Connect with us

Aberații de România

Boc, când MUMĂ, când CIUMĂ. Ţine cu BUCUREŞTENII. Audienţă în 60 de secunde sau în nici 30 de zile. Bucureştean vs clujean

Publicat


Unii clujeni sunt nemulţumiţi de primarul Emil Boc. Clujeni! În timp ce alţii, bucureşteni, dar oameni de afaceri, sunt încântaţi. Aşa e, nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea…

 

Încălcarea legii

„În timp ce unii postaci de meserie se laudau ca au obținut audienta direct la Boc în 60 de secunde, cetățenii de rand, plătitori de taxe și impozite în urbea de 5 stele , nu reușesc sa se programeze în audienta nici măcar la viceprimar,deși a trecut termenul legal de 30 de zile, după ce,în prealabil au fost în audienta la comisia de specialitate!”, scrie un clujean, Raul Dan, pe grupul Clujul Civic.

În antiteză, el prezintă cazul unui bucureştean, om de afaceri, foarte încântat de primarul Emil Boc pentru că a reuşit să obţină audienţa în 60 de secunde. No, aşe viteză în Ardeal, mai rar…


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Aberații de România

BĂTAIE de joc. VACCINATĂ şi trecută prin BOALĂ, dar CARANTINATĂ. Nu-i foloseşte nici testul PCR negativ. Clujeancă din Londra

Publicat

ana londra horz

O tânără clujeancă, studentă la Londra, Ana, s-a întors în zilele trecute în ţară, pentru a-şi petrece sărbătorile acasă. Dar, deşi este vaccinată cu schema completă şi deşi a trecut prin boală de abia vreo trei săptămâni, a fost nevoită să intre în carantină când a ajuns acasă. Autorităţile române au decis acest lucru, deşi, conform tuturor studiilor de specialitate, cel vaccinat şi trecut recent prin boală are cea mai mare imunitate şi prezintă cel mai mic pericol de a răspândi coronavirusul. Culmea e că studenta nu poate să iasă din carantina impusă nici cu test PCR negativ.

D

ana document covid

Documentul emis de autorităţile britanice prin care este atestată trecerea Anei prin boală 

Statul român nu consideră o problemă carantinarea pe nedrept

„Am călatorit în data de 20 decembrie din Marea Britanie spre Romania, Cluj. Cu toate că am cele două doze de vaccin, şi am trecut recent prin boală, am fost nevoită în continuare să ma izolez 10 zile. Motivul e lipsa testului PCR pe care nu am putut să îl fac întrucât, deoarece am avut recent boala, riscam să iasa pozitiv în continuare. Nu am vrut să îmi asum acest risc întrucât aşa exista posibilitatea să nu mai ajung deloc acasă de sărbatori.

ana londra

Aeroport din Londra. Ana vrea o ţară ca afară 

Ultimele studii ştiinţifice arată că o proporţie semnificativă de oameni care îşi revin după COVID-19 ies în continuare pozitivi la testul PCR, 90 de zile după însănătoşire, sau chiar până la 6 luni, datorită sensibilităţii crescute a testului, lucru de care m-au avertizat şi autorităţile britanice. Aceşti oameni nu mai sunt infectaţi şi nu reprezintă un pericol. De aceea statele vestice acceptă şi testul antigen, care e o metodă simplă şi rapidă de a arăta statusul corect (pozitiv/negativ) a celor trecuţi recent prin boală.

Cu siguranţă, statul român nu consideră o problemă carantinarea pe nedrept a celor mai puţin periculoşi indivizi din punct de vedere epidemiologic (vaccinaţi şi trecuţi prin boală)”, spune Ana, pentru Cluj24.

Daca statul vrea să-şi protejeze cetăţenii, ar trebui măsuri bazate pe situaţia epidemiologică, nu pe statusul politic

„Cu certificatul verde de vaccinare şi cu dovada trecerii prin boală în mână, am fost refuzată la aeroportul Cluj-Napoca şi am primit un cartonaş galben incsripţionat „carantină 10 zile” cu care a trebuit să ma prezint la poliţia de frontieră. Cei care aveau test PCR trebuiau să îl arate personalului, făra a fi verficată veridicitatea testului sau macar dacă numele de pe test coincide cu cel din buletin. Aceşti indivizi au primit cartonaşe albe.

Daca aveam norocul să găsesc şi eu un cartonaş alb pe jos şi să îl prezint, nu mai trebuia să stau în carantină. Mie în schimb mi s-a spus „Ştiţi, dumneavoastră pentru ca veniţi din Marea Britanie, trebuie să staţi în carantină. Daca veneaţi din Uniunea Europeana, nu trebuia”.

Măsurile pentru ţările din zona roşie a Uniunii Europene nu cer test PCR persoanelor vaccinate. Nu înţeleg de ce situaţia este diferită pentru ţările terţe. Daca statul urmăreşte să protejeze cetăţenii de acest virus, atunci ar trebui să aibă măsuri bazate pe situaţia epidemiologică a ţărilor din care vin vizitatorii, nu în funcţie de statusul politic”, mai spune Ana.

Statul român mă ţine blocată în carantină cu toate dovezile că nu e nevoie

„De asemenea persoanele nevaccinate care susţineau că au facut testul, dar că nu au primit încă rezultatele, primeau carantina 10 zile în loc de 14, cum ar fi trebuit, fiind instructaţi să declare rezultatele testului în momentul în care îl primesc. Urmărind aceeaşi logică, am întrebat şi eu dacă pot ieşi din carantină cu un test PCR negativ făcut în ţară. Raspunsul a fost : „Degeaba îl faceţi acum”.

Aşa, poate statul român să mă ţină blocată în casă timp de 10 zile, cu tot cu dovada trecerii prin boală, cu vaccinul făcut şi eventual cu un test PCR negativ”, conchide Ana.

Adică, autorităţile române sunt interesate să nu fie răspândit coronavirusul sau doar să fie acoperite de hârtii?
(MaAv)

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

Aberații de România

COSIT în ZĂPADĂ. Uimitor. NEBUN de ALB. Folkistul clujean Emeric Imre: Nu știu ce fumează ăștia, da-i ce trebuie

Publicat

cosit zapada horz

O fotografie postată de folkistul clujean Emeric Imre prezintă o imagine incredibilă. E vorba de doi bărbaţi, echipaţi corespunzător, care cosesc în zăpadă, cu motocoase. Cel mai probabil, cosaşii sunt angajaţi ai celor care administrează drumul respectiv.

Eu nu ştiu ce fumează ăştia

cosit zapada fb

„Eu nu știu ce fumează ăștia, da-i ce trebuie 😂”, scrie Emeric Imre în textul care însoţeşte imaginea pe care a prezentat-o.

Internauţii s-au amuzat de hazliul situaţiei, pe care au ironizat-o cu amărăciune.

Urmează turnătorii de asfalt peste zăpadă

cosit zapada horz

„N-au terminat executia bugetara la cosit. Mai au cateva hectare si se pot odihni. Urmeaza turnatorii de asfalt peste zapada. Si aia mai au de recuperat… Nimic nu vrei sa vezi cu ochi buni, esti rau”, comentează Fleser Horia.

„Nu ne mai facem bine. Nu pot sa cred!!!!!!!!”, scrie şi Florina Popescu.

Folkistul clujean Emeric Imre n-a oferit detalii despre fotografie. Dar postarea se asortează cu piesa sa „Nebun de alb”. Alb de la zăpadă. Sau, mai degrabă, alb de la varul de salon.
(MaAv)

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

Aberații de România

Clujul „cultural”. Goga îl CĂLĂREŞTE pe Blaga în Parcul Central. Istoric: „INDOLENŢĂ crasă a autorităţilor”. Primăria MINTE

Publicat

goga 2 horz

Încă o dovadă de „respect” pentru înaintaşi în Clujul „cultural”, „istoric”, în oraşul de „5 stele” o întâlnim chiar în inima oraşului, Parcul Central „Simion Bărnuţiu” din Cluj-Napoca. Bustul lui Octavian Goga este aşezat pe un soclu care îi era destinat lui Lucian Blaga! În imagini şi la faţa locului se poate vedea cum numele şi datele de naştere ale lui Octavian Goga au fost înscrise peste numele şi datele de naştere ale lui Lucian Blaga.

Indolenţă crasă a autorităţilor

goga 2

Cunoscutul istoric clujean, profesorul Vladimir Alexandru Bogosavlievici, este revoltat de situaţie.

„În felul ăsta nu cred că ne respectăm înaintaşii, valorile, dar nu e un lucru care nu se ştie. Se fac numai treburi festiviste, când sunt date de naştere, comemorări, celebrări. Din păcate, nu ne respectăm, pentru că şi Goga, şi Blaga, cu toate lipsurile lor -că fiecare le avem-, sunt personalităţi ale culturii române.

goga 1

Cum să faci o treabă aşa, fuşăreală, să pui pe vechiul postament -unde este extrem de vizibil numele lui Blaga şi datele naşterii şi ale morţii sale- numele lui Goga şi bustul său?

Mi se pare o greşeală elementară, crasă în ceea ce priveşte ataşementul faţă de înaintaşii noştri şi faţă de cultura din Cluj şi din ţară. E o indolenţă din partea autorităţilor. Avem pretenţii de oraş cultural, dar mai avem mult de lucrat la asta. Nu aşa îţi pui în prim plan oraşul, nu aşa îl valorifici şi îl respecţi, prin gafe din astea. Nici nu ştii cum să le zici. Că nu cred că e gafă, e indolenţă crasă”, spune, pentru Cluj24, profesorul clujean.

Altă aberaţie: Simion Bărnuţiu fără Simon Bărnuţiu

Profesorul remarcă şi o altă aberaţie în Clujul „cultural”.

„Nu e în regulă. Cum nu e în regulă ca Parcul Central să se numească oficial „Simion Bărnuţiu”, iar marele revoluţionar şi cărturar român să nu aibă nici măcar un bust”, mai spune Vladimir Alexandru Bogosavlievici.

Istoria bustului lui Octavian Goga

Bustul lui Octavian Goga din Parcul Central a fost realizat în anii 60, de Romulus Ladea.

„Bustul lui Goga din Parcul Central. Iniţial, postamentul era pentru busul lui Lucian Blaga, realizat de Eugen Gocan. Din motive greu de înţeles acum, dar atunci mai uşor de înţeles -Blaga fiind atunci o personalitate foarte contestată, acum e Goga foarte contestat-, pe postamentul unde încă e lizibil numele lui Blaga apare scris numele lui Goga. Este un bust realizat de Romulus Ladea, în deceniul 7”, precizează istoricul clujean.

Mă mir că Goga e încă acolo, poate îl schimbă

Vladimir Alexandru Bogoslavievici se întreabă, ironic, dat fiind valul de contestare a lui Goga, cum de nu i-a fost deja demolat sau mutat bustul.

„Mă şi miră cum bustul lui Goga e încă acolo, fiind o personalitate teribil de contestată, mai ales că în scurta perioadă de timp cât a fost prim ministru s-au luat măsuri antisemite, dar nu ştiu dacă numai el a fost de vină. Să nu ne mirăm dacă pun pe altul în locul său. Să fie şi numele lui Blaga, şi al lui Goga şi al celui de al treilea, pe care l-ar pune acolo.

În felul acesta, demolăm Castelul lui Goga de la Ciucea, demolăm prietenia sa cu Ady Endre, că aşa vor unii. Aşa punem noi statuile, ascultând de alţii, nu de propria noastră conştiinţă”, mai spune istoricul.

Primăria nu s-a ţinut de promisiune

Încă din 2017, Primăria Cluj-Napoca, probabil la sesizarea specialiştilor, s-a angajat să restaureze bustul lui Goga. Dar şi alte monumente clujene. Însă, deşi au trecut mai mult de patru ani de atunci, Primăria n-a făcut nimic, la fel ca în cazul altor proiecte anunţate şi nerealizate.

„Bustul lui Octavian Goga este unul din piesele marcante ale Parcului Central din Cluj-Napoca, fiind identificat în Lista monumentelor istorice.
Ca urmare a evaluării stării actuale a monumentului s-a constatat că plasamentul și soclul prezintă stări de degradare, în unele zone se observă fisuri în piatră, bustul este degradat, necesită refacere bărbii. Suprafața întregului ansamblul este afectată de factorii de poluare, dând astfel un aspect general inestetic.

Starea de degradare și aspectul general inestetic al monumentului Bustul-Octavian Goga este inacceptabil și neadecvat, având în vedere amplasamentul în Parcul Central al orașului.

Având în vedere valoarea culturală și spirituală a poetului Octavian Goga, monumentul necesită intervenții și lucrări de reparații curente (restaurare și conservare), întrucât odată cu trecerea timpului se va accentua starea de degradare”, se angaja Primăria Cluj-Napoca în 2017…
(MaAv)

Citește mai departe

Aberații de România

BĂTAIE de joc. DSP Cluj ÎNCALCĂ legea. BANI din buzunarele ELEVILOR pentru testele COVID-19

Publicat

Elevi clujeni trebuie să scoată din buzunarele lor -ale părinţilor, de fapt- bani pentru a se testa în privinţa COVID-19, dacă vor să meargă la cursuri fizic. Deşi există prevederi legale, potrivit cărora şcolile, prin direcţiile de sănătate publică sau prin medicii proprii, TREBUIE să facă testarea elevilor, gratuit, prevederea legală nu este respectată.

VEZI ŞI:

Părinții clujeni, BULVERSAȚI. Li se transmite că la 1 octombrie se ÎNCHID școlile. Prefect: Sub NICIO formă. Doar la 6 la mie

Legea e una, respectarea e altă poveste

 

 

 

ghibu 2

Prevederile legale

Un exemplu este Liceul „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, liceu care are numeroase cazuri de elevi cu COVID-19. Dar respectiva unitate şcolară a primit din partea DSP Cluj doar 100 de teste, de zeci sau sute de ori mai puţine decât ar fi necesar. În această situaţie, dacă elevii vor să meargă la cursuri fizic, trebuie să se testeze pe banii lor. Fiindcă şcoala nu are suficiente teste.

„Dragi părinți, dat fiind faptul ca una se vorbește „pe sticla” și alta se întâmplă în realitate, ca să păstrăm aceeași nota, copiii nu pot fi testați la școală. De ce? Deoarece, evident că nu sunt teste. DSP-ul a trimis sub 100 de teste, solicitările și nevoile fiind mult mai mari.

Ca urmare, copiii pot fi testați în orice unitate abilitată (medici de familie, farmacii). În urma testării trebuie să primiți un document scris din care reiese că este negativ copilul.

Copiii vaccinați, fără simptome nu trebuie sa se testeze. Îmi pare rău, dar probabil știți deja că legea e una și respectarea ei e o altă poveste”, anunţă un diriginte de la Liceul Onisifor Ghibu.

Unde-i lege, nu-i tocmeală

Aşa ar trebui să fie. Dar la noi, legile sunt făcute ca să nu fie respectate. Potrivit normelor legale, elevii din clasele unde există cazuri de COVID-19 se pot întoarce la cursuri în şcoală din a 8-a zi după ce a fost confirmat vreun caz de COVID-19. Se pot întoarce cu condiţia să fie testaţi de medicul şcolii sau de echipe mobile ale DSP.

Dar medicul şcolii nu are teste, şi nici DSP nu vine. În acest caz, elevii trebuie să se testeze în unităţi autorizate, pe banii lor, şi să vină la şcoală cu dovada scrisă. Altfel, n-au ce căuta la cursuri.

Prefectul: În curând…

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, spunea iniţial că nu cunoaşte asemenea cazuri de şcoli în judeţ.

„Nu cunosc asemenea situații. DSP asigură testele și nu știu ca o școală să fi avut nevoie de teste și să nu fi avut. Aștept numele școlii și verific”, spunea prefectul.

Ulterior, prefectul a completat: „Domnul Moisescu (directorul DSP Cluj-nr) spune că toate testele au fost distribuite din stoc la școli, în momentul de față fiind solicitate alte loturi de teste de la Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii face achiziția și trimite în teritoriu la DSP-uri. Probabil la începutul săptămânii viitoare vor fi testele la Cluj”.

Rămâne cum am stabilit…

(MaAv)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate