Connect with us

EVENIMENT

Viktor Orban a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu Vladimir Putin, în cadrul unei „misiuni de pace”

Publicat


Premierul ungar Viktor Orban a ajuns la Moscova, în cadrul unei „misiuni de pace”, la doar câteva zile după ce Ungaria a preluat președinția rotativă a UE. Orban s-a aflat recent într-o vizită în Ucraina.

Viktor Orban a ajuns vineri la Moscova, unde va avea o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin. Premierul ungar se declară într-o „misiune de pace”, relatează agenţia ungară de ştiri MTI, citată de Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, Viktor Orban scrie: „După Kiev, la Moscova. A doua oprire a misiunii de pace”.

Viktor Orban este acompaniat la Moscova de ministrul de externe Péter Szijjártó, care a primit chiar și o medalie din partea guvernului rus, fiind un vizitator frecvent al Rusiei.

Captura postării de pe rețelele de socializare s-ar traduce astfel: „Ajungând la Moscova. Încă un pas pentru pace!”.

Reuters a relatat că un avion utilizat de guvernul de la Budapesta a aterizat la Moscova, citând site-ul Flightaware.com.

Vizită ce îngrijorează UE

Desplasarea vine la câteva zile după ce prim-ministrul Ungariei a efectuat prima sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei în țara vecină. Ea are loc în contextul în care  Ungaria a preluat președinția rotativă a UE.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reacționat la decizia premierului ungar Viktor Orban de a se întâlni vineri cu Vladimir Putin, afirmând că astfel de atitudini nu îl vor opri pe președintele rus.

„Doar unitatea și determinarea vor deschide calea către o pace cuprinzătoare, justă și durabilă în Ucraina”, a subliniat von der Leyen pe X.

O sursă UE la nivel înalt a confirmat că a fost informată cu privire la planurile lui Viktor Orban care au provocat nemulțumire la Bruxelles.

Orban l-ar fi îndemnat pe Zelenski să înceteze focul

La începutul acestei săptămâni, Orban s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev și l-a îndemnat să ia în considerare o încetare a focului pentru a accelera sfârșitul războiului cu Rusia.

Orban a declarat vineri că i-a pus lui Zelenski „trei din patru întrebări importante” pentru a afla cât de departe este Kievul „dispus să meargă pentru pace“.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sergiu

    iulie 5, 2024 la 3:46 pm

    Mă lași!!//CIA..îl revendica pe acest idiot…în timp ce și KGB….LA fel……deci ce face de fapt ungurul..?????sub umbrela acestor doua puteri ISI BATE JOC DE EUROPA PE FATA!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

Clujeni de 5 stele

Profesorul clujean Vasile Pușcaș împlinește 72 de ani. A negociat intrarea României în Uniunea Europeană

Publicat

Profesorul clujean Vasile Pușcaș

Vasile Pușcaș, profesor, diplomat, om politic român și membru corespondent al Academiei Române înplinește astăzi, 8 iulie, vârsta de 72 de ani.

De numele său se leagă aderarea României la Uniunea Europeană.

Profesorul clujean Vasile Pușcaș, cel care a negociat intrarea României în Uniunea Europeană, împlinește 72 de ani

În perioada decembrie 2000 – decembrie 2004 Vasile Pușcaș, membru al PSD, a fost Ministru Delegat în guvernul Adrian Năstase, Negociator Șef al României cu Uniunea Europeană.

Sub coordonarea sa, Delegația Națională de Negociere pentru Aderarea României la Uniunea Europeană a încheiat toate capitolele de negociere până în 17 decembrie 2004, la Consiliul European de la Bruxelles.

Pe baza rezultatelor negocierilor de aderare conduse de echipa lui Vasile Pușcaș, președintele Traian Băsescu și primul ministru Călin Popescu Tăriceanu au semnat, în 25 aprilie 2005, tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană.

România a devenit membră a UE la 1 ianuarie 2007.

A negociat și Clauza Națiunii celei mai Favorizate

Vasile Pușcaș a fost și ministru, șeful Departamentului pentru Afaceri Europene, în Guvernul României în perioada decembrie 2008 – octombrie 2009.

Numele lui Vasile Pușcaș este legat și de reacordarea Clauzei Națiunii celei mai Favorizate României. El este diplomatul român care a negociat, la Washington DC (1992-1994), reacordarea acestui privilegiu comercial pentru România, într-o perioadă în care această țară era considerată instabilă din punct de vedere democratic.

A fost student și apoi profesor la UBB Cluj

Vasile Pușcaș s-a născut la 8 iulie 1952 în localitatea Surduc, județul Sălaj. A urmat Liceul nr. 2 din Dej între anii 1967-1971.

Licențiat al Facultății de istorie și filosofie a Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca în anul 1976, el a devenit doctor în istorie al Universității „Babeș-Bolyai“ în anul 1991, cu un studiu coordonat de acad. Ștefan Pascu – „Cercetarea și activitatea științifică la Universitatea din Cluj: 1919-1940“.

În sistemul universitar clujean activează din anul 1979, parcurgând toate etapele carierei didactice: asistent universitar (1979-1990), lector (1990-1993), conferențiar (1993-1995), profesor (din 1995) și conducător de doctorat în relații internaționale și studii europene, în cadrul Universității „Babeș-Bolyai“ din anul 2000.

Poziții academice

În paralel, Vasile Pușcaș a deținut mai multe poziții academice executive. Astfel, el a fost director al Centrului de Studii ale Democrației și Postcomunismului (1990-1991), secretar științific și prodecan al Facultății de istorie și filosofie (1990-1991), decan al Facultății de științe politice și administrație publică (1995) și director al Centrului de Jurnalism și Training al Comunicării din Cluj-Napoca (1999-2000).

De asemenea, a fost director al programului de masterat în managementul afacerilor internaționale (1999-2000), director al Institutului de Studii Internaționale din cadrul Facultății de istorie și filosofie (1999-2011) și director al Institutului de Cercetări Europene (2013-2017) din universitate. Între 2013-2017 a fost director al Școlii doctorale „Paradigma europeană“ – Universitatea „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca. În perioada 2016–2022 a fost vicepreședintele comisiei CNATDCU.

A fost cercetător științific gradul I (2002-2009) la Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române și director al instituției, în perioada 2002-2007. Începând cu anul 2009 este cercetător științific gradul I la Institutul de Istorie „George Barițiu“ al Academiei Române.

Pofesor universitar încadrat în „Jean Monnet Chair”

A fost bursier IREX (1984 și 1987) și bursier Fullbright la Universitatea din Urbana-Champaign, Illinois, SUA (1990).

Între anii 2000-2012 a fost profesor asociat și conducător de doctorat în relații internaționale la IUIES Gorizia–Universitatea din Trieste.

Din anul 2011 face parte din categoria profesorilor universitari europeni încadrați în „Jean Monnet Chair“.

Activitatea publică a lui Vasile Pușcaș

Vasile Pușcaș a desfășurat o activitate publică remarcabilă, deținând funcții importante în statul român.

El a fost director al Centrului Cultural Român din New York (1991-1992); Chargé d’affaires/ambassador interimar, Washington, DC (1993-1994); ministru consilier, DCM, Ambasada României, Washington, DC (1992-1994).

De asemenea, a fost ministru delegat, negociator-șef cu Uniunea Europeană (2000-2004); deputat în Parlamentul României (2000-2008); ministru, Departamentul pentru Afaceri Europene, Guvernul României (decembrie 2008-octombrie 2009); membru al Comisiei prezidențiale pentru elaborarea unui Proiect de Țară (2016-2019).

Sursa info și foto: Academia Română

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi universitari clujeni comentează alegerile din Franța. Critici la adresa președintelui Macron

Publicat

Doi profesori de la Univesitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, Valentin Naumescu și Adrian Papahagi, au comentat alegerile de duminică din Franța. 

Macron, pompierul care a dat foc la casă

”Macron, POMPIERUL care a dat foc la casă și apoi a stins incendiul, după ce a ars jumătate din casă!
Situația politică internă este mai proastă decât cea de dinainte de 9 iunie. Parlamentul pe care l-a dizolvat crea incomparabil mai puține probleme de guvernare a Franței decât actualul.
RN a crescut în 2 ani de la 89 mandate la (probabil) 143 de mandate. Enorm! Dacă ne uităm la VOTURILE FRANCEZILOR, RN are 37,1% (de departe cel mai votat partid), NFP 26%, Ensemble 24,7%!!!
Ensemble, blocul centrist al lui Macron, fusese primul în alegerile din 2022 (fără să aibă, ce-i drept, o majoritate absolută, dar foarte aproape), acum este al doilea, ca număr de mandate.
Singura șansă pentru o guvernare echilibrată ar fi dezintegrarea NFP și o coaliție centristă în jurul Ensemble, fără LFI și Partidul Comunist, dar cu LR (republicanii de centru-dreapta)”, a arătat Naumescu.

Alianța lui Macron, mai puțini deputați

De cealaltă parte, Adrian Papahagi, consideră că sistemul pervers de vot din Franța a făcut ieri ca alianța situată pe primul loc, cu 36,18% din voturi să obțină mai puțini deputați decât cele situate pe locurile 2 și 3 (cu 25,18% și 21,24%).

”Da, auziți bine, alianța lui Macron, cu 21% din voturi are cu vrei 10 deputați mai mult decât paartidul lui Bardella-Le Pen, cu 36%.
Astfel, “făcând baraj împotriva extremei drepte” (RN), francezii au adus extrema stângă (NFP) pe primul loc în parlament.
Între cele două tururi de scrutin RN a crescut de fapt vreo 3% și NFP a scăzut cu vreo 3%.
RN e, cum spuneam, un partid național-socialist. Face totuși eforturi să devină mai centrist și are un lider tânăr, Jordan Bardella. Nu a îndemnat niciodată la violență și nu a comis violențe.
LFI, principala forță a alianței de extrema stângă, adusă prin acest “baraj” pe locul întâi, e condusă de un demagog troțkist bătrân, Jean-Luc Mélenchon. Extrema stângă încurajează toate formele de fărădelege: imigrația ilegală, vandalismul juvenil, atacuri împotriva proprietății, squatări de imobile. În campanie, au initimidat adesea candidații rivali, le-au vandalizat sediile etc.

Scenarii peste scenarii

Macron nu îi poate acorda guvernarea lui Mélenchon, care ieri seară declama tirade glorioase. Ce poate face e să încerce să rupă alianța NFP, în care oricum sunt tensiuni, și să creeze o majoritate cu partea oarecum mai rezonabilă a acesteia, vechii socialiști (din rândul cărora provine și el) și ecologiștii.

Mai are însă nevoie și de cei 60+ deputați ai LR, dreapta gaullistă. Totuși, Macron, dezavuat de 60% din electorat, care a votat la extremele stânga și dreapta, nu poate numi un premier din fosta “majoritate prezidențială” (locul 3 ca număr de voturi și 2 ca număr de deputați).
Vor accepta gaulliștii din LR să se erodeze și mai mult susținându-l pe tot mai destestatul Macron și, mai grav chiar, un guvern foarte de stânga?
Vor accepta unele din partidele NFP să sprijine un guvern macronist, când campania lor a fost constant și isteric anti-macronistă (pentru ei Macron e “ultra-liberal”).

Guvern contestat

Vor accepta Mélenchon, comuniștii și militanții lor violenți să fie ținuți departe de guvernare?

Orice soluție se va impune, Franța va avea un guvern contestat și va traversa mari turbulențe.

Nu m-ar mira ca peste un an să se ajungă la o nouă dizolvare a Assemblée Nationale. În opoziție și pe fondul nemulțumirilor crescânde, RN ar putea crește și mai mult. Dacă se va trece la un sistem de vot chiar proporțional într-un singur tur, cum mulți o cer, situația va fi și mai complicată”, a spus Papahagi.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Femeie moartă într-un accident la Tritenii de Jos. Coliziune între o mașină și un buldozer parcat

Publicat

accident triteni

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit în noaptea de duminică spre luni la un grav accident rutier petrecut pe raza localității Tritenii de Jos.

Apelul de urgență a venit la ora 00.49, iar la misiune au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SAJ.

În accident au fost implicate un autoturism și un buldoexcavator, cel din urmă fiind parcat. Când pompierii au ajuns la fața locului, victima fusese deja preluată de echipajul SAJ, care îi aplica manevre de resuscitare.

”Acestea au fost sprijinite și de către pompieri, însă din păcate fără succes. Astfel, a fost declarat decesul unei femei de aproximativ 50 de ani”, arată ISU Cluj.

Ce au constatat polițiștii

„La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 00.45, a avut loc un accident rutier pe DJ 151 C, în comuna Tritenii de Jos, soldat cu decesul unei persoane.

Din cercetările preliminare de la locul accidentului s-a constatat că un autoturism condus de o femeie de 51 de ani, din comuna Tritenii de Jos, care circula din direcția municipiului Câmpia Turzii înspre satul Tritenii de Sus, ar fi pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune cu un excavator staționat în afara părții carosabile.

Din nefericire, în urma evenimentului rutier a rezultat decesul femeii de 51 de ani”, arată IPJ Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Trupa Daoud din Franța, marea câștigătoare a Jazz in the Park Competition 2024 de la Cluj-Napoca

Publicat

Daoud

Trupa Daoud din Franța este marea câștigătoare a celei de-a șaptea ediții a Jazz in the Park Competition, organizată în 5-7 iulie, în Parcul Central din Cluj-Napoca. Considerată ”copilul problemă al jazzului francez”, aceasta a adus o nouă energie și forță pe scena jazzului. Inspirați din hip-hop, house italian și jazz modern, membrii trupei au reușit să creeze o muzică plină de groove, iar la Cluj au făcut senzație.

Trupa a primit un premiu de 5.000 euro și un contract la festivalul Jazz in the Park din acest an, așa că vor putea fi ascultați din nou, în 30 august-1 septembrie 2024, în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca.

Daoud

Locul doi a fost ocupat de Lyder Røed Quintet  din Norvegia, care au câștigat 3.000 euro, iar locul trei de cu un premiu de 1.000 euro, de MAGRO  din Germania. Premiul pentru cea mai bună formație din românească a mers către Nonconformist Anthology,  iar cel pentru cea mai valoroasă compoziție către: Jazz Family Trio „ShekBand” (Ucraina).

Anul acesta, și fanii au votat, iar premiul publicului a mers către: Zouratie Kone Trio din Belgia, o trupă centrată pe personalitatea lui Zouratié Koné, liderul grupului, maestru percuționist, cântăreț-compozitor și fabricant de instrumente muzicale.

Zouratié și ansamblul său au oferit o fuziune unică dintre groove-ul african și armonia jazzului și un vibe unic în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Mențiuni speciale acordate anul acesta:

–          Brice Ndjana, basistul Zuratie Kone Trio;

–          Pianista Shekband, Anna Shekera;

–          Raffael Auer Tobar – Abel Marton band;

–          Alexandru Ciocan, clarinet – Nonconformist Anthology;

–          Mențiune specială a juriului: David Luca Quartet.

Juriul festivalului

Câștigătorii fost anunțați duminică, la ora 21.00, pe scena principală a concursului. Finaliștii au fost notați după calitatea interpretării, coeziunea trupei, interacțiunea cu publicul, respectarea timpilor alocați și originalitatea muzicii.

Juriul a fost format: vocalista și compozitoarea Elena Mîndru, jurnalistul de radio Bogdan Roșca-Zăsmencu, liderul și pianistul formației JazzyBIT, Teodor Pop și stage managerul Jazz in the Park, Horea Marc.

În total, 11 formații de jazz au ajuns în finala concursului internațional de jazz organizat la Cluj, dintr-un număr record de formații înscrise: 246 de trupe din 39 de țări.

Trupele au avut șansa nu doar de a performa în fața unui juriu, ci și de interacționa cu un public numeros și de a experienta atmosfera de festival.

Ce spune Elena Mîndru

Elena Mîndru, membru juriu Jazz in the Park Competition: ”O competiție matură și intensă anul acesta. Un line-up foarte variat, lucru ce a făcut dificilă jurizarea, dar s-a cristalizat în final o idee unanimă despre câștigători. Eu aș da și un premiu publicului clujean care e superb!

Au ASCULTAT! Și cu siguranță au descoperit voci noi, precum și noi cei din juriu. A fost atât de plăcut să văd atâția oameni cu copii dansând și ascultând muzică live în parc. Atmosfera asta faină și creativă a transformat Parcul Mare într-un Wonderland, parcă nici nu eram în centrul Clujului. Sunt tare mândră de Jazz in the Park Competition 2024.”

Peste 67.000 de participanți la Jazz in the Park Competition 2024

Pe lângă concertele susținute de finaliști, Jazz in the Park Competition a adus pe scena mare a festivalului invitați speciali care au făcut serile de jazz cu totul speciale: Elena Mîndru, o voce unică în lumea jazzului românesc, Roberto Fonseca, celebrul pianist și compozitor cubanez care a transformat parcul în Buena Vista Social Club și trupa Klawo, câștigătorii Jazz in the Park Competition 2023 care au revenit cu drag la Cluj, după un an de la unul dintre cele mai importante momente ale carierei lor. Pe lângă aceștia, pe scena invitaților speciali au mai cântat: Corto.Alto, 7th SENSE și Răzvan Florescu Quartet.

Fondatorul Jazz in the Park

Alin Vaida, fondator Jazz in the Park Competition: ”Acum 7 ani când am pornit acest concurs, el era o scenă mică din festivalul nostru.

Nu mi-aș fi imaginat că într-un timp atât de scurt, nivelul artiștilor și al evenimentului va crește atât de mult. Competiția noastră este un festival în adevăratul sens al cuvântului, cu zeci de mii de participanți și aduce aminte de ce făceam în parcul central prin 2019.

Mulțumesc publicului că ne susține și alege să facă parte din comunitatea noastră, mulțumesc sponsorilor care ne susțin, echipei din spatele întregului proiect și promit că nu va mai trece mult timp până acest eveniment va fi unul de referință în Europa.”

Alte evenimente

Pe lângă concerte, în Parcul Central din Cluj-Napoca au fost amenajate mai multe zone interactive și de relaxare, între care: lecții de muzică și jam sessions, ateliere de pizza, lecții de dans african, circle dance, ateliere de ritm și tobe africane, tiroliană, panou de cățărare, târg de viniluri, play area și multe jocuri pentru copii, LEGO Corner, spațiul creatorilor IARMAROC.COM și ateliere pentru copii. Nu a lipsit ”line-up-ul gastronomic” delicios și unul al vinurilor, precum și mai multe zone special amenajate pentru servirea lor.

Intrarea la eveniment a fost gratuită, însă participanții au putut să susțină Fondul Jazz in the Park cu clasicul bilet neobligatoriu în valoare de 30 de lei. Fondurile strânse vor merge către susținerea unui proiect cu totul special: deschiderea primul club de jazz din oraș.

Jazz in the Park Competition a revenit în 2023 după câțiva ani de pauză, ca un eveniment matur care își propune să descopere trupe talentate de jazz din toată lumea și să le facă cunoscute.

Cea de-a șaptea Jazz in the Park Competition a avut loc în perioada 5-7 iulie, în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax