Connect with us

EVENIMENT

Daniel Buda: „Importanța pădurilor nu poate fi subestimată. Depindem de acestea pentru a putea supraviețui mai departe”

Publicat


Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, a avut o intervenție în dezbaterea cu privire la strategia europeană pentru păduri – Calea de urmat – ce a avut loc în cadrul ședintei plenare a Parlamentului European. Politicianul a subliniat importanța găsirii instrumentelor necesare încurajării refacerii și conservării pădurilor pentru a asigura un viitor durabil sectorului forestier. 

Discursul integral al europarlamentarului clujean

„Importanța pădurilor nu poate fi subestimată. Depindem de acestea pentru a putea supraviețui mai departe. În prezent, Uniunea Europeană nu are o politică forestieră comună, iar statele membre sunt responsabile pentru măsurile din domeniul forestier.

Strategia UE pentru păduri a contribuit la promovarea dezvoltarii durabile și a consolidat cooperarea dintre statele membre. Este esențial, însă, ca viitoarea strategie forestieră post 2020 să conțină elemente care să accentueze armonizarea legislațiilor naționale la nivelul Uninii Europene.

În acelasi timp, strategia forestieră a Uniunii Europene trebuie să influențeze contextul politic global și să accentueze măsurile pentru stoparea defrisărilor de la nivel mondial.

Politica agricolă comună reprezintă principala sursă de finanțare europeană pentru păduri, dar în acelasi timp, sectorul trebuie sa fie finanțat și din cadrul fondurilor structurale și nu numai.

Pădure defrișată

Refacerea pădurilor, o prioritate

Este esențial pentru viitorul durabil al acestui sector să regăsim pârghiile necesare și accesibile, care să încurajeze refacerea și conservarea pădurilor, iar autoritățile locale si regionale trebuie să își intensifice cooperarea în acest sens.

Fermierii sunt cei mai conștienți de importanța pădurilor pentru sectorul agricol și zona rurală. Un sector forestier consolidat contribuie la creșterea economică a zonelor rurale.

Pădurile aduc o contribuție esențială la securitatea alimentară, contribuind la menținerea condițiilor de mediu necesare producției agricole, a biodiversității, dar și la prevenirea și combaterea secetei.

Sectorul forestier competitiv și agricultura dețin un rol important în generarea locurilor de muncă, iar în același timp mentin vitalitatea zonelor rurale”.

Sursa: Facebook PNL Cluj


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Aproape 580.000 de teste realizate până acum în Cluj

Publicat

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (polițiști, jandarmi, ISU și SAJ) – 190;

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 343;

– Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 95;

Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 19/ 9000 lei;

– Persoane verificate – 343;

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

– Rata incidenței pe județul Cluj : 0,06

– În ultimele 24 de ore, 9 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

Total număr de teste 561 din care 108 diagnostic grupe de risc, 219 teste efectuate la cerere și 234 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 579.057 de teste, la nivelul județului Cluj;

– 3 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 2.780 din care 1.968 din județul Cluj;

Total decedați 1.044 din care 658 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 64 pacienți.

Citește mai departe

EVENIMENT

9 noi cazuri de infectare cu Covid-19 la Cluj

Publicat

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 109 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 24.07.2021 (10:00) – 25.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP 1 deces (femeie).

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 299. Dintre acestea, 34 sunt internate la ATI.

Clujul a raportat 9 noi cazuri de infectare, rata de incidență fiind în continuare de 0,06 la mie.

Citește mai departe

EVENIMENT

Încă un ATAC de urs în vecinătatea județului Cluj. Un bărbat de 80 de ani a fost OMORÂT

Publicat

Atacurile urșilor se succed într-un ritm alarmant. După ce un cioban a fost ucis și altul rănit grav acum două zile în Harghita, încă un caz, de această dată în Mureș, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește recrudescența unor astfel de evenimente. De această dată, un bătrân de 80 de ani care a dispărut de la o stână a fost găsit mort, cel mai probabil în urma unui atac de urs.

„La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 00:05, polițiștii din Mureș au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că tatăl sau, de 80 de ani , din Gornești, lipsește de la stână.

De îndată, s-a constituit o echipă de cercetare formată din 11 polițiști ( dintre care un criminalist cu un câine de urmă) 4 jandarmi, 4 reprezentanți de la Salvamont Mureș, 1 polițist local, și un paznic de vânătoare, care s-a deplasat la fața locului, pentru efectuarea de activități de căutare.

În urma activităților, la o distanță de 300 de metri, a fost identificat bărbatul în cauză, care prezenta multiple leziuni traumatice, la nivelul întregului corp, posibil a fi provocate de animale sălbatice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor și cauzelor în care a survenit decesul”, a comunicat IPJ Mureș.

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” CLUJ a adus un mijlocaș. Iaser Țurcan are 7 selecții la Naționala Moldovei

Publicat

FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Iaser Țurcan, un mijlocaș central în vârstă de 23 de ani din Republica Moldova. Jucătorul vine sub formă de împrumut pe o perioadă de un an de la FC Petrocub Hîncești.

„Născut la Atena, Iaser a făcut primii pași în fotbal la academia celor de la Zimbru Chișinău, după care a trecut la Dacia Buiucani. A debutat la nivel de seniori pentru Dacia Chișinău la începutul sezonului 2016/2017. După ce a trecut pe la Academia Chișinău și Dinamo Auto-Tiraspol, în 2019 a devenit om de bază în echipa celor de la Petrocub Hîncești, strângând 28 de meciuri, două reușite și un assist.

De asemenea, pe 21 februarie debuta pentru naționala Moldovei într-un joc amical cu Kazakhstan. A câștigat Cupa Republicii Moldova alături de Petrocub Hîncești în sezonul 2019/2020.

Sezonul trecut este unul de referință pentru cariera noului jucător al Universității Cluj, Iaser marcând de 10 ori în cele 39 de partide pe care le-a bifat pentru Petrocub. De asemenea, acesta a reușit să ofere și nouă pase de gol.

La nivel de echipă națională, acesta are șapte selecții până în prezent”, se arată în comunicatul clubului.

Sursa/ Foto: Facebook FC Universitatea Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate