Connect with us

EVENIMENT

17 clujeni au aflat de Crăciun că au Covid. Aproape 350 de cazuri la nivel național. Toate decesele, la pacienți nevaccinați

Publicat


În ultimele 24 de ore, 17 persoane au fost confirmate cu Covid-19 în județul Cluj. Au fost făcute 538 de teste, dintre care 226 au fost teste rapide.

În acest moment, în spitalele din Cluj sunt internați 212 pacienți. 35 de persoane primesc îngrijiri la ATI.

De la debutul pandemiei, 1.069 de clujeni au murit din cauza Covid-19. În ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun deces la Cluj.

Peste 1,7 milioane de pacienți au fost declarați vindecați

Până astăzi, 26 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.802.745 de cazuri de infectare cu noul coronaviru, dintre care 10.888 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.732.591 de pacienți cu Covid au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 349 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 19 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Peste 58.500 de decese cauzat de Covid

Până astăzi, 58.551 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 25.12.2021 (10:00) – 26.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 15 decese (5 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Caraș-Severin, Călărași, Gorj, Harghita, Mehedinți, Satu Mare, Sibiu, Vaslui și Vâlcea.

Dintre cele 15 decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 la categoria de vârstă peste 80 ani.

14 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a înregistrat comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Toți pacienții decedați erau nevaccinați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 2.379. Dintre acestea, 443 sunt internate la ATI. Dintre cei 443 de pacienți internați la ATI, 42 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 49 sunt minori, 45 fiind internați în secții și 4 la ATI.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Cinci noi tipuri de avize sunt eliberate online de Consiliul Județean Cluj

Publicat

De

urbanism

Noi funcții au fost operaționalizate în aplicația „Ghișeul Unic”, anunță Consiliul Județean Cluj.

Noile tipuri de avize privesc lucrări în proximitatea sau care implică utilizarea drumurilor județene.

Cinci noi tipuri de avize sunt eliberate online de Consiliul Județean Cluj

Documentația poate fi depusă online și tot online va fi emisă și autorizația.

Astfel, prin Gișeul Unic  se pot depune:

  • Cererea pentru emiterea Acordului Prealabil
  • Cererea pentru prelungirea Acordului Prealabil/Autorizației
  • Cererea pentru emiterea Autorizației de Amplasare și acces la drum
  • Cererea pentru emiterea Acordului de Vecinătate
  • Cererea pentru emiterea Avizului de Închidere Temporară a Circulației

„Echipa pe care o coordonez la Consiliul Județean demonstrează un angajament ferm pentru digitalizare, pas cu pas, prin aducerea tot mai multor servicii online. Acesu lucru nu doar simplifică procesele administrativepentru cetățeni, ci demonstrează adaptabilitatea și orientarea către viitor a instituției noastre”, a transmis președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Aceste cinci noi facilități se adaugă celor deja puse la dispoziția clujenilor, prin care aceștia pot depune și obține online certificate de urbanism (CU) sau autorizații de construcție (AC), Consiliul Județean Cluj fiind primul din țară, din cele peste 3.300 de autorități locale, care a oferit cetățenilor posibilitatea de a obține online aceste documente, valide din punct de vedere juridic.

În plus, Consiliul Județean a reușit să digitalizeze până la acest moment alte 13 categorii de documentații din domeniul urbanismului precum și 11 categorii de cereri emise de către ISU Cluj, urmând ca în perioada următoare să fie lansate și alte tipuri de documente.

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujean trimis 30 de zile după gratii. A furat bani și acte din mai multe mașini parcate

Publicat

De

Un bărbat de 35 de ani a fost reținut de polițiștii din Dej pentru 24 de ore și ulterior arestat pentru 30 de zile după ce a comis mai multe furturi din mașini.

Documentarea polițiștilor a condus la stabilirea faptului că, în perioada 1 – 11 noiembrie 2023, acesta ar fi pătruns în interiorul a 3 autoturisme, parcate pe diferite străzi din Dej.

Clujean trimis 30 de zile după gratii. A furat bani și acte din mai multe mașini parcate

Potrivit polițiștilor, acesta a furat din autoturisme borsete cu documente și bani, cauzând un prejudiciu de 4.369 de lei.

Totodată, în noaptea 14 spre 15 februarie 2024, bărbatul ar fi pătruns în interiorul unui autoturism, închis dar neasigurat, de pe strada Orizont, și a furat un plic cu suma de 2.450 de lei.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 7.000 de lei, fiind recuperat în proporție de 50%.

După ce a fost reținut de polițiști, bărbatul a fost prezentat instanței, care a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujenii învață să mănânce SĂNĂTOS. Ce înseamnă un meniu PERSONALIZAT

Publicat

Un nou concept în alimentația sănătoasă s-a lansat la Cluj-Napoca. Este vorba de meniul personalizat. Firma care-l promovează are puncte de lucru deschise în 21 de orașe din România, de curând intrând și pe piețele din Ungaria și Anglia.

Livrarea se face la domiciliul clientului, meniul pe o zi întreagă, conceput astfel încât să însumeze numărul de calorii aferente programului pentru care a optat acesta.

FOTO. Clujenii învață să mănânce SĂNĂTOS. Ce înseamnă un meniu PERSONALIZAT

Meniurile sunt concepute astfel încât sa te ajute sa pierzi în greutate în mod sănătos. Acestea sunt hrănitoare și echilibrate, potrivite perfect siluetei pe care ți-o doresti. Există meniuri fără lapte, ouă și carne, fără carne dar cu lapte și ouă dar și meniuri care conțin carne, însă niciodată prăjită.

Necesarul zilnic se situează între 1.300 și 2.700 kcal, în funcție de vârstă și efortul depus.

Există mai multe feluri de meniu: Slăbește Sănătos, Menține-te Fit, Crește Masa Musculară, Fit & Detox, Business Lunch, Vegan Business Lunch, Intermittent Fasting, Low Carb Keto, Vegetarian+Pește, Vegan de Post, Junior Fit și Protein.

Noul concept de meniu personalizat te ajută să-ți construiești propriile tale preferințe culinare folosind produsele firmei, astfel încât să se potrivească perfect nevoilor tale.

Pentru aceasta, un nutriționist este pregătit să ofere cele mai bune sfaturi legat de ingrediente și cantitate, în funcție de dorințele clientului.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. Bogdan Pivariu: Am demarat proiectul pentru CANALIZARE nouă în Tăuți, în valoare de 12.700.000 de lei

Publicat

bogdan pivariu facebook

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a demarat proiectul pentru o nouă canalizare în Tăuți. în valoare de 12.700.000 de lei.

„Am semnat zilele acestea contractul de începerea lucrărilor la un proiect ambițios: Realizarea canalizării în satul Tăuți.

VIDEO. Bogdan Pivariu: Am demarat proiectul pentru CANALIZARE nouă în Tăuți, în valoare de 12.700.000 de lei

Această investiție, în valoare de 12.700.000 de lei, va transforma fundamental calitatea vieții în satul Tăuți, oferindu-le locuitorilor acces la un sistem de canalizare modern și eficient. Proiectul, cu o durată estimată de execuție de 20 de luni, include construcția unei rețele extinse de 6627 de metri de canalizare.

Pentru a asigura funcționarea optimă a acestui sistem, vom instala 4 stații de pompare și 334 de cămine de racordare, garantând astfel că fiecare gospodărie va beneficia de servicii de canalizare de cea mai înaltă calitate.

Investițiile în infrastructura de bază, cum ar fi sistemul de canalizare, sunt esențiale pentru sănătatea publică, pentru protejarea mediului înconjurător și pentru promovarea dezvoltării durabile a comunității noastre.

Avem un angajament față de comunitatea din Florești, un pas către un viitor în care toți locuitorii să se bucure de condiții de viață la standarde ridicate”, a scris Pivariu.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax