EVENIMENT
Cei mai buni jurnaliști, premiați la Gala Presei Clujene 2021

Cea de-a șasea ediție a Galei Premiilor Presei Clujene, organizată de Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC), și-a anunțat, joi seara, câștigătorii. Evenimentul s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Ambasadei Germaniei la București. Printre marii câștigători s-a aflat și Cluj24, prin redactorul Marius Mureșan, la secțiunea jurnalism comunitar, cu un material dedicat comunității de la Toflea, din Galați, care s-a relocat la Cluj.
Pentru competiție au fost înscrise un număr de 76 de articole, iar din juriu au făcut parte jurnalistul Ramona Ursu, Ana Poenariu (jurnalist de investigații la RISE PROJECT) și Razvan Luțac (jurnalist de investigații la Libertatea).
“După doi ani de pandemie, efectele se resimt la nivelul presei locale, așa cum se resimt la nivelul întregii societăți. Gala Premiilor Presei Clujene există în continuare datorită partenerilor noștri, cărora le mulțumim pentru susținerea constantă pe care ne-au arătat-o. În 2021, cu susținerea lor, premiem cele mai bune materiale din presa locală și punem în lumină efortul și munca oamenilor care ne ajută să înțelegem mai bine realitatea în care trăim și să facem diferența dintre adevăr și minciună”, declara Codruta Simina, președintele APPC.
Printre cei care au luat cuvântul în cadrul galei s-au numărat reprezentanții Ambasadei Germaniei, primarul Emil Boc și rectorul UBB Cluj, Daniel David, implicat recent în dezvăluirile care au dus la demisia ministrului Digitalizării, Florin Roman.
Valoarea totală a premiilor oferite de sponsori și asociatie e de peste 8000 euro.
Câștigătorii au fost premiați pentru mai multe categorii:
Premiul Știrea anului 2021
Locul I: Horea Șoica (Știri de Cluj) – REVOLTĂTOR! În pandemie, directorul PNL -ist al Sălii Polivalente Cluj ”sparge” banii PUBLICI, pe haine de lux, la cel mai scump magazin din Cluj
Locul II: Alexandru Prunean;
Locul III: Răzvan Robu.
Premiul pentru jurnalism Politic/Administrație
Locul I: Valentin Șchiopu (Press One) – Revolta unei inspectoare de la Apele Române, detașată la 500 de kilometri de casă: „Nu accept să fiu condusă de politruci și de proștii clasei”
Locul II: Ruxandra Hurezean
Locul III: Luminița Silea
Premiul pentru Jurnalism comunitar
Locul I: Marius Mureșan (Cluj24) – Galațiul mutat la Florești. Cine sunt frații de la Toflea, o comunitate cu ”sevă evreiască”
Locul II: Măriuța Pop
Locul III: Ovidiu Cornea
Premiul pentru categoria IT/Inovare
Locul I: Ovidiu Cornea (EBS Radio) – Povestea electrică a lui „Ionică”, unul din noile taxiuri „eco” ale Clujului
Locul II: Răzvan Robu
Locul III: Ștefan Chețan
Premiul pentru categoria Sănătate
Locul I: Valentin Șchiopu (Press One) – Valul patru s-a format la o înmormântare în „regatul agatârșilor”. „Toți care s-or pupat cu rudele venite de la București or luat virusu”
Locul II: Măriuța Pop
Locul III: Ancuța Ciolan Stăvar
Jurnalism pe teme de educație
Locul I: Ovidiu Cornea (Ebs Radio) – Ce a însemnat, la Cluj, școala exclusiv online pentru „actorii” principali, elevi, părinți, profesori. Ce spun specialiștii
Locul II: Ștefan Chețan
Locul III: Patrice Podină
Jurnalism de mediu
Locul I: Răzvan Robu (Gazeta de Cluj) – Tun de milioane de euro cu deșeurile toxice de la Turda
Locul II: Ovidiu Cornea
Locul III: Mihai Șoica
Premiul special pentru jurnalism cultural: Răzvan Robu (Gazeta de Cluj) – Pe scenă, șeful Centrului de Interes, pictorul Florin Ștefan, jonglează cu asociațiile și obține finanțări. În culise, artiștii clujeni își dau la gioale și le sunt atelierele sechestrate
Premiul special pentru jurnalism narativ/storytelling: Valentin Șchiopu (Press One) – Domnu Șchiop de la 36
Premiul special pentru jurnalism sportiv: Valentin Șchiopu (Press One) – Joan, fata care alerga pe ascuns, povestea atletei din Kenya care a dobândit cetățenia română.
Tot ieri, APPC Cluj a lansat o nouă ediție, a XIV-a, a Anuarului APPC, volum care reunește cele mai valoroase articole publicate de gazetarii clujeni în ultimii doi ani.
APPC mulțumește partenerilor tradiționali care, în ciuda dificultăților prin care trece economia, au rămas alături de asociație, dar și partenerilor noi: MOL România, E.ON Romania, NTT DATA România, AROBS Transilvania Software, Envipco, Spark School, Electric Castle, UNTOLD, XPN-Interglobalis, WINGS, Vitrina Advertising, Trend Communication, Editura Școala Ardeleană si Typro.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat, luni, semnarea contractului pentru achiziția a 22 de noi autobuze electrice.
Acestea, spune Boc, vor ajunge la Cluj-Napoca la finalul anului și începutul anului viitor.
Emil Boc: Facem pași pentru un transport verde, nepoluant
Primarul Clujului spune că cele 22 de autobuze sunt articulate și au 18 metri lungime. Acest lucru va permite crearea benzii dedicate pentru transport în comun între Cluj-Napoca și Florești și scăderea nivelului de noxe din oraș, a mai spus edilul.
„Cu alte cuvinte, facem pași tot mai direcți pentru a ajunge la un transport public total verde, nepoluant în orașul nostru. Nu ne oprim”, a spus Emil Boc.
EVENIMENT
Raliu cu mașini clasice la Cluj-Napoca. Va conta precizia conducerii și navigația, nu viteza

Raliul Carpathian Classic 2025 de la Cluj-Napoca este un raliu de regularitate unde accentul este pus pe precizia conducerii și navigației, nu pe viteză, ceea ce-l face accesibil atât pentru mașini clasice, cât și moderne.
Evenimentul se va desfășura în perioada 19-21 iunie, parcul tehnic urmând va fi localizat pe esplanada estica a stadionului Cluj Arena.
Clasele de competitie
Classic – masini mai vechi de 30 de ani (atestate istoric)
YoungTimer – masini fabricate intre anii 1995 si 2005
Modern Heritage – masini moderne care au un pedigree sportiv
Electric – autoturisme full electrice
Programul Carpathian Classic
19 Iunie 2025 – Inscrierea echipajelor si City Demo
20 Iunie 2025 – START ziua 1 – Lunch Break – FINISH ziua 1
21 Iunie 2025 – START ziua 2 – Lunch Break – FINISH ziua 2 – PREMIERE
EVENIMENT
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, își lansează a treia carte – ”Cezarul, Dumnezeu, Iubirea”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, își lansează joi, de la ora 17.00 la Grand Hotel Italia , a treia carte, care vine să întregească căile străbătute de autor prin intermediul cărților anterioare. De aceasta dată este vorba despre o fericită reunire a unor idei dedicate sentimentelor, credinței și puterii.
Prinse în capitole distincte, așa cum o sugerează de altfel și titlul cărții: Cezarul, Dumnezeu, Iubirea – Regatul Puterii * Regatul Credinței * Regatul Iubirii, sub forma unui jurnal de idei, cum îl definește Alin Tișe, textele componente se întregesc într-un tot în care se reflectă imaginea autorului.
Care consideră fundamentale cele trei aspecte ale vieții.
O lectură care dezvăluie atât sentimente și emoții, cât și principii care clădesc realități solide.
O invitație de a pătrunde într-o lume altfel, văzută prin ochii cuiva care a cunoscut realitățile despre care vorbește!
Prima carte a lui Tișe, ”Poveste pentru tata”, a fost lansată în 5 septembrie 2024, urmată de cea de-a doua, intitulată ”Fluturele Dor și Floarea de Apă – Religia Iubirii”, prezentată public în 19 decembrie 2024.

Filiala Cluj-Napoca a găzduit în acest weekend alegeri pentru noua conducere a organizației locale. În urma voturilor membrilor a fost ales ca președinte George Trif, în prezent lider de grup al consilierilor locali USR în Consiliul Local Cluj-Napoca. Acesta are 36 de ani și este consultant software.
Din Biroul Local fac parte:
STURZA Dan-Mihai, antreprenor și inginer mecanic, 54 de ani – vicepreședinte
HELMER Robert-Paul, inginer software și consilier local, 27 de ani – vicepreședinte
CORLEA Mădălina, juristă, 29 de ani – vicepreședinte
MIHĂIESCU Bogdan-Gabriel, economist, 37 de ani – vicepreședinte
IONESCU Dinu, manager de proiect, 52 de ani
MUREȘAN Ioan-Vlad, programator, 38 de ani
ARAMĂ Denisa-Cristiana, studentă la Facultatea de Drept, 22 de ani
MERCEAN Bogdan-Tudor, student la Facultatea de Drept, 20 de ani
PUSKAS Andrei-Teodor, tehnician în turism, 24 de ani
VASIAN Mircea-Bogdan, geomatician, 37 de ani
MARIN Călin, antreprenor și inginer software, 23 de ani
MIHU Cosmin, programator, 32 de ani
Cine este și ce vrea George Trif
George Trif este membru al comisiei de urbanism din Consiliul Local Cluj-Napoca și un pasionat de dezvoltare urbană. Este membru fondator al filialei locale și ferm susținător al politicilor de transparență și eficiență administrativă promovate de către USR.
„În acest mandat filiala noastră va continua să fie o voce care se aude nu doar în campanii, ci în fiecare zi. O filială care stabilește agenda publică, care oferă soluții reale și care este cu adevărat acasă pentru fiecare clujean care își dorește o administrație corectă și un oraș în care să trăiască cu bucurie. Noua conducere are prioritatea de a construi și va face acest lucru pe patru piloni de activitate:
1. Vom fi prezenți în inima fiecărui cartier al Clujului,
2. Vom menține partidul deschis către comunitate,
3. Vom atrage alături de noi cei mai buni oameni,
4. Și, cel mai important, vom face ca vocea noastră să fie auzită”, a transmis George Trif.
Filiala USR Cluj-Napoca va fi condusă de o echipă cu o vârstă medie de 33 ani, cu experiență foarte diversă, învestiți cu un mandat care include pregătirea următoarelor alegeri, din 2028.
George Trif îl înlocuiește în funcție pe Viorel Băltărețu, care a demisionat după rezultatele proaste ale alegerilor locale de anul trecut.
Stefan olsen
noiembrie 15, 2024 la 3:29 pm
vrem un jurnalist, suntem discriminati de autoritățile daneze copilul meu a fost si este discriminat rog din suflet o televiziune din România sa ne ajute sa dam cazul nostru viral ,copilul meu are autism infantil grav Nonverbal si vrem dreptate, avem dovezi f multe va rugam ajutatine.