Connect with us

POLITICA

Dan Canta își propune redeschiderea Băilor Someșeni (PE)

Publicat


Dan Canta, candidatul PRO România la Consiliul Local Cluj-Napoca, inginer constructor prin vocație, cu o experiență administrativă relevantă, a fost inițiatorul și promotorul unor proiecte de anvergură, care au marcat ireversibil evoluția zonei metopolitane a Clujului: Stadionul Cluj Arena,( în mandatul de consilier județean), cartierul de locuințe Cetatea fetei din Florești, (în mandatul de subprefect), investiția cu finanțare europeană de 18 milioane de euro de deviere a râului Someș, care a permis extinderea pistei Aeroportului internațional din Cluj-Napoca (în mandatul de director al administrației regionale a Apelor Române).

Principalele proiecte pe care Dan Canta le are în vedere pentru municipiul Cluj-Napoca:

  • investiții în SPORT ȘI RECREERE: Redeschiderea Băilor Someșeni, construcția unei rețele de bazine de înot

 

  • instituirea zonei de REZERVAȚIE ARHITECTURAL – URBANISTICĂ în Cartierul Gheorgheni (pilot)

 

  • COPII SMART ÎNTR-UN ORAȘ SMART – extinderea și modernizarea rețelei școlare și preșcolare, cu acces public garantat

 

  • investiții în INFRASTRUCTURA SANITARĂ pentru servicii medicale și stomatologice publice, în toate cartierele

 

  • sistem inteligent de MOBILITATE URBANĂ: hartă integrată a pistelor pentru bicicliști, parkinguri

de rezidență pentru autovehicule, transport alternativ civilizat

 

  • administrație digitalizată – serviciile către clujeni, LA UN CLICK DISTANȚĂ

 

  • diversificarea OFERTEI IMOBILIARE prin locuințe construite de stat prin Programul ANL

 

  • CLUJUL VERDE – finanțări europene pentru investiții în energie nepoluantă

 

Produs de SC ELEMENTE ADVERTISING & CONSULTING SRL, la comanda Partidului PRO România – Cluj, Cod mandatar financiar: 21200010

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

PRO România și ALDE au fuzionat și la Cluj. Candidații la parlamentare intră sub umbrela PRO România

Publicat

Liderii PRO România Cluj și ALDE Cluj își anunță alegătorii că, în urma fuziunii dintre cele două partide, toți candidații lor de la aceste alegeri intră sub umbrela PRO România, iar un nou statut va fi aprobat la Congresul ce se va desfășura online înainte de campania electorală. De altfel, listele de candidați pentru parlamentare au fost depuse deja de către PRO România Cluj, iar o parte dintre candidați provin de la ALDE.

„Norica Nicolai, europarlamentar și președinte ALDE Cluj, declară:

”Ne dorim ca toți alegătorii noștri să știe, în primul rând, că dacă pun ștampila pe PRO Ro-mânia, votează de fapt și candidații ALDE și creditează proiectele ALDE. În urma fuziunii, noi rămânem fideli principiilor liberale, iar PRO România militează în continuare pentru o serie de politici sociale. Împreună, suntem o alternativă credibilă și echilibrată de care scena poli-tică are mare nevoie în acest moment.”

„Beneficiem de și mai multă expertiză și know-how pe zona de politici economice liberale”

Și liderii PRO România Cluj sunt încrezători că, în urma fuziunii, va crește încrederea electoratului în proiectele viitoare ale noii formațiuni politice:

”Ideologia social-liberală a fost de la început cartea pe care a mizat PRO România, iar acum, în urma fuziunii cu ALDE, beneficiem de și mai multă expertiză și know-how pe zona de politici economice liberale, iar acest lucru se va reflecta în proiectele viitoare, inclusiv în politicile anti-criză la care se lucrează în prezent la nivelul conducerii partidului.

Sunt optimist și am încredere că venim exact cu acele resurse de care e nevoie pentru a constitui o opoziție serioasă, bine pregătită și constructivă. Blatul dintre PSD și PNL va fi sub lupa noastră”, subliniază Remus Lăpușan, candidat al PRO România la Camera Deputaților.

Pe listele PRO România Cluj pentru Parlamentul României, depuse în urmă cu o săptămână, au fost incluși și următorii candidați care provin din ALDE: Ștețcu Gabriel, Pleșa Iulian Ionel și Sonica Eu-sebiu-Daniel la Camera Deputaților și Gribar Tiberiu la Senat.

Partidul PRO România Social-Liberal va avea o viziune liberală în economie și de incluziune și echi-tate în ceea ce privește educația, sănătatea și sistemul social”, se arată în comunicat.

Citește mai departe

EVENIMENT

Proxenet din Cluj a dat mită 15.000 de euro unui polițist și unui procuror să scape de un dosar. A fost reținut 24 de ore

Publicat

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 octombrie 2020, a unui inculpat, persoană fizică, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită și cumpărare de influență.

Conform procurorilor, în perioada septembrie – 20 octombrie 2020, inculpatul, față de care era dispusă măsura controlului judiciar într-un dosar penal în care era cercetat pentru proxenetism, ar fi promis ofițerului de poliție care-l ancheta suma de 15.000 euro din care o parte ar fi urmat să ajungă la procuror pentru ca în schimb să obțină soluția clasării în dosarul menționat.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Citește mai departe

ACTUALITATE

LIVE VIDEO Ședința Consiliului Local a municipiului Cluj-Napoca

Publicat

Cel mai important punct de pe ordinea de zi este cel referitor la aprobarea studiului de prefezabilitate a metroului clujean. Costul de funcționare va fi de 21 de milioane de euro/ an, a afirmat edilul.

Situația la zi a situației COVID-19

„Clujul are o capacitate mare de testare, între 2500-3000 de testări. Alte județe efectuează 400 sau 500 de teste. Rata de infectare la mia de locuitori este mai mare.

Sutem sub 300 de cazuri în județ, dar trendul este undeva foarte sus, fapt ce pune în pericol funcționarea sistemului sanitar. El încă rezistă, de 7 luni de zile medicii sunt pe baricade. Spitalul Clujana a intrat recent în rândul spitalelor Covid.

În acest moment, bătălia se dă în afara spitalului. Ce se va întâmpla în următoarele zile va determina dacă vom redeschide restaurantele și școlile. Aceste măsuri se vor lua dacă vom scădea la sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Să evităm lucrurile care nu sunt strict necesare. Facem tot ce este în putință să nu închidem economia. Acesta este ultimul lucru pe care ni-l dorim. De aceea, nu am închis creșele.

Fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil. Un lucru este clar: acest COVID este printre noi!”, a declarat primarul Emil Boc.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sprijin pentru fermele de familie. 7,25 de miliarde de euro pentru agricultură. Clujul, exemplu în ţară. Priorităţile ministrului clujean Adrian Oros

Publicat

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a prezentat, duminică, principalele priorităţi pentru agricultura românească. Inclusiv programul de guvernare privind Politica agricolă și de dezvoltare rurală.

800.000 de ferme de familie

„Prima prioritate este ferma de familie. Transformarea accelerată a acestor ferme mici, de subzistenţă, aproape 800.000 de ferme, în ferme comerciale. Ferme în care o familie să poată trăi decent. Asta înseamnă că vom sprijini integrarea producţiei. Vom face plată redistributivă a subvenţiei, astfel încât subvenţia pe hectar la aceste ferme să fie mai crescută. De asemenea, vom avea pentru aceste ferme destinate instrumente de creditare şi garantare. În opinia noastră, fără ferma de familie va fi greu să mai existe viaţă rurală aşa cum am cunoscut-o şi cunoaştem”, a spus Adrian Oros.

Consolidarea micului producător

O altă prioritate o reprezintă consolidarea micului producător şi problema comercializării producţiei.

„Singura modalitate realistă e de a rezolva asocierea economică. Anume cooperative. În următorul program naţional strategic, vom finanţa activitatea cooperativelor. (…) O altă prioritate este consolidarea mediului asociativ şi pentru acest lucru am făcut primul pas anul acesta, pentru prima dată, pot să participe la Bruxelles, la întâlnirile mdiului asocativ european şi asociaţii şi reprezentanţi ai asociaţiilor din România. (…)

Apoi, trebuie să corectăm deficitul balanţei comerciale, astfel încât să trecem pe plus şi să încercăm să exportăm materie primă procesată şi să nu mai exportăm doar materie primă purtătoare de subvenţie. Şi ce vom face aici: vom investi în colectarea, depozitarea, stocarea şi procesarea produselor agro-alimentare. Avem alocaţi 430 de milioane de euro pentru măsuri de care vă spuneam”, a explicat ministrul.

Dezvoltarea pieţelor locale. “Produs de Cluj”, exemplu în ţară

El a explicat că o altă problemă este dezvoltarea pieţelor locale.

„Vrem să încurajăm şi asocierea între fermieri, membri asociativi şi unităţile administrativ-teritoriale. Şi în toate judeţele unde am fost am dat exemplul de la Cluj, conceptul „Produs de Cluj”. Consiliile judeţene şi primăriile au obligaţia şi pot să participe la promovarea producătorilor locali”, a menţionat Adrian Oros.

Acesta a amintit şi de asigurarea schimbului de generaţii în agricultură, de învăţământul profesional şi tehnic şi de susţinerea învăţământului agricol, de agricultura ecologică.

Problema gestionării apei

“O altă prioritate foarte importantă şi care anul acesta a ieşit mult în evidenţă este această strategie de gestionare a apei. Noi trebuie să schimbăm această paradigmă foarte repede, în care dacă plouă şi avem un regim al precipitaţiilor foarte bun, avem producţie; dacă nu plouă, n-avem producţie. (…) Această infrastructură care va deservi strategia de gestionare a apei va fi finanţată din Programul national de rezilienţă şi relansare economică, cu 6,5 miliarde de euro”, a explicat ministrul Agriculturii.

7,25 de miliarde de euro pentru agricultură

El a anunţat că Guvernul României şi premierul Ludovic Orban au acceptat alocarea a 7,25 de miliarde de euro pentru agricultură.

„Guvernul României şi premierul au acceptat ca 7,25 de miliarde de euro să fie destinaţi agriculturii, având două proiecte foarte mari. Un proiect privind infrastructura de gestionare a apei, de 6,5 miliarde de euo, şi un proiect privind o reţea naţională de colectare, depozitare şi distribuţie a produselor româneşti, un proiect care va fi finanţat cu 750 de milioane de euro”, a spus Adrian Oros.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate