Connect with us

EVENIMENT

Emil Boc, artizanul susținerii lui Florin Cîțu la conducerea PNL: Aceste alegeri interne nu sunt împotriva cuiva

Publicat


Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a fost recunoscut, duminică, în cadrul alegerilor pentru conducerea PNL Cluj, drept adevăratul lider al liberalilor din această parte a României. Toți invitații i-au adus laude artizanului susținerii lui Florin Cîțu la conducerea PNL în cadrul congresului din 25 septembrie.

Premierul României, prezent la eveniment, l-a și rugat pe primar să urce primul pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, la momentul prezentării echipei sale de susținători.

După Emil Boc a fost rugat să urce pe scenă și Gheorghe Flutur, președintele PNL Suceava.

”Am regăsit în actualul premier Florin Cîţu premierul capabil să ducă Partidul Naţional Liberal şi România la nivelul următor. Aceste alegeri nu sunt împotriva cuiva. Preşedintele Orban are merite deosebite în ceea ce este PNL astăzi şi vă rog să-l aplaudăm. Este adevărat că împreună cu ministrul Finanţelor, Cîţu, au stat o noapte şi au găsit soluţii pentru a putea promova acea Hotărâre de Guvern, într-o echipă în care ministrul Finanţelor a spus: am nevoie să caut soluţia; premierul a aşteptat. Da, vă mulţumesc amândurora, pentru că aşa este şi aţi făcut un lucru minunat pentru viitorul acestui oraş superb, european”, a declarat Emil Boc.

Emil Boc i-a reproșat lui Ludovic Orban, prezent în sală, că organizaţia PNL ar fi meritat să aibă prefect de Cluj.

”Toată echipa este echipa lui Florin Cîţu, echipa PNL. Din această echipă, nimeni nu este exclus şi vă asigur de asta pentru că ştiu cum gândeşte”, a adăugat Emil Boc.

Ludovic Orban a fost invitat să vorbească printre ultimii la eveniment, cu toate că este președintele în exercițiu al formațiunii.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

A murit Olivia Newton-John. A luptat mulţi ani cu cancerul. Celebra actriţă avea 73 de ani

Publicat

De

olivia newton john

Actriţa Olivia Newton-John, vedeta filmului ‘Grease’, a murit la vârsta de 73 de ani, a anunţat luni soţul ei, John Easterling, într-un comunicat postat pe reţelele sociale, transmit AFP şi Reuters.

Anunţul morţii actriţei Olivia Newton-John

Actriţa, de origine britanică, ‘a murit în linişte la ferma ei din sudul Californiei în această dimineaţă, înconjurată de familie şi prieteni’, se arată în comunicat.

Olivia Newton-John este cunoscută pentru rolul principal din filmul ‘Grease’ (1978), în care a jucat alături de John Travolta.

Într-un mesaj postat pe Instagram, John Easterling, a scris: ‘Cerem tuturor să respecte intimitatea familiei în această perioadă foarte dificilă’.

Olivia Newton-John lupta de peste 30 de ani cu un cancer la sân, potrivit sursei.

CV de actriţă celebră

Cântăreaţa şi actriţa Olivia Newton-John s-a născut la 26 septembrie 1948, la Cambridge, Marea Britanie. Cel mai mic copil al profesorului Brin Newton-John şi al Irenei, fiica fizicianului câştigător al Premiului Nobel, Max Born, Olivia s-a mutat la Melbourne, Australia, împreună cu familia, la vârsta de cinci ani, potrivit www.olivianewton-john.com.

Primul său succes a fost câştigarea unui concurs de talente la emisiunea populară ‘Sing, Sing, Sing’, prin care a obţinut o excursie la Londra. Până la vârsta de cincisprezece ani, a înfiinţat un grup de fete denumit ‘Sol Four’ şi, în 1963, a apărut în emisiuni locale de televiziune şi în programe săptămânale de muzică pop în Australia. Când a mers la Londra, în excursie, a colaborat cu prietena sa din Melbourne, Pat Carroll (în prezent Farrar), pentru a crea un duet, ‘Pat & Olivia’, şi a călătorit în baze militare şi cluburi din Marea Britanie şi Europa.

Olivia Newton-John a înregistrat primul său single pentru Decca Records în 1966, o versiune a lui Jackie DeShannon – ‘Till You Say You’ll Be Me’, iar în 1971 a înregistrat o copertă a lui Bob Dylan, ‘If Not For You’, co-produsă de Bruce Welch şi John Farrar, cu care continuă să colaboreze şi în prezent.

A lansat în 1973 albumul de debut ‘Let Me Be There’, intrând în primele zece single-uri din SUA şi fiind onorată de ‘Academy Of Country Music’ ca vocea feminină cea mai promiţătoare şi un Premiu Grammy ca cea mai bună voce Country. Ulterior, a continuat să realizeze şi alte materiale discografice între care: ‘Olivia’ (1972), ‘Long Live Love’ (1974) şi ‘First Impressions’ (1974).

În 1974, a realizat un alt material discografic ‘If You Love Me (Let Me Know)’, care a reprezentat un adevărat succes, piesa ‘I Love You, I Honestly love You’ inclusă pe acesta ajungând numărul unu în lume. Anul următor a reprezentat, de asemenea, un an important pentru cântăreaţă. ‘Have You Never Been Melow’ a fost cel de-al doilea hit care s-a situat pe locul 1 în toate topurile. Tot în această perioadă, a realizat albumul ‘Clearly Love’ (1975) ce conţine piesele de succes ‘Something Better To Do’ şi ‘Let It Shine’. În 1976, realizează două materiale discografice ‘Don’t Stop Belevin’ şi ‘Come On Over’. Un an mai târziu, scoate materialele ‘Making a Good Thing Better’ şi ‘Olivia Newton-John’s Greatest Hits’.

În 1977 a fost distribuită în rolul principal în filmul ‘Grease’, care a apărut în 1978, o adaptare după un musical de pe Broadway, în care a jucat alături de cântăreţul şi actorul John Travolta. Albumul de pe coloana sonoră a filmului a staţionat timp de 12 săptămâni pe locul 1: discul de platină pentru ‘You’re The One That I Want’ un duet cu John Travolta, şi discuri de aur pentru ‘Hopelessly Devoted to You’ şi ‘Summer Nights’ cu John Travolta. Ambele single-uri au fost în Billboard Top 5 simultan.

Interpretarea Oliviei Newton-John i-a adus Premiul People’s Choice pentru cea mai favorită actriţă de film. A fost nominalizată la Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un musical şi la un Premiu al Academiei, în 1979, pentru interpretarea melodiei ‘Hopelessly Devoted to You’. Popularitatea filmului s-a menţinut în timp, fiind relansat cu prilejul împlinirii a 20 de ani, în 1998. Până în prezent, ‘Grease’ rămâne cel mai de succes film muzical din istorie. Printre alte filme de lung metraj în care a jucat Olivia Newton-John se numără: ‘Funny Things Happen Down Under’ (1965), ‘Toomorrow’ (1970), ‘Xanadu’ (1980), ‘Two Of A Kind’ (1983), ‘It’s My Party’ (1996), ‘Sordid Lives’ (2000), ‘Score: A Hockey Musical’ (2010) şi ‘A Few Best Men’ (2011).

În 1978, cântăreaţa îşi schimbă stilul muzical trecând de la pop la rock scoţând pe piaţa muzicală ‘Totally Hot’, care a reprezentat un real succes, fiind incluse pe acesta piese precum ‘A Little More Love’, ‘Deeper Than Me Night’, ‘Totally Hot’ şi ‘Dancin’Round and’Round’.

Din 1985, succesul comercial al cântăreţei nu mai este acelaşi. Albumele sale ‘Soul Kiss’, ‘The Rumor’, ‘Warm&Tender’, ‘Back To Basics’ şi ‘Gaia’ nu mai reprezintă succese atât de mari precum cele anterioare.

În 1998, realizează single-ul ‘Back With a Heart’, o excelentă combinaţie între pop şi country. În februarie şi martie acelaşi an, cântă în duet cu Cliff Richard înregistrând un adevărat succes. În 2000, concertează împreună cu australianul John Farnham în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Sydney. În 2001, efectuează un turneu în SUA pentru a marca 30 de ani de carieră muzicală.

Ultimele sale albume sunt: ‘Christmas Wish’ (2007), ‘A Celebration in Song’ (2008) şi ‘This Christmas’ (2012).

În ultima perioadă, a apărut în producţii pentru televiziune, precum: ‘Dancing with the Stars’ (2005), ‘Monster House’ (2006), ‘Veronica Mars’ (2006), ‘Charlie talisman’ (2007), ‘Naufragiaţii’ (2008), ‘Miranda’, ‘Angela and Friends’ (2010), ‘Dancing on Ice’, ’20 to 1′ (2006-2010), ‘Animal Practice’ (2012).

Câştigătoare a patru premii Grammy

Este câştigătoare a patru premii Grammy. A fost nominalizată la premiile Globul de Aur. În noiembrie 2015, Billboard Magazine a inclus ‘Physical’ pe locul al optulea pe lista celor mai bune 100 de melodii ale tuturor timpurilor, iar în 2010 l-a enumerat ca fiind ‘Cel mai sexy cântec al tuturor timpurilor’. În 2015, Olivia Newton-John a fost clasată pe locul 20 în topul Billboard – ‘Cei mai mari 100 de artişti din toate timpurile’.

Se implică în acţiuni umanitare legate de mediu şi lupta împotriva cancerului la sân, potrivit www.cinemagia.ro.

La 2 iulie 1992, Olivia Newton-John a fost diagnosticată cu cancer la sân. Este operată şi urmează o perioadă de chimioterapie. În anii ’90, şi-a depăşit propria luptă cu cancerul la sân, care a inspirat albumul ‘Gaia’, album care reflectă experienţa sa împotriva cancerului. A încheiat un parteneriat cu Austin Health şi a anunţat în 2012 crearea unui centru oncologic ce îi poartă numele – Olivia Newton-John Cancer and Wellness Center, din campusul Austin din Melbourne, Australia.

În 1992, a creat Ziua Naţională a Arborilor, responsabilă pentru plantarea a peste zece milioane de copaci în Australia.

A fost numită primul Ambasador al Bunăvoinţei la Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu.

A fost căsătorită cu Matt Lattanzi (1984-1995), potrivit www.olivianewton-john.com. În 2007, se căsătoreşte cu omul de afaceri american John Easterling. AGERPRES

foto: https://meaww.com/

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Boc a fost prins cu mâţa-n sacul cu voturi. „La mulţi ani animăluţelor”. Replică: „Aşteptăm urări de Ziua bâtlanului”

Publicat

De

boc pisica 1

Primarul Emil Boc, într-un moment de pisiceală electorală, după ce a rezolvat treburile oraşului, a făcut un gest de linguşeală motănească prin care le-ar face invidioase şi pe micuţele feline. Le-a urat la mulţi ani de ziua lor.

boc pisica 2

„Iubitorii de feline din întreaga lume sărbătoresc astăzi, 8 august, Ziua internațională a pisicilor 🤗 Cu această ocazie urez LA MULȚI ANI animăluțelor care ne aduc atât de multă bucurie!”, a transmis primarul Emil Boc.

boc pisica 1

În mai puţin de o oră, postarea sa a adunat peste 2.000 like-uri, sute de comentarii asortate şi zeci de distribuiri. Şi poate că mult mai multe voturi… Pe lângă marea majoritate a mesajelor, în care cititorii se pisiceau şi ei, a fost şi un mesaj mai de dulău: „Așteptăm urările de Ziua Internațională a pitulicei, bâtlanului și lopătarului! Strașnic populism, domne’!”.

Federico Fellinu

Citește mai departe

EVENIMENT

Infectat de 2 ori consecutiv cu CORONAVIRUS, Biden își reia activitatea. Ultimele teste sunt NEGATIVE

Publicat

297822073 523746136419021 677337811382714818 n

Preşedintele SUA, Joe Biden, a fost testat negativ pentru COVID-19 duminică a doua zi consecutiv şi îşi va putea relua angajamentele şi deplasările, a anunţat duminică medicul Casei Albe, relatează Reuters.

Testat prima dată pozitiv pe 21 iulie, Biden (79 de ani) părea să se fi vindecat după ce a urmat un tratament împotriva coronavirusului şi a avut în urma acestuia mai multe teste negative, astfel că pe 27 iulie a ieşit din izolare.

Dar pe 30 iulie el a fost testat din nou pozitiv, ceea ce medicul Casei Albe a descris drept o ”recădere”, caz observat la un mic procent dintre pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul antiviral Paxlovid.

sursa: Agerpres

sursa foto: President Joe Biden – Facebook

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Boc pune piciorul. Dă de pământ cu garajele clujenilor. 2.000 demolate. În locul lor, locuri de parcare şi spaţii verzi

Publicat

De

boc garaje 1

Din dispoziţia primarului Emil Boc, până acum au fost demolate în Cluj-Napoca peste 1.500 de garaje şi urmează să mai demoleze alte peste 600, până la sfârşitul anului în curs. În total, peste 2.000 de garaje demolate în 2022.

boc garaje 4

„Cluj-Napoca: 1533 de garaje demolate până acum în 2022. Alte 617 garaje urmează a fi desființate pana la sfârșitul anului pentru a crea parcări în toate cartierele orașului.

boc garaje 2

Am fost astăzi în vizită de lucru în zona străzilor Gorunului și Scorțarilor din cartierul Mărăști, unde au fost demolate 57 garaje pentru a crea locuri de parcare.
Primăria Cluj-Napoca amenajează noi locuri de parcare și spații verzi în locul garajelor desființate. Activitatea continuă în toate cartierele orașului, 2150 garaje fiind propuse pentru demolare în 2022.

boc garaje 3

De asemenea, în urma demolării garajelor se vor amenaja parcări sigure pentru biciclete, acolo unde amplasamentele permit acest lucru. Locațiile prevăzute pentru noi parcări sigure pentru biciclete: Rapsodiei nr.12, Alverna nr.61, Petuniei nr.7 și Ciocârliei nr.1 – Lacul Roșu nr.2.

boc garaje 1

Restructurarea și regenerarea urbană în toate cartierele orașului reprezintă o prioritate pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca. Realizarea acestor lucrări de interes public are ca scop alinierea Clujului la rigorile urbanistice actuale și creșterea calității vieții cetățenilor prin îmbunătățirea spațiului urban”, arată Emil Boc.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate