Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Alarma cu BOMBĂ de la UDMR Cluj a fost falsă. S-a verificat și sediul CENTRAL, nu doar cel al filialei județene

Publicat


bomba udmr 1

Polițiștii clujeai au transmis că joi seara în jurul orei 21.45, în urma unui mesaj transmis pe adresa de corespondență electronică a Poliţiei Locale Brașov, cu privire la faptul că sediile unei organizații politice, situate în municipiul Cluj-Napoca, ar putea fi afectate de dispozitive explozibile, polițiștii au acționat cu celeritate pentru asigurarea zonelor.

Astfel că, la fața locului au fost dirijate efective de polițe, jandarmi și pompieri, pentru a sprijini activitatea specialiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Compartimentului Pirotehnic.

Citește și VIDEO. AMENINŢARE cu BOMBĂ la sediul UDMR din Cluj. S-a verificat și sediul CENTRAL. Hegedus Csilla: Este un act TERORIST

În urma verificărilor, s-a stabilit că alerta a fost falsă.

”Act de terorism”

bomba udmr 1

Verificările au avut loc atât le sediul UDMR Cluj de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 cât și la cel al Prezidiului, sediul central al UDMR de pe strada Republicii.

”UDMR condamnă ferm orice fel de amenințare, orice act de violență. Amenințarea cu bombă e un act de terorism. Echipele de intervenție au sosit la sediul central al UDMR din Cluj si au efectuat cercetările necesare.

Respect și mulțumiri pentru profesionalismul desăvârșit!”, a declarat purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla.

bomba udmr 2Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

E sezonul SĂGETĂTORULUI. Ce NU știai despre al nouălea semn din ZODIAC

Publicat

contactors ge8d1ca6c7 1280

A început sezonul Săgetătorului, considerat călătorul zodiacului. Săgetătorul este despre expansiune, cunoaștere, explorare, mai multă aventură și mai puțină responsabilitate, despre optimism și onestitate, iar perioada aceasta, până se va face trecerea spre sezonul Capricornului în 22 decembrie, nativii Săgetător (dar și cei cu Ascendentul în acest semn) se vor bucura de prosperitate. Iată câteva dintre cele mai importante aspecte referitoare la al nouălea semn astrologic.

Caracteristici astrologice principale

Săgetătorul este o zodie de Foc, guvernată de planeta Jupiter, astfel că nativii sunt preocupați să își lărgească orizonturile, atât pe plan intelectual, cât și spiritual, cel mai adesea reușind să ajungă la un nivel superior de înțelegere prin călătorii și prin relațiile cu oamenii, Jupiter fiind cea dintâi planetă socială, totodată cea a scopurilor înalte. Se caracterizează prin prin curaj, determinare, sinceritate dar și iresponsabilitate (trăsături specifice elementului de Foc, cu care se asociază și planeta Jupiter). Dacă sunt dezechilibrați, excesul (de optimism, de dramatism sau alte asemenea) îi definesc, fiind predispuși la autocompătimire atunci când nu e cazul.

Este, totodată, o zodie mutabilă, deci se remarcă în mod special prin flexibilitate și deschiderea la nou, putând accepta mai ușor idei diferite decât zodiile fixe, spre exemplu. Fiind sub semnul lui Jupiter, o planetă expansivă, modalitatea mutabilă îi face pe Săgetători să exagereze – fie că e vorba de o poveste, o reacție sau o situație cu care se confruntă – și să fie împrăștiați – au atât de multe curiozități și o poftă de viață atât mare, încât uneori fac multe lucruri deodată (sau le fuge mintea în multe direcții), dar fără a mai fructifica ceva anume, având nevoie de mai multă disciplină, cumpătare sau echilibru, în general.

CITEȘTE ȘI: E sezonul SCORPIONULUI. Ce NU știai despre al optulea semn astrologic din ZODIAC

Modalitatea mutabilă se întâlnește întotdeauna la zodiile de la sfârșitul unui anotimp: Gemenii sunt ultimii din primăvară, Fecioara e ultima din vară, Săgetătorul e ulima din toamnă, respectiv Peștii sunt ultimii din iarnă.

Din punct de vedere al polarității, Săgetătorul este o zodie pozitivă – atenție, însă, căci această denumire are un alt înțeles în astrologie; zodiile pozitive sau negative nu se referă la cât de bună sau rea e o persoană. Încărcătura „pozitivă” se referă aici la tipul de energie manifestată de zodia Săgetător, adică cea masculină/yang/activă. Zodiile de Aer și de Foc sunt întotdeauna pozitive (cu o energie pe care o manifestă spre exterior, fiind mai dinamice, mai directe și mai expresive), în timp ce zodiile de Pământ și Apă sunt mereu negative (au o energie feminină/yin/receptivă/pasivă, adică manifestată mai mult în interior, prin mijloace indirecte de comunicare, precum arta).

Celelalte 2 zodii de Foc sunt Berbecul și Leul, din acest motiv prezentând caracteristici similare cu cele ale Săgetătorului.

Săgetătorului îi corespunde Casa a noua din zodiac, care guvernează sistemul de credințe personale (filosofia de viață), și religioase, studiile superioare, călătoriile pe distanțe lungi, morala, culturile și limbile străine, fiind totodată asociată cu comerțul, activitatea editorială, aventura și explorarea.

sagittarius g468e9e9f3 1280

Corespondențe în natură

Se consideră că Săgetătorului îi corespunde culoarea turcoaz, azuritul, topazul și safirul albastru din rândul pietrelor și staniul din rândul metalelor.

Fiecare zodie guvernează anumite părți ale corpului. Săgetătorul guvernează șoldurile, coapsele și mușchii. Se spune că picioarele nativilor sunt de obicei lungi, ferme și puternice.

De corespondentul anatomic se leagă și ideea că sunt călătorii zodiacului – cu o sete de cunoaștere atât de mare, Săgetătorii prioritizează călătoriile, pe care le văd ca pe o oportunitate să se dezvolte personal, acesta fiind scopul lor principal: să descopere lumea pentru a se descoperi și pe ei înșiși.

gem g3eb9d5ba4 1280

Trăsături de caracter

După cum sugerează și simbolul arcașului cu care se identifică Săgetătorul, se poate spune că nativii încearcă să se elibereze de natura animală a omului sau, cel puțin, să o înțeleagă și să o integreze sănătos în viața de zi cu zi. Cum centaurul simbolizează dezvoltarea sufletului uman, așa și Săgetătorul caută să prioritizeze aspirațiile spirituale mai mult decât dorințele sau mofturile omenești. În mitologia greacă, centaurii erau aventuroși, curajoși și înțelepți, dar și înclinați spre certuri și comportament necivilizat.

Caracterul necivilizat se datorează faptului că Săgetătorii reacționează și se aprind repede, dar fiind semn de Foc, trec la fel de repede peste supărări, fiind totodată adaptabili și schimbători (modalitate mutabilă). De aici pot deriva și defecte precum inconsecvența și pierderea de sine, întrucât pot renunța la ei sau pot face ajustări pentru a se potrivi cu energia altora.

sagittarius g897396942 1280

felipe simo t u6wum0lvg unsplash

Sunt spontani și sociabili, le place să spună adevărul, dar uneori îl exprimă într-o manieră agresivă, dintr-un exces de mândrie și curaj, astfel că impulsurile egocentrice sunt printre principalele lor lecții de viață, care le dau mari bătăi de cap.

Le place libertatea mai mult decât orice, disprețuind rutina – adesea simt nevoia să evadeze, iar dacă nu sunt echilibrați, pot cădea în capcana viciilor, lăsând impresia că sunt iresponsabili. În funcție de nivelul de înțelegere, conștientizează mai mult sau mai puțin acest lucru și încearcă să îl îndrepte.

În rest, sunt simpli, care se împrietenesc ușor cu oameni din toate categoriile sociale. Glumele și tachinările cu prietenii, fie ei bărbați sau femei, sunt suficient pentru a-i face fericiți.

Cu toate acestea, tind să fie creduli, din dragostea oarbă pentru oameni. Optimismul excesiv e o problemă cu care se confruntă adesea, dar e o sursă de inspirație pentru alții, asemenea curiozității și naturii idealiste.

Au o abordare directă și sinceră în viață.

star sign g8179a5e5a 1280

 

Citește mai departe

CULTURA

Ce să faci la Cluj în ULTIMUL WEEKEND din noiembrie. TOP 9 evenimente. Duminica-n familie, cu teatru, sport, dans și sănătate

Publicat

carnival gbeb963a09 640

Ultimul sfârșit de săptămână din luna noiembrie a acestui an rezervă piese de teatru pentru adulți și copii, un concert pentru rockeri, activități pentru cei preocupați de sănătate, pentru iubitorii de dans, dar și pentru cei care vor să se bucure de o seară cu prietenii. De data aceasta, evenimentele de duminică se adresează în special familiilor cu copii, care vor avea ocazia de a participa la activități informative, culturale și sportive.

Sâmbătă, 26 noiembrie

Piesa de teatru „Dă-te din soare”, REACTOR de creație și experiment, 20:00 – 21:00

Reactorul pune în scenă un spectacol despre decalajul dintre generații, împreună cu un regizor dintr-o generație mai în vârstă. Între ședințe de zoom, drafturi de text eșuate și efortul de a purta un dialog real, totul devine un delir de forme teatrale, o căutare febrilă de răspunsuri la întrebări retorice.

„Cu spectacolul ăsta aș vrea să-mi închei niște socoteli, așa că m-am pus pe treabă și înmormântez: mentorul și moștenirile, teatrul politic militant, dramaturgia fragmentată, formele pretinse a fi noi. Din toată înmormântarea asta uriașă sper să se nască altceva, nu știm ce, vom vedea la următorul proiect. Până atunci invit spectatorii la o comedie autoironică despre chinul de a-ți depăși condiția”, a precizat Leta Popescu, regizoarea spectacolului.

Biletele se pot achiziționa:

  • online: click aici
  • din rețeaua Eventbook (Cinema Florin Piersic)
  • de la Reactor (Strada Petőfi Sándor 4), cu o oră înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile

315547523 5532008676912665 9191989418800645052 n

Concert Coma, FORM Space, 20:00

Trupa Coma, fondată în București în 1999, revine sâmbătă la Cluj pentru un concert la FORM Space, unde iubitorii de metal vor face headbang pe cele mai îndrăgite piese.

Accesul este interzis minorilor. Bilete se achiziționează dând un click aici.

Citește și VIDEO FOTO. INTERVIU Cătălin Chelemen, de la trupa COMA, după concertul din Cluj-Napoca: Pregătim două albume noi în acest an

315293255 4092157901009404 2927602390323578684 n

Ședință gratuită de evaluare a posturii, strada Aurel Vlaicu 184, 9:00 – 14:00

Clujenii sunt invitați sâmbăta aceasta la o ședință gratuită de evaluare a posturii cu posturograf (sau Global Postural System), un sistem de analiză avansată a posturii ce utilizează tehnici și metode noninvazive de diagnostic și de evaluare în domeniul recuperării medicale. Instrumentul include 2 unități de diagnostic și un software care efectuează identificarea posturii corpului, cifozelor, scoliozelor, inegalităților membrelor și a altor afecțiuni din această categorie.

„Cu totii avem de-a face cu sedentarismul, statul la birou, poziție de repaos incorectă. De aceea, inițiativa vine întru ajutorul tău și analizează tipul posturii, diferite dezalinieri ale coloanei vertebrale și a membrelor, gradul de oboseală a mușchilor, dezechilibrul între sistemul nervos simpatic și parasimpatic, piciorul plat sau scobit, genunchiul flexum sau recurbatum, asimetria centurilor scapulare și/sau pelvice, hiperlordoza și/sau hipercifoza, scolioza, cifoscolioza, dispoziția asimetrică a țesuturilor adipoase și moi, circulația venoasă și limfatică defectuoasă”, se arată în descrierea evenimentului.

Acesta se adresează tuturor celor care sunt interesați de sănătatea corpului și de starea posturală, de la oase până la mușchi. Participanții vor fi nevoiți să stea în picioare în timpul evaluării posturii.

„Beneficiezi de evaluare efectuată de un expert postural, obții o fișă de tratament și ți se vor explica problemele cu care te confrunți. La final, primești un program de recuperare personalizat despre cum să te menții sănătos”, adaugă organizatorii.

Programările se fac telefonic, la 0371 232 114 sau 0745 203 642 sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook HC Kinetic.

314626344 566100262184639 3629257213311573699 n

Quiz night, The Coffee Factory, 19:30

Dacă te-ai săturat de cluburi și multă aglomerație sau dacă vrei să îți petreci prima zi din weekend alături de prieteni, ești așteptat la un quiz night.

Rezervările se fac telefonic sau prin WhatsApp, la numărul de telefon 0746 922 507. Locurile sunt limitate.

„Pentru a participa la eveniment, trebuie să:

  • formați o echipă, de minim 2 persoane, maxim 6
  • alegeți un nume pentru echipa voastră
  • quiz-ul se va desfășura în 8 runde a câte 10 întrebări/rundă
  • răspunsul corect la o întrebare va aduce echipei 1pct, iar un răspuns parțial 0,5pct- fiecare echipă va primi câte o foaie de concurs pentru fiecare rundă
  • în cazul în care 2 echipe au punctaj egal, va exista o rundă de baraj pentru departajare, la care va participa doar un reprezentant al echipei
  • în timpul jocului nu este permisă folosirea dispozitivelor ce au acces la internet (folosirea acestora în timpul concursului va duce la depunctarea întregii echipe cu 10pct pentru fiecare abatere)”, transmit organizatorii

315892201 525190582953882 6856679460376604110 n

Duminică, 27 noiembrie

Recital de tango argentinian „Tango sin palabras”, Doamna T, 19:00 – 21:00

La sfârșit de toamnă, cafeneaua Doamna T așteaptă clujenii să facă parte dintr-o poveste de tango argentinian.

„Pian și bandoneon, cele mai frumoase lucrări ale genului, le veți putea asculta în interpretarea lui Robert și a Irinei. Cu o experiență scenică bogată, aceștia vor aduce în fața dumneavoastră o fărâmă din frumusețea și magia muzicii de tango”, anunță gazdele evenimentului.

Furnizori de servicii artistice ai Casei Regale, invitați alături de Cluj Tango Orchestra pe scenele Filarmonicilor din țară, și concertând sub apanajul Ambasadei Republicii Argentina în România, Robert și Irina formeză de mai bine de 7 ani un cuplu atât pe scenă, cât și în viața de zi cu zi.

Doamna T va răsfăța participanții cu cele mai bune băuturi și cele mai inedite bucate.

Intrarea este 50 de lei, iar locurile sunt limitate la 25. Rezervările se fac telefonic, la numărul 0753 043 112.

316279843 657195392766584 1879807812502680996 n

Tigrișori de Poveste, Cinema Dacia, 11:00 – 11:45

Cinema Dacia invită copiii la premiera spectacolului „Tigrișori de Poveste”, un spectacol de teatru de păpuși recomandat celor cu vârsta de peste 2 ani.

Biletul pentru copii e 20 de lei, cel pentru adulți e 30, acestea achiziționându-se de la fața locului.

Se pot face, de asemenea, rezervări, prin apel sau SMS la 0758 750 281 și 0751 032 302.

„În cazul în care nu mai puteți ajunge la spectacol, vă rugăm să anulați rezervarea până vineri la ora 18:00”, anunță personalul.

316070053 634969104984585 8518461497518195269 n

Piesa de teatru „Furtuna”, Teatrul Național Cluj-Napoca, 19:00 – 21:30

Dacă ziua ai mers cu copilul la teatru, pe seară te poți bucura și tu de o piesă, la Teatrul Național din Cluj-Napoca. „Furtuna”, de William Shakespeare, este destinată celor cu vârsta de peste 14 ani, biletele putând fi achiziționate cu un click aici.

„Din punctul meu de vedere <<Furtuna>> este piesa lui Shakespeare care se apropie, ca structură, cel mai mult de muzică. Muzica are o formă precisă, abstractă. Și de aceea pentru mine bagheta magică este și o baghetă de dirijor, cu care Prospero orchestrează furtuna de la început.

Când Prospero rupe bagheta, în teatru nu mai rămâne nimic. Dispare totul. Chiar și proiecțiile pe care el le orchestrează… E extraordinar acest sistem de oglindire în care exact aceeași situație se joacă și în farsă și în grotesc și în tragic și în politic.

Prospero este un savant, un poet, un artist și un exilat. În poveste este vorba și despre un pelerinaj interior: Prospero se schimbă, dorințele de răzbunare sunt eliminate, îi iartă pe vinovați. E o idee creștină; iertarea păcatelor nu se poate întâmpla decât în momentul când există regretul celor săvârșite”, a împărtășit regizorul Gábor Tompa.

312084475 1815534732123581 8415531567431235414 n

Ghidul „Părinte informat, copil protejat!”, Bookstory, 16:00 – 18:00

Dacă vrei să afli mai multe despre siguranța auto a copiilor, purtarea ergonomică a acestora, alăptare și diversificare, prevenție în sănătate (calendarul controalelor medicale, schemele de vaccinare disponibile în țară) și asistență pedriatică telefonică, duminică va avea loc primul eveniment din campania „Părinte informat, copil protejat!”.

Mădălina Hîrbea, autoarea Ghidului părintelui informat și blogger DragaMama.ro, le va prezenta părinților informații utile despre sănătatea și siguranța copiilor și despre comunitățile care vin în sprijinul părinților din România.

„Ghidul părintelui informat” este disponibil gratuit pe blogul DragaMama.ro și a fost creat în colaborare cu medici și specialiști în sănătatea și siguranța copiilor.

Intrarea este gratuită, iar în limita stocului disponibil, participanții la eveniment vor primi o versiune tipărită a ghidului.

316158989 3379986422258388 4542342229081108796 n

Escaladă gratis pentru copii, Gravity sală de escaladă (Aleea Clabucet, Baza Sportivă Unirea), 14:00 – 16:00

La sala de escaladă din Cluj-Napoca, „Gravity”, 30 de copii cu vârsta de peste 6 ani sunt așteptați pentru a face primii pași într-o nouă aventură, sub coordonarea instructorilor specializați în artele sportului vertical.

lui

Echipamentul asigurat include ham și cască de protecție, iar espadrilele de escaladă se închiriază pe mărimi.

Copiii vor fi organizați în subgrupe, pe vârste, iar comunicarea se poate face în română, maghiară și engleză. Mai multe detalii se pot solicita la telefon: 0744 930 900 (Kozma Àkos).

Copiii vor participa, totodată, la tombola TMF2022, cu produse oferite de Garmin Romania și Maramontsport. Pentru o bună organizare, participanții trebuie să se înscrie accesând formularul disponibil cu un click aici.

316282385 612468623951687 4701987221709619011 n

Citește mai departe

CULTURA

Concert extraordinar de Crăciun la Cluj-Napoca. ”JAZZ Sinatra Christmas Show”

Publicat

De

sina 3

Luna decembrie este o lună a cadourilor, iar “JAZZ Sinatra Christmas Show” este invitația perfectă pentru toți cei care doresc să simtă farmecul unui spectacol rafinat, de bun gust și plin de emoții.

Multe dintre cântecele de Crăciun sunt adevărate hituri ascultate an de an. Marii artiști precum Frank Sinatra, Bing Crosby, Dean Martin sau Nat King Cole sunt interpreţii unora dintre cele mai populare cântece de Crăciun.

Succesul spectacolelor Jazz Like That s-a conturat în jurul legendarului musician Frank Sinatra, fiind una din cele mai reprezentative voci din istoria jazz-ului și a swing-ului.

Alaturi de entertainer-ul Gabriel Farkas din Ungaria, publicul a avut ocazia sa cante si sa fredoneze cele mai cunoscute cântece de Crăciun precum: Have Yourself A Merry Little Christmas, Santa Claus Is Coming To Town, Christmas Song (Chestnuts roasting on an open fire), Let It Snow, White Christmas, Hallelujah, Last Christmas, All I Want For Christmas is you.

sina 2

”Cu vocea sa de invidiat si un deosebit talent actoricesc, Gabriel Farkas readuce în lumina reflectoarelor farmecul cântecelor interpretate de marii artiști ai secolului trecut, dedicându-și o mare parte din carieră omagierii lui Frank Sinatra. În urma anilor de studiu vocal și teatral, Gabriel este acum apreciat pe scenele muzicale și teatrale ale Europei, pentru show-urile lui de neegalat și ușurința cu care reușește să poftească publicul în lumea Jazz-ului și nu numai.

Seara va fi cu atât mai specială, cu cât trupa AdLibitum Voices, cea mai iubită trupă de pop opera din România, a acceptat invitația de a fi prezentă la acest concert extraordinar, când vom avea ocazia să ne bucurăm de vocile lor minunate și de bine-cunoscutele melodii ale lui Frank Sinatra. Grupul este format din doi tenori, un bariton și un bas: Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuta, absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu o bogată activitate artistică. Ei sunt și colaboratori ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca”, anunță organizatorii.

Spectacolul, la Casa de Cultură a Studenților

Așadar, JAZZ Sinatra CHRISTMAS SHOW vă așteaptă pe data de 4 eecembrie 2022, ora 19:00, la Casa de Cultură a Studentilor din Cluj-Napoca pentru a trăi o seara magică, în care veți asculta, veți cânta și vă veți bucura de cele mai cunoscute cântece de Crăciun, transpuse pe ritmuri de Jazz, interpretate de vocile inegalabile ale unor artiști deosebiți.

Biletele sunt puse in vanzare exclusiv online pe: Bilete.ro

Citește mai departe

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a SCĂZUT cu aproape un ban

Publicat

dolari pixabay

Penultima ședință a săptămânii a adus aprecierea leului față de euro, pe fondul creșterii ofertei comerciale de valută.

Cursul euro a coborât de la 4,9385 la 4,9309 lei. Piața valutară s-a deschis 4,934 – 4,936 lei pentru ca apoi cotațiile să coboare până la 4,924 lei.

Tendința de scădere a indicilor ROBOR s-a temperat, dar ele se mențin la maxime ale ultimilor aproape 13 ani. Evoluția de joi s-a datorat creșterii cererii de lei dar și a apropierii de nivelul ratei lombard, cea la care se împrumută băncile de la BNR, care se situează în prezent la 7,75%.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a scăzut de la 7,89 la 7,88%, minim care nu a mai fost atins din data de 28 iulie 2022. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, a stagnat la 8,08% iar cel la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase la nivel interbancar, s-a oprit la 8,28%.

Publicarea „Beige Book”, minuta ședinței a Rezervei Federale care s-a desfășurat la începutul acestei luni, a provocat deprecierea monedei americane la 1,0382 – 1,0449 dolari/euro. Cauza acestei evoluții sunt declarațiile mai multor oficiali ai Fed referitoare la necesitatea încetinirii ritmului de creștere a dobânzii de politică monetare la 0,50 puncte de bază după patru majorări succesive de 75 puncte de bază.

În piața locală, cursul dolarului a scăzut de la 4,7923 la 4,7320 lei, la aceasta contribuind și faptul că astăzi se sărbătorește Ziua Recunoștinței.

Cursul francului elvețian a scăzut marginal la 5,0256 lei iar cel al lirei sterline a crescut la 5,7413 lei.

Prețul gramului de aur a fost stabilit la 267,5475 lei, valoare apropiată de cea de miercuri, în condițiile în care metalul galben a crescut la 1.758 dolari/uncie și a acoperit deprecierea monedei americane.

Bitcoin fluctua între 16.491 și 16.780 dolari, valori apropiate de cele de miercuri. Ether creștea la 1.179 – 1.214 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax