Connect with us

EVENIMENT

Cluj-Napoca a trecut de rata de incidență de 4 cazuri la mie. Cătina, comuna cu cea mai mare rată de infectare din țară

Publicat


Vineri, în ziua în care a trecut oficial în scenariul roșu, la Cluj-Napoca se înregistra o rată a incidenței cazurilor de Covid-19 de 4,08 la mia de locuitori.

Crește numărul cazurilor de Covid-19 în tot județul Cluj. Rata de infectare în județ a ajuns la 3,16 cazuri la 1.000 de locuitori.

La Cluj-Napoca, vineri, rata incidenței a ajuns la 4,08 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, în comuna Florești, care a intrat tot de vineri în scenariul roșu, rata de incidență a cazurilor de Covi-19 a ajuns la 3,84 la mie.

Și Dejul a ajuns la o rată de infectare de 3,52 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori și va intra î
în scenariul roșu.

Cătina – 12,08 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori

La Cătina se înregistrează cea mai mare incidență din țară, resepctiv 12,08 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, comuna Ploscoș, cu o incidență de 9,66 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori a ajuns pe locul doi la nivel național la numărul de infectări la 1.000 de locuitori.

Restul comunelor clujene în scenariul roșu:

 • Geaca – 6,96
 • Jichișu de Jos – 6,11
 • Săndulești – 5,48
 • Gârbău – 4,54
 • Iara – 4,53
 • Bobâlna – 4,38
 • Săvădisla – 4,37
 • Apahida – 4,34
 • Căianu – 4,21
 • Tureni – 4,15
 • Gilău – 4,04
 • Jucu – 4,02
 • Baciu – 3,93
 • Borșa – 3,83
 • Cășeiu – 3,55
 • Ciucea – 3,39
 • Chinteni – 3,21

 

 

 

 

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

6 noi paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19, la Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca

Publicat

De

Începând de miercuri, 27 octombrie, Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca va crește capacitatea pe secția de Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid-19. Pentru asta a fost angajat personal medical.

6 noi paturi ATI vor fi disponibile de miercuri la Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca, capacitatea unității medicale ajungând astfel la 16 paturi pentru bolnavii Covid care au nevoie de oxigen.

La acestea se adaugă 120 de paturi dedicate pacienților pozitivi, cu forme medii de boală, potrivit conducerii unității sanitare.

Creșterea capacității de terapie intensivă implică atât suplimentarea personalului, cât și crearea unui microambient pentru fiecare pacient în parte, cu circuite distincte și echipamente medicale specifice, au mai arătat aceștia.

Astfel, pentru a putea crește capacitatea a fost angajat, în ultima perioadă, personal medical calificat, dar există și concursuri care se derulează în prezent.

„În contextul presiunii valului patru al pandemiei și al numărului copleșitor de pacienți pozitivi care ne trec pragul, nu putem decât să le mulțumim colegilor din prima linie.

De un an și jumătate, sub îndrumarea conf. dr. Cristina Petrișor, medicul șef al Secției Clinice ATI I, echipele medicale de terapie intensivă, ne demonstrează zilnic ce înseamnă devotamentul, reziliența și dragostea de oameni”, arată reprezentanții spitalului.

spital judetean

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Pe OSIE de TIR din Turcia în România. Fapta de FILM a unui afgan de 18 ani

Publicat

osie tir afgan

Un tânăr de 18 ani a călătorit circa 700 de kilometri pe osia unui TIR. Tânărul, din Afganistan, a fost prins, marţi, de poliţiştii de frontieră din România, ascuns fiind pe osia unui TIR care venea din Turcia.

Afganul s-a urcat în Turcia şi voia să ajungă în Anglia

osie tir afgan 2

În cursul acestei nopți, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani, conducând un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, fructe din Turcia pentru Moldova.

osie tir afgan

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au depistat ascunsă, pe osia semiremorcii, o persoană de sex masculin fără documente de identitate asupra sa”, informează poliţia de frontieră.

Afganul a fost predat bulgarilor

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul depistat este cetățean afgan, în vârstă de 18 ani. Acesta a declarat autorităților faptul că s-a urcat pe osia semiremorcii autocamionului, într-o parcare din Turcia, fără a avea consimțământul șoferului. Tânărul intenționa să ajungă în Marea Britanie.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, tânărul, șoferul mijlocului de transport și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujul mai înregistrează 10 morți din cauza Covid-19 și alte 576 de persoane infectate

Publicat

Prefectura Cluj prezintă situația epidemiologică în județul Cluj la această dată:

– Rata incidenței pe județul Cluj : 9,40

– În ultimele 24 de ore, 576 persoane din județul Cluj au fost confirmate Covid-19 ;

Total număr de teste 3.105 din care 832 diagnostic grupe de risc, 402 teste efectuate la cerere și 1.871 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 774.668 de teste, la nivelul județului Cluj;

– 77 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 5.368 din care 3.456 din județul Cluj;

Total decedați 1.367 din care 841 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 814 pacienți.

Citește mai departe

EVENIMENT

Scor bun la Cluj. 5.500 de clujeni s-au vaccinat în 24 de ore

Publicat

vaccinati

Prefectura Cluj anunță că 5.500 de clujeni s-au vaccinat în ultima zi.

Au fost vaccinați la drive through 432 clujeni.

În total, până astăzi, au fost administrate 649.503 doze de vaccin, 330.223 din prima doză, 276.258 doza a doua și 43.022 doza a treia.

În ultimele 24 de ore n-a fost raportată nicio reacție adversă.

În total 498 de clujeni au raportat reacții adverse.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

  Publicitate
  Publicitate