EVENIMENT
Deputatul Ungureanu a lansat un fake news? Doctorița care s-a aruncat pe geam nu era suspectă de coronavirus
Miercuri noaptea o femeie, care s-a întors din Franța, pe data de 14 martie, unde profesa ca medic, s-a aruncat de la etajul trei al unui bloc din Mănăștur.
Gestul disperat comis de medicul T.R., de la geamul unui apartament din cartierul Mănăștur a fost folosit de Emanuel Ungureanu, pentru a lansa o nouă șarjă împotriva Spitalului Județean de Urgență Cluj, care nu ar avea puse la punct planurile de acțiune împotriva epidemiei de coronavirus. În plus, deputat USR și candidat al partidului pentru Primăria Cluj Napoca a acreditat ideea medicul T.R. s-ar fi aruncat de la etajul trei, era suspectă de Coronavirus.
Deputatul, invitat fiind într-o emisiune de pe o platformă media a acreditat ideea că medicul care s-a aruncat pe geam era suspect de Coronavirus. ”Și s-a întâmplat între timp o tragedie. O doamnă doctor care a venit din Franța, dintr-o zonă cu Covid, și s-a autoizolat în 14 martie, din păcate într-un moment de depresie s-a aruncat pe geam, după toate informațiile mele.
Nu știu dacă știau autoritățile că ea a venit din Franța, nu știu dacă se știa că este în autoizolare. Ceea ce este mai grav este că au aflat de acest lucru în UPU. Deci, această doamnă care este suspectă de coronavirus, sperăm din toată inima ca rezultatul să fie negativ … Ea s-a plimbat suspectă fiind prin UPU, pe un circuit pe unde circulă toată lumea. La această oră avem o situație epidemiologică tensionată ca să nu spun altfel. Problemele sunt majore, ca să nu spun altfel”, a spus deputatul.
Medicul T.R. s-a întors din Franța în data de 14 martie, și din proprie inițiativă a luat decizia să se autoizoleze la domiciliu, nefiind monitorizată de autoritățile de la Direcția de Sănătate Publică. După ce a fost dusă la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj, unde a primit ajutor medical specializat, medicii i-au efectuat un test pentru a vedea dacă este sau nu infectată cu SarCoV2. Rezultatul a fost negativ.
Cei de la Poliția Cluj susțin că medicul T.R. a recurs la acest gest disperat din alte motive, și nu frica că ar putea fi infectată cu coronavirus. ”La data de 20 martie a.c., în jurul orei 03:30, Secția 4 Poliţie a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că o femeie s-a aruncat în gol de la balconul apartamentului său din cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca. Polițiștii care s-au deplasat la faţa locului au identificat o femeie de 47 de ani, căzută lângă imobil, în stare conştientă, acuzând dureri. A intervenit un echipaj S.M.U.R.D. care i-a acordat femeii primele îngrijiri medicale, fiind ulterior transportată la U.P.U. 1 Cluj-Napoca. În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs incidentul și luarea măsurilor care se impun”, au precizat cei de la Poliția Cluj, adăugând că medicul nu era pe lista celor care s-au întors din zonele roșii și sunt monitorizați.
Autoritățile de la Instituția Prefectului Cluj, care au preluat comunicarea publică, pe perioada stării de urgență, susțin la rândul lor că femeia nu era suspectă de coronavirus. ”Femeia era în autoizolare fără ca să fi fost nevoie, venise din Franța înainte să fie zona galbenă. Ea nu apare în evidențe nici unde. A fost testată totuși pentru siguranță, rezultatul fiind unul negativ”.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
ECONOMIE
FOTO. Proiectul de regenerare urbană de la Carbochim se va numi RIVUS. Fosta platformă industrială, redată orașului
Cel mai nou proiect de reconversie și regenerare urbană propus de grupul IULIUS, la Cluj-Napoca, al cărui Plan Urbanistic Zonal a fost aprobat recent de Consiliul Local, se va numi RIVUS. Cuvântul este originar din limba latină și înseamnă „râu”, evidențiind conexiunea cu Someșul.
Proiectul redă orașului 14 hectare de fostă platformă industrială ca proiect multifuncțional, oferind comunității accesul la râul Someș într-o manieră interactivă. Valorificarea râului a stat la baza conceptului arhitectural, de la designul fluid și focusul pe elementele naturale, până la principiile de sustenabilitate implementate.
Investiție de peste jumătate de miliard de euro
Investiția estimată la peste jumătate de miliard de euro, a companiilor IULIUS și Atterbury Europe, se va materializa prin proiectul mixt cu probabil cea mai mare diversitate funcțională din România – retail, office, cultură, entertainment, parc – cu o suprafață închiriabilă totală a proiectului de 165.000 mp.
Descoperă cel mai amplu proiect de reconversie urbană din România pe www.rivus.ro și pe platformele social media dedicate: www.instagram.com/rivuscluj, www.facebook.com/rivuscluj.
Ce va conține RIVUS?
Conceptul proiectului RIVUS, semnat de arhitecții olandezi UNStudio, un nume cu rezonanță în topurile mondiale de specialitate, este inspirat din ceea ce și-a dorit comunitatea. Astfel, RIVUS va integra:
- Cea mai mare suprafață de retail din România – 145.000 mp (integrând atât mall-ul – 120.000 mp, cât și facilitățile de retail complementare), într-un concept mixed-use care completează experiența de shopping cu servicii și facilități publice și de timp liber
- Peste 400 de magazine, inclusiv premiere regionale și naționale
- Peste 30 de restaurante-concept și cafenele cu orientare spre râul Someș
- Fresh Market pentru producătorii autohtoni
- Un nou parc și spații verzi amenajate de peste 52.000 mp
- Grădină japoneză pe acoperiș
- Două clădiri industriale reconvertite în spații culturale și office
- Centru de live arts și sală de spectacole
- Concepte de entertainment în premieră regională, pentru toate vârstele
- Cele mai noi tehnologii cinematografice, pentru prima dată în Transilvania, și open air cinema
- Spații de birouri premium și green – 15.000 mp GLA
- Investiții în conectivitate și mobilitate alternativă
Manager: „RIVUS exprimă perfect viziunea noastră”
„RIVUS simbolizează fluxul constant de viață, energie și dezvoltare, elemente care alcătuiesc fundamentul proiectului nostru, care pune accent pe armonia dintre spațiul construit și cel natural, creând astfel simbioza ideală. Propunerea noastră pentru fosta platformă Carbochim are o componentă naturală pronunțată, care constă în amenajarea malurilor râului Someș, întregirea culoarului verde-albastru din zona de nord a orașului și crearea de la zero a unei grădini urbane spectaculoase, care se va întinde pe o treime din suprafața întregului proiect.
RIVUS exprimă perfect viziunea noastră și avem convingerea că va deveni, într-un mod natural, nu doar o destinație favorită, ci și un nou reper al Clujului modern, vibrant, sustenabil. Proiectul RIVUS a demarat prin relocarea și retehnologizarea fabricii Carbochim, care acum se află pe o traiectorie nouă, cu perspective de dezvoltare. În prezent, pregătim terenul pentru noul proiect, prin dezmembrarea fostelor hale și ne bucurăm că am înaintat în procesul de autorizare”, a spus Sorin Guttman, Manager RIVUS.
RIVUS Cluj-Napoca, primul proiect implementat de UNStudio în România
Proiectul îi aduce în premieră în România pe renumiții arhitecți olandezi de la UNStudio, care au în portofoliu proiecte emblematice în toată lumea, cum sunt Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart, Lyric Theatre Complex din Hong Kong, metroul din Doha sau Podul Erasmus din Rotterdam.
Valorificarea râului Someș a stat la baza conceptului arhitectural, viziunea celor de la UNStudio pentru acest proiect fiind cea de a stabili o legătură între noua dezvoltare, oraș și malul râului Someș, inaccesibil în prezent. Fluiditatea și specificul natural al râului domină designul, care pornește de la picături concentrice în apă ce se transpun în proiect ca piațete publice de lumină și verdeață, regăsindu-se atât în interior, cât și în grădină și spațiile exterioare. Liniile fluide ale râului sunt integrate și în fațada exterioară, iar materialele naturale, precum lemnul și piatra, au fost selectate pentru o integrare armonioasă a vegetației, atât în interior, cât și în exterior.
„E important să căutăm noi modalități de reamenajare a zonelor urbane existente”
„Suntem foarte conștienți de potențialul pe care regenerarea urbană îl are pentru orașe. În acest sens, este esențial să căutăm noi modalități de reamenajare a zonelor urbane existente, în așa fel încât să poată oferi ceva înapoi orașului ca întreg, să reactiveze și să însuflețească spațiile și zonele care s-au perimat de-a lungul anilor. Proiectarea pentru consolidarea și susținerea comunităților înseamnă să creezi locuri care aduc oamenii laolaltă”, a declarat Ben van Berkel, fondator și arhitect principal UNStudio.
„Sunt foarte mândru că avem ocazia să realizăm la Cluj primul nostru proiect din România. Este foarte interesant să vedem că putem conecta această veche zonă industrială la Parcul Armătura, amenajat recent. Dorim să aducem și oamenii din zona Carbochim înapoi spre apă, pentru a continua centura verde de-a lungul râului”, a spus Arjan Dingsté, Director și Senior Architect UNStudio.
Cea mai mare destinație de entertainment & shopping din România
RIVUS se anunță a fi cel mai amplu lifestyle center din România și un nucleu al segmentului de entertainment din țară. În RIVUS Mall vor fi prezente branduri internaționale mult așteptate, magazine reprezentative ale marilor retaileri pe segmente precum home&deco, health&sports, fashion și divertisment, dar și concepte ale producătorilor și antreprenorilor locali. Un spațiu în care fiecare membru al comunității locale se va regăsi, cu funcțiuni dedicate familiilor, și o destinație principală pentru modă, lifestyle și entertainment, care va include peste 400 de magazine.
RIVUS propune soluții în premieră de petrecere a timpului liber, cu prima sală de spectacole integrată într-un centru comercial și un centru de arte performative – RIVUS Live Arts –, administrată în parteneriat cu mediul cultural clujean, care va funcționa în fosta hală cu arcade a Carbochim. Alături de ea, din fostul sit industrial va mai fi păstrată clădirea administrativă, din cărămidă roșie, care va deveni RIVUS Hub, cu spații de office și servicii.
Concepte culturale, de timp liber
Atenția pentru familii se va reflecta prin amenajarea de spații de joacă, concepte de divertisment în premieră națională, tehnologii cinematografice și open air cinema, concepte educaționale, facilități sport și wellness, dar și hub medical cu discipline variate.
Proiectul va fi o platformă de promovare a producătorilor locali și destinația în care gastronomia se îmbină armonios cu atmosfera vibrantă, incluzând un concept Fresh Market și 30 de locații-concept, restaurante și cafenele tematice, cu terase amplasate în noua grădină amenajată de la zero.
Dezvoltarea propune spații office premium de aproximativ 15.000 mp GLA, care vor contribui la consolidarea prezenței locale a unor companii multinaționale, oferind oportunități de dezvoltare profesională.
RIVUS Garden contribuie la crearea unei conexiuni verzi de 14 hectare în nordul Clujului
RIVUS Garden va fi ancora verde a proiectului, 52.000 mp de parc în inima orașului, amenajat de peisagiști străini și autohtoni, care se adaugă parcurilor deja modernizate în proximitate – Armătura și Feroviarilor. Împreună, vor delimita râul Someș cu aproximativ 14 hectare de spații verzi amenajate și infrastructură pentru promenadă și timp liber.
În RIVUS Garden vor putea fi admirați peste 700 de arbori maturi, cu vârste de până la 60 de ani și înălțimi de până la 13 metri, inclusiv copaci care au fost recuperați de pe fosta platformă industrială, dar și peste 100.000 de plante decorative de diferite dimensiuni. Clădirea principală de retail va avea fațade înierbate și acoperiș verde, care va integra inclusiv o grădină japoneză.
Investiții pentru conectivitate
Ca și în cazul proiectelor similare dezvoltate la Iași și Timișoara, IULIUS este preocupat de buna conectivitate cu orașul, astfel că și-a asumat, prin contract cu Municipalitatea, investiții consistente în infrastructură. Acestea vor include realizarea unui nou pod rutier peste Someș, două poduri pietonale, soluții de sistematizare a traficului, modernizarea unor străzi din proximitate, precum și amenajarea de infrastructură velo, aliniată la strategia autorităților de mobilitate. Proiectul va fi deservit de aproximativ 4.800 de locuri de parcare, subterane și supraterane, dintre care 900 vor avea conexiuni pentru încărcarea mașinilor electrice, precum și de 2.500 de spații pentru parcarea bicicletelor.
Investiția va fi realizată de companiile IULIUS și Atterbury Europe. Proiectul este în etapa de obținere a autorizației de construire. Prima etapă a lucrărilor, cea de dezmembrare a fostelor hale industriale, este aproape de finalizare, acesta fiind un demers independent de procesul de avizare și autorizare a noului proiect.
Despre IULIUS
Compania IULIUS este dezvoltator și operator real estate specializat în proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 25 de ani. Portofoliul său include peste 310.000 mp de retail, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), rețeaua națională de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall – Iași, Cluj-Napoca și Suceava) și proiectele Family Market din Iași (Miroslava și Bucium). Centrele comerciale sunt lidere de piață la nivel regional și înregistrează anual peste 70 de milioane de vizite. Compania IULIUS deţine şi 15 clădiri de birouri, la Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, cu o suprafață totală de peste 242.000 mp, în care sunt prezente peste 80 de companii și unde lucrează peste 27.000 de angajați.
ANM a emis noi atenţionări de ploi, averse însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică, valabile până joi dimineaţa în Cluj și în majoritatea județelor.
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), o primă atenţionare de ploi în general moderate cantitativ va fi valabilă în perioada 10 septembrie, ora 10:00 – 12 septembrie, ora 10:00, în toată ţara. Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi local de 20 – 30 litri/mp şi izolat de peste 40 – 50 litri/mp.
Cod galben de PLOI abundente în Cluj și în alte județe, până joi
De asemenea, pe parcursul zilei de marţi, până la ora 21:00, va fi în vigoare un Cod galben de averse însemnate cantitativ în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, precum şi în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali. Mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 litri/mp şi izolat de peste 30 – 40 litri/mp.
EVENIMENT
Mircea Lucescu vrea ca naționala să joace la Cluj după meciul cu Lituania: Terenul ne-a dezavantajat teribil. A fost execrabil
Mircea Lucescu, selecționerul echipei naţionale de fotbal a României, s-a arătat nemulțumit de starea gazonului de pe stadionul Steaua și spus că meciurile se pot juca în țară, pe alte stadioane, printre care Cluj Arena.
România a câștigat cu 3-1 meciul cu Lituania în Liga Națiunilor, în primul meci acasă de când Lucescu este antrenor.
Mircea Lucescu vrea ca naționala să joace la Cluj după meciul cu Lituania: Terenul ne-a dezavantajat teribil. A fost execrabil
Lucescu spune că jucătorii români nu au putut să răspundă corespunzător jocului lituanienilor, din cauza gazonului.
„A fost un meci foarte greu, ştiam lucrul ăsta pentru că am jucat împotriva unei echipe cu nişte calităţi fizice net superioare nouă, calităţi ale unui popor baltic. Dar m-au surprins că au avut şi un joc bun de posesie şi construcţie.
Noi ar fi trebuit să răspundem cu un joc rapid pe spaţii mici, dar nu s-a putut din cauza stării gazonului. Terenul a fost mizerabil. Pentru o echipă care pune totul pe tehnica pasei e foarte greu pe un asemenea teren.
Pentru că apar greşeli din cauza terenului, iar jucătorii suferă şi se enervează”, a declarat Lucrescu după partida cu Lituania, care s-a jucat pe stadionul Steaua din București.
Astfel, antrenorul echipei naționale de fotbal a spus că meciurile nu trebuie jucate la București și că există alte stadioane în țară care să corespundă exigențelor unor astfel de partide.
„Terenul ne-a dezavantajat teribil. A fost execrabil. Sper să nu ne mai întoarcem aici pe asemenea terenuri dacă nu le pun la punct.
Pentru că există şi Craiova unde se poate juca, există Cluj, există Arena Naţională… nu e obligatoriu să jucăm toate meciurile în Bucureşti. Asta e echipa naţională şi trebuie să joace în toată ţara”, a mai spus Mircea Lucescu.
Lucescu: Jucătorii de rezervă au contribuit decisiv la câștigarea meciului
Antrenorul și-a lăudat rezervele după victoria în meciul cu Lituania, care a avut loc luni, 9 septembrie.
”Jucătorii de rezervă au fost excelenţi. Ei au contribuit decisiv la câştigarea meciului. Mă refer la Hagi, Alibec, dar mai ales la Mitriţă, care prin intrarea lui, prin driblingurile şi pasele lui a dat încredere tuturor.
El a stimulat toată echipa. Finalul de joc a fost în favoarea noastră. Am avut şi noroc pentru că analizele VAR ne-au dat nouă dreptate. Sunt 3 puncte foarte importante. Sigur, încă sunt probleme, nu se pot schimba peste noapte lucrurile. Pentru mine construcţia jocului e o problemă foarte serioasă, jucătorii încă nu se mişcă de aşa natură încât să avem superioritate netă la mijlocul terenului”, a mai spus tehnicianul, potrivit Agerpres.
România are 6 puncte în Liga Națiunilor
România a debutat cu dreptul în sezonul 2024/2025 al Ligii Naţiunilor, obţinând cele şase puncte dorite.
România va juca următoarele meciuri luna viitoare, pe 12 octombrie cu Cipru şi pe 15 octombrie cu Lituania, ambele în deplasare.
Liga Naţiunilor 2024/25 va avea efect direct şi asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026.
Cele mai bune patru câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru CM 2026, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice.
Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte patru echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele patru naţionale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.
EVENIMENT
FOTO. AVARIE la rețeaua de apă din Dej. Primăria a distribuit sticle cu apă potabilă în școlile și grădinițele din municipiu
O avarie a afectat rețeaua de alimentare cu apă din Dej, context în care primăria a asigurat apă potabilă copiilor și elevilor, la unitățiile de învățământ din municipiu.
Locuitorii din Dej au rămas fără apă curentă, marți dimineață, din cauza unei avarii la rețeaua publică de apă din municipiul Dej. Astfel, Primăria Dej anunță că a distribuit apă potabilă în unitățile de învățământ din municipiu.
Apă potabilă pentru copii și elevi
De asemenea, recipiente cu apă menajeră au fost amplasate în zonele Orizont și Dallas, a mai anunțat primăria.
„În condițiile situației generate de avaria la rețeaua de alimentare cu apă, Primăria Municipiului Dej a asigurat în această dimineață necesarul de apă potabilă și menajeră la instituțiile de învățământ afectate, Grădinițele Lumea Piticilor, Piticot, corpurile de clădire A, B și C ale Școlii Gimnaziale Avram Iancu și Liceul Tehnologic Special.
De asemenea se amplasează recipiente cu apă menajeră în zonele Orizont și Dallas”, a trasmis Primăria Municipiului Dej.
Potrivit administrației locale, din informațiile transmise de către Compania de Apă „Someș”, alimentarea cu apă se va relua în zonele afectate progresiv: în jurul orei 14:00 în zona Orizont și ora 17:00, zona Dallas.
Pop alex
martie 21, 2020 la 10:17 am
Un idiot !! Cu ce sa mai meargă la munca oamenii !???!