Connect with us

EVENIMENT

Emil Boc: Nu vom mai pierde niciun proces în fața taximetriștilor din Cluj, după limitarea circulației pe liniile de bus

Publicat


boc

Emil Boc a declarat, vineri, că Primăria Cluj-Napoca nu va mai pierde niciun proces în instanță în fața taximetriștilor, după adoptarea unei Hotărâri în Consiliul Local, săptămâna viitoare, care va limita circulația acestora pe liniile de transport în comun.

În interpretarea edilului, legea națională care permite taximetriștilor să acceseze aceste linii face referire la un prag – ”dacă traficul suportă”, adică trebuie ca autoritățile locale să specifice respectiva limită.

După 18 ianuarie 2022, taximetriștii vor putea să circule pe liniile de bus doar pe 4 artere: bulevardul N. Titulescu, Splaiul Independenței, Regele Ferdinand și Calea Florești.

”Această decizie este corectă, ține cont de toate interesele, astfel încât cei care circulă pe acolo își justifică un scop comunitar. Nu a fost o problemă de orgoliu, ci am tratat-o cu responsabilitate. Circuli doar dacă ai client pe acolo, și nu stau 100 de oameni după unul care urcă sau coboară din taxi”, a spus Emil Boc, la ZiuaLive.

Dacă se ajunge la autobuze din miunt în minut pe o bandă, circulația taximetriștilor pe respectivele benzi va fi oprită.

Primarul Emil Boc a interzis circulația taximetrelor pe benzile de bus, cu excepția bulevardului N. Titulescu, însă taximetriștii au început tot mai mult să utilizeze toate benzile, pentru că legea le permite, chiar dacă nu au client în mașină. Amenzile primite au fost contestate și câștigate în instanță.

Daniel Mitrea, președintele Asociției Naționale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) filiala Cluj-Napoca, a acționat în instanță Primăria Cluj-Napoca pentru a se pune capăt abuzurilor o dată pentru totdeauna.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

FOTO. Asociația Educalise a inaugurat CURTEA POVEȘTILOR la Clinica de Pediatrie 3 din Cluj-Napoca

Publicat

dsc01208

Asociația Educalise împreună cu Clinica de Pediatrie 3 din Cluj-Napoca a inaugurat, miercuri, Proiectul „Curtea Poveștilor”, un concept care a presupus renovarea spațiului interior al spitalului și transformarea lui într-un loc de joacă educativ pentru copiii care au un timp de așteptare de petrecut înainte de vizita la doctor. Investiția totală a fost în valoare de 30.000 RON și a fost susținută prin fondurile oferite de Yardi Romania. Acțiunea de renovare a durat 2 luni, a inclus participarea unui grup de 30 de voluntari și va avea un impact pozitiv pentru cei peste 5 000 de copii care trec pragul clinicii anual.

dsc01239

„În Romania, sănătatea este adesea considerată a fi exclusiv legată de partea fizică, fără a se ține prea mult cont de aspectele psihologice sau sufletești ale pacineților. Studiile ne arată, însă, că atunci când avem o durere este nevoie să ținem cont atât de partea fizică, cât și de cea psihică, eventual într-un mod cât mai preventiv. O stare de bine la nivel emoțional generează nu doar o atitudine de optimism, ci și o receptivitate mai bună la pronostic și o vindecare mai rapidă.

dsc01242

În linie cu aceste observații, Asociația Educalise își îndreaptă atenția spre grădinile și curțile spitalelor care încă nu capitalizează suficient aceste spații de relaxare în vederea beneficiilor enorme care ar rezulta din asta. Grădinile spitalelor din Romania sunt adesea prea puțin luate în considerare în bugetele anuale și multe dintre ele nu inspiră cea mai mare încredere: vedem multe obiecte neutilizabile împrăștiate prin curțile spitalelor, iarbă și spații verzi puține sau neîngrijite, rareori băncuțe pentru toată lumea, uneori chiar păraâd transformate în parcări neoficiale.

Cine sunt cei care ar beneficia de o schimbare?

–  Pacienții și însoțitorii acestora sunt adesea nevoiti sa astepte ore intregi până la finalizarea actului medical, prin săile de așteptare,  desi ar prefera sa aiba alocate niste zone mai relaxante care sa le usureze asteptarea;

–  Pacienții internați au și ei nevoie, la rândul lor, ca în timpul petrecut în clinică/spital să reușească să se deconecteze puțin de la probleme, iar asta într-un mediu înconjurător mai primitor. Indiferent dacă vor să iasă la o gură de aer, să se plimbe sau pur și simplu să citească o carte în afara salonului în timpul dintre tratamente, opțiunea nu ar trebui să lipsească;

–  Medicii și personalul medical care iși petrec cel mai mult timp în spital au și ei nevoie de un loc unde să își tragă sufletul, să își reîncarce bateriile și să își distragă, pentru câteva momente, atenția de la toate situațiile cu care se confruntă zi de zi. Lucrul cu copiii este o provocare, mai ales când cei mici nu au răbdare, sunt poate ușor irascibili, îndurerați sau speriați. Un spațiu amenajat corespunzator poate distrage atenția celor care îl vizitează și să le schimbe starea în bine.

dsc01276

Deși România nu sta cel mai bine la acest aspect al construirii unor spații de relaxare în mediile medicale, se fac pași vizibili în această direcție, iar proiectul inițiat de Asociația Educalise vine să spună chiar povestea acestei schimbări.

Cum s-a născut Curtea Poveștilor

Proiectul “Curtea Poveștilor” din cadrul Clinicii de Pediatrie 3 din Cluj-Napoca a apărut din dorința noastră și a conducerii Clinicii de Pediatrie III de a dărui atât copiilor, cât și părinților sau cadrelor medicale, un loc cât mai ofertant din perspectiva activităților care se pot petrece în curtea clinicii.

“Poate a contat faptul că o bună parte dintre membrii Asociației sunt parinți, însă ideea de a reface curtea Clinicii de Pediatrie 3 ni s-a părut ceva atât de natural și de normal pentru societatea pe care ne dorim să o construim, încat nici nu am stat pe gânduri! Perioada spitalizării este una dificilă și pentru adulți, cu atât mai mult pentru copii și însoțitorii lor, motiv pentru care considerăm că este esențial să contribuim la construirea unor spații special-amenajate în care aceștia să aibă o experiență cât mai pozitivă.

dsc01288

Curtea clinicii este acum gândită drept un spațiu de joacă și relaxare, un loc al poveștilor pe care copiii, împreună cu părinții și medicii, îl pot folosi pentru a inventa și descoperi povești, pentru a râde, pentru a se destinde și, mai ales, pentru a nu mai percepe experiența mersului la doctor ca pe ceva înfricoșător”, declară Mădălina Hada, co-fondator al Asociației Educalise.

dsc01295

Vizitatorii “Curții Poveștilor” pot descoperi comoara lui Piticot în timp ce stau pe bancuțe multicolore, se pot distra jucând sah cu piese uriase, pot să citească sub ferestrele cu flori, să petreacă timp la căsuța cu povești sau sa afle povestea bicicletei cu roți mobile. În plus, pe parcursul anului copiii pot lăsa scrisori lui Moș Crăciun în cutiile poștale, scrisori pe care un “spiriduș” le strânge săptămânal și le trimite către Polul Nord.

“Este o bucurie să poți ieși în curte și să vezi atât de multă culoare! După etapa de tratament, copilul este nerăbdător să iasă de acolo și ajunge în această curte de poveste, se pierde printre piesele de șah care sunt mai mari decât el, se joacă acolo ca în parc. Este un loc frumos și ne bucurăm cu toții de el. Am văzut și copii mai mari care își fac poze la peretele cu bancuța 3D. Se pare că este un fel de atracție pentru rețelele sociale. Ce-i drept, chiar pare reală! Iar partea cea mai frumoasă este că spitalul este acum asociat cu joaca, bucuria, lucru care mai alină din durerile pentru care cei mici ajung aici”, susține Andreea Diaconu, una dintre mămicile care au vizitat Curtea Poveștilor.

dsc01391

„Acțiunea de redesign a curții clinicii a durat 2 luni”

“Peste 5 000 de copii cu vârste între 1 si 18 ani trec pragul Clinicii Pediatrie 3 în fiecare an. O parte dintre ei rămân internați în clinică împreună cu părinții lor pentru o perioadă de minimum 3 zile. Atât pentru ei, cât și pentru cei care stau mai puțin, venind doar la controale periodice, am considerat că trebuie facută o îmbunătățire a conceptului de mediu medical.

Cum am facut acest lucru? Prin umplerea timpului de așteptare cu activități interesante, cum ar fi amplasarea jucăriilor pe pereți în punctele cele mai importante – în ambulator, în spațiile comune de așteptare la intrarea în cabinetul de consultație. Ultima reamenajare a curții clinicii a fost facută în urmă cu 7 ani, deci era momentul să introducem noi elemente de decor care să schimbe povestea mersului la doctor”, susține Cristina Sălăgean, co-fondator al Asociației Educalise.

dsc01407

Asociația Educalise, prin cei 30 de voluntari ai săi, s-a ocupat de modificarea propriu-zisă a Curții Poveștilor, valoarea investiției fiind acoperită de Yardi Romania. Aceștia au investit în proiect suma de 30 000 RON pentru implementare, iar acțiunea de redesign a curții clinicii a durat 2 luni.

“Proiectul inaugurat azi  a fost un proiect de suflet pentru noi și suntem cu toții bucuroși să avem parteneră Asociatia Educalise,  în această călătorie a binelui. Sunt opt ani de când construim împreună o lume mai bună, una cu aplecare pe condițiile hoteliere oferite de spital și pe reducerea anxietății pacienților, prin creearea unei atmosfere primitoare pentru copii.

dsc01521

Am construit o relație frumoasă împreună și am finalizat  mai multe proiecte minunate, atat pentru micii pacienți, cât și pentru însoțitorii lor. Acum am avut  încă o ocazie să  investim  încredere în propunerile primite, să construim un plan împreună și ne-am entuziasmat, așteptand cu nerăbdare finalizarea proiectului. Rezultatul este încă un exemplu că dorințele de bine se împlinesc și că fiecare  putem sa contribuim la făurirea unei lumi mai bune.

curtea 1

Pentru noi, cadrele medicale,  satisfacția este cu atat mai mare atunci cînd avem un feedback pozitiv de la pacienti, când oamenii apreciază  astfel de inițiative și îi vezi cum se bucură. «Cât de frumos a ieșit! Printre atâtea branule, medicamente, analize, colțișorul acesta  fermecat aduce  zâmbete pe chipurile noastre!» spunea recent o mămică internată în clinică”,  declara Prof. Dr Man Sorin, șeful Clinicii Pediatrie 3, Cluj-Napoca

Ce mai aduce Asociația Educalise în viitor

Planul Asociației Educalise este ca în viitor să reușească să organizeze un orar săptămânal prin care voluntarii să vină la Curtea Poveștilor și să îi invețe pe cei mici care sunt regulile șahului, cum să se joace măcar un început de partidă și să îi facă pe cei mici curioși în privința acestui sport al minții, poate chiar dornici să îl joace acasă. Obiectivul final este sa reușim să scoatem în evidența partea educativă a acestui tip de proiecte, astfel încât să contribuim pozitiv la dezvoltarea noilor generații.

curtea 2

Membrii Asociației Educalise se ocupă cu implementarea unor proiecte de pictare a spațiilor din spitale înca din 2013, când, împreună cu voluntarii asociației, au pus culoare pe pereții clinicii pentru o schimbare de atmosferă. Sprijinirea proiectelor de acest tip va continua și în viitor, în speranța că acest tip de inițiativă va avea un impact semnificativ asupra sănătății celor în nevoie. În paralel, Educalise derulează două programe prin care își propune să creeze săli multimedia în incinta școlilor din mediul rural. Aceste săli sunt gândite să funcționeze nu doar ca spații de învățare, ci și ca spații pentru activități non-formale, de joacă, relaxare, ateliere și chiar consiliere psihologică”, se arată în comunicatul asociației.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Nou târg de HAINE reciclate în parcul de la Iulius Mall. Ateliere de pictură pe haine

Publicat

De

reclo1

Voluntarii JCI Cluj transformă în 7 și 8 iulie sute de kilograme de haine în fapte bune, la ediția de vară a târgului ReClothing. Clujenii vor avea parte de shopping sustenabil, își vor putea descoperi propriul stil sau chiar dezvolta creativitatea în cadrul unor workshop-uri cel puțin interesante.

Ediția aduce și lansarea oficială a campaniei de awareness în mediul online, precum și a unei colecții de 20 de tricouri cu mesaje sustenabile. Banii strânși vor fi utilizați pentru proiecte educaționale dedicate copiilor refugiați din Ucraina care ajung în Cluj.

Evenimentul desfășurat la Iconic Garden (terasa de la intrarea în parcul Iulius Mall) trage un semnal de alarmă față de risipa din domeniul vestimentar, al doilea cel mai poluant din întreaga lume. Târgul se desfășoară în urma unei campanii de colectare unde au fost strânse circa 350 de kilograme de haine care vor primi acum o a doua șansă.

Colecție de tricouri

tricou

„Ne bucurăm că acest proiect crește de la o ediție la alta și interesul comunității e tot mai mare.

De această dată venim cu două componente importante: am pregătit o colecție de tricouri cu mesaje dedicate tocmai conceptului de sustenabilitate și lansăm o campanie de awareness în mediul online, cu 10 episoade video prin care vom încerca să educăm publicul în legătură cu tot ceea ce înseamnă consum, risipă și alegeri de calitate atunci când vine vorba despre îmbrăcăminte”, spune Ioana Pîrlea, președintele JCI Cluj.

Întregul proiect a plecat de la statisticile îngrijorătoare pe care voluntarii încearcă acum să le schimbe. De exemplu, 95% din hainele care ajung la gunoi ar putea fi repurtate sau reciclate.

Organizatorii au pregătit și workshop-uri în cadrul cărora participanții își vor putea identifica propriul stil vestimentar, dar și ateliere de pictură pe haine.

O nouă viață pentru haine

reclo2

„Curioșii vor învăța la târg când și cât să cumpere, cum să aleagă opțiuni sustenabile și care sunt cele mai potrivite articole de îmbrăcăminte pentru stilul lor de viață și pentru caracteristicile lor.

De asemenea, am pregătit momente inedite în care participanții vor putea da o nouă viață hainelor prin pictură, cu ajutorul culorilor și imaginației”, explică Ioana Pîrlea.

Târgul #ReClothing îmbină sustenabilitatea cu faptele bune. Practic, fiecare cumpărătură se transformă într-un gest de susținere.

Din banii strânși la ediția din aprilie, voluntarii JCI au reușit să inaugureze un hub dedicat micuților care au fugit din calea războiului, unde aceștia se pot juca și pot învăța. Iar la această ediție fondurile vor asigura funcționarea centrului educațional în următoarele luni.

*În cazul în care condițiile meteo nu vor permite organizarea evenimentului în aer liber, acesta se va desfășura în incinta centrului comercial din cartierul Gheorgheni (Iulius Mall), pe pasarela de la etajul 1

Cum vă puteți implica? Donații prin:

•        prin Revolut sau BT Pay la 0723476830

•        sau prin transfer în contul asociației JCI Active Citizens Cluj – RO04BTRLRONCRT0254378205 Banca Transilvania

reclo3

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Elevii nu mai pot fi EXMATRICULAȚI și nu se mai strâng BANI de la PĂRINȚI. Modificări în funcționarea ȘCOLILOR

Publicat

De

Ministerul Educației a semnat noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. Acesta va fi publicat în Monitorul Oficial, iar modificările vor intra în vigoare începând cu noul an școlar.

Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), aduce elemente de noutate comparativ cu actualul act pe baza căruia funcționează școlille.

Elevii nu mai pot fi exmatriculați

Astfel, actul semnat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, elimină posibilitatea ca elevii să mai fie exmatriculați. Excepție fac cei din învățământul postliceal, care nu este obligatoriu.

De asemeena, la fiecare disciplină se va încheia anual o singură medie, calculată ca medie aritmetică din numărul de note acordate pe parcursul anului școlar

Noi reglementări privesc „fondul clasei” sau „fondul școlii”. Practic, din noul regulament a fost eliminată orice dispoziție sau trimitere care ar da posibilitatea ca școala sau cadrele didactice să solicite bani de la părinții elevilor.

Elementele de noutate incluse în noul act normativ:

  • Compatibilizarea prevederilor ROFUIP cu structura anului școlar.
  • Reglementarea utilizării catalogului electronic, pentru început, în unități-pilot.
  • Numărul de calificative/note acordate anual fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu, este stabilit de către cadrul didactic, în funcție de numărul unităților de învățare și de numărul săptămânal de ore prevăzut în planul-cadru. La fiecare disciplină numărul de calificative/note acordate anual este cu cel puțin trei mai mare decât numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învățământ.
  • Modul de încheiere a situațiilor școlare: la fiecare disciplină se încheie anual o singură medie, calculată ca medie aritmetică din numărul de note acordate pe parcursul anului școlar.
  • Includerea unor reglementări privind nivelul antepreșcolar (creșe).
  • Compatibilizarea modului de organizare și funcționare a consiliilor de administrație din unitățile de învățământ preuniversitar cu legislația primară.
  • Creșterea relevanței formării continue a personalului didactic prin definirea comisiei pentru mentorat didactic și formare în cariera didactică la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică, precizându-se atribuțiile specifice.
  • Precizări privind realizarea transferurilor elevilor.
  • Eliminarea dispozițiilor referitoare la exmatricularea elevilor, având în vedere faptul că dreptul la educație este de ordin constituțional. Prin urmare, măsura exmatriculării va fi posibilă numai pentru învățământul postliceal, care nu are caracter obligatoriu.
  • Eliminarea oricărei dispoziții/trimiteri care dă posibilitatea colectării de fonduri bănești de la părinții elevilor.

Potrivit ministrului Educației, prevederile noului regulament vor intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2022.

Sursa: Ministerul Educației

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Șoferița Patricia, prima femeie care a străbătut România la volanul unui tractor. Mesajul către români

Publicat

De

tractor 1

Patricia Pop este prima femeie șoferiță care a străbătut România la volanul unui tractor, iar la finalul traseului a poposit miercuri în campusul USAMV Cluj-Napoca.

În traseul din Transilvania, Patricia a parcurs județele Bistrița Năsăud, Mureș, Covasna, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba și Cluj, unde au fost vizitate diferite ferme de profil horticol, agricol și zootehnic.

Anii trecuți, Patricia a traversat cu tractorul partea de vest, de est și de sud, iar în acest an, traseul a cuprins Transilvania.

”Nu există altă opțiune”

tractor 2

Aceasta a făcut apel la români să consume produse agricole românești.

”Când sunteți la raftul unui magazin, uitați-vă foarte bine pe etichetă și dacă vedeți steagul românesc, trebuie să cumpărați, nu există altă opțiune.

Și asta pentru că, indirect, susțineți economia românească și pe cei care produc. Viața voastră ar trebui să aibă în alimentație produse românești”, a spus Pop.

tractor 3

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate