Connect with us
"

EVENIMENT

CFR va juca împotriva echipei lui Hagi în semifinala Ligii Elitelor U19

Publicat


Federația Română de Fotbal a anunțat că echipa U19 a CFR-ului va juca împotriva Viitorului Constanța semifinala Ligii Elitelor la data de 1 august, ora 11:00. 

CFR Cluj U19 a terminat sezonul pe locul doi, cu 47 de puncte, înregistrând 15 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri. Astfel, s-au clasat peste rivalele locale, Ardealul și Universitatea Cluj, care au terminat pe locul trei, respectiv patru.

Sursa: frffotbal.ro

În cealaltă semifinală se vor întâlni UTA Arad și Dinamo București.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

VIDEO: CFR Cluj este CAMPIOANĂ! Lecție de fotbal oferită oltenilor

Publicat

sursa foto: https://www.facebook.com/cfr1907/

CFR Cluj a reușit să învingă pe terenul celor de la Universitatea Craiova în finala campionatului, scor 3-1. Trupa din Gruia își trece în cont al treilea titlu consecutiv în Liga 1, ajungând la șase astfel de trofee. CFR Cluj este campioana României și va fi singura reprezentată din Liga 1 în Uefa Champions League.

Chiar dacă Universitatea Craiova a reușit să deschidă rapid scorul, în minutul 10, după șutul fantastic trimis de Dan Nistor, elevii antrenați de Dan Petrescu au pus repede stăpânire pe joc și au fost echipa mai solidă pe tot parcursul partidei. CFR Cluj a reușit egalarea chiar înainte de pauză, pe fondul unui joc mai consistent.

Vinicius a trimis o lovitură de cap imparabilă, scorul de la pauză fiind egal, 1-1.

A doua repriză a început tot cu CFR Cluj în atac, oaspeții reușind să înscrie prin celălalt fundaș central, Kevin Boli, după o altă lovitură de cap.

Scorul final a fost stabilit de Ciprian Deac după un penalty transformat fără emoții.

Elevii antrenați de Dan Petrescu nu au foarte mult timp la dispoziție să sărbătorească acest succes, deoarece în perioada 18-19 august vor începe o nouă aventură europeană. CFR Cluj va juca în primul tur preliminar din UCL și va fi cap de serie. Tragere la sorți va avea loc pe 9 august.

Bucurie mare la Cluj. Fanii echipei au aprins torțe.

ECHIPELE DE START

Universitatea Craiova: Pigliacelli (p) – Vlădoiu, Cosic, Acka, Văteljelu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Koljic, Mihăilă.
Rezerve: Popescu (p) – Mitran, Bălașa, Ivanov, Qaka, Ivan, Vangenin, Baiaram, Nițu.

Antrenor: Cristiano Bergodi

CFR Cluj: Arlauskis (p) – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Itu, Bordeianu, Deac – Omrani, Rondon, Joca.
Rezerve: Rus (p) – Cestor, Denis Ciobotariu, Hoban, Luis Aurelio, Chipciu, Pereira, Petrlia, Costache.

Antrenor: Valeriu Bordeianu

Au marcat: Dan Nistor (’10) / Vinicius (’36), Boli (’56), Deac (’77)

Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova)
Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad) / Asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare) și Vasile Marinescu (București)

CFR Cluj este campioana României pentru a șasea oară în istorie. 2008, 2010, 2012, 2018, 2019 și 2020 sunt anii în care trupa din Gruia a câștigat cel mai important trofeu din Liga 1.

Citește și  FINALA dintre Craiova și CFR Cluj va avea prelungiri și penalty-uri dacă partida se termină la egalitate

Un articol de Răzvan Dan

sursa foto: Facebook/ CFR 1907

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Clujul pentru toţi. Administraţie supraîncărcată, cu personal inutil. Economia şi forţa de muncă a oraşului. Propunerile specialiştilor

Publicat

Fără a pune la îndoială nevoia de solidaritate socială a clujenilor, este, totuşi, nevoie ca banii contribuabililor să fie cheltuiţi judicios, eficient. O bună parte a impozitelor şi taxelor suportate de clujeni se pierd adesea pe plata salariilor, deloc mici, ale unor functionari. Angajaţi ai administraţiei locale. Un exemplu în acest sens este Primăria Cluj-Napoca. Dar mai sunt şi alte exemple. Nu, nu e nevoie ca angajaţii respectivi să îngroaşă rândurile şomerilor. Trebuie doar ca ei să lucreze unde şi pentru ce este nevoie.

Accent pe IT şi industriile creative. Economia şi forţa de muncă

Strategia de dezvoltare economică se axează astăzi în principal pe dezvoltarea industriilor creative şi IT. Acestea sunt vârful de lance al celor mai dezvoltate comunităţi din lume.

Aceste “cuvinte cheie” de viitor le putem compara cu cele din 1995, când discutam de introducerea internetului şi TIC (sisteme de informare şi comunicare avansate). Propunerile adresate CCL sunt:

  • Mutarea personalului birocratic/inutil din Primărie la activităţile şi serviciile creatoare de valoare din unităţile subordonate şi ong-urile/firmele asociate şi finanţate de aceasta.
  • Municipiul Cluj-Napoca a devenit un pol de dezvoltare în zona Transilvaniei. Iar veniturile bugetului local au crescut pe măsură. Însă, pe astfel de evoluţii economice, prioritatea direcţionării surplusului bănesc este limpede, spre investiţii. Şi nicidecum spre angajări pentru birocratizare.

Este de notorietate practica faptului că un număr mărit de funcţionari la o populaţie relativ stabilă produce birocraţie. Şi scade calitatea serviciilor. Şi sporeşte nemulţumirea cetăţenilor.

Cel mai elocvent exemplu vine din această perioadă cu pandemia COVID 19. Când numărul înjumătăţit de personal din Primărie a reuşit să servească mai bine cetăţenii. Iar informatizarea a fost suportul care a evoluat rapid şi mulţumitor în relaţia cu cetăţenii.

Atragerea de fonduri europene

CCL Cluj a anticipat falimentul administraţiilor municipale şi comunale din cauza suprapopulării cu funcţionari. Dar şi pe seama neimplicării în susţinerea cu programe speciale a iniţiativelor economice aducătoare de venit.

Atragerea de fonduri europene în finanţarea proiectelor rezultate din dezbaterile cu cetăţenii trebuie să reprezinte sursa principală.

Problema asistaţilor social. Alocări îndoielnice

Firmele din municipiul Cluj-Napoca au o permanentă nevoie de forţă de muncă, iar o bună parte a ei este atrasă de către administraţia locală. Însă bugetarea anuală a Primăriei ne scoate în evidenţă că suma de 100.084.000 lei este destinată în anul 2020 pentru asistenţa socială.

Fără a pune sub semnul întrebării nevoia de solidaritate socială, punem la îndoială rigoarea alocărilor şi mai ales faptul că timp de doi ani cheltuielile directe pentru nevoia de susţinere socială a crescut cu 20.000.000 lei.

CCL Cluj cere administraţiei locale să emită hotărârea ca asistaţii sociali care refuză să ocupe locurile de muncă vacante din firmele clujene să NU mai primească acest ajutor. Firmele clujene şi cetăţenii nu au fost şi nu sunt de acord să platească ne-munca şi lipsa de responsabilitate a autorităţilor în cheltuirea banului public.

Proiectul “Clujul pentru toţi”

*Consiliul Civic Local (CCL) Cluj-Napoca şi redacţia www.cluj24.ro au lansat proiectul „Clujul pentru toţi”. Este vorba de un demers civic, fără influenţe  politice. Scopul proiectului esta ca, alături de clujeni, să-i determinăm pe candidaţii la funcţia de primar şi la posturile de consilieri locali să-şi asume proiecte importante pentru oraş. Proiectele sunt propuse de specialişti în domeniile respective, dar şi de populaţie.

Citește mai departe

EVENIMENT

Corpul de Control al Ministerului Sănătății, în control la Spitalul Județean Cluj. Ce se verifică

Publicat

Corpul de Control al Ministerului Sănătății este în verificări la Spitalul Județean Cluj după ce a dat curs unei solicitări a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Surse medicale au declarat că inspectorii de la minister verifică situația de la secția de Chirurgie Vasculară a Clinicii de Chirurgie II condusă de medicul Marius Fodor.

„Există o sesizare a deputatului clujean Ungureanu privind modul în care șeful de secție și managerul Petru Șușca ar fi mințit CJAS că secția de la Chirurgie Vasculară ar fi fost pregătită din punct de vedere imagistic la înființare. Se verifică dacă nu cumva, prin fals, a fost încheiat contractual cu CJAS iar aparatele medicale prezentate nu ar fi existat, de fapt, la nivelul secției”, au precizat sursele.

Sesizarea la Parchet a fost depusă cu peste șase luni înainte.

A.P.

Citește mai departe

EDUCATIE

Dispar materii din orarul elevilor începând cu noul an școlar. Limba română, educația fizică și dezvoltarea personală, vizate de noile schimbări

Publicat

Mai multe materii din orarul elevilor începând de la clasa pregătitoarea și până la clasa a IV-a vor fi supuse unor modificări începând cu noul an școlar.

Astfel, va fi redus numărul de ore la diferite materii, în funcție de clasa din care fac parte elevii, rezultând un număr total de ore redus comparativ cu anul școlar precedent.

Potrivit edupedu.ro, elevii care vor intra de la 14 septembrie în clasa pregătitoare vor avea o singură oră de dezvoltare personală față de două în anii precedenți și un număr total de 18 ore pe săptămână, cu posibilitatea adăugării unei ore opționale în plus.

Elevii clasei I vor avea și ei parte de o modificare în orar, din acesta dispărând o oră de limba română, modificare care va fi introdusă, însă, doar din septembrie 2021.

Alte ore care vor mai fi scoase din orar conform proiectului de plan-cadru pentru învățământul primar fac parte din categorii precum ,,educație fizică, sănătate și sport”, ,,muzică și mișcare”, ori ,,arte vizuale și abilitați practice”.

Modificările făcute de Ministerul Educației din această toamnă au fost instituite cu scopul de a se încadra în normele legii inițiate de Liviu Pop, lege care a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în noiembrie 2019.

Narcisa BUD

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate