Connect with us

EVENIMENT

Galațiul mutat la Florești. Cine sunt frații de la Toflea, o comunitate cu ”sevă evreiască”

Publicat


Floreștenii s-au obișnuit cu imaginea unor unor familii numeroase, bine-îmbrăcate, care merg duminică de duminică la biserică. Conduc mașini bune, iar copiii lor vorbesc la perfecție cel puțin o limbă străină. Sunt peste 400 de suflete unite, mutate în masă la Cluj. Nimeni nu știe exact de unde vin și de ce, cu toate că sunt vizibili și despre ei se vorbește pe străzi.

O comunitate cu ”sevă evreiască”

Ei sunt frații de la Toflea – după numele unei localități din Galați, comuna Brăhășești. Nevoia a făcut ca în anii 90 să-și caute rostul prin toată România, în căutarea unui loc de muncă. Cel mai apropiat oraș de această zonă rurală este Tecuci, la 35 de kilometri, însă această soluție nu le oferă prea multe oportunități.

Interesant este că oriunde s-au dus, au făcut în așa fel încât să se relocheze împreună cu toată familia, chiar și cu vecinii. Mai mult, și-au construit biserici ”Rugul aprins”, un cult protestant care a preluat numele unei mișcări ortodoxe interzise în România pe vremea comunismului.

Ei sunt atât penticostali, cât și ortodocși, însă se înțeleg bine oriunde s-ar afla.

Biserica Rugul Aprins, Floresti, 2016. Foto: facebook

Comunitatea noastră de romi provine din Toflea. Fiecare ne-am ales un anumit oraș unde să ne facem traiul: București, Pitești, Brașov ș.a.m.d. La noi este doar un sat de fundătură, o pădure, nu avem unde să lucrăm. Așa că am început să ne descurcăm prin țară, munceam la distanțe foarte mari. Ca să nu mai facem naveta 500-600 de km, să nu mai stăm în chirii, ne-am stabilit aici, la Cluj. Așa am plecat din biserica-mamă de la Toflea, Rugul Aprins. Unii au plecat apoi în diaspora și au revenit în țară. Avem 28 de biserici în țară și străinătate.

Ne-a ajutat faptul că ne cunoaștem, eram casă lângă casă, ne tragem dintr-o sevă evreiască și avem anumite obiceiuri și tradiții din Scriptură. Ca și romi țigani suntem oameni școliți. Dacă am venit aici, am venit câte cinci prieteni, am găsit o chirie bună am muncit și apoi am ajuns să și deținem proprietăți”, a declarat dl Avram, unul dintre liderii bisericii Rugul Aprins din Florești, pentru Cluj24.

”Deja copiii sunt înscriși la școală, avem un locaș de închinare, suntem o comunitate liniștită de romi, iar cuvântul lui Dumnezeu ne-a schimbat”, a adăugat acesta.

Unii mai dețin case în Galați și mai vizitează locurile natale, participă la unele evenimente organizate de biserică.

Ei văd Floreștiul drept o comună liniștită, o comună prosperă, cu oameni primitori și călduroși.

De la școala străzii la studii teologice în Londra

Și Ciprian Jecheanu este toflean, stabilit la Florești. El este presbiterul bisericii Rugul Aprins.

Dumnezeu a hotărât să fiu slujitor, ca să ajut pe oameni. E importnat să fii acolo unde este nevoie de tine. Nu e important unde slujesc, lucrul acesta îl fac înaintea lui Dumnezeu. Trebuie să simți că ai făcut ceva pentru cineva.

Chiar dacă înainte de a mă întoarce la Dumenzeu am terminat 7 clase, la Cluj am continuat studiile, iar anul acesta  vreau să dau Bacul, să nu fiu doar un rom care trece repede prin viață. Vreau să ajut și oamenii, să slujesc cât mai bine lui Dumnezeu”, a spus Ciprian Jecheanu pentru Cluj24.

Acesta s-a format ca lider spiritual la Cluj, la Galați, și a absolvit și un seminar teologic în Londra.

”Sunt întors la Domnul de la 16 ani. Inima mea este aplicată spre ajutorarea romilor, după cum spunea și Sfântul Pavel: pentru neamnul meu sunt gata să fiu anatema.

La 16 ani m-a învățat strada să fac anumite lucruri. Procuram bani foarte ușor, prin manevre necreștine. Când m-am întors la Dumnezeu am văzut că multe dintre ele erau păcat. Dar a trebuit să fac ceva și ca să câștig prin bani, cinstit, traiul. Am început să comercializez diferite produse. În 2009-2010 m-am tras la Ardeal că oamenii au fost de cuvânt.

Mi-am dezvoltat aici un business. Fratele păstor de la seminar mi-a spus că pentru ca să fiu eficient în lucrare, să mă las de business, și asta am făcut. Au venit cu mine și alții, cu proprietăți”, mai spune presbiterul bisericii Rugul Aprins.

Infrastructura din Florești s-ar putea îmbunătăți – o spun și toflenii, pentru că este greu să circuli în ore de vârf.

Majoritatea floreștenilor știu că această comunitate gravitează în jurul bisericii din preajma fostei ferme de pui, însă acum sunt două biserici Rugul Aprins în localitate, cea mai nouă fiind situată pe strada Avram Iancu.

Funcționăm acuma cu un cor, lucrăm să dezvoltăm partea aceasta pentru a implica copiii și tinerii. Colaborăm cu mai mulți păstori, avem proiecte precum cele 21 de zile de post și rugăciune. Au fost invitați la noi și păstori din Toflea și Vasile Bojor, liderul comunității penticostale din Cluj. Vrem să și ajutăm oamenii, care sunt speriați mai ales în situația aceasta de COVID”, a declarat Ciprian Jecheanu.

Fostul primar al Floreștiului, Horea Șulea, menționează că nu a avut vreodată probleme cu frații de la Toflea, cu toate că ”unii copii sunt mai gălăgioși”. De remarcat este și că biserica Rugul Aprins nu a cerut niciodată ajutoare financiare din partea Primăriei Florești, cum fac alte culte.

Cum e ”acasă” la Galați

Primarul comunei Brăhășești, Mircea Dumitru, este unul dintre cei mai tineri primari din România. A fost ales la vârsta de doar 25 de ani, în anul 2012. De atunci e sprijinit mereu de către cetățeni. Pe vremea comunismului Toflea avea un profil specializat pe prelucrarea fierului, dar lucrurile s-au schimbat mult în democrație.

Zona pe care o administrează nu oferă prea multe oportunități pentru dezvoltare personală, iar mai nou primarul are de furcă și cu pandemia. Însă despre Toflea nu se poate spune că este un loc uitat de lume.

”Trebuie să recunoaștem că nu putem sta lipiți de o zonă care ne oferă minimul, dar nu ceea ce am vrea. E și zonă rurală, nu ne putem compara cu un oraș, avem resurse limitate. Cu toate acestea, am reușit să asigurăm niște condiții de trai decente. Există alimentare cu apă, 80% din străzi sunt asfaltate, școlile sunt modernizate, suntem printre primele comune care au inițiat programe de antreprenoriat social”, a declarat primarul Mircea Dumitru, pentru Cluj24.

Din totalul celor 5500 de locuitori înregistrați în 2011, au rămas la Toflea doar 2500. Însă și ceilalți mai vin acasă de sărbători sau vara.

Fenomene similare se înregistrează peste tot în țară, în special în zonele rurale.

Pentru cei care au rămas la Toflea a fost organizat recent și un târg de locuri de muncă, cu 20 de angajatori, tocmai pentru a-i atrage să rămână în localitate. ”Am organizat și cursuri de calificare pentru meserii precum cea de electrician sau instalator, pentru că asta se cere”, adaugă Mircea Dumitru.

Localitatea are și o fundație, Fundația Toflea, fondată de miliardarul Gruia Stoica, prin care din anul 2008 tinerii sunt ajutați să-și continue studiile. În tot acest timp peste 1400 de persoane au fost susținute de către fundație. Chiar și primarul Mircea Dumitru a fost unul dintre bursierii fundației.

”Avem familii cu studii superioare. Sigur că orice pădure are și uscături, dar nu trebuie să generalizăm. Au existat și scandaluri legate de comunitățile din afară, dar s-a menționat greșit că ar fi vorba despre oameni din Toflea. Erau comunități din alte părți ale României. De exemplu tot mai mulți cetățeni de la noi își au oficial reședința în Germania, aprobată de autoritățile de acolo. Au toate actele în regulă.

Au venit și aici din Germania să facă anchete sociale, și au realizat că într-adevăr ei doresc doar să muncească. Așa că împreună cu efortul autorităților de acolo, cetățenii sunt tot mai bine integrați și afară”, mai spune primarul comunei Brăhășești.

 

Marius MureșanDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anonim

    februarie 9, 2021 la 11:32 pm

    Inainte sa scrieti acest articol v-ati interesat cine sunt cu adevarat acesti oameni? Cei care locuim in preajma lor va putem spune ca acest articol este doar din minciuni si sunt exact opusul a ceea ce ati redactat : 0 educatie, nu vorbesc bine nici limba romana (daca le-ati luat interviul nu stiu cum nu ati remarcat acest aspect),ce sa vorbim de studii si limbi straine,fara loc de munca, vand haine si parfumuri, scandalagii, isi „educa” sotiile prin bataie, vine politia la ei la usa pt galagie mai des decat mergem unii la magazin…nu va puteti imagina ce articol bazat pe minciuni ati putut scrie, fara alte surse de informare sau confirmare.(acest comentariu l-am scris in cunostinta de cauza si cu dovezi). Daca jurnalismul ar consta doar in asemenea articole scrise am ajunge „vai de noi”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

AVANCRONICĂ. U Cluj – Petrolul Ploiești. „Șepcile roșii” au nevoie de victorie pentru a rămâne pe primele poziții din play-out

Publicat

Petrolul U

Echipele „U” Cluj și Petrolul Ploiești se vor întâlni, sâmbătă, de la ora 21,30 pe Cluj Arena unde vor disputa a patra partidă din play-out. „Șepcile roșii” trebuie să obțină o victorie pentru a avea șansa să revină pe primul loc din play-out la finalul etapei.

FC Universitatea Cluj este neînvinsă de zece etape și are un singur gol primit în ultimele nouă partide.

„Șepcile roșii” au jucat ultima partidă pe terenul echipei FC Hermannstadt pe care, cu patru zile înaintea partidei, o eliminase din Cupa României.

Partida din play-out s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, după ce FC Hermannstadt a deschis scorul în minutul 31 prin Ianis Stoica, urmând ca pe finalul partidei, în minutul 90+7, Daniel Popa să marcheze și să stabilească scorul final, 1 la 1. Cu acest rezultat de egalitate, „șepcile roșii” au coborât pe a doua poziție din play-out.

Petrolul Ploiești nu traversează o perioadă prea benefică, aflându-se pe poziția a cincea în clasamentul din play-out, la doar patru puncte deasupra locurilor de baraj.

Petrolul a înfruntat-o pe FC Voluntari în etapa a treia din play-out, dar a fost învinsă fără drept de apel cu scorul de 4 la 0, golurile fiind marcate de Rață, Armaș, Nemec și Merloi.

„U” Cluj și Petrolul Ploiești și-au împărțit punctele în acest sezon

Prima dată când cele două echipe s-au întâlnit în acest sezon a fost la 16 iulie 2023 pe Stadionul Ilie Oană din Ploiești, acolo unde „șepcile roșii” s-au întors acasă doar cu un punct după ce partida s-a încheiat cu scorul de 1 la 1.

Scorul a fost deschis de „U” Cluj care a marcat prin căpitanul Alexandru Chipciu, ca mai apoi Alexandru Musi să marcheze pentru gazde și să stabilească scorul partidei până la pauză.

Returul dintre cele două echipe s-a desfășurat la 11 noiembrie 2023 pe Cluj Arena și s-a încheiat de această dată cu o remiză albă, astfel ambele echipe au o ambiție în plus în această partidă pentru a se impune pentru prima dată în acest sezon.

„Trebuie să înțelegem că ne așteaptă un meci foarte greu”

Antrenorul echipei clujene, Ioan Ovidiu Sabău, a prefațat partida de sâmbătă împotriva echipei Petrolul Ploiești și a declarat că pe jucătorii săi îi va aștepta un meci foarte greu cu o echipă care va vrea să arate că valoarea ei nu se reflectă în ultima partidă jucată, unde a pierdut usturător cu 4 la 0 și că jucătorii trebuie să fie pregătiți de luptă.

„Noi suntem într-o perioadă destul de bună, în creștere ca și joc, îmi exprim încrederea și aprecierea față de jucătorii pe care îi antrenez.

De asemenea suntem o echipă care atunci când suntem într-o formă bună ne putem pune orice adversar în dificultate și sper ca mesajul meu să fi ajuns acolo unde trebuie și jucătorii să fie foarte motivați și să își dorească, iar tot ceea ce i-am învățat să exprime mult mai bine pe partea de atac”, a declarat antrenorul „șepcilor roșii”.

Cosmin Olaru

Citește mai departe

EVENIMENT

Olah Emese, candidatul UDMR pentru Primăria Cluj-Napoca

Publicat

De

Olah Emese

Actualul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese, a fost desemnată, vineri seară, candidat al UDMR pentru funcția de primar la alegerile din 9 iunie, aceasta fiind și cea care deschide lista candidaților pentru Consiliul Local.

Președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a declarat pentru Cluj24 că în cadrul ședinței conducerii filialei municipale a UDMR Cluj-Napoca s-au stabilit și primii cinci candidați pe lista pentru Consiliul Local: Olah Emese, Azolla Katalin, Bodizs Gyorgy, Andracs Zsolt și Kerekes Adelhaida.

”Sperăm să trimitem 5 consilieri în Consiliul Local Cluj-Napoca după alegerile locale din 9 iunie și să ne păstrăm postul de viceprimar”, a spus Csoma.

UDMR și-a desemnat, joi, și candidații pentru Consiliul Județean Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

CTP Cluj-Napoca crește frecvența curselor pe linia 19. Sunt mulți călători

Publicat

De

Autobuz linia 19 Cluj-Napoca

Numărul mijloacelor de transport de pe linia 19 va crește începând de luni, 15 aprilie, anunță CTP Cluj-Napoca.

Astfel, deplasările de la școală și servici spre casă vor fi mai rapide și mai accesibile.

CTP Cluj-Napoca crește frecvența curselor pe linia 19. Sunt mulți călători

Locuitorii străzii Edgar Quinet vor beneficia de o creștere a numărului de curse pe linia respectivă, în intervalul orar 14.00 – 22.00.

Decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de transport a publicului călător, în urma monitorizărilor efectuate de către Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Noul orar poate fi consultat pe site-ul companiei www.ctpcj.ro și în aplicația gratuită pentru mobil Tranzy.

Foto: CTP Cluj-Napoca

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. ”Raiul” lalelelor de la Sâncraiu. Comuna plină de flori din județul Cluj

Publicat

Lalele Sâncraiu

Comuna clujeană Sâncraiu este înfrumusețată în această primăvară de zeci de mii de lalele colorate care au răsărit la tot pasul spre bucuria sătenilor, dar și a turiștilor. Lalele au devenit un nou brand pentru comună care, recent, a primit titlul de stațiune turistică de interes local.

Primarul Poka Andrei este mândru de cum arată comuna sa la mijlocul lunii aprilie, iar lalele sunt o atracție în plus pentru turiști.

”Raiul” lalelelor de la Sâncraiu. Comuna plină de flori din județul Cluj

Lalele Sâncraiu

”În cadrul programului <<Comuna înflorită>> am început cu mușcatele curgătoare, din care cumpărăm, annual, 1000 de jardiniere și ghivece pe care le amplasăm pe stâlpii de electricitate și la ferestrele instituțiilor publice, iar pe urmă am amenajat rondouri în care am plantat peste 15.000 de tulpini de trandafiri.

Ultima dată am cumpărat și plantat 60.000 de bulbi de lalele care, anual, ne aduc puțină culoare celor care locuiesc aici, dar și celor care ne vizitează.

Lalelele se găsesc în toate satele comunei, în sensurile giratorii, dar și în alte locuri, și avem de gând să extindem programul.

Recent am obținut și statutul de stațiune turistică de interes local, care ne va permite să dezvoltăm infrastructura turistică, în condițiile în care infrastructura de bază: drumuri, apă-canal, iluminat public, este rezolvată sută la sută în toate cele 5 sate”, a spus Poka.

De asemenea, comuna Sâncraiu participă în acest an, la solicitarea Consiliului Județean Cluj, la concursul din domeniul turismului, ”Destinația anului”, la categoria ”Sate de poveste”.

Pensiune într-o fostă șură de bivoli

Kispal Edit, administratorul unei pensiuni cu 35 de locuri de cazare din Sâncraiu, se bucură de sezonul lalelelor și speră ca tot mai mulți turiști să vină în comună.

Aceasta a amenajat din fonduri europene o fostă șură pentru bivoli într-un spațiu de cazare cu camere moderne, care asigură toate condițiile turiștilor.

”Afacerea am pornit-o în urmă cu 25 de ani și am ajuns la concluzia că trebuie să ne extindem pentru că am avut foarte multe cereri din partea turiștilor.

Astfel, în 2018, am accesat fonduri europene de 200.000 de euro,  cu care am amenajat fosta șură de bivoli cu camere de cazare și sală de mese.

Pensiunea are și un mini-spa, cu ciubăr și saună”, a spus Kispal Edit.

Lalele sunt magice

Lalele Sâncraiu

Aceasta a precizat că turiștilor le place foarte mult mâncarea tradițională, ungurească și românească, condițiile de cazare, ospitalitatea cu care sunt primiți, dar și felul în care arată comuna.

”Lalelele sunt magice pentru turiștii care vin în Sâncraiu, dar și pentru locuitori”, a mai spus reprezentatul pensiunii.

La pensiunea pe care o conduce au venit anii trecuți turiști din România, din Moldova, din județe din sud, chiar din Constanța, dar și din 28 de țări, din Japonia până în SUA.

”Am avut turiști și din Alaska”, a precizat aceasta.

Noua atracție din Sâncraiu

Vincze Ștefan, reprezentantul asociației de turism din Sâncraiu, a început activitatea în anul 1996 și a văzut evoluția din turism. De la 15 pensiuni, numărul acestora a crescut la 40, dar din cauza vârstei înaintate a unor proprietari și a legilor fiscale mai puțin atractive, au mai rămas cam jumătate.

Sâncraiu atrage, anual, cam 10.000 de turiști, de 10 ori numărul locuitorilor, sezonul fiind de la sfârșitul lunii martie până în noiembrie.

”Noul statut de stațiune turistică de interes local sper să ne ajute, mai ales în privința turiștilor din țară.

Lalele ne ajută și ele pentru că mă întreabă toată lumea cum este posibil ca într-un sat așa micuț să avem atâtea lalele și flori care constituie o altă atracție a Sâncraiului”, a conchis Vincze.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax