Connect with us

ACTUALITATE

EXCLUSIV. Inovator. METODĂ de DISTRUGERE a SARS-CoV-2 propusă de un MEDIC clujean. Idee susţinută de CERCETĂTORI

Publicat


Un medic din Cluj propune o metodă inedită, revoluţionară, de distrugere a virusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19. Dr. Horia Maniu a avut ideea că poate fi influenţat câmpul electrostatic al noului coronavirus prin iradiere. Şi că, astfel, ar putea să fie neutralizat.

Expunere la radiaţie ionizantă

Ideea medicului clujean este susţinută de specialişti din domeniu, care consideră că ea trebuie dezvoltată şi aprofundată prin cercetări.

„Bazându-mă pe descoperirea făcută de către un grup de cercetători chinezi, publicată în anul 2005, și anume că legătura între nucleocapsida și membrana externă a coronavirusurilor este predominant de forma unui câmp electrostatic, din 12.04.2020 am încercat să cooptez personalități competente care ar putea găsi o metodă prin care să influențăm acest câmp electrostatic, cu impact asupra viabilităţii sau/şi pasajului intracelular al SARS-CoV2. În luna august am descoperit că există posibilitatea modificării câmpului electrostatic prin expunerea SARS-Cov2 la un fascicul de radiație ionizantă, aceasta având capacitatea de a  modifica polaritatea învelişului viral, cu modificări funcţionale sau chiar structurale ale virusului SARS-CoV2, care să-i atenueze cel puţin infecţiozitatea sau chiar să o anuleze”, a declarat, pentru Cluj24, dr. Horia Maniu.

vezi şi:

CLUJUL, în ELITA mondială a LUPTEI anti-COVID-19. Metode posibile pentru ANIHILAREA SARS-CoV-2

În căutarea echipei de specialişti

Unul dintre specialiştii care susţine ideea medicului clujean este Prof. Dr. Gabriel Kacso, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca. El este medic primar de Radioterapie și Oncologie Medicală, coordonatorul echipei medicale din Centrul de Radioterapie Amethyst Cluj, parte a lanţului pan-european AMETHYST. Prof. Dr. Gabriel Kacso este implicat deja în cercetări în domeniul utilizării radioterapiei pulmonare la pacienţii cu Covid-19 şi afectare pulmonară manifestă clinic.

Dr. Horia Maniu

„În acest context, am luat legătura cu Prof. Dr. Gabriel Kacso (UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca) care și-a manifestat interesul față de această teorie și a prezentat o mare solicitudine față de începerea cercetărilor pe această direcție, cu respectarea exigentă a condiţiilor speciale impuse de o asemenea cercetare pe virusuri vii, cu înalt potenţial mutagen”, declară Horia Maniu.

S-ar putea reduce decesele

Dr. Maniu a contactat numeroşi medici şi cercetători din România şi din lume. O parte şi-au declinat competenţa sau nu pot să se implice în subiect. Iar alţii şi-au manifestat interesul de a-l ajuta în demersurile sale în găsirea unei echipe potrivite de specialişti care să înceapă cercetările. Printre cei contactaţi se numără Prof Dr. Mihai Netea (Radboud University Nijmegen Medical Centre, Olanda), Prof. Dr. Alexandru Şchiopu (Universitatea Lund, Suedia), Prof Dr. Călin Munteanu (Director Departament Electronică și Măsurări Universitatea Tehnică Cluj Napoca), Prof. Dr. Rareș Stiufiuc (Clinica Medfuture, Catedra de Biofizică UMF Cluj Napoca), Dr. Adrian Bartoş (UMF Iuliu Hațieganu Cluj Napoca, şef lucrari, medic primar), Dr. Horia Simu (Managerul Serviciului de Ambulanţă Cluj). Dar şi alţi numeroşi medici şi cercetători din ţară şi din străinătate.

„Consider important a se demara un studiu coerent în direcția acestei teorii, inovative din informaţiile noastre, axat pe distrugerea virusului SARS-CoV2 printr-o potenţială dislocare a membranei externe sau o perturbare a funcţionalităţii virusului şi, prin aceasta, eliminarea posibilității de aderare la celulele umane. Sperăm că începând și aprofundând cercetările s-ar putea reduce numărul deceselor din România şi din lume. Am speranța că și noi vom fi printre cei care au făcut ceva pentru întreaga omenire”, mai spune Horia Maniu.

Plan de lucru cu rezultate în câteva săptămâni

Dr Maniu a schiţat deja un plan de lucru şi crede că rezultate preliminare ar putea să fie obţinute în câteva săptămâni.

„În condiția în care se va începe un studiu intensiv și susținut, grevat de inerente impedimente logistice și financiare, estimez că obținerea unor rezultate preliminare s-ar putea face în câteva săptămâni. Precizez că am schițat un plan de lucru în desfășurarea cercetării, pe care pot să îl discut cu orice persoană competentă și deschisă care va fi desemnată spre a începe testele pe culturi celulare, în condiții evident de maximă securitate”, a mai spus dr. Horia Maniu.

Dr. Horia Maniu este stomatolog, a fost cadru didactic la Facultatea de Stomatologie din Cluj şi membru al Colegiului Medicilor Dentişti. În prezent îşi coordonează activitatea firmelor cu specific stomatologic din Cluj-Napoca şi consideră că “există mulţi români care sunt capabili să gândească, dar care nu au posibilitatea să se facă auziţi”.

(MaAv)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Antonia își face operații de ”îmbunătățire”. Toate serviciile Primăriei Cluj-Napoca vor fi online

Publicat

Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT s-a întrunit în Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca pentru a discuta despre Strategia de transformare digitală a municipiului.

Strategia a fost prezentată de Călin Hințea, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și de Nicolae Urs, prodecan FSPAC.

Primăria urmărește să facă funcționarul public virtual Antonia disponibil pentru toate serviciile publice, non-stop.

”Utilizarea tehnologiei pentru creșterea calității vieții în Cluj-Napoca este una dintre prioritățile municipalității clujene, astfel încât administrația să fie una deschisă iar serviciile oferite cetățenilor să se ridice la exigențele acestora.

Documentul are la bază o analiză temeinică și subliniază câteva priorități strategice cheie pentru transformarea digitală a orașului: centrarea pe cetățean, rolul esențial al educației și al educației digitale, prioritizarea inovării în toate domeniile și în toate formele, interoperabilitate, integrarea serviciilor și deschiderea seturilor de date ș.a.m.d.

Utilizarea tehnologiei pentru creșterea calității vieții în Cluj-Napoca este una dintre prioritățile municipalității clujene, astfel încât administrația să fie una deschisă iar serviciile oferite cetățenilor să se ridice la exigențele acestora. Pentru o colaborare strânsă și eficientă între comunitatea de IT și administrația locală, Primăria Cluj-Napoca a constituit la începutul anului 2017, alături de cele două clustere clujene de specialitate, Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare in IT”, a declarat primarul Emil Boc.

Noi ne dorim ca toate operațiunile să fie online

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat pentru Cluj24 că administrația locală își dorește ca toate interacțiunile cu clujenii să se poată face online.

”Cetățeanul de oriunde din Cluj sau din Lume să poată accesa serviciile Primăriei. Momentan sunt peste 300 de operațiuni case se pot efectua online, toate cererile se pot depune online prin intermediul lui Antonia. De asemenea, plățile pentru taxe, impozite și amenzi se pot face prin 4 modalități, la distanță: platforma ghiseul.ro, prin cod QR primit ce cetățeni în scrisoarea primarului, cetățenii pot să se conecteze la contul Primăriei, respectiv cu ordin de plată.

Suntem într-un proces în care facem achizițiile pentru semnătura electronică calificată, să putem emite și între noi hârtiile oficiale, iar acestea să circule și în afara instituției, online. Pe lângă CF-uri și prelungirea autorizațiilor de construcție ne dorim și mai departe să emitem documente în format digital calificat.

Sunt niște avantaje clare: omul câștigă timp, se evită mica corupție sau supărare între funcționar și cel care depune o cerere”, a spus Dan Tarcea.

Primăria Cluj-Napoca promovează Tichetul Albastru – un nou serviciu de comunicare directă cu cetățeanul

Tichetul albastru permite cetățenilor să intre în contact direct cu funcționarii Primăriei Cluj-Napoca, online. Astfel, peste 550 de funcționari publici sunt la dispoziția clujenilor.

În 48 de ore se poate face o programare și se poate intra în direct, 15 minute, cu funcționarii, pentru a se solicita documentele necesare sau clarificări. La final, funcționarul face un istoric al convorbirii și punctează în scris pașii care trebuie să fie făcuți mai departe de către solicitant.

”Asta este direția pe care vrem să mergem, în Estonia există 95% grad de digitalizare. Mai trebuie făcuți, desigur, și pași la nivel național, câteva legi să fie modificate. Noi tot ce trimitem, mai ales către furnizorii de servicii publice, trimitem cu semnătură digitală, totul se desfășoară deja cu semnătură digitală. Toți funcționarii, cel puțin aceia care au atribuții de păstrare a legăturii cu alte entități, vor avea semnătura electronică”, a adăugat Dan Tarcea.

În perioada următoare, Strategia de transformare digitală a municipiului Cluj-Napoca va fi supusă dezbaterii publice.

Strategia de transformare digitală a municipiului poate fi consultată la următorul link: https://digitalcluj.fspac.online/

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primele NFT-uri lansate de UNTOLD, două colecții magice de cărți de tarot

Publicat

Primele NFT-uri lansate de organizatorii festivalului UNTOLD sunt două colecții de cărți de tarot intitulate Arcana Majoră și Arcana Minoră. Fiecare personaj al Arcanei Majore reprezintă un personaj principal al unei ediții UNTOLD, iar Arcana Minoră este asemănătoare unui set de cărți de joc, unde în loc de suitele clasice, inima roșie, inima neagră, romb și treflă, există suitele specifice, Rhuna, Cupele, Spadele și Bâtele.

Cărțile de tarot vor fi lansate succesiv, iar cele pe care organizatorii festivalului UNTOLD le lansează astăzi sunt “The Dragon” – personajul principal al poveștii magice UNTOLD, dar și prezența impunătoare de pe mainstage-ul ediției Untold 2017, și “The Moon Priestess”, personajul următoarei ediții Untold. Acestea fac parte din colecția Arcana Majoră. Așadar, fanii festivalului au șansa să achiziționeze în premieră și să devină proprietarii exclusivi ai personajului The Moon Priestess care va apărea pe mainstage-ul festivalului UNTOLD de la următoarea ediție.

Arcana Majoră este compusă din 22 de cărți, fiecare reprezentând o figură alegorică, un simbol, un personaj sau o personificare a unui obiect. Aceste cărți dețin „marile secrete” ale conștiinței spirituale, iar fiecare personaj reprezintă o călăuză către calea magică și misterioasă a descoperirii de sine. Cărțile Arcanei Majore dezvăluie mesaje despre imaginea de ansamblu a vieții și direcția sa pe termen lung.

„Pot fi achiziționate de pe cea mai mare piață de bunuri digitale din lume”

Arcana Minoră este compusă din 56 de cărți împărțite în 4 suite, Rhuna, Cupele, Spadele și Bâtele, unde fiecare suită are propriul său set de reguli. Se consideră că aceste cărți dețin „micile secrete” ale vieții de zi cu zi. Cărțile Arcanei Minore au de obicei o influență temporară și descriu expresii din viața noastră de zi cu zi.

În Arcana Minoră, Bâtele expun situații ce privesc mediul de afaceri și ambițiile noastre legate de carieră, Cupele au în vedere dragostea și relațiile de zi cu zi, Săbiile ne vorbesc de acțiune și conflict, iar Rhuna ne prezintă situația financiară și bani, confortul material. Mesajul cărților din Arcana Minoră este unul de stabilitate și structură, dinamism creativ și iubire adevărată, având la bază experiențele din lumea exterioară.

NFT-urile lansate astăzi pot fi achiziționate de pe cea mai mare piață de bunuri digitale din lume, OpenSea, https://opensea.io/collection/untold-festival.

Pentru fiecare carte de tarot lansată astăzi există un număr limitat de bucăți pentru care se poate licita.

· The Moon Priestess, 11 bucăți, prețul de pornire 3000 de dolari/bucata

· The Dragon, 22 de bucăți, prețul de pornire 2000 de dolari/bucata

· Asul de Cupă, 99 de bucăți, prețul de pornire, 60 de dolari/bucata

· Asul de Spadă, 99 de bucăți, prețul de pornire 60 de dolari/bucata

· Asul de Rhuna, 99 de bucăți, prețul de pornire 60 de dolari/bucata

· Asul de Bâtă, 99 de bucăți, prețul de pornire 60 de dolari/bucata

Perioada de licitație este cuprinsă între 7 și 13 zile.

Despre Tarot

Cu o istorie ce datează de sute de ani, Tarotul, cunoscut în vechile timpuri sub numele de “tarocchi appropriati”, reprezintă o minunată alegorie plină de semnificații și simboluri antice. Semnificația cărților s-a tot schimbat de-a lungul veacurilor, iar astăzi misterul și magia ajung să învăluie minunatele miniaturi.

Universul mistic UNTOLD prinde astfel viață, iar personajele conturează firul narativ al unei povești menite să dăinuie în inconștientul colectiv al fiecărui erou. Călătoria fiecăruia este unică iar cărțile de tarot îi sunt călăuze pe drumul plin de mistere.

Colecția de NFT-uri UNTOLD este pregătită în parteneriat cu StakeBorg. StakeBorg este o companie ce își propune, prin multiplele inițiative pe care le întreprinde, popularizarea industriei crypto și a beneficiilor tehnologiei blockchain.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vaccinarea cu AstraZeneca, fără programare, doar cu buletinul. Ce trebuie să faceți dacă decideți să vă imunizați cu acest ser

Publicat

Vaccinarea fără programare cu serul produs de AstraZeneca se va putea face peste câteva zile. Cei care vor să se imunizeze cu acest ser se vor putea prezenta direct la centru, dar trebuie să urmeze câțiva pași înainte.

Potrivit reprezentanților Comitetului Național de Coordonare a vaccinării,

„Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează AstraZeneca și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni”, au arătat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Ce trebuie să faceți:

-Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;

-Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;

-Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;

-Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Poliția Capitalei cercetează decesele de la spitalul Babeș

Publicat

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unității de parchet competente teritorial, a declanșat cercetări cu privire la decesul celor trei pacienți aflați ăn unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul Babeș.

 

Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupurile neînsuflețite urmează a fi ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei, precizează Poliția Capitalei.

 

O defecțiune la instalația de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeș a dus la decesul a trei pacienți. Alți cinci pacienți au fost transferați.

 

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate