Connect with us

ACTUALITATE

EXCLUSIV. Inovator. METODĂ de DISTRUGERE a SARS-CoV-2 propusă de un MEDIC clujean. Idee susţinută de CERCETĂTORI

Publicat


Un medic din Cluj propune o metodă inedită, revoluţionară, de distrugere a virusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19. Dr. Horia Maniu a avut ideea că poate fi influenţat câmpul electrostatic al noului coronavirus prin iradiere. Şi că, astfel, ar putea să fie neutralizat.

Expunere la radiaţie ionizantă

Ideea medicului clujean este susţinută de specialişti din domeniu, care consideră că ea trebuie dezvoltată şi aprofundată prin cercetări.

„Bazându-mă pe descoperirea făcută de către un grup de cercetători chinezi, publicată în anul 2005, și anume că legătura între nucleocapsida și membrana externă a coronavirusurilor este predominant de forma unui câmp electrostatic, din 12.04.2020 am încercat să cooptez personalități competente care ar putea găsi o metodă prin care să influențăm acest câmp electrostatic, cu impact asupra viabilităţii sau/şi pasajului intracelular al SARS-CoV2. În luna august am descoperit că există posibilitatea modificării câmpului electrostatic prin expunerea SARS-Cov2 la un fascicul de radiație ionizantă, aceasta având capacitatea de a  modifica polaritatea învelişului viral, cu modificări funcţionale sau chiar structurale ale virusului SARS-CoV2, care să-i atenueze cel puţin infecţiozitatea sau chiar să o anuleze”, a declarat, pentru Cluj24, dr. Horia Maniu.

vezi şi:

CLUJUL, în ELITA mondială a LUPTEI anti-COVID-19. Metode posibile pentru ANIHILAREA SARS-CoV-2

În căutarea echipei de specialişti

Unul dintre specialiştii care susţine ideea medicului clujean este Prof. Dr. Gabriel Kacso, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca. El este medic primar de Radioterapie și Oncologie Medicală, coordonatorul echipei medicale din Centrul de Radioterapie Amethyst Cluj, parte a lanţului pan-european AMETHYST. Prof. Dr. Gabriel Kacso este implicat deja în cercetări în domeniul utilizării radioterapiei pulmonare la pacienţii cu Covid-19 şi afectare pulmonară manifestă clinic.

Dr. Horia Maniu

„În acest context, am luat legătura cu Prof. Dr. Gabriel Kacso (UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca) care și-a manifestat interesul față de această teorie și a prezentat o mare solicitudine față de începerea cercetărilor pe această direcție, cu respectarea exigentă a condiţiilor speciale impuse de o asemenea cercetare pe virusuri vii, cu înalt potenţial mutagen”, declară Horia Maniu.

S-ar putea reduce decesele

Dr. Maniu a contactat numeroşi medici şi cercetători din România şi din lume. O parte şi-au declinat competenţa sau nu pot să se implice în subiect. Iar alţii şi-au manifestat interesul de a-l ajuta în demersurile sale în găsirea unei echipe potrivite de specialişti care să înceapă cercetările. Printre cei contactaţi se numără Prof Dr. Mihai Netea (Radboud University Nijmegen Medical Centre, Olanda), Prof. Dr. Alexandru Şchiopu (Universitatea Lund, Suedia), Prof Dr. Călin Munteanu (Director Departament Electronică și Măsurări Universitatea Tehnică Cluj Napoca), Prof. Dr. Rareș Stiufiuc (Clinica Medfuture, Catedra de Biofizică UMF Cluj Napoca), Dr. Adrian Bartoş (UMF Iuliu Hațieganu Cluj Napoca, şef lucrari, medic primar), Dr. Horia Simu (Managerul Serviciului de Ambulanţă Cluj). Dar şi alţi numeroşi medici şi cercetători din ţară şi din străinătate.

„Consider important a se demara un studiu coerent în direcția acestei teorii, inovative din informaţiile noastre, axat pe distrugerea virusului SARS-CoV2 printr-o potenţială dislocare a membranei externe sau o perturbare a funcţionalităţii virusului şi, prin aceasta, eliminarea posibilității de aderare la celulele umane. Sperăm că începând și aprofundând cercetările s-ar putea reduce numărul deceselor din România şi din lume. Am speranța că și noi vom fi printre cei care au făcut ceva pentru întreaga omenire”, mai spune Horia Maniu.

Plan de lucru cu rezultate în câteva săptămâni

Dr Maniu a schiţat deja un plan de lucru şi crede că rezultate preliminare ar putea să fie obţinute în câteva săptămâni.

„În condiția în care se va începe un studiu intensiv și susținut, grevat de inerente impedimente logistice și financiare, estimez că obținerea unor rezultate preliminare s-ar putea face în câteva săptămâni. Precizez că am schițat un plan de lucru în desfășurarea cercetării, pe care pot să îl discut cu orice persoană competentă și deschisă care va fi desemnată spre a începe testele pe culturi celulare, în condiții evident de maximă securitate”, a mai spus dr. Horia Maniu.

Dr. Horia Maniu este stomatolog, a fost cadru didactic la Facultatea de Stomatologie din Cluj şi membru al Colegiului Medicilor Dentişti. În prezent îşi coordonează activitatea firmelor cu specific stomatologic din Cluj-Napoca şi consideră că “există mulţi români care sunt capabili să gândească, dar care nu au posibilitatea să se facă auziţi”.

(MaAv)



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Eparhia de Cluj-Gherla, mesaj la moartea Papei Francisc: Rămâne o figură luminoasă, un păstor al iubirii și al unității

Publicat

De

A murit Papa Francisc

Reprezentanții Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla au transmis un mesaj la la aflarea veștii că Suveranul Pontif, capului Bisericii Catolice, a murit.

Papa Francisc s-a stins din viață luni, în a doua zi de Paști, la vârsta de 88 de ani.

Eparhia de Cluj-Gherla, mesaj la moartea Papei Francisc

“Cuprinși de întristare, dar luminați de lumina Învierii Domnului nostru Isus Cristos, am aflat de trecerea la Casa Tatălui Ceresc a Sfântului Părinte Papa Francisc.

Pentru noi, credincioșii greco-catolici, el rămâne o figură luminoasă, un păstor al iubirii și al unității, cel care a pășit cu smerenie pe pământul Blajului și a ridicat la cinstea altarelor pe cei șapte episcopi martiri ai Bisericii noastre.

Memoria vizitei sale, a cuvintelor rostite și a gesturilor de apropiere față de suferințele și jertfa Bisericii Greco-Catolice din România, vor rămâne pentru totdeauna vii în inimile noastre.

Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să-l primească în Împărăția Sa, cu milostivire și dragoste. În tradiția Bisericii noastre se spune că acela care trece la Domnul în perioada pascală este primit direct în Rai – iar noi nădăjduim că sufletul Sfântului Părinte Papa Francisc se odihnește acum în lumina lui Cristos cel Înviat.

În aceste momente și pentru perioada următoare să ne rugăm ca întreaga Biserică să rămână în unitate, sub purtarea de grijă a lui Dumnezeu și sub ocrotirea Maicii Sfinte”, este mesajul reprezentanților Eparhiei de Cluj-Gherla.

Foto: Eparhia de Cluj-Gherla

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

REPER Cluj-Napoca are un nou consilier local: Adela-Maria Șpaimoc se alătură echipei din Consiliul Local

Publicat

Adela Șpaimoc, consilier local REPER

Partidul REPER anunță validarea mandatului Adelei-Maria Șpaimoc în cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca, începând cu data de 23 aprilie 2025.

Mandatul a fost preluat în urma vacantării poziției de către Ramona Strugariu, care a fost numită recent la conducerea Institutului Național al Justiției din Republica Moldova.

REPER Cluj-Napoca are un nou consilier local, Adela-Maria Șpaimoc

Adela-Maria Șpaimoc este antreprenor și consultant în resurse umane, cu pregătire în filologie și specializări în științe politice. Este implicată activ în cauze civice, cu un accent deosebit pe protecția animalelor și promovarea drepturilor acestora. Alături de Alexandra Holom, REPER Cluj-Napoca are acum două reprezentante în Consiliul Local.

„Ne dorim o legătură directă cu cetățenii și o reprezentare autentică a nevoilor reale din comunitate. Le mulțumim clujenilor pentru încrederea acordată și îi invităm să ne scrie oricând la cj@partidulreper.ro. Vom continua să fim o voce puternică în sprijinul unei administrații moderne, transparente și europene”, a transmis Camelia Sălcudean, președintă REPER.

REPER susține o viziune clară pentru Cluj-Napoca:

  • combaterea traficului prin prioritizarea mobilității sustenabile;
  • locuire echitabilă, cu prețuri accesibile pentru tineri și familii;
  • protejarea patrimoniului arhitectural și natural;
  • transparență în deciziile publice;
  • sprijin activ pentru antreprenoriat verde și industrii creative.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

BREAKING NEWS. Papa Francisc, liderul Bisericii Romano – Catolice, a murit în a doua zi de Paști

Publicat

De

Papa Francisc a murit

Papa Francisc, primul lider latino-american al Bisericii Romano-Catolice, a murit.

Anunțul a fost făcut, luni, de Vatican, într-o declarație video.

Papa Francisc avea 88 de ani și a supraviețuit recent unei crize grave de pneumonie dublă.

Papa Francisc a murit

Cardinalul Kevin Farrell, Camerlengo al Camerei Apostolice, a anunțat de la Casa Santa Marta moartea Papei Francisc prin următoarele cuvinte:

„Preaiubiți frați și surori, cu profundă durere trebuie să anunț moartea Sfântului nostru Părinte Francisc. În această dimineață, la ora 7:35, Episcopul Romei, Francisc, s-a întors la casa Tatălui. Întreaga sa viață a fost dedicată slujirii Domnului și a Bisericii Sale. Ne-a învățat să trăim valorile Evangheliei cu fidelitate, curaj și iubire universală, în special în favoarea celor mai săraci și marginalizați. Cu o imensă recunoștință pentru exemplul său de adevărat discipol al Domnului Isus, încredințăm sufletul Papei Francisc iubirii milostive infinite a Dumnezeului Unic și Treimic”, potrivit Vatican News.

În ultimele zile, Suveranul Pontif i-a primit pe Regele Charles al Marii Britanii și Irlandei de Nord și pe Regina Camilla, dar a a vut o întrevedere și cu vicepreședintele SUA JD Vance.

Papa Francisc și-a dedicat o mare parte din pontificat apelurilor pentru pace, iar mesajul său din acest an, rostit în Duminica Paștelui, nu a făcut excepție. În cadrul binecuvântării Urbi et Orbi – „către oraș și către lume” – Suveranul Pontif a transmis un îndemn profund de speranță și credință.

De pe loggia Bazilicii Sfântul Petru, Papa, aflat încă în proces de recuperare după pneumonia bilaterală, a salutat mulțimea adunată în Piața Sfântul Petru.

Francisc, primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit

El s-a născut în Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni, fiind unul dintre cei cinci copii ai unui muncitor de cale ferată. A studiat chimia la Buenos Aires, apoi a urmat cursurile seminarului din cartierul Villa Devoto din Buenos Aires. La 11 martie 1958 a devenit novice în ordinul iezuit. A revenit în Argentina, unde a obținut licența în filosofie la Colegio Máximo San José din San Miguel din Buenos Aires, apoi a predat literatură și psihologie la Colegio de la Inmaculada din Santa Fe și la Colegio del Salvador din Buenos Aires.

În anul 1992 a fost numit episcop auxiliar de Buenos Aires. În consistoriul din 21 februarie 2001 papa Ioan Paul al II-lea l-a ridicat la demnitatea de cardinal.

În data de 14 martie 2013, prima zi de după alegerea sa în funcția de episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, a vizitat Bazilica Santa Maria Maggiore și s-a închinat icoanei Salus populi Romani. La întâlnirea cu jurnaliștii din data de 16 martie 2013 a arătat că și-a ales numele de papă în amintirea lui Francisc de Assisi.[29] Cu aceeași ocazie a spus că i s-a sugerat să-și ia numele de Adrian, în semn de continuitate cu papa Adrian al VI-lea, scrie Mediafax.

Slujba de inaugurare a pontificatului său a avut loc la 19 martie 2013.

Papa Francisc vorbea cursiv spaniolă, limba oficială a Argentinei, italiana – limba maternă a părinților -, engleza, franceza, latina și germana, limbă în care și-a redactat teza de filosofie. Papa Francisc a vizitat România în perioada 31 mai-2 iunie 2019, sub genericul „Să mergem împreună!”

Nouă zile de doliu

Perioada de doliu durează nouă zile, data înmormântării și înmormântării urmând a fi hotărâtă de cardinali, relatează Reuters. Papa Francisc a refuzat fastul și privilegiul de a conduce Biserica Catolică. El a modificat și simplificat obiceiurile funerare papale în 2024.

Liturghia de înmormântare este de așteptat să aibă loc în Piața Sf. Petru, dar, spre deosebire de mulți predecesori, Francisc a cerut să fie înmormântat în Bazilica Sfânta Maria Major din Roma pentru a fi lângă icoana sa preferată a Madonei.

Francisc a cerut de asemenea să fie îngropat într-un sicriu simplu de lemn, spre deosebire de predecesorii care au fost îngropați în sicrie din chiparos, plumb și stejar.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Spectacolul naturii la Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Au înflorit și lalelele

Publicat

De

Au înflorit lalelele la Grădina Botanică din Cluj

Dacă vreți să faceți o plimbare înmiresmată în a doua zi de Paști, Grădina Botanică din Cluj e deschisă și își așteaptă vizitatorii cu un adevărat spectacol floral.

Odată cu venirea căldurii, lalelele pestrițe imperiale (Fritillaria), dar și cele din colecțiile clasice de lalele (Tulipa), au început să înflorească spectaculos, chiar înainte de sărbători.

Spectacolul naturii la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

Sigur, lalelele nu sunt singurele atracții – numeroase alte specii botanice se află acum în plină floare, oferind o experiență vizuală deosebită

Grădina Botanică este deschisă după următorul program:

• Program zilnic: 09:00 – 19:00
• Program vizitare sere mari: 09:00 – 18:00

• Ultimele bilete pentru sere: până la ora 17:15
• Ultima intrare în sere: ora 17:45
• Biletele de acces în Grădină pot fi achiziționate până la maximum o oră înainte de închidere.

Foto: Grădina Botanică

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate