Connect with us

EVENIMENT

EXCLUSIV. Video. SCANDAL în AVION de Cluj. Bărbat DEBARCAT. Au intervenit POLIŢIŞTII. Motivul: a REFUZAT să-şi pună masca

Publicat


Un bărbat de circa 40 de ani a fost debarcat de poliţie dintr-un avion care a plecat de la Cluj spre Londra. Deşi purtarea măştii este obligatorie, el a refuzat să o poarte. După ce personalul avionului a eşuat în negocierile cu bărbatul, a fost chemată poliţia. Dar nici poliţiştii nu au reuşit să-l convingă să-şi pună masca. Astfel încât, ei au fost nevoiţi să-l dea jos pe bărbat, care a rămas la sol. Pasagerii din avion au aplaudat gestul poliţiştilor.

VEZI ŞI:

Poliția de Frontieră Cluj despre pasagerul fără mască din avion: Este cetățean BRITANIC, a fost amendat cu 2500 de lei

Avion întârziat din cauza refuzului de a purta masca

Un pasager din avionul respectiv, Eric, relatează pentru Cluj24 cum s-au întâmplat lucrurile.

„În seara de 18 octombrie, cam în jurul orei 20:30, toată lumea era îmbarcată şi gata de pornire pentru zborul Ryanair spre Londra. Pilotul ne-a anunţat că vremea este nefavorabilă şi că probabil o sa avem întârzieri. Avionul părea gata de decolare, însă noi încă aşteptam.

Nu eram foarte atent la ce se întampla, dar am văzut că două stewardese vorbeau mult cu o persoană aflata în primele locuri. Trec 10 minute, lumea îşi pierde răbdarea, iar un domn aflat în apropierea celor trei spune pe un ton răstit: „haideţi dom-le, puneţi-vă masca, ţineţi un avion întreg pe loc!”. Atunci am realizat ca avionul nu pornea din cauză că domnul respectiv refuza să poarte o mască”, spune Eric.

Poliţia l-a debarcat, lumea a aplaudat

Nici personalul avionului şi nici poliţiştii n-au reuşit să-l convingă pe bărbat să poarte masca. În cele din urmă, el a fost dat jos din avion. Iar pasagerii au aplaudat uşuraţi.

„Între timp, una din însoţitoarele de bord a trecut pe la restul pasagerilor să îi liniştească, spunând că poliţia a fost sesizată şi că în curând îl vor da afara dacă va refuza în continuare să respecte legea.

Îşi face apariţia şi un echipaj de poliţie, care în prima fază încearcă să îl convingă pe bărbat să îşi poarte masca, dar dupa câteva refuzuri, l-au poftit afară din avion pe la ora 21:20, moment în care toată lumea a aplaudat, fericită că poate porni la drum”, mai spune Eric.
(MaAv)



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




2 Comentarii

1 Comentariu

  1. Valentina Strauß

    octombrie 21, 2021 la 1:08 pm

    toate aplauzele le dedic pasagerului care a facut uz de dreptul de a respira liber si neconditonat

    • Mau

      octombrie 22, 2021 la 7:31 pm

      Mai taci dracu de conspirationist

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Atenție, ȘOFERI! UE introduce noi REGULI pentru a spori SIGURANȚA în trafic

Publicat

Napoca

Uniunea Europeană intenționează să introducă noi reguli pentru a spori siguranța în trafic. Dacă un șofer rămâne fără permis într-o altă țară, el nu va mai putea conducea nici în țara de rezidență, sună cea mai importantă dintre ele.

Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au ajuns la un acord cu privire la mai multe reguli care urmează să fie implementate în perioada următoare privind siguranța rutieră, scrie GSP.

Atenție, ȘOFERI! UE introduce noi REGULI pentru a spori SIGURANȚA în trafic

Plecând de la faptul că aproximativ 20.000 de oameni mor anual în accidente rutiere, membrii Parlamentului European au decis să adopte o serie de noi măsuri pentru ca viitori șoferi să fie mai bine pregătiți și să fie cât mai conștienți de pietoni, bicicliști, copii și alți participați vulnerabili la trafic.

Astfel, pentru a obține carnetul de conducere, un viitor șofer trebuie învețe despre consecințele utilizării telefonului, despre riscul produs de unghiul mort, despre sistemele care ajută la condus, despre deschiderea portierelor în siguranță și despre condusul pe zăpadă și pe carosabil alunecos.

Mai mult, șoferii începători vor fi supuși unor reguli mai stricte în primii doi ani de la obținerea permisului, în ceea ce privește condusul sub influența alcoolului sau a drogurilor. Mai mult, UE va încuraja statele să aibă zero toleranță față de șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Aplicație pentru permis

În următorii ani, până în 2030, statele UE trebuie să implementeze permisul de conducere digital, care va fi disponibil într-o aplicație pentru smartphone. Șoferii pot opta și pentru varianta clasică de permis, ambele având aceeași valoare în fața autorităților.

În prezent, dacă un șofer rămâne fără permis într-o altă țară, el poate conduce în continuare restul țărilor. De exemplu, dacă un șofer român rămâne fără permis în Italia, el poate conduce în continuare în România sau în alte țări. Dar asta se va schimba în anii următori.

Noua lege va impune suspendarea permisului în orice țară, nu doar în cea care s-a săvârșit infracțiunea, țările UE fiind obligate să se anunțe între ele dacă un șofer încalcă legea și îi este suspendat carnetul.

Noile reglementări trebuie să fie adoptate de Parlamentul European şi de Consiliul UE, dar va fi o simplă formalitate. Apoi, fiecare țară va trebui să înceapă să implementeze noua legislație.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

ANALIZĂ. Euro ar putea CREȘTE peste un an la 5,10 lei

Publicat

Cursul euro, ținut pe loc de BNR

Începutul acestei săptămâni a fost de bun augur pentru moneda națională, care a scăzut marți la 4,9754 lei, minim al ultimelor două luni, pe fondul majorării ofertei comerciale.

La jumătatea acestei săptămâni, leul a revenit pe scădere. Atrage atenția volatilitatea cotațiilor, care au atins pentru scurt timp un vârf de 4,9805 lei, care a fost contrabalansat de o scădere rapidă până la 4,975 lei. Aceasta a făcut ca media să urce la 4,9761 lei, față de 4,9769 lei, miercurea trecută.

ANALIZĂ. Euro ar putea CREȘTE peste un an la 5,10 lei

Majoritatea participanților la sondajul realizat în februarie de către CFA România anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. În cazul orizontului de șase luni valoarea medie a anticipaţiilor a fost de 5,0306 lei/euro, iar a celui de 12 luni cursul mediu anticipat a fost de 5,1015 lei/euro.

Aceste valori anticipate sunt cu circa 5 bani mai mici decât cele de la sondajul realizat în ianuarie, un semn pozitiv pentru perspectivele cursului euro/leu. Reamintim că bugetul de stat a fost calculat pe baza medii anuale de 5,01 lei/euro, așa cum a fost anticipat de Comisia de Prognoză în proiecția sa din decembrie 2024.

Dobânzile interbancare au de la începutul lui martie o evoluție deosebit de stabilă, după ce piața s-a obișnuit cu nivelul mai scăzut al lichidității, care a adus creșteri în primele două luni ale anului.

„În urmă cu o săptămână euro a atins un vârf de 1,0955 dolari”

Miercuri, indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019 a stagnat la 5,91%. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a oprit la la 5,98%, iar cel la 12 luni a coborât de la 6,07 la 6,06%.

În urmă cu o săptămână euro a atins un vârf de 1,0955 dolari, maximul ultimelor patru luni, după care a intrat pe o pantă descendentă la care au contribuit, în principal, marcările de profit. Miercurea aceasta, euro fluctua între 1,0778 și 1,0803 dolari, iar media monedei americane a urcat la 4,6113 lei, față de 4,5865 lei, în ședința de luni.

Politicile trumpiste de majorare a taxelor vamale la importuri au început să erodeze rolul major al dolarului în fluxul valutar mondial și de principală monedă de rezervă pentru băncile centrale. Iar acest proces se va amplifica în perioada următoare, odată cu decizia multor investitori de a ieși din piața americană și „exportarea” capitalurilor în zona euro, dar și în China. În prezent, euro reprezintă circa un sfert din rezervele valutare globale, iar aceasta s-a văzut și în aprecierea rapidă a monedei unice, care a recuperat pierderile suferite după victo­ria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

„Prețul gramului de aur a urcat de la 446,9489 lei la 448,2116 lei”

Nivelul mai ridicat al aversiunii față de risc a majorat plasamentele în moneda elvețiană care s-a apropiat de pragul de 0,95 franci/euro, astfel că media ei a crescut miercurea aceasta la 5,2163 lei. Lira sterlină a avut, la rândul ei, o evoluție apreciativă consecință a menținerii de către Banca Angliei a ratei de referință la 4,5% iar cursul de la jumătatea acestei săptămâni a fost stabilit la 5,9508 lei.

Prețul gramului de aur a urcat de la 446,9489 lei la 448,2116 lei, evoluție datorată aprecierii monedei americane, în timp ce metalul galben fluctua între 3.013,40 și 3.032,40 dolari/uncie.

Bitcoin își consolida câștigurile și urca la 87.083 88.925 dolari iar ethereum la 2.044 – 2.078 dolari.

Radu Georgescu

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Asfalt, trotuare și iluminat public modern pe o stradă pietruită din Cluj-Napoca. Investiție de 8,6 milioane de lei

Publicat

Strada Hameiului din carteirul Mănăștur va fi modernizată printr-o investiție a administrației locale de 8,6 milioane de lei. Proiectul de hotărâre ajunge pe masa consilierilor locali în ședința de joi, 27 martie.

Strada Hameiului din cartierul Mănăștur urmează să fie modernizată complet. Proiectul, în valoare de 8,6 milioane de lei (inclusiv TVA), prevede asfaltarea carosabilului, construirea de trotuare, amenajarea de spații verzi și instalarea unui sistem modern de iluminat public cu LED. Finanțarea va fi asigurată din bugetul local.

Ce presupune proiectul?

Lucrările de modernizare vor transforma strada neasfaltată într-o arteră modernă, facilitând fluidizarea traficului și sporind siguranța pietonilor. Intervențiile vizează:

  • Asfaltarea unei suprafețe de 2.370 mp de carosabil
  • Construirea a 862 mp de trotuare
  • Amenajarea a 511 mp de spații verzi
  • Lucrări de consolidare pe o distanță de 160 de metri

Modernizarea va dura 8 luni, dintre care 4 luni pentru proiectare și 4 luni pentru execuție.

Locuitorii străzii Hameiului au reclamat în repetate rânduri starea precară a străzii, inclusiv lipsa asfaltului și a iluminatului public. Aceștia au făcut sesizări pe platforma MyCluj și au solicitat intervenția autorităților prin interpelări în ședințele Consiliului Local Cluj-Napoca.

23 străzi vor fi modernizate în 2025

Aceasta este una dintre cele 23 de străzi incluse în planul de modernizare al municipiului Cluj-Napoca pentru 2025, finanțat cu 20 de milioane de euro.

Pe lista străzilor care vor intra în reabilitare se numără:

  • Strada Rubinului
  • Strada Piezișă
  • Strada Liviu Munteanu
  • Viile Dâmbul Rotund
  • Strada Haller Károly
  • Strada Arțarului
  • Strada Hameiului
  • Strada Alexandru Davila
  • Strada Alexandru Donici
  • Strada Septimiu Severus
  • Strada Ciucea
  • Strada Lipova
  • Strada Silvaniei
  • Strada Radu Tudoran
  • Strada G. V. Bibescu
  • Strada Pomet
  • Strada Bărc I
  • Zona Piața 14 Iulie, cu străzile Sigismund Toduță, Traian Grozăvescu, George Enescu
  • Strada Uliului și strada Vânătorului – cu consolidări

Prin aceste investiții, administrația locală își propune să îmbunătățească infrastructura orașului, oferind condiții mai bune pentru locuitorii din cartiere.

Citește mai departe

EVENIMENT

CNAIR: Rețeaua intră, joi, în MENTENANȚĂ. Emiterea ROVINIETELOR, îngreunată

Publicat

control rovinieta

CNAIR informează utilizatorii rețelei rutiere din administrare că joi, 27.03.2025, în intervalul orar 00:00 – 04:00, sunt programate unele lucrări de mentenanță ale SIEGMCR. 

Din acest motiv, au precizat reprezentanții instituției, emiterea rovinietelor și peajelor poate fi îngreunată/întreruptă pentru perioade scurte de timp.

CNAIR: Rețeaua intră, joi, în MENTENANȚĂ. Emiterea ROVINIETELOR, îngreunată

”Reamintim utilizatorilor rețelei rutiere din administrare faptul că rovinieta poate fi achiziționată în avans, cu până la 30 de zile înainte de data de început a valabilității, iar peajul poate fi achitat până cel târziu la ora 24:00 a următoarei zile în care a fost efectuată trecerea” a precizat CNAIR.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate