ACTUALITATE
CFR Cluj este în urna a 3-a la tragerea la sorți de azi
În urma victoriei de aseară și datorită jocului rezultatelor, clujenii au prins la limită un loc în urna a treia la tragerea la sorți pentru grupele Europa League de vineri, 2 octombrie, ora 14.00.
Cele 48 de echipe din Europa League vor fi împărțite în patru urne de câte 12 echipe, după coeficientul UEFA. La finalul meciului cu KuPs, CFR Cluj era în urna a patra, dar jocul rezultatelor a ajutat-o pe echipa lui Petrescu.
Campioana României a avut nevoie de trei rezultate surpriză în play-off-ul Europa League, iar acestea au venit. Slovan Liberec a eliminat-o pe Apoel Nicosia (2-1), Rijeka a trecut de FC Copenhaga (1-0), iar ȚSKA Sofia a trecut de FC Basel (3-1). Bulgarii au câștigat meciul dramatic, revenind de la 0-1 și marcând golul de 2-1 în minutul 88 și golul de 3-1 în minutul 90+7.
Grupa ușoară pentru CFR Cluj:
Celtic
Qarabag
CFR Cluj
Dundalk
Grupa grea pentru CFR Cluj:
Arsenal
Slavia Praga
CFR Cluj
Lille
Urnele Europa League
Urna 1
Arsenal
Tottenham
AS Roma
Napoli
Benfica
Bayer Leverkusen
Villarreal
ȚSKA Moscova
Braga
Gent
PSV Eindhoven
Celtic
Urna 2
Dinamo Zagreb
Sparta Praga
Slavia Praga
Ludogoreț
Young Boys
Steaua Roșie
Rapid Viena
Leicester
Qarabag
PAOK Salonic
Standard Liege
Real Sociedad
Urna 3
Granada
AC Milan
Alkmaar
Feyenoord
Maccabi Tel-Aviv
AEK Atena
Rangers
Molde
Hoffenheim
LASK Linz
Hapoel Beer Sheva
CFR CLUJ
Urna 4
Zorya Luhansk
Nice
Lille
Rijeka
Dundalk
Slovan Liberec
Antwerp
Charleroi
Sivasspor
Wolfsberger
Omonia Nicosia
ȚSKA Sofia
Sursa: GSP
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Ceremonia depunerii de COROANE de Ziua Națională la statuia lui Mihai Viteazul din Cluj-Napoca
Duminică, de Ziua Națională a României, a avut loc ceremonia depunerii de coroane la statuia lui Mihai Viteazul din Cluj-Napoca.
VIDEO FOTO. Ceremonia depunerii de COROANE de Ziua Națională la statuia lui Mihai Viteazul din Cluj-Napoca
Au depus coroane coroane Parlamentul României, Parlamentul European, Guvernul, Primăria Cluj-Napoca, Consiliul județean Cluj și Divizia 4 infanterie Gemina.
EVENIMENT
Incidente la două secții de votare din Cluj. Buletinele de vot, ștampilate cu ștampila de control înainte de ziua alegerilor
Poliția Turda a fost sesizată legat de un incident la secția de votare din localitatea Cornești, comuna Mihai Viteazu. Buletinele de vot ar fi fost ștampilate cu ștampila de control a secției de votare înainte de ziua alegerilor, contrar prevederilor legale.
Poliția Municipiului Turda a fost sesizată în seara zilei de 30 noiembrie, în jurul orei 21, că la secția de votare din localitatea Cornești, comuna Mihai Viteazu, buletinele de vot ar fi fost ștampilate cu ștampila de control a secției înainte de ziua alegerilor, ceea ce ar contraveni prevederilor legale.
„La data de 30 noiembrie, în jurul orei 21, Poliția Municipiului Turda a fost sesizată cu privire la faptul că, la secția de votare din localitatea Cornești, comuna Mihai Viteazu, buletinele de vot ar fi fost ștampilate cu ștampila de control a secției de votare înainte de ziua alegerilor, contrar prevederilor legale.
În urma primelor verificări, s-a constatat că activitatea s-a desfășurat în prezența tuturor membrilor comisiei secției de votare. Totodată, s-a stabilit că această activitate nu este sancționată de vreun act normativ în vigoare.
Polițiștii vor continua verificările pentru a se asigura că procesul electoral se desfășoară cu respectarea legislației și în condiții de legalitate deplină”, a transmis IPJ Cluj.
Incident „tras la xerox” la Sâncraiu
Ulterior, Poliția Cluj a anunțat că și la Sâncraiu a fost semnalat un incident similar.
„La data de 30 noiembrie, în jurul orei 21, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la secția de votare din localitatea Sâncraiu, comuna Sâncraiu, buletinele de vot ar fi fost ștampilate cu ștampila de control a secției de votare înainte de ziua alegerilor, contrar prevederilor legale.
În urma primelor verificări, s-a constatat că activitatea s-a desfășurat în prezența tuturor membrilor comisiei secției de votare. Totodată, s-a stabilit că această activitate nu este sancționată de vreun act normativ în vigoare.
Polițiștii vor continua verificările pentru a se asigura că procesul electoral se desfășoară cu respectarea legislației și în condiții de legalitate deplină”, a mai arătat IPJ Cluj.
EVENIMENT
Alegeri PARLAMENTARE 2024. Clujenii votează. Prezența la urne la ora 09.00, peste cea din 2020
Procesul de votare la alegerile parlamentare 2024 este în plină desfășurare la Cluj-Napoca. La ora 09.00, în jud. Cluj votaseră 3,15%.
Prezența la urne este mai mare ca în urmă cu 4 ani, când până la această oră votaseră 2,67% dintre locuitorii județului.
Prezența la vot în județul Cluj, la ora 09.00
În Cluj-Napoca, până la ora 09.00 au votat aproape 3,76% dintre locuitorii cu drept de vot. Acum 4 ani, prezența la vot la ora 09.00 era de 3,17%.
În județul Cluj au votat și aproape 3.793 de persoane pe liste suplimentare.
La nivel național, prezența la vot este de 4,8%. Numărul celor care au votat, inclusiv în diaspora, a depășit 1.000.000.
Primarul Clujului, Emil Boc, proaspăt prim-vicepreședinte al PNL, votează, duminică, la ora 9, la Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca la alegerile parlamentare.
Boc a sosit la secția de votare nr. 49 împreună cu soția sa, Oana, și a fost așteptat de lideri ai PNL Cluj.
Primarul Emil Boc a declarat la ieșirea de la urne: „La mulți ani, România, la mulți ani, dragi români! Mergeți la vot, dragi români, este o zi importantă pentru destinul democrației din România. România are nevoie de votul dumneavoastră pentru a nu rătăci de la calea europeană și de la parcursul euroatlantic. România are nevoie să-și consolideze democrația, nu s-o șubrezească. România nu are voie să facă pași înapoi pe singurul drum corect.
Am votat pentru partidul care a făcut România Mare și care a adus România în Uniunea Europeană. Am votat pentru un partid care îmbină valorile tradiționale cu valorile moderne. Este o zi importantă, pentru că Parlamentul este depozitarul democrației.”