Connect with us

EVENIMENT

E necesar sau nu pașaportul Covid-19? Vezi în ce țări poți călători cu certificatul de vaccinare

Publicat


Tot mai multe țări declară că pașaportul COVID-19 devine opțiunea perfectă pentru o economie bazată pe turism. Unele țări precum Grecia, Islanda, Insulele Azore și Madeira au anunțat că și-au deschis granițele pentru turiștii vaccinați anti-COVID, iar aceștia nu mai au nevoie de un test PCR la intrarea în țară, dar au nevoie de un certificat care să ateste faptul că ești imunizat cu ambele doze.

Unde poți călători dacă te-ai vaccinat anti-COVID

Una dintre printre primele țări care a anunțat această regulă este Grecia, iar românii care doresc să călătorească acolo și sunt vaccinați cu ambele doze de 14 zile, nu vor mai trebui să stea în carantină sau să prezinte un test PCR. Autoritățile elene au anunțat că începând cu data de 16 mai se va deschide sezonul estival.

Croația impune și ea aceleași condiții iar în Muntenegru autoritățile cer ca a două doză să fie făcută cu 7 zile înainte de călătorie.

Insulele portugheze Azore și Madeira acceptă turiștii vaccinați cu ambele doze.

Autoritățile slovace au deschis granițele pentru turiștii vaccinați de cel puțin 2 săptămâni cu un vaccin precum Pfizer sau Moderna, sau de cel putin o lună cu un ser precum AstraZeneca.

Georgia și Islanda își deschid granițele pentru turiștii vaccinați, autoritățile anunțând această regulă din 18 martie.

Spania intenționează să-și pună la punct un sistem de primire a turiștilor până în iunie 2021.

Thailanda vrea să elimine din restricții din data de 1 iunie, pentru a putea primi turiștii vaccinați pe teritoriul țării, iar Germania ia în calcul mai multe beneficii pentru persoanele vaccinate complet.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Câștigătoarea a 26 de milioane de dolari la loterie a spălat biletul și a pierdut premiul

Publicat

De

O femeie care pretinde că a cumpărat biletul câștigător, în valoare de 26 de milioane de dolari, la o extragere a California Lottery spune că l-a lăsat în buzunarul pantalonilor și l-a distrus-o în mașina de spălat, relatează presa americană, citată de BBC.

Biletul câștigător SuperLotto Plus a fost vândut la un magazin din suburbia Norwalk din Los Angeles, în noiembrie.

Femeia, care a rămas anonimă, apare pe camerele de supraveghere achiziționând un bilet în magazin la momentul respectiv.

Dar termenul stabilit pentru revendicarea premiului a trecut joi.

Organizatorii loteriei spun că câștigul trebuie revendicat în termen de 180 de zile de la extragere, care a avut loc pe 14 noiembrie.

Un vânzător a declarat pentru Whittier Daily News din California că o femeie a intrat miercuri în magazin, susținând că este deținătoarea biletului câștigător, dar că a pierdut biletul și se teme că l-a distrus în mașina de spălat.

O purtătoare de cuvânt a Loteriei din California, Cathy Johnston, a declarat ziarului că filmările din magazin nu ar fi suficiente pentru a justifica afirmația femeii și că este necesară „o dovadă substanțială convingătoare că a fost în posesia biletului”.

Cu toate acestea, o copie a videoclipului a fost împărtășită organizatorilor loteriei și cererea este investigată în continuare, a confirmat Johnston.

Dacă nu există un câștigător recunoscut al premiului, suma va fi distribuită în școlile publice din California, au spus organizatorii într-un comunicat. Retailerul care a vândut biletul câștigător a primit 130.000 de dolari ca parte a procedurii standard a loteriei, se adaugă în declarație.

Numerele câștigătoare pentru extragerea din noiembrie au fost 23, 36, 12, 31, 13, alături de meganumărul 10.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Alin Tișe a refuzat să-l întâlnească pe Orban deoarece este ”inferior politic”. Nu accept să-și facă imagine pe munca mea

Publicat

De

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a refuzat să se întâlnească vineri cu președintele PNL, Ludovic Orban, deoarece fostul premier îi este ”inferior politic”.

”Nu voi mai accepta ca munca mea din județ să fie folosită ca exerciții de imagine ale unora care vin in vizita pe aici și apoi pleacă. Să-și facă imagine cu activitatea și cu realizările lor, dacă o au. E o chestiune de etică politică.

Oameni incompetenți în județele lor (care nu au câștigat la vot direct nici o bătălie electorală) vin la Cluj să se laude cu munca altora, iar apoi ne tratează cu lipsa de respect: vezi numirea prefectului de Cluj .

Oameni inferiori politic vin la Cluj să se laude cu munca noastră și să o dea exemplu. Am trecut de faza aceasta”, a declarat Alin Tișe pentru Știri pe Surse.

Alin Tișe s-a angajat să creeze o platformă politică prin care să-l dea jos din funcția de președinte pe Ludovic Orban la viitorul congres PNL.

Citește mai departe

CULTURA

Se REDESCHIDE Opera Maghiară din Cluj cu o „Gală de operă și operetă”

Publicat

Opera Maghiară din Cluj își deschide ușile pe 16 mai cu spectacolul „Gală de operă și operetă”, de la ora 19.00, regia fiind semnată de Szabó Emese. Opera Maghiară nu a mai fost deschisă fizic din 4 octombrie 2020, drept pentru care artiștii instituției așteaptă cu nerăbdare să își revadă publicul.

„În data de 16 mai, ne putem întâlni din nou publicul față în față. Acest nou început încă poartă urmele restricțiilor. Durata spectacolelor nu poate depăși două ore și nu putem folosi decât 30-50% din capacitatea sălii, în funcție de scenariul epidemiologic actual al orașului nostru. Având în vedere factorii menționați, ne-am gândit să ne reîncepem programul cu Gala de operă și operetă de primăvară, după care vă invităm la concertul nostru intitulat Primavera Musicale. În sfârșit, publicul interesat va avea ocazia să urmărească din nou pe scena cea mare opera în două acte a lui Ruggero Leoncavallo, Paiațele. Sperăm ca până la sfârșitul lunii să aflăm ce măsuri de relaxare se vor aduce la nivel național, astfel încât să ne putem modela programul în consecință” – a declarat directorul instituției, Szép Gyula.

Spectacolul „Gala de operă și operetă” va avea loc duminică, pe data de 16 mai 2021, de la ora 19. În program: Ábrahám Pál, Georges Bizet, Francesco Cilea, Charles Gounod, Huszka Jenő, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, W. A. Mozart, Amilcare Ponchielli, Gioachino Rossini, Szirmai Albert.

Biletele pentru Gala de operă și operetă de primăvară pot fi achiziționate online pe pagina eventbook.ro, precum și de la casa de bilete a Operei Maghiare.

Dana Coțovanu

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO / Sute de clujeni s-au aliniat la coadă la Maratonul Vaccinării, la Sala Polivalentă

Publicat

De

Vineri, la momentul deschiderii Maratonului Vaccinării, sute de clujeni erau aliniați la coadă în preajma Sălii Polivalente.

Oamenii de toate vârstele au fost răbdători chiar dacă linia se întindea până la Cluj Arena.

Aici te poți vaccina doar cu actul de identitate, fără programare, cu serul oferit de Pfizer.

Acțiunea este coordonată de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Vaccinarea va dura până luni, la ora 08:00, fiind asigurată de 600 de voluntari din domeniul medical.

Sute de studenți ai UMF sunt angrenați în acest proces.

La deschiderea evenimentului au participat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, primarul Emil Boc și rectorul UMF, Anca Buzoianu.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate