Connect with us

CULTURA

Actorul clujean Dan Chiorean, ironic la adresa lui Emil Boc: Mulțumesc pentru alegerea firmei care lucrează în jurul Teatrului

Publicat


teatru bun

Actorul clujean Dan Chiorean a transmis un mesaj ironic primarului Emil Boc și a postat o fotografie cu lucrările de modernizare a Parcului Ștefan cel Mare din Cluj-Napoca.

”Mulțumesc domnule boc…Mulțumesc pentru grija nemăsurată acordată cetățenilor care au ales să vină la teatru, pentru alegerea firmei care lucrează în jurul Teatrului Național Cluj… Așa arată intrarea la sala Euphorion…”, a scris Chiorean.

Citește și Cum va arăta parcul Ștefan cel Mare, din spatele Teatrului, după modernizare

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Municipiul Gherla, prima STEMĂ după Revoluție. Care sunt semnificațiile heraldice

Publicat

De

stema 1

Primarul Gherlei, Ovidiu Drăgan, a anunțat că municipiul pe care îl conduce are prima stemă oficială după Revoluția din 1989. 

”În Monitorul Oficial nr.492 / 18.05.2022 a fost publicată Hotărârea nr. 597/ 28.04.2022 privind aprobarea stemei municipiului Gherla, județul Cluj.
De la Revoluție, municipiul Gherla nu a avut stemă. Aceasta este prima stemă oficială, care poate fi folosită legal pe orice document”, a spus Drăgan.

stema 1

Astfel, stema municipiului Gherla se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, despicat vertical. În partea dreaptă a scutului, pe câmp de azur, se află un turn negru crenelat cu o poartă închisă și cu două ferestre.

În partea stângă a scutului, pe câmp roșu, se află o cruce de aur susținută de doi păuni de aur, afrontați și pigmentați cu azur.

Pe stemă castrul roman și o cetate medievală

Scutul este timbrat de o coroană murală de culoare argintie cu cinci turnuri crenelate.

Semnificațiile elementelor însumate: Turnul reprezintă în limbaj heraldic atât castrul roman de interior, cât și Cetatea medievală Martinuzzi. Crucea și păunii simbolizează heraldic prezența pe teritoriul municipiului a celor două sedii episcopale armeano-catolic și greco-catolic.

Coroana murală cu cinci turnuri crenelate indică rangul de municipiu al localității.

Citește mai departe

ECONOMIE

LIVE VIDEO. Premierul Nicolae Ciucă, la volanul primei mașini electrice „made in Cluj”

Publicat

De

ciuca masina de cluj (11)

Prim-ministrul Nicolae Ciucă urcă la volanul primei mașini electrice produsă la Cluj. Este vorba de un concept car realizat de un grup de investitori români, care a pus la bătaie, până acum, proape 500.000 de euro pentru acest proiect.

Nicolae Ciucă a venit însoțit de primarul Emil Boc. Celor doi li s-a făcut o prezentare a mașinii, „o inovație clujeană”.

 

ciuca masina de cluj (5)

Voicu Oprean, CEO AROBS, unul din inițiatorii și finanțatorii proiectului, a fost cel care i-a explicat premierului cum a fost construită mașina, de la faza de prototip.

ciuca masina de cluj (14)

Acesta a spus că, în serie mică, autoturismul va fi produs la Cluj.

ciuca masina de cluj (13)

„Are loc un proces cât se poate de dinamic în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea. Și faptul că se gândesc să treacă la producție de serie, pe noi, ca țară, nu poate să ne facă decât foarte mândri”, a spus Nicolae Ciucă.

ciuca masina de cluj (2)

Prim ministrul s-a urcat în mașină, a pus mâna pe volan, dar nu a condus-o.

ciuca masina de cluj (1)

Mașina nu are voie, încă, să circule pe drumurile publice.

ciuca masina de cluj (10)

ciuca masina de cluj (12)

ciuca masina de cluj (7)

ciuca masina de cluj (6)

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Cluj-Napoca se va înfrăți cu orașul Salonic din Grecia. Anunțul unui oficial european

Publicat

De

titi

Președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas, a anunțat că a inițiat demersuri pentru înfrățirea orașelor Cluj-Napoca și Salonic din Grecia.

Prezent la Innowave Summit care se desfășoară joi și vineri la Cluj-Napoca, Tzitzikostas a declarat că a discutat cu primarul Emil Boc despre această idee.

”În următoarele două săptămâni vom fi gata să prezentăm calendarul privind înfrățirea dintre cele două orașe. De ce? Deoarece Cluj-Napoca are multe lucruri în comun cu Salonic.

Este capitala IT a României, la fel și Salonic, are un cunoscut festival de film, la fel are și Salonic, este un oraș cu o politică puternică de mediu, la fel și Salonic, și, peste toate, Clujul are niște locuitori fantastici. La fel sunt și cei din Salonic”, a spus Tzitizikostas pentru Cluj24.

Oficialul grec este originar din Salonic.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Culinăria îi așteaptă pe clujeni în grădina DaPino cu muzică și bucate tradiționale

Publicat

pino

Clujenii sunt așteptați de vineri până duminică în grădina restaurantului DaPino din centrul orașului la Culinăria, eveniment gastronomic și muzical.

Astfel, în perioada 20-22 mai, gurmanzii sunt invitați la un alt proiect de suflet, organizat de DaPino, cu scopul de a aduce un omagiu tradițiilor românești într-un spațiu care reușește să readucă sentimentul primăverii la viață, unde vor fi prezenți muzicanți renumiți ai culturii române.

”Vă invităm să degustați de la bucate tradiționale desăvârșite, ingrediente alese cu grijă de la producători locali, la verdețuri de primăvară culese direct din grădina.

Vă invităm să sărbătorim împreună relația dintre cântec, artă culinară și un spațiu cu o atmosfera revigorantă de primăvară”, arată organizatorii.

culi

Programul Culinăria

Vineri, 20 mai

h18:30 • Trigon (Moldova)

Sambătă, 21 mai

h12:00 • Văzduh*

h18:30 • Luiza Zan

Duminică, 22 mai

h12:00 • Văzduh*

h18:30 • Grigore Leșe

Bilete de acces la concerte costă 150 de lei, locurile fiind limitate.

Sâmbătă și duminică accesul este liber între orele 12 și 18.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate