Connect with us

ACTUALITATE

EXCLUSIV. O mică ceartă între doi mari actori. Clujenii Florin Piersic şi Dorel Vişan n-au jucat niciodată împreună. Publicul îi poate aduce alături pe scenă. „Am avut nişte discuţii, s-a iscat o mică hârâială”

Publicat


Doi mari actori români, Dorel Vişan (n. 25 iunie 1937) şi Florin Piersic (n. 27 ianuarie 1936), ambii clujeni, n-au împărţit niciodată scena. N-au jucat împreună în vreun film sau în vreo piesă de teatru. Au avut nişte divergenţe odinioară.

Cu ajutorul cititorilor şi spectatorilor, Cluj24.ro încearcă să-i aducă împreună pe scenă, pentru prima dată. Dacă sunteţi de acord cu demersul nostru cultural, distribuiţi-l. La „presiunea” publicului, pe care cei doi mari actori îl iubesc cel mai mult, e posibil ca Florin Piersic şi Dorel Vişan să pregătească un spectacol comun, unic până acum.

Am avut nişte discuţii odată

Dorel Vişan a recunoscut, într-un interviu pentru Cluj24.ro, că au existat tensiuni între el şi Florin Piersic.

„Relaţia mea cu Florin Piersic e bună. Am avut noi nişte discuţii odată. Şi am trecut atunci peste ele. Şi el şi-a dat seama că nu aveau rost. Era o treabă… A zis ceva, eu am zis altceva. Şi, din vorbele astea, s-a iscat, aşa, o mică hârâială, ca să zic aşa.

vezi şi:

Citește și EXCLUSIV VIDEO. Marele actor DOREL VIŞAN s-a făcut VINDECĂTOR. „Trăiesc după sistemele vechii credinţe, a cunoaşterii de sine”. “Vindeci întregul şi partea se vindecă singură”

Eu îl apreciez foarte mult pe Florin. E un om special, un artist special, care nu se va mai naşte încă un secol, un artist de felul lui. Şi numai de-al lui. De al multor artişti mari care au fost la noi şi care nu mai sunt. E un fel de ritm al lumii. Este o perioadă când dă valori, şi este o perioadă când nu mai dă valori. Acum suntem într-o perioadă în care valorile sunt în derută. Trăim o perioadă de declin, o perioadă de sfârşitul civilizaţiei”, a spus Dorel Vişan.

Posibilul motiv al divergenţelor

Se pare că tensiunile dintre cei doi mari actori clujeni au avut loc în perioada în care Dorel Vişan era directorul Teatrului Naţional din Cluj. Florin Piersic povestea atunci în cercuri restrânse că neînţelegerile dintre el şi Dorel Vişan ar fi fost generate de un proiect cultural, piesa „Oameni şi şoareci”, în care cei doi ar fi trebuit să joace împreună şi să-şi împartă rolurile.

Asemănător distanţării dintre cei doi actori clujeni, a existat o distanţare şi între alţi doi mari actori români, Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru. Dar cei din urmă au reuşit, acum câţiva ani, să treacă peste asperităţile dintre ei şi joace împreună. Poate îi determinăm şi pe Dorel Vişan şi pe Florin Piersic să facă acelaşi lucru. Pentru binele Clujului şi al culturii române.

(MaAv)


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

4 Comentarii

4 Comments

 1. Catalin

  ianuarie 3, 2021 la 7:08 am

  Nu cred ca e bine sa stea certați,la vîrsta lor nu o sa mai aibă mult timp sa se împace!!

 2. Macedon Pop

  ianuarie 3, 2021 la 3:32 pm

  Ambi actori , sunt foarte iubiti in Ardeal ( si nu numai ) . Pacat sa-si incheie cariera cu aceasta indelungata si absurda comportare egoista . Toti fanii lor , ar fi fericiti sa-i vedem jucand inpreuna !

  .

 3. Didi

  ianuarie 4, 2021 la 8:59 am

  Din cate stiu, visan a renuntat la scena. O spune chiar el in interviul acordat recent. Nu mai joaca, nu mai filmeaza. Asa ca nu vad rostul demersului vostru. Am fost la spectacolul caramitru malaele, cate n luna si in stele… Marturisesc ca rar am fost la o asemenea pierdere de vreme la teatru… Comparabila ca inutilitate cu o piesa de george ciprian, careia i am si uitat numele si la care nu am putut nici sa aplaud…

 4. andrei

  ianuarie 27, 2021 la 1:58 pm

  Amu !? Amu-i tarziu ca să concluzionăm precum un banc celebru despre preenta americanilor in Romania !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

ESENȚIAL CLUJ24.RO/ Principalele evenimente din ultimele 24 de ore

Publicat

Cluj24.ro prezintă principalele 5 evenimente locale din ultimele 24 de ore:

Emil Boc, către conducerea PNL, despre numirea prefectului UDMR: E o sfidare fără precedent! Au trecut peste o linie roșie!

FOTO/ A început bătălia nervilor în Parcul Central. Coadă în trafic lângă Cluj Arena și stații de autobuz mutate

Restricții de circulație în Cluj-Napoca din cauza lucrărilor de modernizare a străzilor G. Coșbuc și Cardinal I. Hossu

LIVE VIDEO/ Ceremonia de învestire a noului prefect de Cluj, Tasnadi Szilard și a celor doi subprefecți

O băbuță din Cluj a TÂLHĂRIT-O pe una din Iași. Și-au furat eșarfele și s-a lăsat cu arestări

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zece morţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar

Publicat

Zece persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma prăbuşirii unui elicopter militar în estul Turciei, anunţă Ministerul Apărării de la Ankara, conform cotidianului Hurriyet.

Printre persoanele decedate se numără şi un comandant militar, general-locotenentul Osman Erbas.

Ministerul turc al Apărării a comunicat că este vorba de un accident.

Elicopterul militar, de tip Cougar, s-a prăbuşit la periferia oraşului Tatvan, în estul Turciei.

Bilanţul accidentului este de zece morţi şi trei răniţi, care sunt spitalizaţi, potrivit Ministerului turc al Apărării.

Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 200.000 doze de vaccin AstraZeneca urmează să sosească în România

Publicat

O nouă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică AstraZeneca, care constă în 208.000 de doze, va sosi în ţară pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale de depozitare existente la nivel naţional.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea naţională cu competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. Ca urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în „lanţul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

Până în prezent, au fost recepţionate 486.000 de doze AstraZeneca, iar din data de 15 februarie, au fost vaccinate 158.013 de persoane

În ţara noastră, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Grupul de comunicare al CNCAV

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății: Lămpile UV nu sunt recomandate pentru dezinfecția în școli sau pentru uz casnic

Publicat

Ministerul Sănătății atrage atenția că lămpile cu ultraviolete nu sunt recomandate pentru dezinfecția în școli și nici pentru locuințe. Mai mult, radiațiile UV sunt cancerigene și pot produce și alte afecțiuni.

Potrivit specialiștilor Ministerului Sănătății nu este recomandată folosirea lămpilor UV pentru efectuarea dezinfecției în școli sau acasă.

Pe lângă cancerul de piele, radiațiile ultraviolete pot produce cataractă, conjuctivite sau alte reacții la nivelul ochilor, motiv pentru care este contraindicat să fie folosite în încăperi în care sunt persoane și este contraindicat să fie folosite pentru dezinfecția mâinilor, arată specialiștii într-o postare pe Facebook.

„De asemenea, ozonul produs de lămpile UV este dăunător pentru căile respiratorii, fiind un puternic iritant, și poate produce crize de astm la persoanele astmatice. Din aceste motive, nu se recomandă folosirea lor de utilizatori casnici, ci doar de personal calificat și instruit în acest sens”, au mai arătat aceștia.

De asemenea, și Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a arătat că lămpile UV nu sunt recomandate a fi utilizate decât de personalul calificat și nu reprezintă o opțiune pentru sălile de clasă.

„Lămpile UV sunt, în esență, becuri speciale pline cu vapori de mercur care, odată expuși unui curent electric, produc radiație ultravioletă care distruge germenii direct, prin distrugerea ADN-ului și a ARN-ului acestora, și indirect, prin producerea de ozon”, arată specialiștii.

Astfel de lămpi sunt folosite în spitale și în laboratoarele medicale pentru a steriliza anumite încăperi sau zone, însă nu trebuie utilizate ca unică metodă de dezinfecție.

În ceea ce privește activitatea radiației UV față de virusuri, mai multe studii au demonstrat că aceasta poate distruge virusuri gripale, adenovirusuri sau coronavirusuri atât de pe suprafețe, cât și din aer, atât prin alterarea materialului lor genetic, cât și prin alterarea proteinelor de suprafață, virusurile fiind astfel inactivate.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate