Connect with us
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

Clujean căutat de polițiști. Și-a anunțat mama că se sinucide și a dispărut

Publicat


img 20211221 wa0000

Crainic Răzvan Mihai a sunat-o pe mama sa și i-a transmis că intentioneaza să se sinucidă, în zona Euroil de pe str. Observatorului.

Conduce autoturismul marca Golf 5 combo, de culoare albă cu numerele de înmatriculare CJ 88 MXE.

Dacă îl vedeți, contactați de urgență polițiștii.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. Peste 6.000 de garaje de tablă, demolate la Cluj. Au fost create 500 de locuri de parcare în plus

Publicat

De

Primăria Cluj-Napoca a înființat aproape 500 de locuri noi de parcare, după demolarea a circa 6.600 de garaje de tablă, în ultimii patru ani.

Primăria Cluj-Napoca a creeat, în ultimii patru ani, aproape 500 de locuri noi de parcare în cartierele orașului prin demolarea a peste 6.600 de garaje.

Peste 7.100 de locuri de parcare

„Pe parcursul ultimilor 4 ani, Primăria municipiului a demarat procesul de desființare a garajelor din cartierele orașului. Începând cu 2019, spațiul public a fost eficientizat, astfel, prin desființarea a 6679 garaje s-au creat 7165 locuri noi de parcări pentru cetățeni”, a transmis municipalitatea clujeană.

Proiectul de demolare a garajelor a fost demarat de Primăria Cluj-Napoca în 2018. Acesta vizează restructurarea și regenerarea urbană în cartierele municipiului pentru creșterea calității vieții cetățenilor prin îmbunătățirea spațiului urban. În locul spațiilor ocupate de garajele de tablă, administrația locală amenajează spații verzi și de odihnă, dar și locuri de parcare suplimentare celor redistribuite proprietarilor de garaje.

Până în prezent, Primăria a demolat garaje din cartierele  Zorilor, Gheorgheni, Grigorescu, Mărăști și Mănăștur. Procesul va continua ți în anii următori.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO FOTO. O instalație va transforma deșeurile de la CMID în energie electrică. A fost semnat contractul

Publicat

O instalație care va dezintegra deșeurile municipale și le va valorifica energetic a fost achiziționată de Consiliul Județean Cluj. „Gunoiul de la CMID va fi o amintire”, a declarat Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, semnarea contractului de achiziție a unei instalații de tratare, prin dezintegrare moleculară, a fracției rezultate din Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

Câștigătoare a licitației derulate de CJ Cluj a fost desemnată societatea Waste Powertech SRL. Valoarea contractului este de 60,7 milioane de lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată din fonduri proprii ale Consiliului Județean Cluj. Acesta presupune proiectarea și executarea instalației și darea în funcțiune a acesteia.

„Suntem la finalul unui drum sinuos și începutul unei noi etape în ceea ce privește gestionarea deșeurilor din județul nostru. Instalația are rolul de a reduce semnificativ cantitățile de deșeuri municipale rezultate din sortarea reciclabilului și tratarea mecano-biologică. Astfel, ne vom putem încadra în ținta stabilită prin Strategia Națională de Gestionare a Deșeurilor: valorificarea energetică a minim 15% din deșeurile municipale până în 2025. Este un obiectiv îndrăzneț pe care îl putem bifa acum mult mai ușor, cu atât mai mult cu cât soluția tehnică propusă este una ecologică, ce va genera energie verde, valorificabilă economic”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

„Gunoiul de la CMID va fi o amintire!”

Stația de dezintegrare moleculară va fi finalizată cel târziu anul viitor și va putea fi extinsă cu noi module, în funcție de nevoile identificate. Instalația va procesa o cantitate de 150.000 de tone de deșeuri pe an. Din această cantitate, ar urma să rezulte circa 18.000 de megawați pe an, care vor intra în rețeaua națională de electricitate.

„Această dare în funcțiune o estimăm, în varianta optimă, undeva la finalul anului sau în prima parte a anului viitor, cel târziu. Instalația are o perioadă de garanție de trei ani, cu asigurarea mentenanței din parte constructorului. Pe perioada garanției, dânșii vor și opera în această stație și vor asigura funcționarea în bune condiții, neavând costuri, practic, din partea Consiliului Județean. Practic, gunoiul procesat și energia produsă vor asigura aceste costuri.

Gunoiul de la Centrul de Deșeuri va fi o amintire! Printr-un proces chimic, gunoiul va fi transformat în gaz, iar în cele din urmă, gazul va fi transformat în energie electrică. Acest modul despre care vorbim va valorifica energetic circa 25.000 de tone de deșeuri reziduale pe an, iar energia produsă va fi de aproximativ 18.000 de megawați pe an, de aproximativ 10 ori consumul pe care îl are Consiliul Județean, Cluj Arena plus alte instituții din subordine într-un an”, a mai arătat Tișe.

Instalație 100% automatizată

Instalația, integral automatizată, va fi amplasată în cadrul Zonei tehnice a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Cluj, pe o suprafață de cca. 1000 mp, în imediata apropiere a Stației de sortare și a Stației TMB.

YouTube video

Procesul tehnologic specific unei astfel de instalații presupune parcurgerea, în prealabil, a etapei de mărunțire la o granulație de sub 25 mm și de uscare până la o umiditate de sub 20%. Ulterior, deșeurile sunt introduse în reactorul stației pentru parcurgerea etapei de descompunere chimică (dezintegrare moleculară). Gazele astfel rezultate sunt trecute printr-un sistem complex de curățare, răcire, filtrare și stocare în rezervor sub presiune. Din acest rezervor, gazele se introduc în motorul generatorului de curent, energie care se va livra în sistemul energetic național.

Potrivit dezvoltatorului instalației, Szakacs Janos, instalații similare au fost amplasate și funcționează deja în Râmnicu Vâlcea, Târnăveni și Jidvei și sunt în curs de amenajare la Dărmănești și Oradea. Fracția rezultată din procesul de dezintegrare poate fi folosită în producția cimentului sau la asflatarea drumurilor.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Autobuz cu hidrogen testat, cu pasageri, la Cluj-Napoca. Puteți călători gratuit cu Emil Boc și ambasadorul Marii Britanii

Publicat

De

autobuz hidrogen

Un autobuz cu hidrogen va fi testat la Cluj-Napoca. Clujenii pot călători și ei gratuit cu acest autobuz, în care vor face un test și Excelența Sa, Ambasadorul Marii Britanii, Giles Matthew Portman, și primarul Emil Boc.

Prima călătorie va avea loc joi, 9 mai, de la ora 9.00, iar plecarea va avea loc din fața hotelului Radisson Blu.

Autobuz cu hidrogen testat, cu pasageri, la Cluj-Napoca. Puteți călători gratuit cu Emil Boc și ambasadorul Marii Britanii

Un autobuz alimentat cu hidrogen va fi testat până vineri, cu pasageri, pe liniile de transport în comun din Cluj-Napoca.

Călătoriile cu autobuzul alimentat cu hidrogen vor fi gratuite pe tot parcursul turneului de promovare.

Cluj-Napoca găzduiește acest turneu de promovare a autobuzelor cu hidrogen, ca parte a proiectelor JIVE susținute și finanțate din fonduri europene prin Clean Hydrogen Partnership.

Cluj-Napoca va fi urmat anul acesta de alte opt orașe din Grecia, Bosnia Herțegovina și Bulgaria.

Călătorii gratuite pentru cei interesați

Pasagerii, arată reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca, vor avea oportunitatea de a avea o experiență reală cu acest mijloc de transport.

Evenimentul din Cluj-Napoca este parte a programelor europene JIVE, de promovare a noii tehnologii în Europa Centrală și de Est, evenimente începute în noiembrie 2022.

În urma rezultatelor pozitive ale primelor două turnee de promovare – unul organizat în perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023 în Slovenia, Croația, Cehia, Slovacia și Ungaria și al doilea organizat în perioada septembrie – octombrie 2023 în Polonia, Lituania, Letonia, Estonia – acest al treilea turneu își propune să ofere oportunitatea de a prezenta la Cluj-Napoca tehnologia bazată pe hidrogen și de a permite cetățenilor și celor interesați să o experimenteze.

Wokshop pe teme legate de tehnologii și soluții pe bază de hidrogen

Pe lângă testarea autobuzului cu hidrogen, va fi organizat la Cluj-Napoca, to joi, 9 mai, și un workshop pe teme legate tehnologii și soluții pe bază de hidrogen.

Acesta va găzdui reprezentanți ai Clean Hydrogen Europe, Hydrogen Europe și ERM, împreună cu reprezentanți ai Ministerelor Investițiilor și Proiectelor Europene, Energiei, Transporturilor, Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și cu autorități de la nivel local.

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj are deja o LISTĂ de achiziții pentru la vară

Publicat

u cluj

Pentru a nu mai rata play-off-ul și anul următor, Universitatea Cluj nu pierde vremea și pistonează în mercato estival. Pe listă sunt, printre alții, Dennis Politic (Dinamo), Mihai Butean (Hermannstadt, ex-CFR Cluj), Mihai Corbu (Akademia Puskas) și Mamadou Thiam (Al Jabalain).

„U” Cluj crește de la sezon la sezon. În urmă cu doi ani a revenit în Liga 1 după dubla de la baraj cu Dinamo (2-0, 1-1). În prima stagiune de Superliga, formația alb-negrilor s-a salvat in extremis de la retrogradare și a pierdut finala Cupei României la penalty-uri, în fața celor de la Sepsi, scrie GSP.

„U” Cluj are deja o LISTĂ de achiziții pentru la vară

În actualul sezon, U Cluj a pierdut la potou calificarea în play-off, are toate șansele să joace barajul de Conference League, fără a avea vreo emoție în zona roșie a clasamentului și a jucat semifinalele Cupei României.

„U” l-a adus deja pe mijlocașul Dorin Codrea, 26 de ani, care ultima oară a fost la Concordia Chiajna. Jucătorul a fost prezentat oficial.

Conducătorii „Șepcilor roșii” caută un coordonator al departamentului sportiv al clubului, care să lucreze și cu Gabi Giurgiu, și cu Ioan Ovidiu Sabău, un liant între echipă și staff-ul administrativ. Totodată, oficialii grupării încearcă să se miște cât mai curând și mai bine în mercato estival.

Există o listă mai amplă a ardelenilor, de văzut ce vor reuși să rezolve până la începerea pregătirii pentru proximul sezon.

Dennis Politic, vizat și de CSU Craiova

Printre jucătorii până în 25 de ani pe care „U” Cluj îi monitorizează pentru un transfer se află și Dennis Politic, 24 de ani.

Soarta lui Politic se va lămuri zilele viitoare, când se va afla dacă Dinamo se va salva de la retrogradarea directă sau bifează un miracol și merge la baraj. E greu de crezut că Dennis va continua în alb-roșu în eventualitatea în care „câinii” vor evolua în Liga 2.

Mihai Butean, o soluție pentru banda dreaptă

Clujenii au avut de pătimit pe parcursul acestui sezon din cauza problemelor de efectiv din benzile laterale, mai ales din dreapta. În ultimele săptămâni, a fost titular Dorinel Oancea, revenit după o accidentare de durată.

Ardelenii sunt cu ochii pe Mihai Butean, apărătorul celor de la Hermannstadt, jucător care și-a trecut în palmares trei titluri cu rivala din oraș a lui „U”, CFR Cluj. Fotbalistul de 27 de ani este clujean la origini, îi expiră angajamentul cu sibienii în vara 2024. A fost una dintre piesele-cheie ale lui Marius Măldărășanu la Hermannstadt.

La începutul carierei sale, între 2015 și 2015, Butean a îmbrăcat tricoul „Șepcilor roșii”, înainte de a semna cu Astra Giurgiu.

Marius Corbu, crescut în Ungaria, este dorit și la prima reprezentativă maghiară

Marius Corbu, mijlocașul român de 22 de ani de la Puskas Akademia – chiar astăzi și-a serbat ziua de naștere – , este unul dintre tinerii promițători ai țării, cu selecții la fiecare reprezentativă până la U23 inclusiv. Are dublă cetățenie, română și maghiară, iar contractul cu ungurii îi expiră la vară.

Și-a lăsat opțiunile deschise, ar fi o mutare interesantă pentru U Cluj și pentru campionatul intern. În ianuarie 2020, a plecat de la Csikszereda la Puskas Akademia și a ajuns să fie cotat în prezent la un milion de euro pe transfermarkt.

Corbu este un fotbalist curtat și de naționala maghiară, care de asemenea este calificată la Euro 2024. Este un jucător important la echipa sa de club, de văzut ce va dori mai departe pentru cariera lui.

Mamadou Thiam, dorit înapoi

Nu în ultimul rând, U Cluj caută să aducă un atacant cu experiență. L-a dorit și în iarnă, până la urmă l-a transferat pe argentinianul Federico Anselmo, dar tot Daniel Popa este baza în avanposturi. Ardelenii l-ar vrea înapoi pe Mamadou Thiam, 29 de ani, senegalezul care a mai îmbrăcat tricoul lui U și care a fost dorit și de Gigi Becali la FCSB.

Inclusiv în iarnă s-a pus problema revenirii africanului în Liga 1, însă, în cele din urmă, jucătorul pe care U Cluj a încasat 500.000 de euro în iulie 2023 a semnat în liga secundă din Arabia Saudită, cu Al Jabalain.

Are trei goluri în 15 meciuri acolo, însă a jucat foarte puțin în prima parte a anului.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax