ACTUALITATE
VIDEO. Românii cer schimbarea imnului național. ”Proiect de țară” lansat de Dorel Vișan și Adrian Toader-Williams
Actorul și scriitorul clujean Dorel Vișan își exprimă dezamăgirile și nemulțumirile sale în dialogul purtat cu omul de știință clujean dr. Adrian A. Toader-Williams despre mutilarea drapelului României, imnul actual ”Deșteaptă-te, române!”, în contextul în care în 29 iulie se sărbătorește Ziua Imnului, dar și despre activitatea delăsătoare a instituțiilor statului privind aceste teme.
Cei doi au expus primele linii ale unui “Proiect de Țară – Recâștigarea demnității și identității naționale a românilor și a României” și susțin schimbarea actualului imn.
Dorel Vișan a susținut că problema drapelului și a imnului trebuia discutată și rezolvată demult.
”Nici Ministerul Culturii nu se interesează, steagul a rămas găurit de la Revoluție, l-am găurit după sistemul maghiar, dar apoi ei l-au cusut. În gaura aceea erau sonde, câmpuri, spitale, școli, ape, le-am aruncat și la propriu și la figurat, nu mai avem nimic acum.
În ceea ce privește imnul, am spus că suntem singura națiune din lume care, în imnul nostru, ne preamărim cuceritorii. Orice națiune din lume abia așteaptă să scape de ei. (…) Avem un imn în care cântăm <<Deșteaptă-te, române>> și nu ne putem deștepta. Suntem blestemați de Dumnezeu să ascultăm imnul în fiecare zi, dar avem texte mai frumoase”, a spus actorul.
Acesta a mai afirmat că un imn mai bun ar fi ”Trei culori” sau ”Hora Unirii”.
”Să se facă un concurs pentru imn și ca text și ca melodie, sunt de acord și aș vrea să se facă. Ar trebui făcută o acțiune de schimbare a imnului și o discuție cu compozitori, să scrie texte, să vedem care este rostul acestei țări și dacă mai are un viitor. Părerea mea este că nu prea are”, a menționat Dorel Vișan.
În ceea ce privește proiectul de țară privind recâștigarea identității naționale, actorul susține că trebuie refăcut elementul care vizează sentimentul patriotic și național, iar de aici lucrurile pot să pornească.
”Revenind la rânduielile bătrânilor noștri, dacă nu revenim la acele rânduieli vom dispărea și deja suntem pe cale de dispariție. Toți spală cu noi pe jos. În România am ajuns la un sistem de a vorbi în vânt. Trebuie revenit la limbă, limba este cea care unește un neam. (…) Țara asta și-a pierdut libertatea. Tot trebuie schimbat, trebuie o revoluție. Trebuie o dictatură inteligentă, să vină unul și să spună că suntem români. Dacă nu înțelegem, să ne dea după cap, până zici da, sunt român”, a subliniat Vișan.
Potrivit acestuia, chiar poetul Mihai Eminescu s-a referit critic, într-o poezie, la cântecul ”Deșteaptă-te, române”.
”Românilor le transmit <<Treziți-vă>>, dar nu ne trezim. M-am adaptat la această descompunere a neamului românesc. Am distrus cultul muncii”, a conchis Dorel Vișan.
Academia Română, chemată să revină asupra avizului pozitiv dat decretării cântecului „Deșteaptă-te, române!” ca imn începând cu 1990
De ani de zile, dar mai accentuat începând cu luna iunie 2023, cei doi au dezbătut problema identității naționale, viitorul României și aduc acuzații grave la adresa Academiei Române și a incompetenței clasei politice de după 1989.
Aceștia au lansat pe paginile de socializare un apel video, iar în urma apelului s-a obținut reacția covârșitoare a cititorilor care, peste 99%, și-au exprimat aprobarea și dorința ca actualul imn național să fie schimbat.
Textul apelului din 26 iunie 2023 – https://youtu.be/KBAk-qIO0t4, împreună cu unele dintre cele mai relevante comentarii din partea cititorilor.
“Chemăm Academia Română să revină asupra avizului pozitiv dat decretării cântecului „Deșteaptă-te, române!”, ca imn începând cu 1990.
Chemăm instituțiile statului și oamenii de bună credință a apela la bunul simț, la spiritul național, la protejarea valorilor naționale spre a aduce cinste eroilor căzuți pentru apărarea patriei și a demnității naționale.
Actualul imn este singurul imn din lume care invocă segregarea (Deșteaptă-TE, TU să te deștepți, nu noi să ne deșteptăm) și insultă populația ca fiind inaptă, preamărind cuceritorii neamului și apelănd la discriminare etnică și religioasă. Nu suntem în perioada anilor 1848. Mai sunt țări a căror imnuri transmit mesaje rău-făcătoare. Unele țări și-au actualizat imnurile ca simbol național, altele încă nu.
Noi suntem România, și România are nevoie de fiecare dintre noi pentru a dăinui ca nație, ca identitate națională.
Distribuiți și urmăriți, like această pagină. Mulțumim celor care simt că sunt români”.
Comentarii la apel
Didina O.: Bravo! F. bine punctat!, Marieta N.: Subscriu, Ilie I.: PENTRU!, Romita A.: Mult adevar si intelepciune, sa fie și reusita, succesul, felicitari pentru initiativa, Eufrosina N.: Propun imnul trei culori cunosc pe lume, Alexandru T. T.: Atunci, hai sa dam mana cu mana ce-i cu inima romana sa ne unim sa fim mai buni, Valentina N. C.: Trebuia mai de mult, dar nu e târziu nici acum, bravo, un lucru bine gândit!, Aurel D.: Dacă asta este părerea unui mare om ce mai adevăr mai vreți, Dorina E.: Am avut un imn….trei culori….care ”cânta” simbolurile tricolorului, am avut o stemă frumoasă care aduna într-un mănunchi de spice bogățiile țării (e adevărat că s-au cam golit). De ce trebuie să inventăm altceva ? Aduceți înapoi ceea ce am avut bun, Elena N.: Ne-am deșteptat odată la lovitura de stat si ce să vezi am luat plasă, acum nu o să mai fie niciodată că i în 1989, acum românilor nu le mai pasă, Daniel V.: Trebuie REVĂZUTĂ și STEMA ROMÂNIEI . În Transilvania NOI ROMÂNII NU SÎNTEM PREZENȚI . Sint Sașii ( siebenburgen) și Huni – Maghiari (acvila însoțită de soare și lună ) . ROMÂNII TRANSILVĂNENI NU SINT IN VECHEA STEMĂ proiectată de József Șebestyén, Daniel P.: Unde e spiritualitatea, biserica ortodoxă dreaptă și mântuitoare? Spiritul acestui neam a dispărut, totul o ipocrizie, biserică, politică, societate!.
Filofteia S.: De fiecare dată il urmaresc cu placere pe Maestrul Dorel Visan sant mereu la obiect si curaj toate interventiile! Sanatate multa si poate ne face o recomandare pt alegerile din 2024, unde mai gasim un Bratianu care sa gaseasca un conducator? Nu auzim decat de Soros care face si desface soarta omenirii iar pe noi cred ca ne vrea facuti praf,
Elena R. D.: Nu avem nevoie de un imn scris acum. Tinerii pașoptiști , într-un moment istoric decisiv în evoluția poporului nostru, au cântat un imn de glorie ,compus de Ciprian Porumbescu, sub titlul ” Pe-al nostru steag e scris unire!”.
Acesta s-ar potrivi și etapei istorice pe care o traversăm. Dacă noi românii nu ne unim, „în cuget și-n simțiri”, ca să ne apărăm țară, pământul, poporul, tradițiile, cultura, bogățiile, etc., vom dispărea că stat. Imnul actual e o umilință fără margini, cu care ne prezentam în lumea întreagă. E o jelanie continuă și nu un imn de glorie, care să ne facă mândrii. ”
Pe-al nostru steag” e un marș , care îndeamnă la unitate, înfrățire, luptă pentru apărarea țării, George D.: Cred că Tricolorul compus de Ciprian Porumbescu (versurile originale,nu cele din perioada comunista),ar fi soluția ideala!E o părere personala!Actualul imn,rămâne o poezie patriotică care pentru momentul l848 a renăscut sentimentul național,patriotic la români.
Implicarea Academiei Române
Maestrul Dorel Vișan și dr. Adrian A. Toader-Williams și-au exprimat speranța că vor sensibiliza factorii de decizie politică, mai cu seamă în vederea alegerilor ce urmează anul viitor și vor îndemna membrii Academiei Române să se implice mai mult, activ, în păstrarea tradițiilor și transmiterea culturii românești viitoarelor generații, în apărarea demnității și identității naționale.
În cadrul discuției, s-a abordat tema imnului național actual “Deșteaptă-te, române!” și s-a analizat decăderea spiritului național și patriotic al românilor, lipsa educației și demnității naționale, decăderea culturii, a esteticului, iresponsabilitatea cu care România este condusă, înstrăinarea avuțiilor țării, distrugerea identițății naționale, și, nu în ultimul rând, integritatea morală compromisă și activitatea delăsătoare a Academiei Române.
Campanie pentru schimbarea imnului României
Cercetătorul Adrian A. Toader-Williams, Mare Maestru a Ordinului Masonic Umaniterra, un Ordin Inițiatic Cavaleresc, a dus, începând cu anul 2015, o campanie susținută spre a conștientiza poporul român de faptul că actualul imn național, „Deșteaptă-te, române!”, prin textul său insultă propria națiune, fiind singurul imn din lume care face acest lucru.
În plus, imnul României nu respectă Directivele Comisiei Europene. Acesta a explicat faptul că mutilarea drapelului prin decuparea stemei, gest planificat încă din luna august al anului 1989 de către generalul de securitate Iulian Vlad, deci mult înainte de lovitura de stat din Decembrie 1989, a pregătit populația la nivelul subliminal precum că avuțiile reprezentate de stema de pe drapel pot fi înstrăinate, lucru care s-a și întâmplat imediat după Decembrie 1989.
“Populația nu vede, nu aude, pentru că e inaptă și de aceea necesită să i se cânte deșteaptă-te, un mesaj transmis poporului de mai bine de 30 de ani în mod subliminal, dar destul de direct”, afirmă cercetătorul clujean.
Acesta susține că se cântă “Deșteaptă-te, române!” pentru reafirmarea faptului că românul încă nu s-a deșteptat, ceea ce consolidează această credință.
”În 1848 situația a fost cu totul alta, iar acest cântec a avut menirea de a trezi simțul național, unirea. Acum, efectul e cu totul opus, anume subminarea demnității și Identității Naționale, și poate reprezenta chiar o problemă de siguranță națională.
Atât drapelul mutilat împreună cu imnul de stat care în esență batjocorește propria națiune, reprezintă o continuare a efectelor de lungă durată a loviturii de stat din decembrie 1989, lucru demonstrat dar etichetată a fi revoluție”, a explicat Adrian Toader-Williams. Cercetătorul clujean a compus și realizat două cântece patriotice ca propuneri de imn, „Un Suflet de Român” și „Demnitate, Suflet de Român!”, plus o adaptare a actualului imn, asta în ideea de a nu veni ”cu mâna goală”.
Considerând că România are mulți compozitori și scriitori, Toader-Williams a solicitat autorităților de la București organizarea de concursuri pentru alegerea unui imn, exact așa cum a făcut și Elveția, dar acestea nu au făcut nimic în această direcție.
„Imnurile se schimbă, nu putem rămâne ancorați în trecut. Cu atât mai mult dacă acestea sunt dăunătoare poporului pe termen lung prin mesajele transmise și tonalitățile minore”, mai spune Adrian Toader-Williams. Aceasta este valabilă și pentru organizațiile care au imnul lor. La alegerea unui imn pentru Ordinul Umaniterra, care este intonat la începutul ceremoniilor sacre ale Ordinului, s-a dat foarte mare atenție pentru a asigura că tonalitatea și ritmul acestuia sunt adecvate activităților ceremoniale, menționează Marele Maestru, fondatorul Ordinului Umaniterra.
Conferință europeană despre identitatea națională
Problematica identității naționale, a importanței simbolurilor naționale a fost dezbătută de dr. Adrian Toader-Williams în cadrul Conferinței Internaționale “Identități Europene, Identități în Europa”, care a avut loc la data de 24-25 martie 2017, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, conferință la care cercetătorul clujean a fost invitat ca singurul reprezentant al României la acest eveniment european.
Conferința a avut loc la Castelul Karolyi din Fehervarcsurgo, Ungaria, organizată sub patronajul Secretariatului General al Consiliului Europei, la care au participat timp de două zile mai mulți cercetători din țările membre ale Uniunii Europene, miniștri și ambasadori.
Toader-Williams a punctat atât problematica drapelului mutilat in 1989 și a imnului României, precum și violența redată prin textul imnului Franței, problema imnului Ungariei demonstrat a fi responsabil pentru rata înaltă de sinucideri în Ungaria, problemele legate de aspectul moral ca origine al Imnului Europei, iar ca extindere a fost menționat caracterul violent al imnului Statelor Unite ale Americii.
Ordinul Umaniterra, unde Dreptatea urmează pașii Adevărului Absolut
Cercetătorul clujean, dr. Adrian A. Toader-Williams, Mare Maestru al Ordinului Masonic Umaniterra militează pentru a schimba imaginea nefastă ba chiar macabră și rușinoasă a masoneriei care a fost creată în timp de către persoane ce au ținut să păteze Francmasoneria în general.
Acesta în mod personal precum și Ordinul fondat de el, Umaniterra, se implică pe lângă activitatea spirituală specifică Ordinului, în a aduce inițiative legislative spre dezvoltarea societății în mod sustenabil, societatea fiind numită în termenii Ordinului ca “Templul Umanității.” Preocuparea principală a Ordinului este omul, bunăstarea omului în general aceasta nefiind limitată la membrii Ordinului, frații și surorile, ci întreaga societate. În agenda Ordinului este inclusă lupta pentru recâștigarea demnității și identității naționale a României, crearea armoniei între națiuni și pacea în lume. Tradițiile, obiceiurile și cultura necesită a fi respectate, dar și ecologizate pentru a proteja viitorul planetei noastre, Terra. Educația este calea obținerii acestui deziderat.
Cine sunt inițiatorii proiectului de țară
Dorel Vișan este tezaur al culturii românești, decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, un cărturar cu o deschidere spirituală largă.
Adrian Toader – Williams are dublă cetățenie, română și americană, este membru al Academiei Internaționale de Științe încă din 2010, iar începând cu 15 ianuarie 2021 Mare Maestru al Ordinului Masonic Umaniterra, un Ordin Inițiatic-Cavaleresc ce are printre obiectivele sale recâștigarea identității naționale ale României, și recent ales ca membru al “Inception Club”, Washington D.C., ce are ca scop progresul umanității în libertate și armonie în căutarea adevărului.
Proiectul de țară este inițiat de Ordinul Masonic Umaniterra, organizație cu deschidere spirituală multiculturală, ce se bazează pe umaniterrism, o filozofie cu rădăcini în francmasonerie aduse și dezvoltate la nivelul Mileniului III, ce observă rolul de cocreator al omului, responsabil în actul creației și consideră legătura omului cu planeta noastră Terra ca fiind indivizibilă, de unde și numele descriptiv “Umaniterra”.
Un ordin internațional ce are ca membrii de la studenți, proaspăt absolvenți la oameni de afaceri ce înțeleg că în viață este important ca în primul rând „să fii” și numai apoi „să ai”.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Dacă nu îți place CIOCOLATA ”Dubai”, noul trend în dulciuri, se poate afirma despre tine că ești bătrân
Dacă nu ați gustat sau auzit de acest produs, dacă nu ați cumpărat ciocolată ”Dubai”, nu sunteți pe val, cum se zice! Isteria legată de acest produs a început în urmă cu două luni și tot de atunci a ajuns și în vitrinele cu dulciuri din Cluj-Napoca. Este, de fapt, un produs simplu, care conține doar trei ingrediente principale: cataif, pastă de fistic/fistic mărunțit și ciocolată.
În sfârșitul lunii august au apărut primele postări pe TIK-TOK cu tabletele de ciocolată, denumite ”Dubai”, după localitatea în care a fost inventată rețeta. Povestea spune că o tânără însărcinată a poftit la combinația din cele trei ingrediente, iar cineva priceput a realizat rețeta.
VIDEO FOTO. Dacă nu îți place CIOCOLATA ”Dubai”, noul trend în dulciuri, se poate afirma despre tine că ești bătrân
Aceasta este extrem de simplă, totul este să faci rost de ingrediente. Se amestecă cataiful (paste făcute din ou și făină) cu pasta sau fulgii de fistic, se toarnă ciocolată în forme, se așteptă să se răcească, se umple cu cele două ingrediente, apoi se închide. Formele sunt de silicon pot fi de diferite forme, cum ar fi: semisferice, paralelipipedice, inimioare, iar pentru sărbătorile de iarnă s-au achiziționat deja unele în forme de steluțe sau globuri. Cataiful se poate cumpăra de la comercianții de origine arabă din oraș, la fel si fulgii de fistic. Manopera este ieftină, cel mai scump fiind fisticul, peste 300 de lei pe kilogram, dar pentru a scădea costul se poate folosi pasta de fistic, ușor mai ieftină.
Fii la modă, gustă ciocolata ”Dubai!
Nimeni nu poate să spună în gura mare că nu-i place această ciocolată. Toți cei mai tineri din încăpere, vor reacționa, considerând că ești depășit, de vremuri, de modă, prea conservator pentru zilele noastre! Pare, așadar, că acest produs ”a prins” în rândul oamenilor care au cont de TIk-T0k.
Cluj24.ro a stat de vorbă cu proprietara Cofetăriei Castel, pentru o părere din interior, cum se spune. A introdus ciocolata în ofertă doar de două săptămâni și asta pentru că a cerut-o foarte mulți clienți. Produce în laboratorul de pe strada Maramureșului din Cluj-Napoca, aproximativ două kilograme pe zi.
Cât costă o tabletă de ciocolată ”Dubai”?
O bucată de ciocolată Dubai poate fi cumpărată la prețuri cuprinse între 12 lei pentru 30 de grame și 25 de lei, pentru un gramaj mai mare. Destul de scump, ar spune unii? Da, dar este o ciocolată la modă, cu o poveste adusă din tărâmuri înderpărtate.
Ioana Birău, proprietara Cofetăriei Castel, ne spune că a observat că persoanelor peste 60 de ani nu le place acest dulce, spun că noi avem rețete mult mai sofisticate și mai bune după gustul lor. Pensionarii preferă produsele tradiționale, cum ar fi amandina, cremeșul, refuzându-le chiar și pe cele introduse de cel puțin un deceniu, ca mousse-urile, pavlova, ori macaron.
Pe de altă parte, de la cofetăria ei, pleacă de câteva ori pe săptămână dulciuri către 60 de magazine din mediul rural, dar și către Turda sau Câmpia Turzii. A avut surpriza ca, de foarte multe ori aceste bucăți de ciocolată umplute cu cataif și fistic să se termine foarte repede. Deci, putem spune că nu există nicio diferență între oraș și sat, oamenii din mediul rural sunt informați, doresc să guste, iar multora le place ciocolata ”Dubai”.
Copii adoră ciocolată Dubai, iar generațiile tinere, gustă și pot alege în cunoștință de cauză un răspuns, le place, mai puțin le place, nu mai cumpără niciodată. Deocamdată, toate laboratoarele din Cluj se întrec să facă și să vândă produsul nou, iar sezonul dulciurilor, adică perioada sărbătorilor de iarnă, nu a început încă.
Cristina Șendrea
La data de 10 noiembrie a.c., ora 06.00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că HANU DAVID EMANUEL, în vârstă de 10 de ani, în cursul zilei de 9 noiembrie a.c., în jurul orei 14.30, a plecat voluntar de la locuința situată în Florești, iar până în prezent nu a mai revenit.
SEMNALMENTE: Înălțime aproximativă – 1,40 inaltime, 32 kg, fața ovală, părul negru tuns scurt.
L-ați VĂZUT? Băiat de 10 ani din Florești, DISPĂRUT de acasă. Sunați la 112
În momentul plecării acesta purta o bluza de trening cu glugă de culoare albastră, pantaloni verde deschis și o pereche de adidasi de culoare roșie.
Persoanele care pot furniza orice informaţii despre persoana plecată voluntar, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!
Update:
Minorul a fost găsit. Pe durata plecării nu a fost victima vreunei infracțiuni.
Ministerul Afacerilor Interne a anunțat lansarea campaniei „ROMÂNIA VOTEAZĂ” pentru educarea și conștientizarea cetățenilor. Aceasta are loc în perioada 4 noiembrie – 8 decembrie 2024.
Activitățile incluse în campanie se adresează tuturor categoriilor de public și urmăresc să promoveze respectarea cadrului legal înainte și în timpul zilelor de votare.
VIDEO. MAI anunță lansarea campaniei „România votează”
Obiectivele principale ale campaniei sunt informarea cetățenilor despre legislația electorală, prevenirea încălcării regulilor electorale și educarea publicului cu privire la consecințele nerespectării acestora.
Campania mai are drept scop promovarea unui comportament civic responsabil și respectarea regulilor pentru asigurarea unui proces de vot echitabil.
Ladislau Boloni, fostul internațional acum în vârstă de 71 de ani, a participat, vineri, la un eveniment de campanie electorală organizat de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) la Cluj-Napoca.
Antrenorul s-a despărțit de Metz, retrogradată în eșalonul secund al Franței la finele stagiunii precedente. Boloni a urcat pe scenă alături de candidații partidului politic pentru a-și arăta susținerea pentru candidatul UDMR la prezidențiale, Kelemen Hunor, printr-un discurs pe cât de euforic, pe atât de partizan, scrie GSP.
Boloni a vorbit despre însemnătatea unui „program rațional” pentru susținerea comunității maghiare din România, a făcut analogii cu fotbalul și l-a numit pe Kelemen Hunor un adevărat „căpitan de echipă”, „mai bun decât Klaus Iohannis”.
Kelemen Hunor, candidatul UDMR la PREZIDENȚIALE, susținut la Cluj de Ladislau Boloni
În cadrul evenimentului, s-au adus în discuție principalele teme de campanie ale UDMR: apărarea identității maghiare, modificarea legii pentru ca elementele comunității să nu aibă de suferit, bunul simț, revenirea partidului la guvernare pentru revenirea țării din declinul în care se află.
Ladislau Boloni a avut doar cuvinte de laudă la adresa liderului Kelemen Hunor și a asemănat alegerile prezidențiale cu un meci de Cupă. „Îi urăm bun venit la bord!” a fost mesajul cu care a fost întâmpinat fostul mare internațional.
„Prezidențialele sunt ca un meci de Cupă. Nu e scor de egalitate. Cine trece linia, câștigă. Trebuie să avem cât mai mulți «jucători» pe teren. În cazul nostru este important să fim acolo, să fim printre căștigători. Noi avem un loc printre câștigători. Avem echipă unită, avem căpitan de echipă. Pot spune ca îl consider mai bun pe Kelemen Hunor decât Iohannis. Hunor este mai bun!
E ceva comun între cei doi. În numele niciunuia dintre ei nu apare «escu». Trebuie să lansăm mesajul că suntem puternici!”, și-a început discursul Boloni.
În continuare, antrenorul și-a adus aminte de golul pe care l-a marcat în România – Italia 1-0, disputat pe 16 aprilie 1983 la București. A fost una dintre cele mai mari victorii din istoria echipei naționale, „peninsularii” fiind campioni mondiali en-titre la acel moment.
Ladislau Boloni i-a pronunțat numele lui Helmut Duckadam, cu referire că originile sale nu sunt românești.
„Helmut Duckadam a dat ceva mândriei românești, de care românii pot fi mândri cât trăiesc. După Romania – Italia de la Bucuresti, un meci pe care l-am câștigat, a doua zi a apărut un articol în ziar: «Dacii au invins romanii».
La care secuii au zis: «Da, este adevărat, dar hunii lui Attila i-au ajutat. În fotbalul românesc a fost un scor de mare mândrie. Acolo un hun a contribuit. Și aici este tot un hun. Avem doar ceea ce obținem prin luptă și muncă. Cred că alegătorul român este chibzuit ca să aleagă cu mintea și cu rațiunea”, a completat Boloni.
Foto: Facebook RMDSZ
pilu
iulie 28, 2023 la 11:41 am
Poveşti frumoase. Credeţi că vă lasă securiştii să faceţi ce vreţi voi ?Totul se face cu avizul lor.