Connect with us

ACTUALITATE

Desfășurare IMPRESIONANTĂ de FORȚE la UNTOLD. Peste 1.600 de oameni ai legii și medici. Toleranță ZERO la consumul de DROGURI

Publicat


Aproape 1.000 de jandarmi şi poliţişti, pompieri, medici, voluntari SMURD, peste 600 de agenţi ai firmei de pază şi 75 de poliţişti locali, vor fi implicaţi zilnic în asigurarea protecţiei și siguranței participanţilor şi acordarea asistenţei medicale de primă urgenţă la festivalul UNTOLD, care începe joi pe Cluj Arena.

Jandarmilor de la Cluj și se vor alătura colegi din Târgu Mureș pe durata festivalului, până în 12 septembrie.

Forţele de ordine vor fi prezente în zona desfăşurării evenimentului pentru prevenirea oricăror incidente și vor institui elemente de prefiltrare şi temporizare pe traseele de afluire şi defluire a participanţilor.

Echipaje de intervenţie vor fi prezente și în zonele aglomerate, a gărilor, aeroportului, pe traseele mijloacelor de transport în comun, în zonele de cazare a turiştilor români şi străini și vor asigura şi fluidizarea traficului rutier şi pietonal.

Fără substanțe explozive și droguri în perimetrul festivalului.

Cei aproximativ 400 de jandarmi participanţi la misiune, cu câini de serviciu şi mijloace tehnice din dotare, vor acţiona zilnic în scop preventiv şi pentru a descuraja consumul de substanțe interzise.

În tot perimetrul festivalului, aceștia vor avea posturi și vor face patrule de intervenţie antiteroristă, precum şi pentru restabilirea ordinii publice la nevoie, pentru supravegherea accesului, verificarea respectării regulilor de comportament şi a măsurilor de protecţie sanitară specifice, precum şi gestionarea operativă a oricăror fapte antisociale constatate.

Un elicopter IAR-316 va survola zona

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au fost dispuse măsuri suplimentare, pentru siguranţa participanţilor la festival.

Zilnic, vor acţiona peste 350 de poliţişti de ordine publică, rutieră, acţiuni speciale, investigaţii criminale, criminalişti, precum şi din cadrul altor structuri, pentru prevenirea incidentelor şi luarea măsurilor care se impun.

Alături de aceştia, vor acţiona şi poliţişti din cadrul eşaloanelor superioare, precum şi din cadrul altor inspectorate de poliţie judeţene.

Citește și: UNTOLD, în linie dreaptă: Peste 70.000 de persoane din 100 de țări, așteptate zilnic la festival. MASCA va fi OBLIGATORIE

De asemenea, pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Unităţii Speciale de Aviaţie Caransebeş din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., cu un elicopter tip IAR-316 va survola zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

Din punct de vedere operativ, personalul din Centrul Operaţional, cât şi cel pe linie de comunicaţii aeronautice din Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca vor asigura suportul tehnic al aeronavei pe timpul festivalului.

Cu ochii pe iubitorii de substanțe interzise!

Şi în acest an, descurajarea şi combaterea consumului, deţinerii sau traficului de substanţe interzise rămâne un obiectiv al forțelor de ordine.

Astfel, poliţiştii din cadrul inspectoratului, împreună cu cei specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, vor acţiona ferm în acest sens.

În incinta festivalului, va fi amenajată o mini – secţie de poliţie, pentru gestionarea eficientă a sesizărilor şi pentru a interveni prompt în orice situaţie.

Totodată, poliţiştii de prevenire vor fi şi ei prezenţi, venind în întâmpinarea participanţilor cu recomandări şi experimente inedite.

Câinii specializaţi în detectarea substanţelor explozive vor sprijini poliţiştii în efectuarea controalelor pirotehnice, pe întregul areal al festivalului.

Patru puncte medicale la festival

În fiecare zi a festivalului, peste 130 de salvatori ISU şi UPU-SMURD vor fi în măsură să intervină în caz de nevoie.

Astfel, asistenţa medicală de urgenţă, operaţiunile de evacuare a persoanelor, stingerea incendiilor şi acordarea primului ajutor calificat va fi asigurată de medici şi asistenţi din cadrul UPU-SMURD Cluj, ofiţeri şi subofiţeri ISU Cluj, precum şi voluntari ai celor două structuri.

Vor fi operaţionalizate în perimetrul festivalului, patru puncte medicale avansate pentru acordarea primului-ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, iar echipaje mixte de pompieri şi paramedici vor patrula în permanenţă în întreaga zonă de desfăşurare a festivalului.

Premergător şi pe timpul evenimentului, specialiştii din cadrul inspecţiei de prevenire desfăşoară verificări şi controale preventive, pe linia apărării împotriva incendiilor şi protecţie civilă, pentru a asigura respectarea reglementărilor pe această linie la amenajările temporare şi obiectivele din perimetrul locaţiei festivalului, cât şi cele din zonele adiacente.

Patru ambulanţe SMURD, patru autospeciale pentru transportul personal şi victime multiple, trei autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, o autospecială cu modul de descarcerare, o autospecială punct de comandă mobil şi o autospecială CBRN vor fi în permanenţă în perimetrul festivalului pentru a asigura prima intervenţie în caz de necesitate.

Recomandări ale structurilor MAI

Reprezentanţii forţelor de ordine reamintesc tuturor participanţilor să respecte prevederile legale în vigoare referitoare la măsurile de protecţie sanitară, precum şi recomandările forţelor de ordine şi ale organizatorilor evenimentului.

De asemenea, este interzisă prezenţa la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor substanţe halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestuia.

Sesizaţi orice lucrător al MAI în uniformă despre orice neregulă sau incident pe care îl constataţi sau pentru îndrumare şi informare.

Masca va fi obligatorie la festvalul UNTOLD de la Cluj, care se desfășoară între 9 și 12 septembrie.

Foto: Arhivă


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *ACTUALITATE

OMICRON ar putea aduce SFÂRȘITUL PANDEMIEI în Europa, potrivit unui responsabil al OMS

Publicat

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, care ar putea infecta circa 60% din populaţia Europei până în luna martie, a declanşat o nouă fază a pandemiei Covid-19 pe acest continent şi ar putea să-l apropie de deznodământul ei, potrivit lui Hans Kluge, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa.

„Este plauzibil că regiunea se apropie de un sfârşit al pandemiei”, a susţinut acesta într-o declaraţie acordată agenţiei France Presse, îndemnând, în continuare, la prudenţă, dată fiind adaptabilitatea virusului.


„Odată ce valul Omicron se va fi calmat, va exista timp de câteva luni o imunitate globală, fie datorită vaccinului, fie pentru că oamenii vor fi imunizaţi prin infectare. Va fi, de asemenea, o scădere, ca urmare a sezonalităţii”, crede Hans Kluge.

Totuşi, a atras el atenţia asupra faptului că nu suntem „într-o perioadă endemică” a virusului SARS-CoV-2. „Endemic înseamnă (…) că putem previziona ce se va întâmpla; ori, acest virus ne-a surprins nu doar o dată. Trebuie, aşadar, să fim foarte prudenţi”, a avertizat responsabilul OMS.

Varianta Omicron a coronavirusului, mai contagioasă decât Delta, este în prezent dominantă la nivel european, dar nu a înlocuit-o complet pe aceasta din urmă, care continuă să se răspândească în paralel cu Omicron.

„Nu vă păcăliţi, Omicron provoacă spitalizări şi decese, şi chiar cazurile mai puţin grave sufocă sistemele de sănătate!”, a atenţionat marţi directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Această pandemie este departe de a se fi terminat şi, ţinând cont de creşterea incredibilă a Omicron în lume, este probabil să apară noi variante”, a subliniat el, atrăgând atenţia încă o dată că varianta Omicron nu este blândă.

„Probabil că, în medie, Omicron e mai puţin gravă, dar povestea că este o boală uşoară e înşelătoare, dăunează răspunsului global (împotriva pandemiei) şi costă tot mai multe vieţi”, a remarcat Tedros, care s-a arătat preocupat, în special, de cazul ţărilor cu rate reduse ale vaccinării, acestea fiind mai predispuse la un număr mare al formelor grave de boală.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

ACCIDENT rutier în Cluj-Napoca. Două maşini IMPLICATE. Intervine ISU

Publicat

politie

Pe strada Paris din Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier, duminică seara, în jurul orei 22, în care au fost implicate două automobile.

ISU Cluj intervine cu echipaje medicale, iar poliția face cercetări. Autoritățile vor reveni cu detalii.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

A murit Eugen Albu, maestrul epigramei clujene

Publicat

whatsapp image 2022 01 23 at 6.25.09 pm

Eugen Albu, iubitor de Cluj și maestru al epigramei clujene, s-a stins azi din viață.

„Dumnezeu să te odihnească, Eugen Albu! Un om cu o viață fabuloasă, de roman, consemnată de subsemnatul în cartea <<Celălalt Cluj>>, Ed. Școala Ardeleană, 2020″, spune jurnalistul Sorin Grecu într-o postare pe contul său de Facebook.

Personalități precum Florin Piersic și George Corbu, președintele Uniunii Epigramiştilor din România, l-au admirat pe scriitor pentru activitatea sa.

„Pe Eugen Albu epigramistul, de care mă leagă o veche prietenie… în proză, îl consider un fotograf al sufletului omenesc, precis, sagace, neîndurător, lăsând loc de speranţă dictonului <<Ridendo castigat mores>> (Prin râs se corectează lucrurile)”, a susținut Piersic.
„Eugen Albu – o figură seniorială atestată, cu solemnitatea de rigoare, de cetatea transilvană devenită, şi prin aportul său major, unul dintre importantele centre epigramatice naţionale – ocupă
cu îndreptăţire demnitatea de preşedinte al Asociaţiei Epigramiştilor Clujeni”, a afirmat Corbu despre Eugen Albu.
Epigramistul s-a născut în județul Alba, mutându-se, în 1969, în Cluj-Napoca pentru a urma Facultatea de Filologie. A fost Preşedintele Cenaclului „Satiricon” al epigramiştilor clujeni şi membru fondator al Uniunii Epigramiştilor din România.
A primit titlul de „Senior al Cetății” în 2011, iar de-a lungul vieții, a publicat 14 cărţi de autor, fiind prezent în peste 60 de antologii de epigramă, publicate în ţară şi în străinătate. A obţinut peste 150 de premii şi distincţii la diverse concursuri de gen.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Șoferi BLOCAȚI în trafic, pe drumul spre PÂRTIILE Mărișel

Publicat

Un șofer a semnalat duminică faptul că drumul către pârtiile Mărișel este blocat din cauza zăpezii.

„Blocajul în trafic a fost sesizat, dar a durat aproximativ 20 de minute, după care s-a fluidizat, astfel că nu am întâmpinat probleme”, precizează reprezentantul Mărișel Ski Bike Resort, pentru Cluj24.

Potrivit paginii oficiale de Facebook, atât telescaunul, cât și teleschiul au fost deschise pentru vizitatori, în intervalul 09:00-17:00, respectiv 09:00-19:00.

Personalul comunică programul pentru săptămâna viitoare, care este după cum urmează:

luni-vineri (24-28 ianuarie)
– telescaun 10:00-17:00
– teleschi 10:00-19:00
Sursa: Info Trafic Cluj-Napoca
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate