Connect with us

EDUCATIE

Cîmpeanu: Peste 32.000 de elevi și preșcolari, confirmați cu Covid

Publicat


Numărul infectărilor din rândul elevilor și al preșcolarilor a depășit 32.000.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că vineri funcționau în sistem online 163 unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (0,91% din numărul total) și 4.757 de clase/grupe (3,4% din numărul total).

32.100 de elevi șipreșcolari (1,1% din numărul total) sunt pozitivi Covid-19.

Totodată, 8.290 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar (3,07% din numărul total) au Covid.

(sursa: Mediafax)



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCATIE

FOTO. Terapie cu sare pentru elevii unui liceu din Dej. Investiție de 30.000 de lei a CJ Cluj

Publicat

De

haloterapie

Liceul Tehnologic Special Dej, instituție de învățământ aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a inaugurat noua sală de haloterapie, terapie cu sare, în urma unei investiții a forului deliberativ județean de 30.000 de lei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că ceea ce este cu adevărat îmbucurător e faptul că preșcolarii și elevii cu nevoi speciale din cadrul Liceului Tehnologic Special Dej se pot bucura de beneficiile terapiei cu sare, într-un spațiu nou și modern, sub atenta supraveghere a specialiștilor.

”Importanța spațiului terapeutic este cu atât mai mare cu cât acesta contribuie, fără îndoială, la îmbunătățirea stării de sănătate și la creșterea calității vieții beneficiarilor”, a spus Tișe

Banii au fost utilizați pentru realizarea lucrărilor de recondiționare și renovare a sălii, înlocuirea pardoselii, dar și achiziționarea mobilierului necesar. Totodată, prin intermediul sprijinului asigurat de partenerii implicați în proiect, în sala de haloterapie au fost amplasate pe rafturi aproximativ șase tone de sare.

Haloterapia rezolvă problemele respiratorii

Haloterapia, cunoscută și sub denumirea de „terapie cu sare”, contribuie la ameliorarea problemelor respiratorii, creșterea imunității, reducerea inflamațiilor și relaxarea generală a organismului. În contextul educațional special, beneficiile acestei terapii sunt foarte importante întrucât completează acțiunile de îngrijire și susținere a copiilor.

Liceul Tehnologic Special Dej oferă oportunități de dezvoltare individuală a elevilor cu cerințe educaționale speciale și a celor privați de libertate, prin utilizarea de programe, strategii și resurse educaționale diversificate, în prezent în unitatea de învățământ special fiind școlarizați 193 de elevi.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Evenimentul Dog Walk de la Cluj-Napoca s-a amânat pentru toamnă. Clujenii, invitați la Alpacacino

Publicat

Alpacale la Jazz in the Park

Evenimentul Dog Walk de la Cluj-Napoca va fi reprogramat pentru această toamnă din motive organizatorice. ””Ne dorim ca ediția de anul acesta să rămână un reper de implicare și calitate si am fost nevoiți să reprogramăm din motive independente de noi”, arată organizatorii.

Până când va avea loc Dog Walk, Asociația Dog Assist organizează sâmbătă, între orele 10:00 – 12:00, Alpacacino, un eveniment organizat la centrul de pe str. Oașului nr. 211 din Cluj-Napoca.

”Vom petrece două ore în mijlocul naturii, vom povesti despre proiectele și reușitele noastre din ultimul an și vă vom face cunoștință cu cele mai blânde și curioase membre ale echipei noastre: alpacalele de terapie. Este o ocazie excelentă pentru a înțelege impactul pe care îl are munca noastră, dincolo de cifre și comunicate”, precizează reprezentanții Dog Assist.

Dog Walk – cel mai mare eveniment caritabil dedicat câinilor din România, trebuia să aibă loc sâmbătă, 21 iunie, în Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

Fonduri europene pentru lucrări și dotări de ultimă generație la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca

Publicat

Fonduri europene pentru Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca. Spitalul, singurul cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania, va beneficia de lucrări complexe și dotări de ultimă generație.

Consiliul Județean Cluj și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au semnat joi, 19 iunie a.c., contractul de finanțare pentru proiectul „Investiții în infrastructura Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca”.

„Sănătatea rămâne o prioritate pentru forul administrativ județean, iar investițiile noastre în domeniul sanitar continuă. Am obținut o finanțare europeană consistentă pe care o vom utiliza în beneficiul pacienților și al întregului personal medico-sanitar din Spitalul de Recuperare, fie că vorbim despre facilitarea accesului la servicii medicale, diversificarea tipurilor de investigații, reducerea timpilor de așteptare ori îmbunătățirea condițiilor de cazare și tratament”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Investiție de peste 87 milioane de lei

Proiectul are o valoare totală de 87.551.030,86 lei, cu TVA inclus, și este finanțat prin Programul Sănătate.

În cadrul unității spitalicești aflate în subordinea forului administrativ județean vor fi realizate lucrări de amenajare a spaţiilor din corpul C13 necesare instalării și funcționării camerei hiperbare, prima cameră hiperbară ce va intra în dotarea unui spital public din România, achiziționată de Consiliul Județean Cluj printr-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, lucrări de extindere și supraetajare a corpului C13, dar și lucrări de intervenții în vederea conformării la cerințele securității la incendiu.

Pasarelă între corpurile clădirii

Totodată, va fi construită o pasarelă ce va conecta corpul principal al spitalului de corpul C13, unde va fi noua locație a Ambulatoriului, va fi dezvoltată infrastructura digitală, spitalul urmând a fi dotat cu echipamente medicale de ultimă generație.

De asemenea, se dorește crearea unor noi spații pentru decongestionarea funcțiunilor existente la parterul și etajul 1 din clădirea principală a spitalului, dar și o mai bună distribuire a circuitelor și fluxurilor de la nivelul instituției sanitare.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. O mașină a intrat într-un cap de pod pe centura Florești – Cluj-Napoca. Un bărbat a fost transportat la spital

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut joi, în jurul orei prânzului, pe centura Florești – Cluj-Napoca. Un bărbat de 50 de ani a fost transportat la spital pentru investigații medicale de specialitate.

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au intervenit, în urmă cu puține momente, la un accident rutier petrecut pe centura Florești-Cluj-Napoca. O mașină a intrat într-un cap de pod.

Un bărbat a fost transportat la spital pentru investigații de specialitate.

„Echipajele operative au găsit la fața locului un autoturism avariat, intrat într-un cap de pod. Nu au existat victime încarcerate, însă un bărbat de aproximativ 50 de ani, conștient și cooperant, a primit îngrijiri medicale. Ulterior, acesta a fost transportat la spital de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate