Connect with us

ACTUALITATE

3.000 de ore de terapie gratuită pentru copiii cu sindrom Down și autism, obiectivul Walking Month de anul acesta

Publicat


Organizatorii Walking Month își propun să mobilizeze pasionații de mișcare pentru a strânge fondurile ce vor asigura gratuit 3.000 de ore de terapie pentru copii neurodivergenți și familiile lor, prin programele asociația DogAssist.

„Pașii noștri sunt pasul lor înainte” – sub acest slogan, concursul caritabil Walking Month dă startul, începând de astăzi, înscrierilor pentru ediția din 2024.

Terapie pentru copiii cu nevoie speciale

La cea de-a 10-a ediție, Walking Month susține o nouă cauză dedicată copiilor  cu nevoi speciale. Fiecare înscriere în concurs devine automat o donație ce va acoperi din costurile sesiunilor de terapie necesare copiilor a căror evoluție depinde de intervenții specializate.

Dog Assist, asociația parteneră în proiect, are o listă de 60 de beneficiari care vor primi, de 2 ori pe săptămână, ședințe de kinetoterapie și psihoterapie asistată de animale, care îi vor ajuta să depășească limitările impuse de condiții precum sindrom Down și autism. În plus, sprijinul va fi direcționat și către familii, cu ședințe de suport și un program de educație pentru părinții cu copii neurodivergenți, coordonate de specialiști.

Campanie caritabilă de mers pe jos

Pentru a strânge banii necesari celor 3.000 de ore de terapie, e nevoie de o nouă mobilizare a comunității clujene. Oricine dorește să ajute se poate înscrie, între 19 august și 20 septembrie, în Walking Month, prin descărcarea aplicației din Google Play sau App Store. Bucuria de a dona și a ajuta este dublată de emoția concursului propriu-zis.

Timp de o lună, cei înscriși primesc provocarea de a face cât mai mulți pași pentru a putea câștiga unul dintre zecile de premii oferite de organizatori. 100% din taxele de participare în concursul Walking Month sunt direcționate direct către asociația Dog Assist. Cu cât mai mulți participanți, cu atât mai multe ore de terapie asigurate.

Concursul se va desfășura între 23 septembrie și 22 octombrie

Concursul propriu-zis se va derula în perioada 23 septembrie – 22 octombrie. La ultima ediție, cei aproape 3.000 de participanți din întreaga țară au reușit să strângă 150.000 de euro, bani donați pentru construirea primului parc inclusiv din Cluj-Napoca, și să parcurgă împreună aproape 1 miliard de pași. În cei 10 ani de existență, Walking Month a ajutat la renovarea dispensarelor de la sate, asigurarea de mese calde pentru vârstnici singuri, achiziționarea primei ambulanțe sociale din Transilvania și a primului taxi comunitar pentru persoane cu dizabilități neuromotorii.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zborurile de pe Aeroportul Cluj spre Bruxelles, ANULATE joi. Grevă pe Aeroportul Charleroi

Publicat

aeroport

Mai multe curse aeriene între Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca și Aeroportul Charleroi din Bruxelles au fost anulate, joi, din cauza unor greve anunțate pe aeroportul din Belgia.

Patru zboruri din și spre Bruxelles au fost anulate pe Aeroportul Internațional Cluj, joi, din cauza unor greve pe Aeroportul Charleroi.

Este vorba despre curse operate de companiile aeriene Wizz Air și Ryanair:

PLECĂRI

  • W43351 – Charleroi, ora 06:55 – CANCELLED
  • FR9546 – Charleroi, ora 10:20 – CANCELLED

SOSIRI

  • FR9547 – Charleroi, ora 09:50 – CANCELLED
  • W43352 – Charleroi, ora 12:25 – CANCELLED

Atenţionare de călătorie pentru Belgia

Ministerul Afacerilor Externe a emis miercuri o atenţionare de călătorie pentru Belgia, unde joi este programată o grevă pe aeroportul Charleroi, scrie Mediafax.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează, sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că, pentru joi, conducerea aeroportului Charleroi a anunţat o grevă de 24 de ore, ce va afecta operaţiunile pe acest aeroport.

În acest context, capacitatea operaţională a aeroportului va fi redusă, iar unele zboruri vor fi anulate. Greva vizează majoritatea funcţiilor operaţionale ale aeroportului (bagaje, check-in, realimentarea aeronavelor).

Pasagerii sunt sfătuiţi să verifice starea zborurilor pe site-urile companiilor aeriene.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Bruxelles: +32(0)497428663.

Citește mai departe

EVENIMENT

RESTRICȚII de circulație pe A1. Atenționări pentru ȘOFERI

Publicat

autostrada transilvania reparatii (3)

CNAIR a anunțat restricții de circulație pe mai multe segmente de autostradă, inclusiv A1 Sebeș-Sibiu, pentru derularea unor lucrări. A fost înregistrat și un eveniment rutier. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență.

Restricții de circulație, 12 septembrie

A1 Simeria Veche (Hunedoara) – km 352-353, până la ora 16.00; pe calea 2, lucrări de montat parapet median; banda 2 restricționată
A1 Apoldu de Jos – Săliște (Sibiu) – km 274+700 – 275+700, până la ora 20.00 – lucrări de reparații la partea carosabilă pe sens Sebeș-Sibiu; banda 1 și banda de urgență, restricționate
A1 Nădlac (Arad) –km 581+300, până la ora 10.00 – accident pe calea 1; microbus a acroșat un autotren oprit în coloană; o persoană rănită; banda de urgență și banda 1, restricționate

RESTRICȚII de circulație pe A1. Atenționări pentru ȘOFERI

Citește mai departe

EVENIMENT

Cristi Balaj (CFR Cluj): Până nu ÎNSĂNĂTOȘIM clubul din punct de vedere financiar, este greu să-l ÎNĂLȚĂM așa cum ne-am fi dorit

Publicat

cristi balaj

Președintele CFR Cluj, Cristi Balaj, a vorbit despre obiectivele echipei în acest sezon, după ratarea accederii pe tabloul principal în Conference League. Balaj a ținut să sublinieze faptul că echipa se va concentra pe „creșterea” jucătorilor tineri.

Ratarea calificării a văduvit clubul de un bonus impresionant din punct de vedere financiar.

Cristi Balaj, președintele CFR-ului, a dezvăluit care este obiectivul echipei din Gruia, în următoarea perioadă. Oficialul a transmis că echipa se va concentra pe ”însănătoșire” pe plan financiar, scrie Iamsport.

Cristi Balaj (CFR Cluj): Până nu ÎNSĂNĂTOȘIM clubul din punct de vedere financiar, este greu să-l ÎNĂLȚĂM așa cum ne-am fi dorit

„Bineînțeles că ne-am dori să ținem cei mai valoroși jucători, dar dacă nu mai discutăm de faliment sau alte situații financiare care ar pune în pericol viitorul clubului, se datorează și nouă, celor care muncim și încercăm să găsim soluții cât mai bune, să avem și o echipă bună, care a câștigat ultimele meciuri cu 3-0 în campionat și, din păcate, a fost cât pe ce să se califice în grupele unei competiții europene.

Spun din păcate pentru că nu ne-am calificat. În sezonul precedent am terminat pe locul doi chiar dacă am făcut multe transferuri. Până nu însănătoșim clubul din punct de vedere financiar, este greu să-l înălțăm așa cum ne-am fi dorit.

Ne dorim cupa și campionatul și să creștem jucătorii care sperăm că vor ajunge să evolueze și ei la un campionat mult mai important”, a spus Cristi Balaj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Garsonieră amenajată într-un beci din Cluj-Napoca, de vânzare cu 90.000 de euro. Ce suprafață are

Publicat

garsonieră
O agenție imobiliară din Cluj-Napoca propune spre vânzare o garsonieră de 35 mp, amenajată la cheie, situată în inima istorică a orașului, în Piața Muzeului.

”Această proprietate reprezintă o investiție ideală pentru regim hotelier, datorită amplasării sale într-una dintre cele mai căutate zone turistice și culturale.

Garsoniera este complet mobilată și utilată modern, cu finisaje de înaltă calitate, gata să ofere confort și eleganță.

Locația centrală permite accesul rapid la principalele atracții, restaurante, cafenele și mijloace de transport în comun, asigurând astfel un flux constant de turiști.

Aceasta este o oportunitate excelentă pentru cei care doresc să investească într-o proprietate cu potențial ridicat de profitabilitate în Cluj-Napoca”, se arată în anunțul de vânzare.

Garsoniera de 35 de mp se vinde cu prețul de 90.000 de euro.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax