Connect with us
"

EVENIMENT

Criminalul care a incendiat o fată de 17 ani a decedat după ce a încercat să se spânzure în arest

Publicat


Ion Turnagiu, criminalul care a incendiat-o pe tânăra de 17 ani, în condițiile în care era eliberat condiționat după 25 de ani de detenție, a murit azi noapte în Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Recidivistul a încercat să se spânzure în timp ce se afla în arestul IPJ Mehedinți.

Turnagiu era în arest din 13 iunie, fiind principalul suspect în cazul incendierii unei tinere de 17 ani care a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului. Ea a fost plimbată între două spitale care nu îndeplineau condițiile pentru tratarea unui pacient aflat într-o condiție atât de gravă – Drobeta Turnu Severin și Craiova.

Motivul era unul hilar: „nu au fost locuri” în puținele spitale românești care pot îngriji persoanele care au suferit arsuri grave. Cu toate acestea, victima a fost internată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București care are una dintre cele mai performante secții pentru arși din România.

„A fost adus la noi la spital în comă gradul IV”

Niciun centru pentru mari arși nu există în România, niciun centru de recuperare și nicio bancă de piele. Cu toate acestea, în țara noastră se înregistrează anual cele mai multe cazuri de mari arși din Europa – între 600 și 800 de cazuri.

În 1994, Turnagiu a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a comis nu mai puțin de cinci crime. Tribunalul Mehedinți a hotărât să-l elibereze condiționat din pușcărie în 2019.

„Colegii de la ambulanţă l-au găsit acolo în stop (cardiorespirator – n.red.). L-au resuscitat minute în şir. Cordul s-a resuscitat, dar a rămas hipoxia cerebrală gravă (lipsă de oxigen în creier – n.red.). A fost adus la noi la spital în comă gradul IV. Deci, teoretic, fără şanse. Cu tot tratamentul specific, starea sa s-a agravat permanent. A apărut febra de tip central, adică acea febră care duce până la 40 grade şi nu coboară de niciun fel şi care este un semn că creierul nu mai lucrează. A murit aseară (luni seara n.red.), pe la 23.30.”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, Radu Iman.

Citește și: Cum a fost plimbată tânăra cu arsuri de 90% pe corp între două spitale

Cristian Lungu

Foto: RomaniaTV.net

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Fată de 15 ani din Cluj-Napoca, dispărută de acasă. Poliția o caută, cine o vede să sune la 112

Publicat

O fată în vârstă de 15 de ani, din Cluj-Napoca, județul Cluj, a plecat în mod voluntar de la domiciliu în data de 13 iulie, însă nu s-a mai întors.

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 13 iulie  în jurul orei 16.00, Kiss Victoria Krisztina, în vârstă de 15 de ani, a plecat voluntar de la domiciliu și nu s-a mai întors.

Semnalmentele feie sunt: înălțime 1.78 m, greutate aproximativă 80-82 kg, părul brunet, lung și ondulat, ochii verzi, tatuaj pe antebrațul stâng, în formă de șarpe.

La momentul plecării era îmbrăcată cu o bluză de trening cu glugă, de culoare mov, pantaloni tip jeans negri, pantofi sport de culoare albă și un rucsac negru de dimensiuni mici.

Dacă o vedeţi, nu ezitaţi să apelaţi gratuit 112, pentru a anunţa imediat Poliţia!

 

A.P.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mama angajatei din Primăria Cluj-Napoca, depistată cu COVID, este și ea infectată

Publicat

Primăria Cluj-Napoca a transmis azi din partea Centrului bugetar de administrare creșe că luni, o angajată a creșei Patrocle, care avea funcția de arhivist, a fost identificată pozitiv COVID -19.

Imediat s-a efectuat ancheta epidemiologică de către Direcția de Sănătate Publică Cluj. În afară de internarea angajatei, DSP nu a dispus alte măsuri suplimentare.

Angajata, conform anchetei epidemiologice, își desfășura activitatea într-un spațiu distinct, la etajul 2, fără contacte directe în sensul legii cu ceilalți angajați, în condițiile în care activitatea creșei se desfășoară la nivelul parter și etaj 1.

Conducerea creșei a dispus ca măsură suplimentară dezinfecția tuturor spațiilor din creșă. De asemenea, zilnic se efectuează triajul epidemiologic prin termometrizarea personalului și a copiilor, precum și dezinfecția în toate unitățile subordonate Centrului bugetar de administrare creșe.

Conducerea Centrului bugetar de administrare creșe a procedat în conformitate cu prevederile legale și a celor impuse de Direcția de Sănătate Publică în cadrul anchetei epidemiologice.

Angajata respectivă ar fi mama funcționarei din Primăria Cluj-Napoca, depistată pozitiv cu COVID zilele trecute, înainte să plece în concediu în străinătate. Aceasta este asimptomatică.

A.P.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Jandarmii din Cluj au donat sânge. Cererea în spitale e foarte mare

Publicat

Jandarmii clujeni au donat azi sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și o vor face și în cursul zilei de mâine.

Acțiunea face din parte din Campania ”Donează sânge, donează o viață”.

”Este nevoie urgentă de sânge pentru bolnavii din spitale. Ajutorul tău contează enorm pentru cei aflaţi în suferinţă! Vino şi tu alături de noi!
Informează-te şi donează sânge!”, au transmis jandarmii clujeni.

 

A.P.

Citește mai departe

EVENIMENT

Crește numărul autorizațiilor de construire la Cluj în ciuda pandemiei de COVID

Publicat

Direcția Județeană de Statistică Cluj a calculat câte autorizații de construire au fost emise în județ de la începutul anului până în luna mai. Concluziile sunt încurajatoare, în plină pandemie de COVID-19 construcțiile nu s-au oprit.

Astfel, în luna mai 2020, în județul Cluj s-au eliberat 118 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 11 mai puține comparativ cu luna anterioară și cu 44 mai puține față de luna corespunzătoare a anului precedent.

Dar în primele 5 luni ale anului 2020, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ, a fost de 711, cu 79 mai multe comparativ cu perioada similară din anul 2019.

 

A.P.

 

Citește mai departe