Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Românii din Leeds (Marea Britanie) au dat foc unui autobuz și au răsturnat o mașină de poliție

Publicat


leeds

O revoltă a izbucnit joi seara în orașul Leeds din Marea Britanie, unde sute de cetățeni români, mulți de etnie romă, au incendiat un autobuz și au răsturnat o mașină de poliție după ce autoritățile locale au încercat să ia copiii unei femei.

Potrivit informațiilor, incidentele au început în jurul orei 17 și au continuat până aproape de miezul nopții, iar românii au năvălit în zona Harehills și s-au dedat la acte de violență.

În zonă și-au făcut apariția și numeroși polițiști, care au supravegheat zona inclusiv din elicopter, făcând apel la locuitori să rămână în case.

Protestatarii au aruncat spre polițiști cu pietre, resturi sau sticle de băutură, iar românilor li s-au alăturat și alți locuitori de la periferie de diverse naționalități.

Ne facem dreptate

”Primăria ne-a luat copiii și ne facem dreptate. Dacă nu ne dă copiii înapoi dăm foc la case. Am dat foc, fraților, la autobuz, pentru voi”, a spus un român care a transmis live pe TikTok imagini autobuzul incendiat și care s-a lăudat că a răsturnat mașina de poliție.

Poliția a declanșat o anchetă în acest caz promițând pedepse aspre pentru protestatari.

UPDATE. Revolta a izbucnit după ce serviciile sociale din Leeds au luat cinci copii de la părinţii lor români de etnie romă și după ce au constatat că un bebeluş de 7 luni a fost transportat la spital cu o rană la cap.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Pompierii clujeni, intervenții la stingerea unui incendiu de vegetație uscată în Cuzdrioara și la un accindent în Livada

Publicat

Pompierii

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au încheiat, luni, o intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și litieră izbucnit în localitatea Mănășturel, comuna Cuzdrioara. Solicitarea a venit în jurul orei 16.30, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă.

De asemenea, pompierii au fost ajutați de către reprezentanți ai Ocolului Silvic, terenul fiind unul accidentat. Incendiul a afectat aproximativ 2 hectare de vegetație uscată și aproximativ 1 hectar de litieră.

”Este important de subliniat faptul că în urma intervenției s-a reușit protejarea unei case de locuit”, au precizat pompierii ISU Cluj.

La rândul lor, pompierii de la Punctul de Lucru Gherla au intervenit la un accident rutier petrecut pe raza localității Livada.

Din primele date, în accident a fost implicat un autoturism, care a intrat într-un stâlp. Totodată, este afectată și o țeavă de gaz, astfel că forțele noastre asigură măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

O persoană a fost evaluată de către echipajul SAJ, însă refuză transportul la spital.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Mașini Mercedes, BMW sau Audi, de la 50 de lei. Primăria Cluj-Napoca vinde vehiculele abandonate pe spațiul public

Publicat

De

Primăria Cluj-Napoca scoate la vânzare zeci de mașini abandonate pe spațiul public. Autovehiculele au prețuri de pornire de la 50 de lei și au diverse grade de degradare.

Primăria Cluj-Napoca va organiza o licitaţie publică cu strigare pentru vânzarea a zeci de mașini abandonate pe spațiul public din municipiu. Licitația va avea loc în data de 11 septembrie 2024, de la ora 10, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca.

Mașinile pot fi vizionate în prealabil în depozitul de pe strada Nădăşel, nr. 4A, între orele 8-15. Acestea au diverse grade de degradare a caroseriei și tapițeriei, fiind în principal vândute pentru piese de schimb.

Ce mașini vor fi scoase la vânzare?

Lista mașinilor scoase la licitație de Primăria Cluj-Napoca sunt:

1. Mercedes Benz gri – caroserie distrusă 60%/ tapiterie distrusă 60%: vânzare la buc 300 lei

2. Ford verde – caroserie distrusă 90%/ tapiterie distrusă 90%: vânzare la buc 300 lei

3. Peugeot albastru – caroserie distrusă 0%/ tapiterie distrusă 0%: vânzare la buc 100 lei

4. Volkswagen gri – caroserie distrusă 60%/ tapiterie distrusă 60%: vânzare la buc 400 lei

5. Toyota verde – caroserie distrusă 90%/ tapiterie distrusă 90%: vânzare la buc 100 lei

6. Peugeot neagră – caroserie distrusă 40%/ tapiterie distrusă 60%: vânzare la buc 500 lei

7. Audi gri – caroserie distrusă 70%/ tapiterie distrusă 60%: vânzare la buc 300 lei

8. Hyundai bleumarin – caroserie distrusă 70%/ tapiterie distrusă 70%: vânzare la buc 200 lei

9. Ford verde – caroserie distrusă 50%/ tapiterie distrusă 60%: vânzare la buc 400 lei

10. Volkswagen albastru – caroserie distrusă 70%/ tapiterie distrusă 70%: vânzare la buc 250 lei

11. Seat gri – caroserie distrusă 80%/ tapiterie distrusă 80%: vânzare la buc 150 lei

12. Volkswagen gri – caroserie distrusă 70%/ tapiterie distrusă 70%: vânzare la buc 300 lei

13. Toyota gri – caroserie distrusă 50%/ tapiterie distrusă 50%: vânzare la buc 400 lei

14. Mercedes Benz albă – caroserie distrusă 40%/ tapiterie distrusă 40%: vânzare la buc 700 lei

15. Ford gri – caroserie distrusă 70%/ tapiterie distrusă 70%: vânzare la buc 300 lei

16. Peugeot alb – caroserie distrusă 70%/ tapiterie distrusă 75%: vânzare la buc 200 lei

17. BMW verde – caroserie distrusă 99%/ tapiserie distrusă 99%: vânzare la buc 50 lei

18. Volkswagen albastru – caroserie distrusă 60%/ tapiterie distrus 50%: vânzare la buc 300 lei

19. Volkswagen verde/gri – caroserie distrusă 80%/ tapiterie distrusă 80%: vânzare la buc 100 lei

20. Scuter gri/negru – caroserie distrusă 80%/ tapiterie distrusă 80%: vânzare la buc 50 lei

21. Volkswagen albastru – caroserie distrusă 70%/ tapiterie distrusă 70%: vânzare la buc 200 lei

22. Mazda roşie – caroserie distrusă 50%/ tapiterie distrusă 60%: vânzare la buc 250 lei

23. Mercedes Benz gri – caroserie distrusă 60%/ tapiterie distrusă 60%: vânzare la buc 300 lei

24. Ford roşu – caroserie distrusă 60%/ tapiterie distrusă 60%: vânzare la buc 100 lei

25. Seat gri – caroserie distrusă 80%/ tapiterie distrusă 80%: vânzare la buc 200 lei

26. Opel gri – caroserie distrusă 70%/ tapiterie distrusă 70%: vânzare la buc 200 lei

27. Opel albastru – caroserie distrusă 60%/ tapiterie distrusă 50%: vânzare la buc 150 lei

28. Audi maro – caroserie distrusă 90%/ tapiterie distrusă 90%: vânzare la buc 100 lei

29. Opel gri – caroserie distrusă 60%/ tapiterie distrusă 60%: vânzare la buc 250 lei

30. Skoda albă – caroserie distrusă 90%/ tapiterie distrusă 80%: vânzare la buc 150 lei

31. BMW gri – caroserie distrusă 70%/ tapiterie distrusă 60%: vânzare la buc 300 lei

32. Ford gri – caroserie distrusă 70% tapiterie distrusă 70%: vânzare la buc 300 lei.

Cum te poți înscrie la licitație?

În vederea participării la licitaţie, cei interesaţi trebuie să prezinte în ziua licitaţiei, dovada plății garanţiei de participare de 10% din preţul de pornire, eliberată de casieria instituției, str. Moților nr. 7, certificat fiscal constatator privind plata obligațiilor către Bugetul consolidat de stat (ANAF) și către Direcția de Taxe și Impozite locale.

Toți cei care contestă și pretind vreun drept asupra bunurilor din tabele, sunt rugați să se adreseze telefonic şi în scris Direcției Generale Poliția locală, înainte de data de 11.09.2024. Telefon de contact: 0371505593 (Serviciul Control Trafic rutier).

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Suporterii ”U” Cluj și ai Dinamo București, împreună pe Piezișă înainte de meci. Galerii înfrățite

Publicat

Suporterii U

Suporterii echipelor de fotbal ”U” Cluj și Dinamo București și-au dat întâlnire, luni, pe strada Piezișă din Cluj-Napoca de unde pleacă împreună spre Cluj Arena pentru meciul din Superligă care începe la ora 21,30.

Majoritatea ”U!-iștilor, îmbrăcați în culorile tradiționale negru cu alb au ocupat terasele din zonă făcând pronosticuri legate de partida care, dacă se va termina cu victoria gazdelor, ar menține clujenii în fruntea clasamentului.

Înaintea partidei, ”U” Cluj ocupă locul 2 cu 15 puncte, iar Dinamo București este pe locul 6 cu 12 puncte.

Galeriile celor două echipe sunt înfrățite, sloganul comun fiind:  „Ce băieți mișto, U Cluj si Dinamo!”.

Suporterii se vor îndrepta apoi spre stadion.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciolacu: Metroul de la Cluj ar putea fi finanţat din sumele provenite din certificate verzi. Este transport verde

Publicat

Ciolacu metroul de la Cluj

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că metroul de la Cluj ar putea fi finanţat din sumele provenite din certificate verzi, pentru că este transport verde, arată Agerpres.

Marcel Ciolacu a fost întrebat ce sume din cererea de plată numărul 3 vor fi reţinute din cauza neîndeplinirii angajamentelor.

„Sunt trei probleme la cererea de plată 3. Sunt nişte numiri în consiliile de administraţie, la societăţile din energie, unde este un dialog, unde, dacă se va opri o sumă, vom avea între şase şi opt luni de recuperare a acestor bani. Este jalonul cu microîntreprinderile, 206, şi vom vedea care este abordarea Comisiei în continuare.

Altă cale de finanțare

Este problema cu metroul de la Cluj, unde de asemenea căutăm o abordare comună.

Acolo au fost două licitaţii. (…) Noi oricum trebuie să reducem 10% din împrumuturi şi presupun că aceşti bani vor fi reduşi din împrumut.

Împreună cu ministrul Boloş am început deja demersurile de a găsi altă cale de a finanţa metroul de la Cluj. Metroul de la Cluj nu se făcea cu 300 de milioane cât veneau din PNRR, metroul de la Cluj costă peste două miliarde, deci oricum aveam nevoie de o sumă mai mare.

Avem acces la o sumă de aproximativ 4,5 miliarde din certificate verzi şi acolo încercăm să introducem metroul, pentru că este transport verde”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că din aceste sume ar putea fi finanţate şi alte lucrări pentru metroul din Bucureşti, nu doar pentru cel de la Cluj.

„Eu aş introduce şi porţiune din metroul din Bucureşti. Să mergem să folosim acei bani pentru transport verde, respectiv metrou în Cluj şi Bucureşti”, a afirmat prim-ministrul.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax