Connect with us

ANUNȚURI PUBLICE

Clujenii pot depune cereri pentru tichete sociale în cadrul Programului social ”Alimente”. Cât e valoarea unui tichet

Publicat


Primăria Cluj-Napoca anunță că în perioada 19 iulie- 30 noiembrie 2021, în cadrul Programului social ”Alimente”, se pot depune la primăriile de cartier și sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală (DASM) formularele de cerere/declarație pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale.

Valoarea nominală a tichetelor sociale este de 100 lei/an.

În conformitate cu prevederile HCL nr. 515/2018 pot fi beneficiari ai Programului social ”Alimente”, sub forma tichetelor sociale, următoarele categorii de persoane:

 1. a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
 2. b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de razboi, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 1082 lei și de până la 786 lei/membru de familie;
 3. c) șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 1082 lei și de până la 786 lei/membru de familie;
 4. d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
 5. e) victimele traficului de persoane;
 6. f) victimele violenței domestice.

Acte necesare

La cererea/declarația pe propria răspundere se atașează, după caz:

 1. a) Pentru persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate: buletin/carte de identitate și certificatul de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat (în situația persoanelor încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, beneficiarilor de ajutor social și/sau de alocație pentru susținerea familiei aflate în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală, se depune doar cererea/declarația pe propria răspundere completată și semnată);
 2. b) Pentru pensionari, invalizi, veterani, văduve de razboi, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani și șomeri indemnizați și neindemnizați:
 3. acte privind componența familiei (buletine/cărți de identitate, certificate de naștere, căsătorie, sențințe de divorț, hotătâre de plasament/adopție/încredințare etc);
 4. acte doveditoare privind veniturile membrilor familiei (adeverințe de salariu cu venitul net, cupoane de pensie/șomaj, indemnizații, alocații, alte categorii de venituri realizate în luna anterioară celei în care se depune cererea);
 5. actul de identitate pentru reprezentantul legal, dacă este cazul;
 6. carnetul de evidenţă, vizat la zi – pentru şomeri sau adeverinţă eliberată de AJOFM Cluj pentru cei care nu sunt indemnizaţi şi sunt aflaţi în căutarea unui loc de muncă.
 7. c) Pentru victimele violenței domestice și ale traficului de persoane: buletin/carte de identitate și dovada că e victima violenței domestice sau a traficului de persoane (de la furnizorul de servicii sociale).

Cererile vor fi verificate

După verificarea cererilor și declarațiilor pe propria răspundere în sistemul informatic PatrimVen de la Agenția Națională de Administrare Fiscală şi în bazele de date ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca, se stabilește lista persoanelor beneficiare.

Distribuirea tichetelor sociale se va face în baza unor programări care vor fi comunicate direct beneficiarilor.

Formularul de cerere/declarație pe propria răspundere poate fi descărcat de la adresa: http://dasmclujnapoca.ro/formulare/, se poate ridica de la primăriile de cartier sau sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ANUNȚURI PUBLICE

Anunț finalizare proiect ”Granturi pentru capital de lucru” acordate IMM-urilor

Publicat

De

Dettra Organization SRL anunta finalizarea proiectului cu titlul ”Granturi pentru capital de lucru” proiect nr RUE M2-3503 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat pe o perioada de 177 zile, începând cu data incasarii contravalorii contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea Dettra Organization SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea si numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o

perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 681 089.66 (valoarea totala) din care : 486 659.85 lei grant si 194 429.81 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Faceți clic sau atingeți aici pentru a introduce text.

Persoană de contact:

Rus Radu

Radu.rus@dettra.ro, 0747 668 031

grant

Citește mai departe

ANUNȚURI PUBLICE

Deschidem aripile Clujului

Publicat

Se fac ultimele pregătiri pentru lansarea “Wings” – proiect rezidențial devenit emblematic pentru Cluj Napoca datorită designului unic și tehnologiilor moderne de proiectare și execuție.

“Este un proiect în care am adunat toată expertiza pe care o deținem ca să deschidem o fereastră spre viitor. Am pornit acest proiect acum 5 ani, cu o echipă tânără de proiectanți și arhitecți din România și sunt foarte entuziasmat de rezultatul muncii noastre! Am reușit imposibilul!”, a declarat Bob Dorin, CEO Studium Green.

Dacă întoarcem clepsidra în anul 2016, când s-a conturat proiectul, povestea Wings începe ca orice poveste frumoasă de la o idee vizionară, aceea de a edifica o clădire cum nu s-a mai văzut! Sursa de inspirație a fost ideea magica a zborului, rezultatul fiind un proiect care beneficiază de o arhitectură biomimetică, unică și îndrazneață. Aripile șimbolizează libertatea și transcendența, iar noblețea conceptului a impus alegerea celor mai progresiste tehnologii de construcție – green homes, sustenabil și smart – de la faza de proiectare și execuție până la faza de utilizare în vederea minimizării impactului asupra mediului.

Pe lângă vederea panoramică spre oraș și pădurea Făget, cele 228 de apartamente care compun ansamblul Wings se află într-o relație puternică cu exteriorul rezidenții beneficiind de o grădină urbană organizată după principii de permacultură, cu flori, plante aromatice, legume deja pe rod, arbuști decorativi și o zona plantată cu arbuști fructiferi (zmeur, mur etc), pivnițe urbane și o stație de compost.

Existența unei grădini care deservește ansamblul Wings este esențială pentru dezvoltarea unei comunități veritabile. Rezidenții își vor putea petrece timpul liber în spații de socializare exterioare: în zona de relaxare din grădina comună, în amfiteatru, la locul de joacă pentru copii sau la iazul cu pești.

Din dorința de a avea un proiect în armonie cu natura și cu impact redus asupra mediului, am optat pentru materiale și finisaje cu elemente naturale, eficiență energetică

superioară, unități sanitare cu debit redus de apă, iluminat led inteligent, monitorizarea continuă și evaluarea performanțelor de sustenabilitate a locuințelor și infrastructură pentru sortarea deșeurilor la sursă.

Pe lângă cele 236 de spații dedicate parcării bicicletelor, ca și premieră absolută, ansamblul beneficiază de putere electrică instalată necesară încărcării mașinilor electrice pentru toate cele 276 locuri de parcare existente.

Wings este primul ansamblu rezidențial din România dublu certificat EDGE și GREEN HOMES de către Banca Mondiala și România Green Building Council, depășind limita de performanță cu peste 20 % comparativ cu clădirile standard la consumurile de energie și apă, generând facturi mai mici pentru viitorii proprietari.

”Acest proiect nu ar fi fost posibil fără susținerea autorităților locale, finanțatorilor, colaboratorilor externi și interni cărora le mulțumesc,” a declarat Bob Dorin, CEO Studium Green.

Studium Green, cu experiență de peste 18 ani în domeniul construcțiilor, se clasează în topul dezvoltatorilor imobiliari cu cele 1.900 de apartamente din care peste 50 % sunt certificate sau în curs de certificare Green Homes, 9.400 mp terase verzi și 7.400 mp spații comerciale și birouri.

Visurile noastre nu se opresc aici! Studium Green a creat un “laborator de idei” în care încurajează creativitatea, curajul și viziunea. Orașele se schimbă și ne dorim să nu fim simpli părtași la schimbare, ci să fim cei care o provoacă și care ridică standardele în domeniul construcțiilor sustenabile. Trecerea la verde nu va fi o revoluție, va fi o evoluție! Acest concept a stat la baza tuturor proiectelor noastre și va fi piatra de temelie și pentru proiectele viitoare!

Pentru mai multe informații și detalii vizitați www.studiumgreen.ro sau FB @studiumgreenimobiliare .

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Untold Monster Sales”, din Iulius Mall Cluj, te pregătesc de festival

Publicat

Untold pune și anul acesta Clujul pe mapa celor mai mari festivaluri internaționale, cu un line-up spectaculos. Magia evenimentului a ajuns și în Iulius Mall Cluj, iar dacă vii cu brățara de festival, te bucuri de „Untold Monster Sales”. Nu uita: „We work hard, play hard/ Keep partyin’ like it’s your job”!

Chef de dans, muzică bună, artiști naționali și internaționali? Checked, checked, checked! Untold aduce magia la Cluj-Napoca, în perioada 9 – 12 septembrie 2021, iar Iulius Mall, reducerile incredibile, pentru cei care trăiesc vraja festivalului. Începând de joi, 9 septembrie, ai „Untold Monster Sales” la brandurile tale favorite din Iulius Mall. Vino cu brățara de la festival în locațiile participante în campanie și profită de ofertele incredibile!

Lasă-te dus de ritmurile lui David Guetta, Lost Frequencies sau Martin Garrix în cele mai stylish outfit-uri din Iulius Mall Cluj și poartă-ți pașii de dans alături de Dimitri Vegas & Like Mike cu o pereche nouă de sneakerși. „Your spell is complete” cu un make-up sparkle, care va întoarce toate privirile. Înainte să pleci spre Untold, treci și prin foodcourt, unde ai promoții delicioase! BUZZ ți-a pregătit reduceri de până la 30% la articolele din noua colecție pentru zile cu distracție la cote maxime, Il Passo te așteaptă cu oferte de până la 20% la articolele din colecția toamnă-iarnă, iar U-Man taie prețurile cu până la 35%. Descoperă catalogul cu magazinele participante la „Untold Monster Sales” pe site-ul Iulius Mall Cluj!

Vino la Iulius Mall Cluj și pregătește-te de magia Untold cu oferte fabuloase!

Citește mai departe

ACTUALITATE

IULIUS lansează Go Local, program de susținere a antreprenorilor locali

Publicat

IULIUS dă startul unui program pentru susținerea antreprenorilor locali, a celor care fac parte din cotidianul nostru prin afacerile lor. Înscrierile se fac pe www.iuliuscompany.ro/golocal, iar antreprenorii interesați vor trece printr-un proces de selecție. Business-urile locale din programul Go Local vor beneficia de scutiri temporare de la plata chiriei pentru prezența în cadrul ansamblurilor mixed-use de regenerare urbană Palas Iași și Iulius Town Timișoara sau rețelei Iulius Mall din Cluj-Napoca, Iași și Suceava, dar și de pachete personalizate de promovare gratuite.

Compania IULIUS, singurul dezvoltator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, lansează programul Go Local, prin care pune la dispoziția antreprenorilor locali infrastructura sa de retail din marile orașe în care este prezent, cu scopul de a stimula afacerile locale într-un moment în care reziliența acestora este pusă la încercare. Cafeneaua din drumul spre birou, magazinul cu preparate tradiționale, florăria cu aranjamente deosebite sau o locație cu haine create local – și multe alte exemple – sunt business-uri care ne aduc un plus în viața de zi cu zi și care salvează locuri de muncă, iar programul Go Local reprezintă o platformă de susținere și promovare a lor. Inițiativa se înscrie în strategia de sustenabilitate a companiei – IULIUS în comunitate – care are în centru aspectele de mediu, investițiile în oameni și comunitate, cu accent pe cele mai bune practici în guvernanța corporativă și de etică în afaceri.

Programul se adresează micilor antreprenori din regiunile în care grupul IULIUS este prezent prin proiectele sale, care nu au mai fost prezenți în centre comerciale sau mall-uri, înscrierile fiind deschise pe www.iuliuscompany.ro/golocal. Business-urile care vor finaliza procesul de selecție vor beneficia de măsuri de susținere personalizate, cum ar fi scutirea temporară de la plata chiriei și reduceri între 25 – 50%, flexibilitate la durata contractului, precum și campanii de promovare și consultanță integrate, pachete de beneficii care pot ajunge până la o valoare totală de maximum 10.000 de euro. În cadrul programul Go Local sunt implicate toate proiectele IULIUS: ansamblurile mixed-use Palas Iași și Iulius Town Timișoara, rețeaua Iulius Mall din Cluj-Napoca, Iași și Suceava.

„Chiar dacă am reușit să navigăm cu bine perioada cea mai critică a pandemiei, reușind să păstrăm continuitatea chiriașilor noștri, ultima perioadă ne-a făcut să ne îndreptăm atenția și mai mult asupra business-urilor locale, care nu beneficiază de o expunere semnificativă. Ne-am dat seama că trebuie să acționăm proactiv și să punem umărul la crearea următoarelor rețele locale, naționale sau, de ce nu, internaționale, facilitând micilor antreprenori accesul în proiectele noastre. Pentru aceștia, accesul în proiecte comerciale consacrate este o barieră și, din acest motiv, vrem să-i ajutăm să-și valideze business-ul, susținându-i măcar pentru început. Obiectivul nostru este să creștem numărul de retaileri activi și, din acest program, în 5 ani să vedem măcar un jucător care să ajungă o rețea la nivel de România”, a spus Sebastian Mahu, Head of Asset Management IULIUS.

Antreprenorii vor fi selectați în funcție de coerența proiectului, conceptul inovator, capacitatea de dezvoltare a business-ului și de adaptare la așteptările consumatorilor și, nu în ultimul rând, viabilitatea economică și încrederea candidatului în propriul business.

IULIUS sprijină antreprenoriatul local inclusiv prin dezvoltarea celor 300.000 mp de retail din cinci proiecte, ponderea chiriaşilor locali fiind de peste 16%, iar a celor naționali, de aproximativ 20%.

Despre IULIUS

Compania IULIUS este singurul dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 20 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava.

Odată cu experiența au venit și proiectele care au schimbat percepția asupra stilului de viață, au redefinit și revitalizat centrele urbane și s-au integrat în comunitate. Parcursul început cu un mall în Iași, primul din afara Capitalei, inaugurat în anul 2000, a crescut până la un portofoliu ce cuprinde peste 300.000 mp de retail, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), singurele de acest tip din țară, și o rețea națională de shopping mall-uri (Iulius Mall – Iași, Cluj-Napoca și Suceava). Sunt proiecte regionale, lidere de piață, care înregistrează anual peste 68 de milioane de vizite.

În ultimii zece ani, prin brandul United Business Center, compania IULIUS s-a impus drept unul dintre cei mai activi dezvoltatori și operatori de spații office clasa A, construind poluri regionale de business și comunități creative multinaționale în trei centre universitare importante ale României – Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. În total, 13 clădiri verzi, cu o suprafață totală de peste 152.000 mp, în care sunt prezente peste 80 de sedii de companii și unde lucrează peste 15.000 de angajați.

În prezent, compania are în dezvoltare Palas Campus Iași, cea mai mare clădire de birouri din țară (54.000 mp office și 6.000 mp retail), precum și două proiecte Family Market, în județul Iași, un concept de retail de dimensiuni mai mici, cu servicii personalizate comunităților în dezvoltare.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

  Publicitate
  Publicitate