Connect with us

EVENIMENT

FOTO Accidentul de la pod IRA, soldat cu un rănit, PROVOCAT de o tânără care-și susținea EXAMENUL. În drepta se afla un POLIȚIST

Publicat


accident 4

Accidentul produs luni pe Aurel Vlaicu, la podul IRA, soldat cu rănirea unei persoane de 67 de ani, a fost provocat de o tânără care-și susținea examenul pentru obținerea permisului de conducere, având în dreapta examinatorul.

Citește și: ACCIDENT pe Aurel Vlaicu, în Cluj. Bărbat de 67 de ani, dus la SPITAL

„În data de 08.05.2023 în jurul orei 11.30 s-a produs un accident lângă Pepco de la Ira, având ca victimă un cuplu de vârstnici și ca făptuitoare a accidentului o elevă aflată în momentul susținerii examenului pentru obținerea permisului auto, având în dreapta ca examinator pe domnul Comisar Șef de Poliție Doru Maier.

accident 2

accident 1

Mesajul meu are ca scop atenționarea asupra nivelului de competență profesională a organului examinator (Doru Maier) și a modului în care acesta a fost pregătit să intervină în momentul unei situații care necesita intervenția dânsului. Nu vă mirați că mor atâția oameni în accidente pe drumurile României dacă un reprezentant al legii în calitate de examinator al probei practice în cadrul școlii de șoferi nu a fost în stare să evite un asemenea eveniment.
Domnii polițiști care au fost la fața locului au luat apărarea domnului examinator cu scuza că nu a fost cu intenție și că nu a fost vina dânsului.

Acum eu vă întreb pe voi dar victimele ce vină au că domnul examinator nu se ridică la standardele de siguranță cerute?”, scrie pe Facebook Info Trafic Cluj-Napoca o clujeancă.

Foto: Info Trafic Cluj-NapocaDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
2 Comentarii

1 Comentariu

  1. Dan

    mai 8, 2023 la 5:28 pm

    daca masina cealalta a intrat brusc in masina de examen, nu prea vad ce putea face politistul

  2. nelu

    mai 17, 2023 la 1:38 pm

    Pe acest polițist chiarvnu îl verifica nimeni??savada procentul de promovabilitate etc etc…TREBUIE DAT IN DISIPLINAR URGENTA.. cum de nu este SUSPENDAT PANA LA TERMINAREA ANCHETEI???CE CAUTA DIN NOU CA EXAMINATOR???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Simona Halep a ajuns la Cluj. Ea va juca în DEMONSTRATIVUL de sâmbătă cu Steffi Graf și Andre Agassi

Publicat

simona halep

Fosta nr.1 mondial, Simona Halep, a ajuns, vineri la amiază, la Cluj-Napoca. Ea va participa, sâmbătă seara de la ora 18.00 la BTarena, la demonstrativul de tenis contra lui Steffi Graf și Andre Agassi, organizat în cadrul Sports Festival. Simona va face pereche cu al doilea cel mai bine clasat jucător român după Ilie Năstase, Andrei Pavel.

Agassi și Graf vor juca în premieră în fața publicului din România, iar formula de patru, alături de Halep și Pavel, este o premieră globală.

VIDEO FOTO. Simona Halep a ajuns la Cluj. Ea va juca în DEMONSTRATIVUL de sâmbătă cu Steffi Graf și Andre Agassi

Simona Halep: „Am trăit momente speciale la Cluj, pe acel teren minunat amenajat în cadrul Sports Festival. Abia aștept să mă reîntorc și să joc acolo, alături de Andre Agassi și Steffi Graf.”

simona halep

La aeroport, Simona a fost întâmpinată, printre alții, de către primarul Emil Boc și de către organizatorul Sports Festival, Patrick Ciorcilă.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Parteneriat pentru energie VERDE în Cluj: Terapia și EnergoBit încep CONSTRUCȚIA unei stații fotovoltaice cofinanțată prin PNRR

Publicat

panouri fotovoltaice cluj innovation park

Terapia și EnergoBit, două mari companii din Cluj, și-au unit forțele prin angajamentul comun față de sustenabilitate și inovație pentru un proiect major de energie verde, co-finanțat prin PNRR, pentru construcția unui parc fotovoltaic care va dispune de cea mai nouă tehnologie fotovoltaică.

Terapia – o companie SUN PHARMA, cea mai importantă companie de medicamente specialități, generice și produse OTC din România, împreună cu Energobit, expert în soluții energetice durabile, anunță începerea lucrărilor pentru instalarea unei stații fotovoltaice de ultima generație pe platforma fabricii din Cluj-Napoca. Acest proiect ambițios este cofinanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezentând o inițiativa comună a celor două companii clujene pentru sustenabilitate și inovare în domeniul energiei verzi. Lucrările vor începe în curând, iar stația va deveni operațională în doar patru luni.

terapia

Parteneriat pentru energie VERDE în Cluj: Terapia și EnergoBit încep CONSTRUCȚIA unei stații fotovoltaice cofinanțată prin PNRR

Noua centrală solară va fi dotată cu 1810 panouri fotovoltaice monocristaline de 550 de wați fiecare, având o capacitate totală de 995.5 kWp. Stația va dispune de o platformă de management avansată, care va permite monitorizarea în timp real a performanței și generarea de rapoarte detaliate pentru a asigura eficiență maximă în ceea ce privește utilizarea energiei solare, inclusiv invertoare de ultimă generație cu o putere nominală de 100 kW.

“Demararea acestui proiect este un pas important pentru noi în direcția sustenabilității și depășește simpla avansare tehnologică; este un angajament al companiei Terapia pe termen lung pentru un viitor mai verde”, a declarat dl. Ovidiu Mureșan, Head of Engineering Terapia. „Suntem mândri să contribuim activ la protejarea mediului și să promovăm utilizarea surselor regenerabile de energie. Terapia își asumă rolul de companie farmaceutică responsabilă și va continua să integreze sustenabilitatea în toate aspectele activității sale, prin investiții majore, pentru a oferi beneficii durabile atât pentru mediu, cât și pentru comunitate.“, a mai completat reprezentantul companiei Terapia.

Astfel, stația fotovoltaică Terapia va avea un impact semnificativ în diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, estimându-se o reducere anuală cu aproximativ 746.8 echivalent tone de CO2, și va produce peste 24,198.8 MWh de electricitate din surse regenerabile, în următorii 20 de ani.

energobit

„Demonstrăm încă o dată dedicarea noastră față de un Cluj mai verde și mai sustenabil”

Mai mult decât atât, acest proiect marchează un angajament solid pentru viitorul verde al Clujului, consolidând eforturile celor două companii pentru a aduce contribuții semnificative la sustenabilitatea și inovația energetică în comunitatea locală.

Directorul general al companiei EnergoBit, dl. Florin Pop, a adăugat: „Suntem încântați să colaborăm cu Terapia pentru acest proiect important care va contribui la creșterea eficienței energetice în orașul Cluj-Napoca, subliniind angajamentul nostru comun față de sustenabilitate și inovație. Aceasta inițiativă deosebită nu numai că va contribui la un mediu mai curat și mai sănătos, dar va și sprijini independența energetică a orașului nostru. Prin acest proiect, demonstrăm încă o dată dedicarea noastră față de un Cluj mai verde și mai sustenabil. Continuăm să investim în soluții inovatoare și durabile pentru a asigura un viitor prosper și ecologic pentru toți locuitorii noștri.”.

Despre Terapia

Terapia – o companie SUN PHARMA, este cel mai mare producător de medicamente specialități, generice și produse OTC din România. Din luna martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare și dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice si OTC ce sunt distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajați la nivel global.

Despre EnergoBit

Compania EnergoBit dezvoltă proiecte energetice atât pentru piața autohtonă, cât și în străinătate, furnizând soluții inovative și sustenabile, perfect adaptate cerințelor și nevoilor clienților. Având acoperire națională, EnergoBit are sucursale în cele mai mari orașe ale României, cu trei fabrici de producție echipamente electrice în Cluj-Napoca, Jibou și recent deschisa unitate de producție de la Bacău, având în total cca 750 de angajați, dintre care 40% sunt ingineri.

 

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. Sportul DOMINĂ, filmele nu se lasă

Publicat

tiff

Weekendul acesta este dominat de sport, dar filmele nu se lasă. La Cluj-Napoca se desfășoară Sports Festival, azi începe și EURO 2024 iar TIFF-ul demarează în trombă.

Între 14 și 16 iunie, la Yolka se desfășoară un târg de viniluri. Cum vechea „placă” a revenit la modă, nu trebuie ratat de către fanii sunetului curat.

vinyl fair

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. Sportul DOMINĂ, filmele nu se lasă

TIFF, cel mai important festival de film din Transilvania, se desfășoară între 14 și 24 iunie. Amatorii de filme au programul încărcat timp de o săptămână, așa că să nu-i deranjăm, nici măcar cu fotbalul.

tiff

În timp ce cinefilii stau cu ochii pe TIFF ca pe butelie, microbiștii tocmai își fac încălzirea cu o bere înainte de debutul EURO 2024. Vineri, de la 22.00, e meciul de debut, Germania-Scoția.

meciuri

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 18.00 la BTarena, doi dintre cei mai mari jucători ai tenisului mondial, vor juca la Sports Festival în cadrul unui demonstrativ de excepție.

agassi graf

De sâmbătă, 𝟏𝟓 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞, în fiecare seară de la ora 𝟭𝟵:𝟬𝟬, la festivalul TIFF în curtea Muzeului de Artă ai șansa să asculți LIVE muzica unor artiști contemporani magnetici din 𝐉𝐚𝐩𝐨𝐧𝐢𝐚, 𝐆𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐅𝐫𝐚𝐧ț𝐚, 𝐈𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚, 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐢𝐚, 𝐔𝐧𝐠𝐚𝐫𝐢𝐚 ș𝐢 𝐓𝐮𝐫𝐜𝐢𝐚, cu vibe unic.

Show-uri de 𝙖𝙡𝙩𝙚𝙧𝙣𝙖𝙩𝙞𝙫𝙚 𝙥𝙤𝙥, 𝙚𝙡𝙚𝙘𝙩𝙧𝙤, 𝙥𝙤𝙨𝙩-𝙥𝙪𝙣𝙠, 𝙜𝙧𝙤𝙤𝙫𝙚, 𝙟𝙖𝙯𝙯, 𝙡𝙖𝙩𝙞𝙣𝙤, 𝙥𝙤𝙨𝙩-𝙙𝙞𝙨𝙘𝙤, respectiv muzică lăutărească.

concerte tiff

EURO 2024 vine cu 3 meciuri: Ungaria-Elveția (16.00), Spania-Croația (19.00) și Italia-Albania (22.00).

Duminică, 16 iunie, Sports Festival pregătește o ocazie unică pentru fanii tenisului din România. Andre Agassi, legenda tenisului mondial cunoscut pentru stilul său inconfundabil de joc, va susține alături de soția sa, Steffi Graf, o altă legendă a sportului cu un palmares impresionant de 22 de titluri de Grand Slam, un masterclass exclusiv.

Publicul va putea să îi asculte pe cei doi și să descopere povești din culisele carierelor lor impresionante. Evenimentul va avea loc în data de 16 iunie, de la ora 14:00, în BTarena. Masterclass-ul va fi moderat de Andreea Esca, iar locurile sunt limitate.

La Insomnia Cafe, de la ora 20.00, concert de jazz cu Pasha Fedotov Quartet.
Pasha Fedotov – sax
Dima Belinski – piano
László Sándor – bass
Frankie Ercsei – drums
pasha fedotov

Terasele îi așteaptă pe clujeni cu meciurile EURO 2024. Iată programul: Polonia-Olanda (16.00), Slovenia-Danemarca (19.00) și Serbia-Anglia (22.00).

Sursa/ Foto: Zile și Nopți

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Gata PAUZA! Începe EURO 2024. Când joacă România și cum se PREGĂTESC barurile din Cluj pentru eveniment

Publicat

minge

Începe EURO 2024! Turneul final al Campionatului European de Fotbal debutează vineri, 14 iunie, la ora 22.00, cu meciul Germaniei, țara gazdă, contra Scoției. Cu alte cuvinte se dă startul unei luni pline de fotbal de calitate.

România va debuta cu Ucraina, pe 17 iunie de la ora 16.00, la Munchen. Următoarele partide vor fi cu Belgia, pe 22 iunie de la ora 20.00, respectiv cu Slovacia, pe 26 iunie de la ora 17.00.

meciuri euro

Gata PAUZA! Începe EURO 2024. Când joacă România și cum se PREGĂTESC barurile din Cluj pentru eveniment

Ca la fiecare eveniment de asemenea anvergură, locațiile din Cluj-Napoca dedicate distracției, baruri, terase, restaurante, se pregătesc intens pentru afluxul mare de microbiști amatori de vizionare în grup.

Bistro Șuete din Grigorescu, are o terasă cu o capacitate de 70 de persoane și este, de regulă, fief-ul fanilor Universității Cluj. Un ecran mare așteaptă cu nerăbdare meciurile de la EURO și se anunță sold out pe toată durata verii. S-au suplimentat stocurile de bere, pentru că se anunță seri fierbinți, nu doar pe durata campionatului.

suete

Terasa restaurantului NAZ, situat în Piața Engels, cu o  capacitate de 80 de persoane, a fost dotată cu un televizor cu diagonală  generoasă și își așteaptă clienții amatori de bere, fotbal și distracție.

naz

La Bistro Engels, cele 3 zone, două  terase și una interioară, cu o capacitate totală de 100 de persoane, sunt gata de meci. Cum afluența de clienți este mare cam tot timpul, doritorii de vizionare a partidelor pe terase sunt invitați să-și facă  rezervări din timp.

 

engels

Marty Sports&Grill, o locație cu tradiție în Cluj-Napoca, anunță deja năvala microbiștilor încă de vineri seara. 260 din cele 300 de locuri sunt rezervate de turiști nemți pentru meciul de debut al EURO 2024. Restaurantul are 10 monitoare cu diagonală mare, pe care fanii vor putea urmări partidele, 6 în sala principală, 2 în separeu și alte 2 pe terasă.

marty

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax