spre miezul zilei apar câțiva nori, iar mai apoi averse cu tunete și fulgere. Probabilitatea de precipitații nu depășește 50%, iar cantitatea de precipitații va fi medie.

Minima este de 18 grade Celsius în jurul orei 06:00 dimineața. Numărul de ore cu soare este 8, iar pe parcursul întregii zile vântul va sufla ușor cu viteza maximă de 7 km/h, dar vor fi și rafale de 20 km/h în unele zone.

Citește mai departe

EVENIMENT

VEŞTI BUNE. Vaccin anti-coronavirus până la sfârşitul anului. Anunţul comisarului european pentru sănătate

Publicat

Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului 2020, a declarat – duminică- comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides, potrivit dpa, scrie AGERPRES.

‘Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor’, a declarat Kyriakides pentru ediţia online a Handelsblatt.

Un vaccin nu ar rezolva toate problemele dintr-o dată, dar ar permite revenirea treptată la normalitate odată cu vaccinarea unei ‘mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc’, a spus ea.

Comisarul european pentru sănătate a remarcat de asemenea un număr crescând de focare mai mici sau mai mari de coronavirus în mai multe state membre ale UE.

Stella Kyriakides a recomandat guvernelor să procedeze la ‘izolarea rapidă a sursei de infecţie la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contactelor şi izolarea imediată a persoanelor contaminate’. (AGERPRES)

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Bomba biologică de la Nicula. Spitalele clujene sunt pline. Explozia de coronavirus poate afecta grav Clujul şi Transilvania. Avertisment de medic infecţionist

Publicat

Un dezastru care poate fi evitat! Rând pe rând, mai mulţi medici clujeni aflaţi în prima linie în lupta împotriva coronavirusului atrag atenţia asupra dezastrului care se poate întâmpla de Sfânta Maria la Mănăstirea clujeană Nicula.

Peste 10.000 de persoane riscă infectarea cu COVID-19

După avertismentul şefului DSP Cluj şi al unui medic epidemiolog, un medic infecţionist a explicat şi el pentru www.cluj24.ro despre pericolul care ne paste pe toţi după 15 august. La Nicula, în perioada 12-15 august, sunt aşteptate peste 10.000-15.000 de persoane. Vor fi în special oameni în vârstă, de la ţară, mai puţin familiarizaţi cu regulile necesare ca să fie feriţi de infectarea cu COVID-19. În anii trecuţi, la Nicula au fost chiar peste 30.000 de oameni. Din toată ţara, dar mai ales din zona Transilvaniei.

Bombele amorsate la Nicula şi Rohia

“Dacă se respectă distanţarea fizică şi cu mască… Fiindcă, altfel, riscul e mare, e foarte mare. Stau de pe o zi pe alta. Riscul este mare. Dacă poartă mască, mai scad, totuşi, mult, riscurile. Sunt esenţiale spălatul pe mâini şi purtatul măştii. Poate să fie un risc mare. Că de la manifestări de genul acesta încep problemele. Părerea mea e că tot ce e manifestare culturală, ştiinţifică, religioasă trebuie să respectate regulile. Masca e obligatorie. Dacă o să fie peste 10.000 de oameni, nu se poate păstra distanţa de minimum 1,5 metri între ei. O să fie o problemă.  Aşa o să fie la Rohia, în Maramureş. Aşa o să fie aici, la Nicula”, a explicat medicul clujean. El a văzut şi tratat până acum sute de bolnavi de coronavirus. Dar unii şi-au pierdut viaţa.

Spitalele clujene sunt pline de bolnavi cu coronavirus

El a atras atenţia că deja în Cluj nu mai sunt locuri pentru bolnavii infectaţi cu COVID-19.

“Sunt subiecte sensibile astea cu religia. Până acum, la ţară au fost feriţi într-un fel. Erau izolaţi. Dar acum, când se concentrează… E destul să stai câteva ore, de pe o zi pe alta, ca să te contaminezi. Există un risc. Oricum, acum suntem plini în Cluj, nu mai sunt locuri. După evenimente de fesul acesta, la o săptămână după 15 august, ne putem aştepta la o explozie de cazuri”, a mai spus medicul clujean.

Măsurile decise de prefect pentru Nicula

Comunicatul Prefecturii Cluj:

“Astăzi, 07.08.2020, la Instituția Prefectului – Județul Cluj a avut loc o întâlnire de lucru condusă de domnul prefect Mircea Abrudean, la care au participat reprezentanți ai Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, ai Eparhiei Greco-Catolice de Cluj – Gherla și ai instituțiilor implicate în desfășurarea manifestărilor dedicate sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”, care vor avea loc la Mănăstirea Nicula în data de 15 august 2020.

Având în vedere contextul actual cauzat de pandemie, a fost stabilită modalitatea de desfășurare a manifestărilor religioase și se au în vedere următoarele măsuri:

–           conform Hotărârii Comitetului Județean pentru SItuații de Urgență nr.34/05.08.2020, este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toți participanții la evenimentul religios;

–           în acord cu Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și Eparhia Greco-Catolică de Cluj – Gherla, cele 2 procesiuni tradiționale care se organizau anual cu plecare din municipiul Gherla spre Nicula nu vor avea loc în acest an;

Icoana făcătoare de minuni, ţinută la distanţă

–           se interzice organizarea de puncte comerciale fixe sau ambulante de vânzare produse de orice natură în incinta mănăstirii și pe traseul înspre mănăstire, cu excepția magazinului cu obiecte bisericești al mănăstirii;

–           se interzice distribuirea de hrană în sistem organizat către credincioși sau orice alte formule asimilate;

–           se interzice comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în incinta mănăstirii și pe traseu;

–           se interzice distribuirea  de băuturi non-alcoolice în alte tipuri de recipiente decât cele îmbuteliate;

–           vor fi amplasate filtre de control, formate din echipaje mixte ale Poliției Rutiere și Inspectoratului de Stat în Transportul Rutier la toate intrările în județ, precum și în zona municipiului Gherla;

–           credincioșii se vor putea închina la icoana făcătoare de minuni de la distanța de 1.5 m, fără a avea contact cu aceasta;

Mai multe toalete ecologice

–           va fi amplasat un număr suficient de toalete ecologice, distribuite în mai multe locații din incinta mănăstirii, astfel încât să nu se creeze aglomerări de persoane în aceste zone;

–           monitorizarea respectării tuturor măsurilor impuse se va realiza prin mijloace specifice, inclusiv drone, coordonarea fiind realizată în cadrul Centrului de Comunicații Mobil amplasat în incintă;

–           vor fi amplasate pe traseu mijloace de semnalizare și comunicare de tip panouri led, bannere și alte asemenea, pentru transmiterea de mesaje și comunicări în timp real către participanți;

–           măsurile de ordine publică în sistem integrat, pe timpul afluirii credincioșilor spre Mânăstirea Nicula, se vor asigura prin instituirea unor posturi și patrule, pentru prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, pentru îndrumarea persoanelor și supravegherea respectării măsurilor de protecție și a distanțării fizice;

–           supravegherea, dirijarea și îndrumarea traficului rutier, inclusiv a mijloacelor de transport în comun se va asigura prin măsuri specifice;

–           se va asigura ordinea publică în zona mânăstirii, în timpul slujbelor religioase în perioada 12-16.08.2020, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare fizică pe timpul accesului la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, precum și în zona verde a mânăstirii, unde pelerinii campează;

–           se vor organiza fluxuri separate de intrare/ieșire pentru accesul în anumite zone ale mănăstirii;

–           se vor asigura echipaje de intervenție în scopul gestionării unor situații de risc sau pentru decongestionarea unor aglomerări de persoane.

Sărbătoare pe trei zile

Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului a extins programul manifestărilor religioase, acestea desfășurându-se în perioada 12-15 august, fiind organizată liturghie arhierească în fiecare din aceste zile. În acest sens, credincioșii pot participa în oricare din zilele menționate la slujbă, pentru a nu se crea aglomerări. De asemenea, slujbele vor fi transmise în direct de către postul Trinitas TV, existând de asemenea transmisiuni live pe pagina de Facebook a Mănăstirii Nicula.

Efectivele de forțe de ordine vor fi suplimentate fața de anii precedenți, având în vedere situația actuală. De asemenea, va fi utilizat un număr important de voluntari de la organizațiile partenere.

Vom reveni cu alte informații relevante în perioada următoare”, se arată în comunicatul Prefecturii Cluj.

*intertitlurile comunicatului aparţin redacţiei

vezi şi:

Atenţie la explozia de cazuri de coronavirus! Șeful DSP Cluj despre hramul Nicula: ,,Sper ca oamenii să înțeleagă că este mai bine să se roage de acasă”

Atenţie la explozia de cazuri de coronavirus! Șeful DSP Cluj despre hramul Nicula: ,,Sper ca oamenii să înțeleagă că este mai bine să se roage de acasă”

Medic epidemiolog clujean: După pelerinajul de la Nicula ne putem aștepta la un focar de COVID în toată Transilvania. Sperăm că va fi bine, ne pregătim pentru ce e mai rău

Medic epidemiolog clujean: După pelerinajul de la Nicula ne putem aștepta la un focar de COVID în toată Transilvania. Sperăm că va fi bine, ne pregătim pentru ce e mai rău

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Italia extinde perioada restricţiilor pentru români. Izolare până pe 7 septembrie din cauza coronavirusului

Publicat

Italia a anunţat că extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România. Măsura este valabilă până pe 7 septembrie.

Italia consideră că România est o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Iar pentru a evita importarea unor noi focare de coronavirus, a hotărât să prelungească până pe 7 septembrie obligaţia de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu România.

La intrarea în Italia, toate persoanele care au avut contact cu România vor trebui să completeze un formular. Acesta conţine adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate