Connect with us

CLUJ24 TV

VIDEO. Radu Constantea: Așteptăm 23-24.000 de oameni la meciul cu FCSB. Arată forța brandului ”U” Cluj

Publicat


YouTube video

Președintele ”U” Cluj, Radu Constantea, vorbește în podcastul Constraste de pe Cluj24, realizat ed Florin Danciu, despre parcursul extraordinar de până acum al echipei de fotbal, care a terminat turul campionatului din postura de campioană de toamnă, dar și despre speranțele legate de viitoarele meciuri din Superligă. 

În ceea ce privește derby-ul cu FCSB de duminică de pe Cluj Arena, Radu Constantea a estimat că la meci sunt așteptați 23-24.000 de suporteri clujeni, care arată forța brandului ”U” Cluj.

”Sunt convins că dacă echipa va ajunge în play-off, și sigur, play-offul se va disputa undeva în perioada martie-mai, când vremea va fi mult mai benefică pentru spectatori, din perspectiva de a participa la meciuri, o să avem meciuri cu casa închisă. Adică 27-28.000”, a spus Constantea.

Cea mai bună perioadă, pe primul loc în clasament

Acesta a precizat că actuala perioadă este foarte bună pentru echipă dacă ne uităm în istorie din perspectiva clasării.

”N-a mai fost niciodată ca Universitatea Cluj, după un tur de sezon, să se claseze pe primul loc. Dar, în același timp, suntem conștienți că încă nu ne-am realizat nimic și mai sunt 15 etape. Obiectivul nostru este să ne calificăm în play-off și vom încerca să ne atingem prima oară acest obiectiv.

Până la urmă, e o presiune și pe noi, din perspectiva asta, a obiectivului. Și dacă vom reuși să îl atingem cât mai repede, va fi benefic atât între echipă cât și pentru starea jucătorilor. Luăm pas cu pas și încercăm să ne concentrăm pe atingerea acestui obiectiv”, a menționat președintele ”U” Cluj.

Sponsori, branduri puternice

Radu Constantea a explicat că finanțarea clubului este asigurată, parțial, 28-29%, din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, iar restul provine  din zona privată.

”Cred că astăzi depășim pe sezon undeva peste 2,5 milioane de euro din sponsorizări, brand-uri puternice, listate la bursă, brand-uri internaționale.

Adică cumva am reușit să convingem companii și oameni importanți din zona de business să se alăture acestui proiect de comunitate, adică fără să-și asume din perspectivă financiară în totalitate finanțarea clubului sau să devină acționar sau principal finanțator și să reușim să ne consolidăm”, a subliniat Constantea, care a adăugat că, anul precedent, ”U” Cluj a mai încasat 1,5 milioane de euro din drepturile TV.

Acesta a reitetat că obiectivul său, pe care l-a declarat în 2017-2018, ar fi ca Universitatea Cluj și toate echipele din Liga 1 și din Liga 2 să nu mai beneficeze de nicio finanțare publică.

”U” Cluj și CFR, proiecte total diferite

În ceea ce privește relația cu clubul rival din oraș, CFR Cluj, Radu Constantea spune că este una bazată pe respect, în condițiile în care, până la urmă, rivalitatea sportivă ajută ambele echipe.

”Suntem proiecte total diferite și mă refer la partea de finanțare. Adică noi ne identificăm în totalitate cu comunitatea. La ei a fost o infuzie masivă de capital în toți acești ani.

La ei a început în perioada 2003 -2004, când Pazskany Arpad a decis să investească la CFR.

Clubul s-a dezvoltat și au avut niște rezultate foarte bune cu infuzii de capital foarte mari în fiecare perioadă în care a activat. Și sigur, în sensul ăsta mă refer, că e vorba de proiecte diferite pentru că noi nu avem aceste infuzii. Noi încercăm să ne construim un buget din patru structuri de venituri.

Și atunci, sigur, și evoluția e mult mai treptată din perspectivă fotbalistică, adică a evoluției sportive a rezultatului. Pentru că, neavând o infuzie foarte mare de capital, e greu să faci achiziții de jucători”, a mai spus președintele ”U” Cluj.

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CULTURA

VIDEO. A început „Târgul coaselor”. Localitatea clujeană Negreni, destinația colecționarilor și iubitorilor de tradiții

Publicat

Târgul Coaselor, Negreni

A început „Târgul coaselor” la Negreni, localitate cunoscută mai ales pentru „Fechetău”, târgul care are loc anual în primul weekend al lunii octombrie.

La fel ca „fratele mai mare”, Fechetăul, „Târgul coaselor”, care recâștigă teren, este o adevărată „mină de aur” pentru colecționari și un bun prilej de întâlnire pentru iubitorii de tradiții.

A început „Târgul coaselor” de la Negreni

Localitatea clujeană Negreni găzduiește, între 12 și 15 iunie, „Târgul coaselor”, unul dintre cele mai importante evenimente tradiționale din Transilvania, care reunește anual mii de comercianți și vizitatori din întreaga țară, dar și din străinătate.

Negreni, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, este renumit pentru organizarea a două mari târguri cu o istorie de peste două secole: târgul de primăvară, cunoscut sub denumirea de „Târgul coaselor”, și târgul de toamnă de la „Fechetău”.

„Prima aprobare oficială pentru organizarea acestor târguri datează din anul 1815, însă cercetările și tradiția locală sugerează că ele au fost organizate încă din Evul Mediu, devenind repere importante ale vieții economice și sociale din zonă”, arată specialiștii clujeni de la CJCPCT, care au realizat și un material video.

Ce găsiți la „Târgul coaselor”

Târgul de primăvară de la Negreni se desfășoară pe aproape cinci hectare, de-a lungul malului Crișului Repede, oferind vizitatorilor o gamă variată de produse. De la încălțăminte și îmbrăcăminte, la obiecte tradiționale de gospodărie, elemente de port popular din diverse regiuni ale țării, aparate casnice, electronice și mărunțișuri, târgul reprezintă o adevărată incursiune în diversitatea culturală și economică a zonei.

Numele „Târgul coaselor”, mai arată specialiștii clujeni, reflectă legătura strânsă a evenimentului cu viața rurală și cu uneltele folosite în gospodăria țărănească.

Dincolo de aspectul comercial, târgul este o adevărată călătorie în timp, oferind posibilitatea de a descoperi obiecte încărcate de istorie, cum ar fi îmbrăcăminte, albume foto de familie, icoane, tablouri, dar și alte mărturii ale tradițiilor românești.

Pe parcursul anilor, „Târgul coaselor” a crescut semnificativ în popularitate, atrăgând nu doar participanți din România, ci și din Ungaria, Europa de Vest și chiar America.

O atracție aparte o reprezintă secțiunea dedicată obiectelor vechi, unde colecționarii pot găsi port popular autentic, cusături tradiționale, farfurii pictate manual, cărți vechi, mobilier, unelte agricole și picturi. Această zonă a târgului este o veritabilă comoară pentru cei care doresc să păstreze și să promoveze patrimoniul cultural local.

Foto: CJCTPCT Cluj

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIVO! Cluj-Napoca dă startul REDUCERILOR de vară cu 2 zile de petrecere și surprize

Publicat

vivo

Cel mai hot eveniment al verii se apropie la VIVO! Cluj-Napoca, centrul comercial deținut de CPI Romania care s-a consacrat în timp drept una dintre destinațiile favorite ale clujenilor pentru petrecerea timpului liber. În perioada 14 – 15 iunie VIVO! dă startul reducerilor de vară, ceea ce înseamnă că vor fi două zile pline de experiențe inedite, pentru publicul de toate vârstele.

Cei pasionați de shopping pot redescoperi brandurile favorite, iar fiecare bon de cumpărături care depășește 100 de lei asigură participarea la o loterie cu premii instant. Este vorba despre vouchere și cadouri oferite de partenerii care susțin această campanie, respectiv magazinele Benvenuti, Bigstep, Cartofiserie, Enzo Bertini, Escudo, Mado, My Geisha, Nala, Nespresso, Nobila Casa, Yves Rocher.

VIVO! Cluj-Napoca dă startul REDUCERILOR de vară cu 2 zile de petrecere și surprize

Și pentru că VIVO! Cluj-Napoca nu este doar despre shopping, ci mai ales despre experiențe, va fi amenajată o zonă de entertainment în piațeta de la intrarea nr. 2, unde cei interesați vor putea să testeze dispozitivul AI Video Booth, care îmbină tehnologia de ultimă generație cu tradiționalul concept de photo booth pentru a crea o experiență interactivă, atractivă și personalizată. Cu ajutorul inteligenței artificiale, fiecare clip surprinde energia momentului și poate fi distribuit pe loc pe canelele de Social Media, prin scanarea codului QR. În plus, buna dispoziție va fi asigurată de MC-ul evenimentului.

Pregatiţi-vă pentru o vară extraordinară, nu ratați ofertele irezistibile și atmosfera de vacanță pe care VIVO! Cluj-Napoca le-a pregătit special pentru voi!

 

Citește mai departe

CULTURA

TIFF 2025 x Iulius Mall: zece seri de film în aer liber, Q&A cu regizori și proiecții speciale

Publicat

iulius tiff

Timp de zece zile, Iulius Parc devine una dintre locațiile principale ale Transilvania International Film Festival (TIFF). Filmele momentului, dar și scurtmetraje românești vor fi proiectate pe ecranul din parcul de la Iulius Mall Cluj.

În perioada 13 – 22 iunie, Iulius Parc devine Iulius Parc Open Air, „un cinema” în aer liber și una dintre locațiile oficiale TIFF. Cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România readuce magia filmului și în acest an, cu producții naționale și internaționale, apreciate de critici din întreaga lume. Bilete și mai multe informații poți afla de pe site-ul oficial al evenimentului.

iulius tiff

TIFF 2025 x Iulius Mall: zece seri de film în aer liber, Q&A cu regizori și proiecții speciale

Vineri, ești invitat la „Sunt încă aici”, povestea unui tată, veteran de război, care dispare fără urmă. Sâmbătă, va rula „Tu ești lumea mea”, un film cu accente utopice și pline de suspans. La finalul proiecției, cei mai curioși vor putea adresa întrebări regizorului Pavlo Ostrikov, prezent pentru o sesiune de Q&A. Duminică, va fi difuzat „Întoarcerea”, un film din categoria Supernova, ce îl prezintă pe fantasticul personaj Ulise.

Luni, 16 iunie, „Copilul electric” spune povestea a doi părinți și va fi urmat de o sesiune de Q&A cu regizorul filmului, în timp ziua de marți, „Alpha.” aduce pe ecran relația tensionată dintre un tată și fiul său. Miercuri, va rula „Cum aș putea trăi fără tine?”, o producție maghiară despre o poveste de dragoste din anii ’90. Joi, va fi proiectat filmul „Anul nou care n-a fost”, un succes răsunător în România, ce va fi prezentat în varianta accesibilă și persoanelor cu deficiențe de auz și vedere. Vineri, ne întâlnim la „Cronici de tinerețe”, care ne poartă în anul 1992, când personajul Rimantas încearcă să cucerească o fată misterioasă.

Ziua de sâmbătă este dedicată nostalgicilor care pot vedea pelicula „2001 – O odisee spațială”, iar duminică, seria proiecțiilor TIFF se încheie cu o prezentare specială: „Boléro”.

Iulius Mall Cluj este unul dintre partenerii de tradiție ai TIFF, oferind anual un spațiu dedicat unora dintre cele mai spectaculoase filme din festival.

Descoperă magia TIFF și bucură-te de filme în Iulius Parc!

Citește mai departe

EVENIMENT

21 de jucători, la reunirea lui „U” Cluj. Alb-negrii vor juca împotriva campioanei Cehiei! Calendarul începutului de sezon

Publicat

U Cluj

Universitatea Cluj s-a reunit joi, 12 iunie, pe Cluj Arena pentru a pregăti sezonul 2025-2026. Ioan Ovidiu Sabău a avut la dispoziţie 21 de jucători, printre care şi atacantul Atanas Trică, proaspăt transferat de la CSM Slatina.  

„Studenţii” se antrenează la Cluj până în 24 iunie, când pleacă în cantonament în Austria, în localitatea Neuhofen an der Ybbs, unde vor juca 4 meciuri amicale. Universitatea îşi va măsura forţele în cantonament şi cu Slavia Praga, campioana Cehiei, pe 2 iulie.

Lotul prezent la reunire, potrivit fcucluj.ro:

Portari
Ștefan Lefter, Denis Moldovan, Tudor Coșa
Fundași
Radu Boboc, Iulian Cristea, Jasper van der Werff, Nicholas Pop (revenit din împrumutul la Sănătatea Cluj), Ștefan Opriș
Mijlocași
Ovidiu Popescu, Dorin Codrea, Andrei Artean, Gabriel Simion, Ovidiu Bic, Dan Nistor, Alexandru Bota, Răzvan Oaidă, Andrej Fabry, Cosmin Larionesi (din Academia FC Universitatea Cluj)
Atacanți
Issouf Macalou, Atanas Trică (transferat de la CSM Slatina), Adel Bettaieb.
Au lipsit motivat: Edvinas Gertmonas, Alin Chinteș, Alin Techereș, Jonathan Cisse, Alexandru Chipciu, Mouhamadou Drammeh, Vadim Rață și Mamadou Thiam.

Calendarul începutului de sezon 2025-2026

12–24 iunie: antrenamente locale la Cluj

24 iunie – 5 iulie: cantonament în Austria (Neuhofen an der Ybbs)

Meciuri amicale programate în cantonament:

28 iunie: SKU Amstetten (Liga a II-a, Austria)

30 iunie: Sigma Olomouc (locul 6, prima ligă Cehia)

2 iulie: Slavia Praga (campioana Cehiei)

4 iulie: Slovan Liberec (locul 7, prima ligă Cehia)

Debut oficial sezon 2025-2026:

Superliga: etapa 1, între 10–13 iulie

Europa Conference League: turul 2 preliminar, meciuri pe 24 și 31 iulie (va fi aflat în urma tragerii la sorți de miercuri, 18 iunie)

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate