Connect with us

ACTUALITATE

3.000 de ore de terapie gratuită pentru copiii cu sindrom Down și autism, obiectivul Walking Month de anul acesta

Publicat


Organizatorii Walking Month își propun să mobilizeze pasionații de mișcare pentru a strânge fondurile ce vor asigura gratuit 3.000 de ore de terapie pentru copii neurodivergenți și familiile lor, prin programele asociația DogAssist.

„Pașii noștri sunt pasul lor înainte” – sub acest slogan, concursul caritabil Walking Month dă startul, începând de astăzi, înscrierilor pentru ediția din 2024.

Terapie pentru copiii cu nevoie speciale

La cea de-a 10-a ediție, Walking Month susține o nouă cauză dedicată copiilor  cu nevoi speciale. Fiecare înscriere în concurs devine automat o donație ce va acoperi din costurile sesiunilor de terapie necesare copiilor a căror evoluție depinde de intervenții specializate.

Dog Assist, asociația parteneră în proiect, are o listă de 60 de beneficiari care vor primi, de 2 ori pe săptămână, ședințe de kinetoterapie și psihoterapie asistată de animale, care îi vor ajuta să depășească limitările impuse de condiții precum sindrom Down și autism. În plus, sprijinul va fi direcționat și către familii, cu ședințe de suport și un program de educație pentru părinții cu copii neurodivergenți, coordonate de specialiști.

Campanie caritabilă de mers pe jos

Pentru a strânge banii necesari celor 3.000 de ore de terapie, e nevoie de o nouă mobilizare a comunității clujene. Oricine dorește să ajute se poate înscrie, între 19 august și 20 septembrie, în Walking Month, prin descărcarea aplicației din Google Play sau App Store. Bucuria de a dona și a ajuta este dublată de emoția concursului propriu-zis.

Timp de o lună, cei înscriși primesc provocarea de a face cât mai mulți pași pentru a putea câștiga unul dintre zecile de premii oferite de organizatori. 100% din taxele de participare în concursul Walking Month sunt direcționate direct către asociația Dog Assist. Cu cât mai mulți participanți, cu atât mai multe ore de terapie asigurate.

Concursul se va desfășura între 23 septembrie și 22 octombrie

Concursul propriu-zis se va derula în perioada 23 septembrie – 22 octombrie. La ultima ediție, cei aproape 3.000 de participanți din întreaga țară au reușit să strângă 150.000 de euro, bani donați pentru construirea primului parc inclusiv din Cluj-Napoca, și să parcurgă împreună aproape 1 miliard de pași. În cei 10 ani de existență, Walking Month a ajutat la renovarea dispensarelor de la sate, asigurarea de mese calde pentru vârstnici singuri, achiziționarea primei ambulanțe sociale din Transilvania și a primului taxi comunitar pentru persoane cu dizabilități neuromotorii.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. S-a deschis Compartimentul de toxicomani de la Clinica de Psihiatrie pentru Copii din Cluj. Are 10 paturi

Publicat

De

Compartiment copii toxicomani Cluj

A fost dat în folosință Compartimentul de toxicomani de la Clinica de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca.


Copiii care au probleme cu drogurile vor beneficia aici de servicii moderne și competente, spune președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

S-a deschis compartimentul de toxicomani de la Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj

Clinica de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, unică la nivel național, este acum pe deplin funcțională. Asta după ce a fost dat în funcțiune și compartimentul de toxicomani, care dispune de 10 paturi.

“Compartimentul destinat toxicomanilor și celor care suferă de adicții va oferi servicii medicale moderne si competente copiilor cu astfel de probleme”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Consiliul Județean Cluj a finalizat, în anul 2024, clădirea în care funcționează noua clinică, printr-un proiect cu finanțare europeană, în valoare de aproximativ 39 de milioane de lei.

 

 

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Prețul mediu pe imobiliare la Cluj, la nivelul celor mai scumpe zone din Capitală. Interes tot mai mare pentru restul județului

Publicat

De

blocuri

Piața imobiliară din Cluj-Napoca continuă să bată recorduri, cu o creștere de preț de 17% în martie 2025 față de anul trecut, consolidându-și poziția la nivel național. În ciuda scăderii cererii, orașul rămâne în topul vânzărilor la nivel național.

Cluj-Napoca rămâne în centrul atenției pe piața imobiliară, cu prețuri care continuă să crească accelerat. Potrivit lui Dan Niculae, reprezentant Imobiliare.ro Finance, orașul a înregistrat doi ani consecutivi de creșteri semnificative.

„Cluj-Napoca a avut doi ani la rând creșteri de prețuri, și anul trecut, și anul acesta. Anul trecut a avut o creștere de 15%, iar anul acesta de 17% în martie comparativ cu martie anul precedent și pare că nu se oprește din creștere. Zonele cele mai scumpe au avut creșteri mai moderate. Ca vânzări, anul a început foarte bine, avem un plus 8% anul acesta ca vânzări efective, față de o creștere de doar 3% anul trecut. Clujul se află pe locul 4 la nivel național la vânzări, după București, Ilfov și Constanța, deci se menține destul de sus”, a declarat acesta.

Apartamentele din Cluj, la prețuri „de lux”

Prețul mediu pe metrul pătrat a ajuns comparabil cu cel al celor mai scumpe zone din Capitală, iar în unele cazuri chiar îl depășește.

„Observăm că prețurile medii pe metrul pătrat din Cluj au ajuns la nivelul celor mai scumpe zone din București. Chiar vorbeam ieri cu un dezvoltator care spunea că prețurile pornesc de la aproape 4.000 de euro/mp și erau apartamentele cu o vedere mai puțin drăguță. Așadar, pe zona de prețuri vedem în continuare creșteri”, a mai arătat expertul Imobiliare.ro.

Atât cererea, cât și oferta au scăzut ușor

În ciuda acestor prețuri ridicate, piața a rămas activă. Cererea s-a ajustat ușor, înregistrând o scădere de aproximativ 10% anul trecut, însă oferta s-a diminuat în același timp, menținând echilibrul.

„La nivel de cerere, evident că ținând cont de creșterea prețurilor avem și o cerere ușor corectată. Anul trecut, cererea a scăzut cu 10%, însă și oferta s-a diminuat. Atunci, raportul dintre numărul de cumpărători și numărul de oferte în piață a rămas constant în jurul valorii de 2 cumpărători/ proprietate”, a explicat Niculae.

Interes crescut pentru zonele din afara municipiului

În paralel, zonele din afara orașului capătă tot mai multă popularitate, cu un preț mediu de doar 1.664 euro/mp util și o creștere de doar 7%, aproximativ la jumătate față de municipiu.

„Devin foarte atractive zonele din afara Clujului, unde încă prețurile sunt foarte departe de ceea ce se întâmplă în oraș, la 1.664 euro/mp util în 2024, cu o creștere de doar 7%. Pare că este la jumătate de preț să cumperi oriunde altundeva în interiorul județului decât în Cluj-Napoca”, a mai afirmat expertul.

Evoluție temperată în cazul chiriilor

În ceea ce privește chiria, aceasta a avut o evoluție mai temperată, a mai remarcat Dan Niculae, reprezentant Imobiliare.ro Finance: „Prețurile nu au crescut în același ritm, este cumva și normal, chiria medie rămâne cât de cât constantă la începutul acestui an. Anul precedent, chiria medie a crescut doar cu 6%. Pare că în acest moment este mai confortabil să închiriezi o proprietate în Cluj decât să cumperi. Avem zone unde au crescut disproporționat chiriile: zona centrală și cartierele premium”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului Imobiliare.ro HUB 2025, desfășurat marți, 8 aprilie, la Grand Hotel Italia. Evenimentul a reunit lideri ai pieței imobiliare din Cluj, precum Cătălin Priscorniță (Blitz), Răzvan Cuc (RE/MAX România), Ioana Oltean (Napoca Imobiliare) și Dorin Bob (Studium Green), și a oferit o radiografie detaliată a tendințelor din sectorul rezidențial și de finanțare.

Citește mai departe

ECONOMIE

Limbaj de imobiliar. Dorin Bob, cum a ajuns Clujul cel mai scump: Nu s-au mai dat autorizații. Nu te poți pișa în fața economiei

Publicat

De

Omul de afaceri Dorin Bob, dezvoltator imobiliar, fondatorul Studium Green, a lansat noi atacuri la adresa administrației locale, spunând că prețurile mari de pe piața imobiliară din Cluj-Napoca sunt rezultatul unui „accident” administrativ și urbanistic.

Într-un discurs lipsit de menajamente, Dorin Bob acuză că lipsa autorizațiilor de construcție și transformarea orașului într-un spațiu „intangibil” a condus la explozia prețurilor și extinderea haotică a localităților din jur.

Clujul, cel mai scump oraș „din greșeală!”

Întrebat de ce este Clujul cel mai scump oraș la prețul pe metru pătrat, Dorin Bob a răspuns:

„Din greșeală! Chiar din greșeală. Am ajuns cu prețul ăsta absolut aberant, din punctul meu de vedere, ca dezvoltator, din greșeală. Clujul era un oraș sub Timișoara, a venit domnul primar Boc, a trecut primul mandat, a trecut al doilea mandat, eram încă depășiți de Timișoara, începeau lucrurile să se miște, să se întâmple lucruri frumoase la noi, și pe acest fond al entuziasmului din acea perioadă, ne-am considerat «Orașul-comoară». Atât de comoară încât să fie intangibil.

„Am început să nu mai dăm autorizații de construcție”

Și pentru că e o comoară intangibilă, am început să nu mai dăm autorizații de construcție. Și după ce n-am mai dat autorizațiile de construcție, au început să crească prețurile și noi să ne mirăm de ce cresc prețurile. Păi, pentru că nu se dau autorizații de construcție.

Orice cerere trebuie la un moment dat să se întâlnească cu oferta. Este absolut firesc că în fața economiei nu te poți, mă scuzați – pișa, pentru că te faci pe pantaloni. Atunci, a apărut Floreștiul. A apărut și Baciu. Vor apărea și altele și altele în jurul nostru. Am transformat orașul Cluj-Napoca într-o comoară de neatins, iar în jurul nostru s-au dezvoltat un alt oraș, cu 70-80 de mii de locuitori, pe care acum nu mai știm cum să îl gestionăm”, a declarat Dorin Bob.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului Imobiliare.ro HUB 2025, desfășurat marți, 8 aprilie, la Grand Hotel Italia. Evenimentul a reunit lideri ai pieței imobiliare din Cluj, precum Cătălin Priscorniță (Blitz), Răzvan Cuc (RE/MAX România), Ioana Oltean (Napoca Imobiliare) și Dorin Bob (Studium Green), și a oferit o radiografie detaliată a tendințelor din sectorul rezidențial și de finanțare.

Citește mai departe

ECONOMIE

Grindeanu: Va fi SEMNAT contractul pentru ultimul lot al Autostrăzii Transilvania. Valoarea lui, peste 6 miliarde de lei

Publicat

autostrada transilvania

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunță, marți, că la sfârșitul săptămânii va fi semnat contractul pentru ultimul lot al Autostrăzii Transilvania.

Sorin Grindeanu a postat pe TikTok faptul că la sfârșitul acestei săptămâni se va semna pentru ultimul lot și, totodată, cel mai valoros lot ca și sumă de pe Autostrada Transilvania.

Este vorba despre lotul de la Poarta Sălajului la Nușfalău.

Grindeanu: Va fi SEMNAT contractul pentru ultimul lot al Autostrăzii Transilvania

„Este un contract de 6,62 miliarde de lei, cel mai mare contract din istoria CNAIR. Și, cu ocazia semnării acestui contract, toate loturile aflate în construcție în acest moment de pe Autostrada Transilvaniei vor intra în faza finală, în cea de execuție. Și anume mă refer la loturile de la Nădășelu până la Nușfalău și, totodată, de la Suplacul de Barcău până la Biharia”, a spus Grindeanu.

Potrivit acestuia, Autostrada Transilvania este una din autostrăzile importante din România care trebuie să fie finalizată în anii viitoare.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate