Connect with us

EVENIMENT

Apel la dezbatere publică între candidații la Primăria municipiului Cluj-Napoca

Publicat


Candidatul Partidului Forța Națională la Primăria Cluj-Napoca, Sorin Naș, a făcut un apel la contracandidații săi să accepte participarea la o dezbatere bazată pe proiecte și soluții concrete privind dezvoltarea orașului:

Dată fiind importanța crescută a municipiului Cluj-Napoca în dezbaterea despre dezvoltarea urbană aRomâniei, fapt subliniat în repetate rânduri de actualul primar prin comparația cu Bucureștiul, măgulitoare pe formă, dar dezamăgitoare pe fond pentru clujeni,  traficul și infrastructura fiind probleme grave în ambele orașe şi dată fiind nevoia unor schimbări radicalea politicilor locale, cu precădere în domeniul traficului, infrastructurii și poluării, după 16 ani de conducere a orașului de către Emil Boc şi de către clanul baronilor locali pedelisto-liberali(Sorin Apostu, Horea Uioreanu, Alin-Păunel Tişe, etc.)

Fac apel la organizarea unei dezbateri publice cu toți candidații la primărie.

Fac apel la o dezbatere fără dispute politicianiste și demagogie, bazată pe proiecte şi soluţii concrete de dezvoltare a municipiului. Modernizarea Clujului nu este meritul primarului, ci al clujenilor și Clujul are nevoie de un lider puternic pe care în prezent nu-l are. Iar un lider puternic, primarul, trebuie să fieîn slujba clujenilor şi nu invers.

Spun din capul locului, că ținta dezbaterii nu este Emil Boc – tocmai pentru a nu-i da un motiv să refuze participarea la dezbatere.

Care este miza dezbaterii

Miza dezbaterii este răspunsul la dorința noastră, a tuturor locuitorilor municipiului, ca orașul să fie condus mai bine în condițiile în care, o schimbare de politică locală este de bun simț după 4 mandate ale lui Emil Boc, în care traficul și infrastructura sunt la fel, foarte proaste, iar poluarea este o mare problemă, la fel ca în orice oraș mare.

Înaintez deci încă o dată rugămintea către toți candidații la Primăria municipiului Cluj-Napoca de a participa la o dezbatere, urmând ca organizatorul acestei discuții publice, transparente, să fie un actor neutru, din societatea civilă, care să decidă asupra condițiilor desfășurării și a regulilor pe care cei prezenți trebuie să le respecte pentru a avea o dezbatere utilă.

Sorin-Valeriu Naș

Președinte Forța Națională

Candidat la Primăria municipiului Cluj-Napoca

 

 

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Cum va fi vremea azi, 23 ianuarie, la Cluj   

Publicat

Vremea la Cluj azi este rece, dar cu temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Maxima este înregistrată în jurul orei 15:00 la 10 grade Celsius, iar cerul va fi pe tot parcursul zilei acoperit de nori.  

Șansele de precipitații sunt de 55%  iar cantitatea de precipitații este mai puțin de 1 litru pe metrul pătrat. Vântul va sufla în medie cu 10 km/h. Pe arii restrânse vor fi și rafale de maxim 14 km/h.

Minima este de două grade Celsius la ora 06:00, iar în timpul dimineții vântul suflă cu 9 km/h.

Citește mai departe

EVENIMENT

3Pillar Digitalize Education, un proiect menit să sprijine performanța elevilor clujeni

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean Cluj continuă demersurile instituționale pentru a veni în sprijinul elevilor din județul Cluj, în vederea facilitării accesului la echipamente digitale necesare desfășurării activităților online.

Prin convenția de colaborare încheiată între Inspectoratul Școlar Județean Cluj și compania 3 Pillar Global, 28 de elevi clujeni din clasele a IX-a, sunt beneficiarii proiectului 3Pillar Digitalize Education, în urma sponsorizării făcute de către compania specializată în servicii IT.

Această inițiativă, derulată simultan și în alte două județe din țară, Iași și Timiș, se adresează exclusiv elevilor din clasele a IX-a, din municipiile Dej, Gherla, Turda, Câmpia Turzii și Huedin, care s-au remarcat prin rezultatele și performanțele școlare deosebite, dar care nu au o situație avantajoasă, din punct de vedere material și social, pentru a dispune de un dispozitiv personal, în scopul participării la activitățile de învățare online, prin intermediul platformelor educaționale.

Echipamente de peste 60.000 lei pentru 48 elevi

Echipamentele digitale, în valoare totală de 63.545 lei vor ajunge în posesia a 48 de elevi din cele 3 județe, beneficiari ai proiectului 3Pillar Digitalize Education. Demersul este complementar celorlalte inițiative ale Inspectoratului Școlar Județean Cluj și contribuie la asigurarea condițiilor privind egalitatea de șanse și dreptul beneficiarilor direcți la educația de calitate.

Lista celor 10 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, beneficiare ale proiectului 3Pillar Digitalize Education: Liceul Teoretic Pavel Dan, Câmpia Turzii; Colegiul Național Mihai Viteazul, Turda; Liceul Teoretic Liviu Rebreanu, Turda; Liceul Teoretic Josika Miklos, Turda; Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian, Dej; Colegiul Național Andrei Mureșanu, Dej; Liceul Teoretic Petru Maior, Gherla; Liceul Teoretic Ana Ipătescu, Gherla; Liceul Teoretic Kemény Zsigmond, Gherla; Liceul Teoretic Octavian Goga, Huedin.

„Este o inițiativă lăudabilă a companiilor de a întoarce o parte din profit către comunitățile locale, unde își desfășoară activitatea, inițiativă care ar trebui urmată și de alte companii, iar viața a demonstrat că investiția în educație este cea mai profitabilă pe termen lung, iar rezultatele se vor vedea în creșterea nivelului de pregătire a comunităților în viitor. De altfel, intensificarea eforturilor de colaborare cu mediul economic și academic este una dintre prioritățile mandatului meu”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mihai Silvășan, după a zecea victorie stagională: Nu suntem încă în cea mai bună formă posibilă

Publicat

U-BT Cluj-Napoca a învins vineri, BCMU Pitești, cu scorul de 78 la 93 și a ajuns la a zecea victorie din Liga Națională. Tabela a indicat pe sferturi: 27-14, 29-15, 22-15, 15-34. Antrenorul alb-negrilor, Mihai Silvășan a fost mulțumit de jocul prestat de elevii săi. El a subliniat că este necesară integrarea noului point-guard, Michael Dixon Junior, în garnitura „studenților”.

Declarația lui Mihai Silvășan

„Mă bucur cum am tratat acest meci, unul pe care l-am controlat de la un capăt la altul. Am început cu o apărare foarte bună, ceea ce ne-a făcut să ne distanțăm la peste 20 de puncte.

Felicit băieții pentru această victorie, îi felicit pentru acest turneu, am obținut două victorii, mergem mai departe.

Trebuie să ne îmbunătățim jocul la antrenamente, nu suntem încă în cea mai bună formă posibilă.

Noul point guard (n.r.:Michael Dixon Junior) încă nu este integrat și nu-ș găsește locul tot timpul pe teren.

Una peste alta, cred că am făcut un pas în față și suntem mai buni ca turneul trecut. Sperăm să se întâmple asta și peste două săptămâni, la turneul în care vom întâlni Oradea, principala noastră contracandidată la titlu”, a declarat tehnicianul lui U-BT.

Citește și

U-BT ajunge la a zecea victorie în Liga Națională

Citește mai departe

EVENIMENT

O româncă a murit la câteva ore după ce s-a vaccinat anti-COVID. Cazul se încadrează în categoria evenimentelor coincidente

Publicat

Comitetul naţional privind vaccinarea anti-COVID informează că, vineri, în jurul orei 19,00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei femei de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice, care a fost imunizată împotriva SARS-CoV-2 în cursul zilei, CNCAV arătând însă că „informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”.

„Astăzi, în jurul orei 19,00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, precizează CNCAV.

Conform sursei citate, “informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”.

„Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia». La acest moment, cazul se află în observaţia DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei”, subliniază CNCAV.

Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate