Connect with us

EVENIMENT

Galațiul mutat la Florești. Cine sunt frații de la Toflea, o comunitate cu ”sevă evreiască”

Publicat


Floreștenii s-au obișnuit cu imaginea unor unor familii numeroase, bine-îmbrăcate, care merg duminică de duminică la biserică. Conduc mașini bune, iar copiii lor vorbesc la perfecție cel puțin o limbă străină. Sunt peste 400 de suflete unite, mutate în masă la Cluj. Nimeni nu știe exact de unde vin și de ce, cu toate că sunt vizibili și despre ei se vorbește pe străzi.

O comunitate cu ”sevă evreiască”

Ei sunt frații de la Toflea – după numele unei localități din Galați, comuna Brăhășești. Nevoia a făcut ca în anii 90 să-și caute rostul prin toată România, în căutarea unui loc de muncă. Cel mai apropiat oraș de această zonă rurală este Tecuci, la 35 de kilometri, însă această soluție nu le oferă prea multe oportunități.

Interesant este că oriunde s-au dus, au făcut în așa fel încât să se relocheze împreună cu toată familia, chiar și cu vecinii. Mai mult, și-au construit biserici ”Rugul aprins”, un cult protestant care a preluat numele unei mișcări ortodoxe interzise în România pe vremea comunismului.

Ei sunt atât penticostali, cât și ortodocși, însă se înțeleg bine oriunde s-ar afla.

Biserica Rugul Aprins, Floresti, 2016. Foto: facebook

Comunitatea noastră de romi provine din Toflea. Fiecare ne-am ales un anumit oraș unde să ne facem traiul: București, Pitești, Brașov ș.a.m.d. La noi este doar un sat de fundătură, o pădure, nu avem unde să lucrăm. Așa că am început să ne descurcăm prin țară, munceam la distanțe foarte mari. Ca să nu mai facem naveta 500-600 de km, să nu mai stăm în chirii, ne-am stabilit aici, la Cluj. Așa am plecat din biserica-mamă de la Toflea, Rugul Aprins. Unii au plecat apoi în diaspora și au revenit în țară. Avem 28 de biserici în țară și străinătate.

Ne-a ajutat faptul că ne cunoaștem, eram casă lângă casă, ne tragem dintr-o sevă evreiască și avem anumite obiceiuri și tradiții din Scriptură. Ca și romi țigani suntem oameni școliți. Dacă am venit aici, am venit câte cinci prieteni, am găsit o chirie bună am muncit și apoi am ajuns să și deținem proprietăți”, a declarat dl Avram, unul dintre liderii bisericii Rugul Aprins din Florești, pentru Cluj24.

”Deja copiii sunt înscriși la școală, avem un locaș de închinare, suntem o comunitate liniștită de romi, iar cuvântul lui Dumnezeu ne-a schimbat”, a adăugat acesta.

Unii mai dețin case în Galați și mai vizitează locurile natale, participă la unele evenimente organizate de biserică.

Ei văd Floreștiul drept o comună liniștită, o comună prosperă, cu oameni primitori și călduroși.

De la școala străzii la studii teologice în Londra

Și Ciprian Jecheanu este toflean, stabilit la Florești. El este presbiterul bisericii Rugul Aprins.

Dumnezeu a hotărât să fiu slujitor, ca să ajut pe oameni. E importnat să fii acolo unde este nevoie de tine. Nu e important unde slujesc, lucrul acesta îl fac înaintea lui Dumnezeu. Trebuie să simți că ai făcut ceva pentru cineva.

Chiar dacă înainte de a mă întoarce la Dumenzeu am terminat 7 clase, la Cluj am continuat studiile, iar anul acesta  vreau să dau Bacul, să nu fiu doar un rom care trece repede prin viață. Vreau să ajut și oamenii, să slujesc cât mai bine lui Dumnezeu”, a spus Ciprian Jecheanu pentru Cluj24.

Acesta s-a format ca lider spiritual la Cluj, la Galați, și a absolvit și un seminar teologic în Londra.

”Sunt întors la Domnul de la 16 ani. Inima mea este aplicată spre ajutorarea romilor, după cum spunea și Sfântul Pavel: pentru neamnul meu sunt gata să fiu anatema.

La 16 ani m-a învățat strada să fac anumite lucruri. Procuram bani foarte ușor, prin manevre necreștine. Când m-am întors la Dumnezeu am văzut că multe dintre ele erau păcat. Dar a trebuit să fac ceva și ca să câștig prin bani, cinstit, traiul. Am început să comercializez diferite produse. În 2009-2010 m-am tras la Ardeal că oamenii au fost de cuvânt.

Mi-am dezvoltat aici un business. Fratele păstor de la seminar mi-a spus că pentru ca să fiu eficient în lucrare, să mă las de business, și asta am făcut. Au venit cu mine și alții, cu proprietăți”, mai spune presbiterul bisericii Rugul Aprins.

Infrastructura din Florești s-ar putea îmbunătăți – o spun și toflenii, pentru că este greu să circuli în ore de vârf.

Majoritatea floreștenilor știu că această comunitate gravitează în jurul bisericii din preajma fostei ferme de pui, însă acum sunt două biserici Rugul Aprins în localitate, cea mai nouă fiind situată pe strada Avram Iancu.

Funcționăm acuma cu un cor, lucrăm să dezvoltăm partea aceasta pentru a implica copiii și tinerii. Colaborăm cu mai mulți păstori, avem proiecte precum cele 21 de zile de post și rugăciune. Au fost invitați la noi și păstori din Toflea și Vasile Bojor, liderul comunității penticostale din Cluj. Vrem să și ajutăm oamenii, care sunt speriați mai ales în situația aceasta de COVID”, a declarat Ciprian Jecheanu.

Fostul primar al Floreștiului, Horea Șulea, menționează că nu a avut vreodată probleme cu frații de la Toflea, cu toate că ”unii copii sunt mai gălăgioși”. De remarcat este și că biserica Rugul Aprins nu a cerut niciodată ajutoare financiare din partea Primăriei Florești, cum fac alte culte.

Cum e ”acasă” la Galați

Primarul comunei Brăhășești, Mircea Dumitru, este unul dintre cei mai tineri primari din România. A fost ales la vârsta de doar 25 de ani, în anul 2012. De atunci e sprijinit mereu de către cetățeni. Pe vremea comunismului Toflea avea un profil specializat pe prelucrarea fierului, dar lucrurile s-au schimbat mult în democrație.

Zona pe care o administrează nu oferă prea multe oportunități pentru dezvoltare personală, iar mai nou primarul are de furcă și cu pandemia. Însă despre Toflea nu se poate spune că este un loc uitat de lume.

”Trebuie să recunoaștem că nu putem sta lipiți de o zonă care ne oferă minimul, dar nu ceea ce am vrea. E și zonă rurală, nu ne putem compara cu un oraș, avem resurse limitate. Cu toate acestea, am reușit să asigurăm niște condiții de trai decente. Există alimentare cu apă, 80% din străzi sunt asfaltate, școlile sunt modernizate, suntem printre primele comune care au inițiat programe de antreprenoriat social”, a declarat primarul Mircea Dumitru, pentru Cluj24.

Din totalul celor 5500 de locuitori înregistrați în 2011, au rămas la Toflea doar 2500. Însă și ceilalți mai vin acasă de sărbători sau vara.

Fenomene similare se înregistrează peste tot în țară, în special în zonele rurale.

Pentru cei care au rămas la Toflea a fost organizat recent și un târg de locuri de muncă, cu 20 de angajatori, tocmai pentru a-i atrage să rămână în localitate. ”Am organizat și cursuri de calificare pentru meserii precum cea de electrician sau instalator, pentru că asta se cere”, adaugă Mircea Dumitru.

Localitatea are și o fundație, Fundația Toflea, fondată de miliardarul Gruia Stoica, prin care din anul 2008 tinerii sunt ajutați să-și continue studiile. În tot acest timp peste 1400 de persoane au fost susținute de către fundație. Chiar și primarul Mircea Dumitru a fost unul dintre bursierii fundației.

”Avem familii cu studii superioare. Sigur că orice pădure are și uscături, dar nu trebuie să generalizăm. Au existat și scandaluri legate de comunitățile din afară, dar s-a menționat greșit că ar fi vorba despre oameni din Toflea. Erau comunități din alte părți ale României. De exemplu tot mai mulți cetățeni de la noi își au oficial reședința în Germania, aprobată de autoritățile de acolo. Au toate actele în regulă.

Au venit și aici din Germania să facă anchete sociale, și au realizat că într-adevăr ei doresc doar să muncească. Așa că împreună cu efortul autorităților de acolo, cetățenii sunt tot mai bine integrați și afară”, mai spune primarul comunei Brăhășești.

 

Marius Mureșan

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anonim

    februarie 9, 2021 la 11:32 pm

    Inainte sa scrieti acest articol v-ati interesat cine sunt cu adevarat acesti oameni? Cei care locuim in preajma lor va putem spune ca acest articol este doar din minciuni si sunt exact opusul a ceea ce ati redactat : 0 educatie, nu vorbesc bine nici limba romana (daca le-ati luat interviul nu stiu cum nu ati remarcat acest aspect),ce sa vorbim de studii si limbi straine,fara loc de munca, vand haine si parfumuri, scandalagii, isi „educa” sotiile prin bataie, vine politia la ei la usa pt galagie mai des decat mergem unii la magazin…nu va puteti imagina ce articol bazat pe minciuni ati putut scrie, fara alte surse de informare sau confirmare.(acest comentariu l-am scris in cunostinta de cauza si cu dovezi). Daca jurnalismul ar consta doar in asemenea articole scrise am ajunge „vai de noi”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un clujean conduce o organizaţie mondială. Adrian Crivii a fost ales preşedintele WAVO

Publicat

De

img 20220701 wa0012

Vineri, la Berlin, clujeanul Adrian Crivii a preluat functia de Președinte Executiv al Organizației Mondiale a Evaluatorilor (WAVO) pentru mandatul 2022-2024.

La Berlin a avut loc Conferinta națională a celei mai importante organizații de consultanță financiară din Germania .HypZert .

Asociații din 38 de țări

Cu aceasta ocazie a avut loc și Conferința IVSC -WAVO cele mai reprezentative organizatii ale Evaluatorilor care reunesc peste 350. 000 de membri a 150 de Asociații din 38 de țări.

Potrivit lui Adrian Crivii, Anevar (Asociația Evaluatorilor din România) are o prezență apreciată în cele 2 organizații.

 

Vine criză mare în lume. Dolarul pierde supremaţia. Războiul din Ucraina e un pretext. Clujeanul Adrian Crivii, preşedinte WAVO

Citește mai departe

CULTURA

Se apropie Electric Castle. Plimbări cu balonul cu aer cald, sesiuni de yoga, ateliere de origami și mandala

Publicat

De

elec

Electric Castle se pregătește de debutul celei de-a 8-a ediții, iar cele 100 de ore de muzică live oferite de artiști veniți din 24 de țări sunt completate de alte zeci de ore de distracție prin surprizele pregătite de organizatori.

Domeniul Banffy din Bonțida simte deja vibrația pregătirilor pentru festival, cele peste 40 de hectare de teren care vor fi acoperite de scene, camping, zone de relaxare fiind împânzite de echipele de logistică.

Totul pentru ca, începând din 13 iulie, publicul să se bucure de o nouă ediție spectaculoase de Electric Castle, cu nume precum Twenty One Pilots, Gorillaz, Peggy Gou, Disclosure sau Editors aflați în cap de afiș.

O călătorie cu balonul, lectura celui mai recent best seller în hamac, o discuție cu oameni ce provoacă status quo-ul sau un film bun vizionat înaintea concertului mult așteptat – lista activităților de zi la Electric Castle este atât de diversă încât alegerile vor fi greu de făcut.

Emilia Șercan vine la EC

EC Talks by E.ON îi are ca invitați, anul acesta, pe Răzvan Exarhu, Emilia Șercan, Mona Dîrțu și Cristian Lupșa pregătiți să dezbată alături de public teme precum pacea între generații sau relațiile între genuri. Sunt programate și sesiuni de masterclass cu antropologul Radu Umbreș, artista Alina Pash, Matt Black – fondatorul casei de producție Nija Tune, trupa Balkan Taksim, rectorul Universității „Babeș-Bolyai” și cunoscutul psiholog Daniel David.

Cele mai spectaculoase poze din festival sunt gata să fie surprinse din baloanele cu aer cald sau din deja emblematica Royal Wheel by Lidl, asta între două reprize de giant jenga, board games sau o competiție de bumping cars.

Pentru cei ce caută mai degrabă o stare zen există sesiuni de yoga, ateliere de string art, origami și mandala, și o generoasă bibliotecă atent selectată. Participanții pot chiar încerca să refacă scena din „E.T.” cu ajutorul Flying Bikes, bicicletele ce pot zbura prin simpla pedalare.

Electric Castle este, oficial, primul festival din Upside Down, iar lucuri deloc obișnuite sunt pregătite să se întâmple. „Stranger Things” ajunge la castel iar experiențele AR și zona Arcade pot fi copleșitoare.

Super petrecere

Orice festival ar trebui să aibă cel puțin o super petrecere, iar anul acesta, chiar în prima seară, participanții sunt invitați la TikTok Party by BT.

În 13 iulie, scena Hangar va găzdui o petrecere realizată în parteneriat cu TikTok România, la care DJ Yoda va mixa hit-urile devenite virale în ultimii ani pe această rețea de socializare.

Line-upul muzical este completat și de unul de lifestyle, iar Electric Castle conturează în Bonțida experiența unui Anti-Mall. Aici vor putea fi găsite branduri de fashion precum Retro Future, Ototo, Koja Concept sau Not For The Fake.

Delicii culinare

Oferta gastronomică rămâne la fel de generoasă ca la fiecare ediție și acoperă toate gusturile, de la mâncarea preferată la festival, burgers, la preparate asiatice, grecești sau mexicane. Nu lipsește zona de grill pentru cei care preferă să fie proprii chefs.

Ultimele bilete pentru ediția a 8-a sunt disponibile pe www.electriccastle.ro, fără a exista însă opțiunea de cazare în camping.

Toate cele 25.000 de locuri puse la dispoziție în EC Village s-au epuizat deja, la fel și locurile din zona destinată rulotelor.

 

 

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

DROGAT și fără drept de a conduce în România, prins la VOLAN pe strada Dorobanților. Tânărul din Florești a ajuns în AREST

Publicat

De

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Florești, cercetat pentru că a condus o mașină sub influența drogurilor și s-a urcat la volan deși nu are permis valabil în România, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului Rutier Cluj au depistat în data de 30 iunie un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Florești, care se deplasa cu autoturismul pe strada Dorobanților din Cluj-Napoca, deși nu deținea permis de conducere.

Nu avea carnet de șofer valabil și era drogat

Tânărul a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv, potrivit Inspectoratului de Poliție Cluj. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării cu exactitate a substanțelor consumate.

Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, cercetările în acest caz fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițișii au precizat că bărbatul este deținătorul unui permis de conducere provizoriu, eliberat de autorități străine, dar nu are dreptul de a conduce pe teritoriul României.

Vineri a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile pe numele bărbatului.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a tras la sorți ȚINTARUL SuperLigii de fotbal. Când va fi DERBY-ul clujean

Publicat

fotbal 2

Vineri a avut loc tragerea la sorți care stabilește țintarul SuperLigii de fotbal 2022-2023. derby-ul local dintre „U” și CFR va avea loc în ultima etapă.

Cum arată programul etapei 2021-2022

Etapa 1:

Petrolul – FC Voluntari
FC Argeș – UTA Arad
Universitatea Craiova – Sepsi
FCSB – U Cluj
CFR Cluj – Rapid
Farul – FCU Craiova 1948
Hermannstadt – CS Mioveni
Botoșani – Chindia

Citește și: Meciuri tari în prima etapă a SuperLigii de fotbal: FCSB-„U” Cluj și CFR Cluj-Rapid

Etapa 2:

UTA Arad – Petrolul
Sepsi – FC Argeş
Universitatea Cluj – Universitatea Craiova
FC Rapid – FCSB
U Craiova 1948 – CFR Cluj
CS Mioveni – Farul Constanţa
Chindia Târgovişte – Hermannstadt
FC Voluntari – FC Botoşani

Etapa 3:

Petrolul – Sepsi
FC Argeş – Universitatea Cluj
Universitatea Craiova – FC Rapid
FCSB – U Craiova 1948
CFR Cluj – CS Mioveni
Farul Constanţa – Chindia Târgovişte
Hermannstadt – FC Botoşani
FC Voluntari – UTA Arad

Etapa 4:

Universitatea Cluj – Petrolul
FC Rapid – FC Argeş
U Craiova 1948 – Universitatea Craiova
CS Mioveni – FCSB
Chindia Târgovişte – CFR Cluj
FC Botoşani – Farul Constanţa
Sepsi – UTA Arad
Hermannstadt – FC Voluntari

Etapa 5:

Petrolul – FC Rapid
FC Argeş – U Craiova 1948
Universitatea Craiova – CS Mioveni
FCSB – Chindia Târgovişte
CFR Cluj – FC Botoşani
UTA Arad – Universitatea Cluj
Farul Constanţa – Hermannstadt
FC Voluntari – Sepsi

Etapa 6:

U Craiova 1948 – Petrolul
CS Mioveni – FC Argeş
Chindia Târgovişte – Universitatea Craiova
FC Botoşani – FCSB
FC Rapid – UTA Arad
Hermannstadt – CFR Cluj
Universitatea Cluj – Sepsi
Farul Constanţa – FC Voluntari

Etapa 7:

Petrolul – CS Mioveni
FC Argeş – Chindia Târgovişte
Universitatea Craiova – FC Botoşani
UTA Arad – U Craiova 1948
FCSB – Hermannstadt
Sepsi – FC Rapid
CFR Cluj – Farul Constanţa
FC Voluntari – Universitatea Cluj

Etapa 8:

Chindia Târgovişte – Petrolul
FC Botoşani – FC Argeş
CS Mioveni – UTA Arad
Hermannstadt – Universitatea Craiova
U Craiova 1948 – Sepsi
Farul Constanţa – FCSB
FC Rapid – Universitatea Cluj
CFR Cluj – FC Voluntari

Etapa 9:

Petrolul – FC Botoşani
UTA Arad – Chindia Târgovişte
FC Argeş – Hermannstadt
Sepsi – CS Mioveni
Universitatea Craiova – Farul Constanţa
Universitatea Cluj – U Craiova 1948
FCSB – CFR Cluj
FC Voluntari – FC Rapid

Etapa 10:

Hermannstadt – Petrolul
FC Botoşani – UTA Arad
Chindia Târgovişte – Sepsi
Farul Constanţa – FC Argeş
CS Mioveni – Universitatea Cluj
CFR Cluj – Universitatea Craiova
U Craiova 1948 – FC Rapid
FCSB – FC Voluntari

Etapa 11:

Petrolul – Farul Constanţa
UTA Arad – Hermannstadt
Sepsi – FC Botoşani
Universitatea Cluj – Chindia Târgovişte
FC Argeş – CFR Cluj
FC Rapid – CS Mioveni
Universitatea Craiova – FCSB
FC Voluntari – U Craiova 1948

Etapa 12:

CFR Cluj – Petrolul
Farul Constanţa – UTA Arad
Hermannstadt – Sepsi
FC Botoşani – Universitatea Cluj
Chindia Târgovişte – FC Rapid
FCSB – FC Argeş
CS Mioveni – U Craiova 1948
Universitatea Craiova – FC Voluntari

Etapa 13:

Petrolul – FCSB
UTA Arad – CFR Cluj
Sepsi – Farul Constanţa
Universitatea Cluj – Hermannstadt
FC Rapid – FC Botoşani
U Craiova 1948 – Chindia Târgovişte
FC Argeş – Universitatea Craiova
FC Voluntari – CS Mioveni

Etapa 14:

Universitatea Craiova – Petrolul
FCSB – UTA Arad
CFR Cluj – Sepsi
Farul Constanţa – Universitatea Cluj
Hermannstadt – FC Rapid
FC Botoşani – U Craiova 1948
Chindia Târgovişte – CS Mioveni
FC Argeş – FC Voluntari

Etapa 15:

Petrolul – FC Argeş
UTA Arad – Universitatea Craiova
Sepsi – FCSB
Universitatea Cluj – CFR Cluj
FC Rapid – Farul Constanţa
U Craiova 1948 – Hermannstadt
CS Mioveni – FC Botoşani
FC Voluntari – Chindia Târgovişte

Sursa: GSP

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate