Connect with us

EVENIMENT

EXCLUSIV/ FOTO/ Globurile din bradul lui Trump, produse la Cluj-Napoca. „Momentul cel mai frumos este atunci când în fabrică se muncește zâmbind”

Publicat


Te-ai întrebat vreodată de unde vin globurile din brazii de Crăciun montați anual în locuri precum faimoasa piață din centrul Vaticanului, târgul de Crăciun din Strasbourg, clădirea Rockefeller din New York, sau chiar bradul lui Donald Trump?

Toate aceste locuri pot fi bifate de către fabrica de globuri din Cluj-Napoca, și singura care a reușit să producă globuri care au ajuns atât în casele românilor, cât și în cele mai cunoscute locuri din Europa sau America.

ProdGlob Clasic Glass este fabrica clujeană în care câteva zeci de persoane lucrează din greu și cu multă dedicare pentru a aduce în casele oamenilor de pretutindeni ceea ce nu poate lipsi din pomul de sărbători: globurile de Crăciun.

ProdGlob, singura firmă românească prezentă la târgul de la Frankfurt

Fabrica a fost înființată în anul 1994 și a început să cunoască o linie ascendentă pe piață în momentul în care, la doi ani după ce a fost creată, a participat la cunoscutul târg de la Frankfurt, acesta fiind cel mai mare târg de bunuri de larg consum din Europa. ProdGlob a rămas singura prezență constantă la expoziția de la târgul german atunci când vine vorba de producători români, reușind totodată să aducă steagul românesc printre restul steagurilor arborate în cadrul faimosului târg de la Frankfurt.

Ulterior, ProdGlob a început să își vândă globurile în Anglia, Germania și SUA.

„Am realizat că piața din America este una ofertantă, globurile fiind cumpărate de americani nu numai de Crăciun, ci și cu ocazia altor sărbători. Astfel, am ajuns exportatori pentru o firmă mare și cunoscută din America, care deține 1150 de magazine și care înghițea 6 luni de muncă depusă de noi aici”, povestește Mihaela Turcu, proprietara firmei.

Angajații lucrează pe toată perioada anului

Așadar, chiar dacă ai crede că angajații care realizează globuri în cadrul ProdGlob își desfășoară activitatea doar în perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă, aceștia lucrează de fapt în mod intens din luna ianuarie până în decembrie.

Toate materialele cu care se lucrează la ProdGlob sunt aduse din afara țării, deoarece acestea nu sunt găsite la noi în țară, după cum povestește Mihaela Turcu.

Materii prime aduse din afara țării

Astfel, aceasta a fost nevoită să importe sticla, culorile sau capacele care se utilizează în producerea globurilor din țări precum Polonia ori Germania.

Globurile sunt produse exclusiv manual, în funcție de temele și tendințele stabilite la Frankfurt, pentru fiecare colecție de globuri.

ProdGlob, considerabil afectată de pandemie

Problemele cauzate de pandemia coronavirus nu au ocolit firma ProdGlob, mai ales că majoritatea globurilor produse în fabrică sunt trimise spre export, lucru care îngreunează întregul proces.

Astfel, existând la acest moment restricții în SUA, s-a ajuns la un dezechilibru atunci când vine vorba de exportul globurilor către americani, și chiar dacă transportul poate fi realizat în continuare, globurile fiind trimise spre America cu vaporul, nu poate fi trecut cu vederea aspectul lipsei de turiști din SUA, aceștia fiind principalii cumpărători.

Lipsa turiștilor din SUA, motiv de închidere a magazinelor de suveniruri

Astfel, unele magazine de suveniruri din New York în care erau vândute și globurile produse la Cluj au fost închise după ce s-a constatat lipsa turiștilor care frecventau în mod normal magazinele.

Mihaela Turcu administrează de mai bine de 26 de ani împreună cu soțul său afacerea care se menține de două decenii în categoria de business-uri românești de succes. Proprietara ProdGlob a acceptat să acorde un interviu pentru Cluj24.ro, pentru a povesti ce înseamnă să deții o afacere care a cunoscut un succes răsunător în afara granițelor țării.

Care a fost momentul în care ați realizat cât de departe ați ajuns cu această afacere?

În momentul în care nu mai mergeam acasă! Atunci când oferi pasiune, timp și resurse materiale unui business îți dai seama cât de tare a crescut business-ul respectiv.

Calitatea înainte de cantitate

Am realizat că la genul acesta de afacere nu poți merge pe principiul cantității, ci mai degrabă pe cel al calității, ceea ce am și făcut la ProdGlob. Am preferat să producem mai puțin decât am fi vrut, dar să oferim clienților noștri calitate.

„Am fost nevoiți să refuzăm unele comenzi”

Noi nu producem în masă, globuri la kilogram, ci am mers pe principiul „haute couture”. Am avut atât de multe comenzi, încât am fost nevoiți de multe ori să refuzăm unele cereri, din lipsă de timp.

Ce probleme ați întâmpinat de-a lungul timpului în administrarea acestei afaceri?

Principala problemă o reprezintă lipsa oamenilor pregătiți, lipsa de tineri care să picteze si care să aibă răbdarea de a lucra manual.

Relația producător-retailer, una de sclav-stăpân

Totodată, nu am putut să nu remarc lipsa de organizare în România, în relația producător-retailer, care la noi este mai degrabă o relație stăpân-sclav.

Spre deosebire de retailerii români, cei din America fac cerere pentru globurile de Crăciun încă din vară, pentru a fi pregătiți și a le primi până de sărbători.

De cât timp și efort a fost nevoie pentru a ajunge în punctul în care ProdGlob este acum?

Am început în 1994, iar la aproximativ doi ani am mers la târgul din Frankfurt, acela fiind un moment decisiv, care a dus la o ascensiune incredibilă a firmei.

Fiecare colecție de globuri ține cont de tendințe

Eu sunt printre cei care crează designul globurilor, însă mai participă și oameni cu experiență în arte plastice, totul pentru a putea oferi diversitate la fiecare colecție de globuri, care de fiecare dată ține cont de tendințele în vogă la momentul respectiv.

„Americanii preferă globurile mai opulente”

Care sunt diferențele între preferințele românilor și cele ale americanilor?

În România cererea cea mai mare este reprezentată de modele cu forme geometrice și linii, dar și de cele cu desenul unor personaje precum Moș Crăciun ori îngerași. În Germania nu se cer modele care conțin picturi, spre deosebire de România, unde picturile sunt cele mai căutate. Americanii preferă globurile foarte încărcate, strălucitoare, opulente.

Europenii preferă un design mai simplu, mai discret. De-a lungul timpului aceste preferințe nu s-au schimbat deloc.

Sute de mii de globuri produse anual

Câte globuri vindeți anual?

În jur de 400.000 de globuri, însă au fost ani când produceam chiar și dublu. Ne doream să ajungem la un milion, însă nu am reușit niciodată, din cauza complexității modelelor, care necesită un timp mai îndelungat.

Un glob poate fi luat în mână chiar și de 20 de ori până să fie finalizat.

Realizarea unui singur glob durează o zi

Cât durează realizarea unui glob?

Procesul de realizare cuprinde etape precum suflarea, argintarea, pictura, tăierea codiței și ambalarea. În medie, realizarea unui glob durează o zi dacă este realizat de aceeași persona care se ocupă de întregul proces de fabricare. Dacă procesul se realizează pe etape de către persoane diferite, de exemplu cel care realizează pictura poate produce în jur de șase globuri pe zi.

Care a fost cel mai greu moment de când a luat naștere afacerea?

Pandemia coronavirus, cel mai greu moment pentru ProdGlob

Au fost trei momente grele, însă cel actual, cauzat de pandemie este poate cel mai greu dintre toate. Acesta a fost cel mai apăsător și stresant an.

Un alt moment greu a fost reprezentat de ultima criză economică, însă ea nu s-a resimțit atât de tare ca și acum, când clienții parcă ne transmit stresul și problemele lor cauzate de COVID-19.

„Am fost nevoită să aduc bani de acasă”

Acum 15 ani ne-am mai confruntat cu o scădere bruscă a cererii, moment în care am fost nevoită să aduc bani de acasă doar pentru a nu pierde angajații.

„Partea financiară este cea care doare”

Ați avut momente în care v-ați gândit să renunțați la acest business?

Până acum, nu! Nu mă gândesc nici acum să renunț, doar mă mai întreb uneori dacă oare acesta este momentul în care va trebui să abandonez această afacere. Nu ne-am gândit să renunțăm de bunăvoie, ci exclusiv forțați de motive financiare, mai ales că această pandemie ne-a prins cu un credit „în brațe”. Partea financiară este cea care doare cel mai tare din păcate.

Momentele simple, motive de bucurie pentru proprietară

Pe de altă parte, care a fost momentul cel mai frumos de când administrați acest business?

Tot timpul petrecut în această afacere este cel mai frumos! Este vorba de momente simple precum plecarea mărfii, momentul în care ți se mulțumește, când primești aprecieri, când oamenii sunt mulțumiți și mai ales atunci când în fabrică se muncește zâmbind. Este o adevărată plăcere să iei parte la toate aceste lucruri.

Globurile clujene au ajuns în bradul lui Trump

Totodată, un alt moment vesel pentru noi a fost și cel în care am aflat că globurile noastre au ajuns în bradul lui Trump, ori în cel de pe Rockefeller. Chiar dacă globurile au ajuns acolo indirect, pentru noi a fost o bucurie, un motiv de mândrie care ne-a făcut să zâmbim.

Seriozitatea și calitatea, calitățile principale ale ProdGlob

Ce calități vă deosebesc față de alți producători de globuri?

Seriozitate. Am făcut livrările întotdeauna la timp, ținând cont totodată și de aspectul calității. În 26 de ani de activitate am avut o singură reclamație.

„Bradul trebuie să fie vesel”

Cum arată pomul dumneavoastră de Crăciun?

Bradul meu este de obicei ultimul împodobit în Cluj! (râde)
Câteodată conține globuri care au rămas pe dinafară, sau reprezintă un experiment pentru pregătirea de târgul de la Frankfurt.

Dar în general, bradul nostru este vesel și colorat, deoarece sărbătoarea Crăciunului reprezintă în sine o bucurie.

Sfatul meu este totuși, ca bradul să fie făcut mereu exact așa cum vă place vouă.

În acest moment, în cadrul firmei ProdGlob sunt 26 de angajați care lucrează manual fiecare glob în parte, acestea fiind vândute la un preț de producător care începe de la 1 euro per glob.

Narcisa Corina BudDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT pe strada Frunzișului. Un copil de 5 ani și o femeie au fost duși la spital

Publicat

De

Accdient pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca

Un accident de circulație a avut loc pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca.

În accident au fost implicate două autiturisme.

ACCIDENT pe strada Frunzișului. Un copil de 5 ani și o femeie au fost duși la spital

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca sunt cei care au intervenit la accident

Echipajele ISU au găsit la fața locului două autoturisme, însă din fericire nu au existat victime încarcerate.
Echipajul SMURD a evaluat o femeie și un minor de 5 ani, care prezentau afecțiuni ușoare.

Cei doi au fost transportați la spital pentru investigații suplimentare. La misiune au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă.

Citește mai departe

EVENIMENT

E.ON România susține proiectul Asociației Zi de Bine „Plantați în amintire”. Al doilea parc de MESTECENI în București

Publicat

zi de bine

Compania E.ON România continuă să susțină proiectele Asociației Zi de Bine și astfel contribuie la amenajarea în București a celui de-al doilea parc de mesteceni, în memoria persoanelor dragi. Parcul va fi amplasat în sectorul 6 din capitală, în continuarea celor 100 de copaci plantați în 2023 și se va întinde pe o suprafață de 2.500 mp, pe care se vor planta alți 200 de mesteceni.

·         Proiectul a fost demarat în anul 2022, iar până în prezent au fost plantați peste 700 de arbori în șapte astfel de parcuri, la Lugoj, Oradea,  Brașov, București, Constanța și Târgu-Mureș;

E.ON România susține proiectul Asociației Zi de Bine „Plantați în amintire”. Al doilea parc de MESTECENI în București

Asociația Zi de Bine a adunat deja peste 700 de povești în parcurile deschise în Lugoj, Constanța, Oradea sau Brașov și îi invită pe cei care au pierdut pe cineva drag să adopte un copac, la București, în memoria acelei persoane. Fiecare copac plantat are atașat un cod QR care duce către povestea de viață a persoanei dragi, poveste care poate fi citită pe site-ul www.plantatiinamintire.ro.

Totodată, în cadrul Centrului Comunitar Zi de BINE se vor organiza și grupuri de suport pentru persoanele care trec prin perioada de doliu, o altă parte importantă și sensibilă a acestui proiect. Într-un spațiu sigur și intim, un psihoterapeut va ghida o serie de întâlniri, în grup restrâns, despre cum facem față pierderii, tipuri de doliu, furie, vinovăție și rușine, frica de moarte, despre faptul că nu există reguli în ceea ce privește ceea ce simți sau să nu simți atunci când pierzi pe cineva drag.

„Fiecare copac va deveni o amintire vie”

Proiectul, realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și Leroy Merlin.

„Această inițiativă reprezintă încă un pas în misiunea noastră de a aduce alinare celor care au pierdut pe cineva drag. Fiecare copac va deveni o amintire vie, un simbol al iubirii și recunoștinței noastre față de cei care ne-au marcat existența. Ne dorim ca parcul de mesteceni să devină o oază de liniște și delicatețe în mijlocul agitației urbane”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Cei care doresc să facă parte din proiectul „Plantați în amintire” și să planteze un copac, pot găsi AICI mai multe informații și pot urma pașii către donație.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 19 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfășurând activități de distribuție, respectiv de furnizare a energiei şi a soluțiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienți. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3,4 miliarde de euro.

Citește mai departe

EVENIMENT

STUDIU: CIES Football Observatory a analizat IMPACTUL jucătorilor. CFR Cluj are cinci jucători în primii zece din Superliga

Publicat

otele

CIES Football Observatory, institutul elvețian specializat în statistici, a publicat un nou studiu, în care analizează impactul pe care l-au avut în acest sezon jucătorii din 54 de ligi de prim și secund nivel din întreaga lume. CFR Cluj are cinci jucători în primii zece din Superliga.

Florinel Coman, extrema lui FCSB, ocupă primul loc în Superliga, cu coeficientul de 63,8. La mică distanță se află colegul său, Darius Olaru (63,2) și aripa craioveană Alexandru Mitriță (60,7). Liderul mondial este Rodri de la Manchester City, scrie GSP.

STUDIU: CIES Football Observatory a analizat IMPACTUL jucătorilor. CFR Cluj are cinci jucători în primii zece din Superliga

Au fost luate în calcul șase criterii: aportul defensiv la sol, reflectat de recuperări, intercepții și dueluri câștigate, pasele realizate în treimea adversă, driblingurile făcute, ocaziile de gol create, finalizările acțiunilor la poarta adversă plus jocul aerian. Scorul general a fost stabilit și pe baza minutelor jucate și a rezultatelor.

Primul din liga noastră de elită a ieșit Florinel Coman, golgheterul campionatului, cu 18 reușite. Extrema FCSB-istă are un coeficient de 63,8, în condițiile în care a jucat 2.592 de minute. Imediat în spate la mică diferență, se plasează Darius Olaru, al doilea cel mai bun marcator al campioanei Superligii (15 goluri), cu 63,2 și 3.018 minute disputate.

Podiumul e completat de Alexandru Mitriță, cu 60,7, mijlocașul Universității Craiova având 2.871 de minute jucate și 16 goluri înscrise. Abia pe locul al patrulea găsim un fotbalist al lui CFR Cluj, care este al doilea realizator al competiției, cu 17 goluri reușite. Atacantul nigerian Philip Otele, care a acumulat 2.756 minute în actualul campionat, a obținut un scor de 59,0.

CFR Cluj are cinci jucători în primii zece

Cei mai mulți jucători în primii zece din top provin de la CFR Cluj, pe lângă Otele fiind plasați Panagiotis Tachtsidis (57,4, 2.383), Daniel Bîrligea (55,5, 2.447), Karlo Muhar (53,8, 3.279) și Ciprian Deac (53,4, 1.991). Fosta campioană, Farul, e reprezentată numai de Louis Munteanu (53,8, 2.667), în timp ce echipa pregătită de Costel Gâlcă îl mai are în acest clasament pe Nicușor Bancu (57,2, 3.053).

Topul mondial este dominat de jucătorul cu care Manchester City nu pierde când îl are în teren. Rodri are un scor de 98,5 și 2.757 de minute disputate, fiind urmat de Granit Xhaka, mijlocașul lui Bayer Leverkusen a obținut 92,3 în 2.808 minute. Treapta a treia a podiumului e ocupată de Martin Odegaard (Arsenal), cu coeficient 89,9 și 3.014 minute.

Pe listă se mai află, în ordine în primii zece, Florian Wirtz (Leverkusen), Toni Kroos și Jude Bellingam (Real Madrid), Alexis Mac Allister (Liverpool), Bukayo Saka (Arsenal), Ruben Dias și Phil Foden (Manchester City). De notat că Erling Haaland (Manchester City) și Kylian Mbappe (PSG) nu au prins decât locurile 30, respectiv 31, în studiul CIES Football Observatory.

Citește mai departe

EVENIMENT

Actorul Florin Piersic se simte mai bine. A fost MUTAT din secția ATI a spitalului Foișor din București

Publicat

Florin Piersica început recuperarea medicală

Actorul Florin Piersic se simte mai bine după intervenția chirurgicală la care a fost supus zilele trecute. Acesta a fost mutat din secția ATI a spitalului Foișor din București și a început  recuperarea prin deplasări cu cadrul pe distanțe scurte.

„Comunicăm faptul că domnul Florin Piersic a fost mutat din secția ATI, într-un salon din Compartimentul Septic al spitalului nostru. Evoluția pacientului, astăzi 16.05.2024, este bună, începând mobilizarea cu cadrul de mers pe distanțe scurte”, a transmis managerul interimar al spitalul Foișor București, As.Univ.Dr. Șerban Dragosloveanu.

Actorul Florin Piersic se simte mai bine. A fost MUTAT din secția ATI a spitalului Foișor din București

Florin Piersic urmează a fi transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde i se va monta un nou stimulator cardiac, dar asta doar după ce medicii de la Foișor vor considera că noua proteză se comportă bine la exercițiile de mobilitate și deplasare iar infecția cu stafilococ auriu a dispărut în totalitate.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax