EDUCATIE
Am dat startul ÎNSCRIERILOR pentru programul Burse@E.ON

De 17 ani, E.ON România derulează programe dedicate tinerilor – studenți, masteranzi și absolvenți, menite să le susțină dezvoltarea personală și profesională, deopotrivă. Printre cele mai importante și cu tradiție sunt programele START, GraduatE.ON şi Energy Challenge.
· Burse@E.ON este programul dedicat tinerelor care urmează studii de licență în cadrul unor universități tehnice din țară;
· Înscrierile au loc până pe 13 octombrie a.c., pe site-ul dedicat;
· Prin acordarea de burse și stagii de practică, dorim să încurajăm tinerele studente să dezvolte cariere de succes în domeniul energetic;
De curând am lansat un nou program, Burse@E.ON, adresat de data aceasta numai studentelor din anii de studiu II, III și IV, care urmează cursurile uneia dintre următoarele patru universități cu profil tehnic: „Gh. Asachi” Iași, „Ștefan cel Mare” Suceava, „Lucian Blaga” Sibiu sau Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.
Studentele trebuie să fie integraliste, media generală a anului anterior de studiu să nu fie mai mică de 8,50 și această medie să fie menținută pe toată durata studiilor. Perseverența academică în domeniul energiei electrice, respectiv cel al gazelor naturale, se răsplătește cu o bursă privată în cuantum de 1.500 lei pe lună, până la finalizarea studiilor.
Înscrierile se fac până la data de 13 octombrie pe site-ul companiei E.ON România în secțiunea dedicată. Ulterior, între 16-23 octombrie, va avea loc partea de evaluare și interviurile, sprijinul financiar urmând să fie acordat cu începere de la 1 noiembrie a.c.
Pentru mai multe informații vă invităm să accesați pagina de Facebook sau site-ul dedicat Burse@E.ON (eon-romania.ro).
Despre E.ON România
Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 18 ani. Companiile din cadrul grupului, Delgaz Grid, E.ON Energie România și E.ON Asist Complet desfășoară activități de distribuție, de furnizare energie și soluții energetice, respectiv tehnice pentru circa 3,4 milioane de clienți. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EDUCATIE
Registratură electronică și arhivă digitalizată la UBB Cluj. Contract de peste 11 milioane de lei de reducere a birocrației

Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca va digitaliza arhiva și va transforma registratura într-una electronică, astfel încât documentele care intră și ies din instituție, vor fi transmise online. Alinierea la noile tehnologii face parte din unui proiect de peste 11 milioane de lei semnat, electronic, cu compania clujeană AROBS Transylvania Software și care va fi finalizat anul viitor.
Rectorul interimar Adrian Petrușel a declarat, joi, că momentul este unul important din viața universității, digitalizarea fiind esențială în activitatea UBB.
”Contractul semnat cu AROBS sprijină comunitatea academică, începând de la studenți, cadre didactice și cercetători, până la administrația UBB, prin digitalizarea unor procese administrative. Vom avea registratură electronică, vom digitaliza arhiva, ceea ce înseamnă reducerea birocrației”, a spus Petrușel.
Potrivit acestuia, sistemul va contribui la eforturile universității de reducere a birocrației, eficientizare a activităţii şi simplificare a procedurilor prin digitalizarea a 250 de procese administrative interne în beneficiul studenților şi prin crearea unei registraturi electronice şi a unei arhive digitale.
”Studenții și angajaţii UBB vor putea iniția online multiple documente și solicitări, precum cereri de eliberare de adeverințe, cereri pentru întreruperea studiilor, de echivalare a unor discipline, de glisare taxå-buget, de returnare a unor taxe, cereri de cazare, dar și multe altele, fără a trebui să se mai deplaseze fizic la UBB sau să stea la coadă pentru a le depune și fără a mai folosi documente pe hârtie.
De asemenea, atât parcursul, cât și soluționarea acestor cereri vor putea fi urmărite online. Documentele încărcate în aceste fluxuri administrative vor fi avizate online și semnate electronic. Toate aceste fluxuri și documente nu vor mai trebui tipărite, ele putând fi arhivate electronic, respectând toate normele legale in acest sens”, a afirmat Adrian Petrusel.
Se mai păstrează și hârtia
Prorectorul Dan Lazăr a explicat că, în urma semnării noului contract, se va trece la simplificarea procedurilor registraturii și se vor arhiva digital documentele din UBB prin dezvoltarea unui sistem informatic.
Potrivit acestuia, în ceea ce privește documentele pe hârtie, acestea vor putea fi folosite, în continuare, dar acestea se vor digitiza și vor fi trimise online.
”Se va simplifica mult activitatea secretariatului cu studenții”, a spus Lazăr.
CEO AROBS, Voicu Oprean, a precizat la rândul său că proiectul va fi unul greu, fiind vorba de multe facultăți, dar a promis că anul viitor proiectulul va fi implementat.
Registratura electronică și arhiva digitală a UBB face parte din cel mai mare proiect de digitalizare dintre universitățile din România, finanțat prin PNRR, și care are o valoare de aproape 65 de milioane de lei.
EVENIMENT
Organizatorii Untold și Nicușor Dan anunță un festival de mare anvergură în Capitală, pe Arena Națională

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut joi o conferință de presă alături de reprezentanții Untold Universe, pentru a anunța organizarea unui nou festival de mare amploare la București.
Festivalul ar urma să fie organizat pe Arena Națională și în împrejurimi, unde vor fi amenajate mai multe scene, iar organizatorii se așteaptă la o participare de circa 150.000 – 200.000 de persoane.
Edy Chereji, managerul festivalului Untold, a declarat că festivalul de la București probabil nu va depăși din primul an de organizare dimensiunea Untold Cluj, care va aniversa 10 ani în august 2024. Cu toate acestea, Arena Națională, având o capacitate mai mare decât Cluj Arena (cu aproximativ 25.000 de locuri mai multe pe scaune), va permite extinderea progresivă a festivalului în anii următori.
Organizatorii au semnat un protocol de colaborare pe cinci ani cu Primăria București, ceea ce asigură continuitatea festivalului și permite dezvoltarea unei experiențe unice pentru public.
Măsuri pentru diminuarea poluării fonice
Pentru a minimiza disconfortul locuitorilor din zonele adiacente stadionului, organizatorii au spus că iau în considerare implementarea unor măsuri de diminuare a poluării fonice, inclusiv panouri fonoabsorbante. Cu toate acestea, aceștia subliniază că avantajele unui astfel de festival pentru comunitate sunt semnificativ mai mari decât potențialele inconveniente.

Piața agroa-alimentară din cadrul complexului Leul din Piața Mihai Viteazul a fost închisă joi, 3 aprilie, de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
Până la acest moment, nu sunt cunoscute neregulile găsite de comisarii ANPC în piața din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, însă informația a fost confirmată oficial pentru Cluj24 de conducerea CJCP Cluj.
Nu este încă clar încă dacă la control a luat parte și președintele ANPC Cristian Popescu Piedone, însă miercuri, 2 aprilie, acesta a participat la o serie de controale în municipiul Arad.
Vom reveni cu detalii.
EVENIMENT
Dan Petrescu (CFR Cluj), înaintea meciului din cupă cu Craiova: Avem nevoie de o CALIFICARE în semifinale

După eșecul de pe Cluj Arena, CFR Cluj joacă, joi seara în sferturile Cupei, cu CSU Craiova. Dan Petrescu a susținut conferința de presă premergătoare duelului.
„E clar că, în momentul ăsta, Mitriță e cel mai în formă jucător din campionatul românesc. Noi îl cunoaștem bine, de mulți ani. A fost la Craiova, s-a întors, a plecat, dar tot timpul era pericolul numărul 1. Este într-o formă excelentă acum.
Dan Petrescu (CFR Cluj), înaintea meciului din cupă cu Craiova: Avem nevoie de o CALIFICARE în semifinale
În afară de golurile pe care le marchează, de fiecare dată când are mingea creează pericol – pase, driblinguri… parcă nimeni nu poate să-i ia mingea de la picior. Ultima oară, când a jucat aici, a intrat foarte bine cu noi și a dat un gol, parcă și o pasă de gol. Știm că e foarte periculos.
Acum, un singur jucător nu poate să-l țină. Trebuie să dublăm foarte bine și să avem mare grijă să nu primească mingea în spatele fundașilor”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă.
Petrescu a amintit de eșecul de luni cu „U” Cluj, din derby-ul Ardealului, scor 0-1. Acesta a explicat faptul că a revăzut meciul, iar echipa lui a avut ocaziile clare de a marca, în timp ce formația lui Sabău a fost mult mai pragmatică, scrie GSP.
„Cred că e cea mai usturătoare înfrângere din cariera mea”
În acest context, Petrescu a explicat că echipa lui prestează cel mai bun fotbal din România, însă ratează foarte multe ocazii. În precedentele mandate, CFR Cluj avea foarte puține ocazii, însă era mult mai pragmatică și își câștiga majoritatea meciurilor la limită, 1-0.
„Vă dați seama că încă nu am vorbit cu jucătorii după meciul cu U Cluj. Ieri am avut antrenament cu cei care nu au jucat, am zis că trebuie să treacă o zi peste ei și, de astăzi, mergem înainte. O să avem o ședință mai târziu, video, și e foarte greu de digerat ce s-a întâmplat. Am spus-o, cred că e cea mai usturătoare înfrângere din cariera mea.
De câștigat meciuri, așa am mai câștigat, să ne apărăm, un șut – un gol… s-a mai întâmplat. Dar de pierdut nu am avut asemenea meciuri. M-am uitat iar la meci și am avut cel puțin 15 ocazii clare.
Deci n-ai cum, într-un meci să ai 15 ocazii clare și să nu dai gol. Ei au avut un singur șut pe poartă, respins de portar, și au dat gol. Fotbalul e imprevizibil, niciodată nu mai știi ce să crezi.
Am suferit o înfrângere care nu trebuia să se întâmple. Nici nu am ce să le zic băieților… Dacă jucam foarte rău, dacă nu era atitudine, aș fi putut să le reproșez ceva. Dar n-am cum să-i cert.
Singurul capitol la care nu am fost mai buni decât „U” Cluj a fost golurile marcate. Am dominat, am pasat, am fost peste ei, am jucat, am creat. Mă gândesc: oare, o fi bine asta? Când eram mai pragmatic și câștigam cu 1-0, toată lumea ne critica.
Acum jucăm cel mai bun fotbal din România, de departe, dar, din păcate, am pierdut acest meci. E clar că trebuie să câștigăm un trofeu, fie campionatul, fie Cupa. Toată lumea știe că acestea sunt obiectivele mele la CFR. Încă suntem în cărți, suntem bine. Acum o săptămână eram mai bine…
„Avem nevoie de o calificare în semifinale”
Craiova are două zile în plus de odihnă, e o echipă fresh. Noi avem o echipă foarte obosită, cei care au jucat au alergat foarte mult, vor fi foarte multe schimbări. În schimb, cei de la Craiova cred că vor juca cu aceeași echipă ca la meciul cu Rapid. Au avut timp să se refacă și au și moralul bun.
Dacă vom reuși să ne calificăm, cred că totul va fi bine. Avem nevoie de o calificare în semifinale. Nu sunt accidentați, sunt doar jucători obosiți. Sper să reușesc să fac o echipă care să aibă echilibru, să aibă mai puține ocazii, dar să fie mai concretă și mai pragmatică.
Suntem într-o perioadă bună a jocului, am creat mereu ocazii și goluri, la fel și Craiova”, a declarat Petrescu, la conferința de presă.