Connect with us
"

EVENIMENT

VIDEO/ Protestul la nivel național al serviciilor de ambulanță în vreme de COVID-19 a avut loc și la Cluj

Publicat


Protestul serviciilor de ambulanță a avut loc miercuri, 10 iunie, între orele 10:00-12:00, în fața Sediului Ambulanței din Cluj. La această acțiune au participat toți președinții (liderii) organizațiilor sindicale membre în FNSAR și membrii Biroului Executiv FNSAR, îmbrăcați în echipamentul de lucru cu vesta și șapca de protest, mănuși, mască și viziere. Motivul protestului este decizia incorectă luată de forurile centrale în privința Ambulanței, dar și amânarea proiectelor care au impact asupra personalului și organizării serviciilor de ambulanță.

În sediile centrale ale serviciilor de ambulanță (în curte) au participat membri de sindicat ai organizației locale, reprezentați de FNSAR și au fost îmbrăcați în echipamentul de lucru cu vesta și șapca de protest, mănuși, mască și viziere. S-a respectat distanțarea între protestatari de minim 1,5 m.

„Acest protest național nu este grevă”

Mai mult, toate ambulanțele au purtat afișul pe format A4 cu inscripția vizibilă „PROTEST NAȚIONAL” în față dreapta jos, pe parbriz și în spate pe geamul din ușă partea stângă. Protestatari aveau afișe tot format A4 cu inscripția “EU PROTESTEZ”.

„Acest protest național nu este grevă, nu este meeting, este un act de atenționare a celor de la conducere că suntem prezenți tot timpul, nu numai în vremea pandemiei, ci și înainte și după noi o să ne facem treaba conștiincioși și cu profesionalism”, a declarat unul dintre participanți.

„Având în vedere nemulțumirea angajaților din serviciile publice de Ambulanță, respectiv a membrilor de sindicat, reprezentați de FNSAR, urmare a deciziilor incorecte luate de forurile centrale de stat, indiferența prin amânarea proiectelor care au impact asupra personalului și organizarea serviciilor de ambulanță, cât și indiferența văzută prin faptul că nu s-a răspuns la adresele înaintate de o federație reprezentativă, face ca în urma epuizării a oricărei forme de adresare scrisă și fără răspuns asumat să luăm decizia de a anunța începerea declanșării de acțiuni sindicale, în urma nemulțumirilor angajaților pe care îi reprezentăm. Anunțăm organizarea unui protest la nivel național, coordonat și asumat de FNSAR respectând măsurile de distanțare”, suna comunicatul FNSAR.

„Era ultima noastră speranță că se va face dreptate”

Protestul a avut ca scop acordarea stimulentului de risc și protejării personalului, mai mult cu cât nu au fost luate în calcul propunerile sau ideile celor în cauză, în același timp pentru salariile acordate și sporurile neacordate pentru situații deosebit de periculoase.

„Au fost situații destul de periculoase, deoarece nu se știa la început nimic. Ne-am distanțat social de familie, eu personal am stat distanțat două luni de soție, pentru a evita răspândirea virusului. Ne dorim să treacă, dar epidemia încă persistă. Ne-am dori înțelegere de la mai marii statului, de la cei care gestionează Ministerul și pe noi personal. Noi tot aici vom fi, treaba tot o să ne-om face”, a declarat un alt protestatar.

Cu această ocazie a fost ținut și un moment de reculegere pentru ambulanțierii decedați în timpul pandemiei.

Karla Fanea

Foto/video: Cristian Lungu

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Italia ar putea pune România pe lista neagră. Accesul românilor, interzis din cauza exploziei de noi cazuri de COVID?

Publicat

Italia ia în calcul să interzică accesul românilor în Peninsulă. Autoritățile italiene ar putea pune țara noastră pe lista neagră, din cauza numărului tot mai mare de cazuri noi de coronavirus raportate în România.

Medicii italieni iau în calcul ipoteza ca un al doilea val al pandemiei de Covid-19 să apară, din cauza turiștilor și a străinilor care intră pe teritoriul țării.

În acest context, România ar putea fi pusă pe lista neagră a țărilor cu risc ridicat de transmitere a infecției cu Sars-Cov2, iar accesul românilor în Italia poate fi complet interzis, scrie La Repubblica.

Astfel, ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia, existând posibilitatea ca aceste țări să fie introduse pe lista neagră, pe care se află în prezent 13 state: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia şi Herzegovina, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

În Italia au fost raportate azi 114 cazuri noi în Italia față de 641 în România.

Sursa: A1.ro

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Marea racolare la Cluj. Primarii PSD, cumpărați de PNL ca la piață, pe capete

Publicat

PNL a început la Cluj operațiunea de racolare a primarilor PSD din județ care sunt în funcție, în vederea alegerilor locale din 27 septembrie.

Acțiunea pare lipsită de orice urmă de morală dar este una pragmatică și ține cont strict doar de numărul de voturi care pot fi aduse pentru partid. Alegerile locale sunt doar antrenamentul pentru alegerile parlamentare unde fiecare vot adus la zestrea PNL înseamnă a fi sau a nu fi la guvernare.

Primul primar PSD care a trecut cu arme și bagaje la PNL a fost cel de la Turda, Cristian Matei, luat ”la pachet” cu deputata Cristina Burciu. Situația de acum câteva luni era mai complicată, liberalii aveau nevoie de majoritate în Camera Deputaților astfel că au contat pe votul lui Burciu.

Încet încet, PNL Cluj și-a făcut calculele și a început tatonarea rând pe rând a edililor social-democrați din județ, deși situația politică pentru liberali este departe de a fi disperată.

Se află la guvernare, deci au acces la robinetul național de bani publici, conduc județul, deci au acces și la robinetul județean de bani publici, PNL se menține la o cotă bună în sondaje.

În plus, la nivel județean, adversarul clasic, stânga roșie, PSD, este într-o degringoladă totală, după ce fosta conducere a filialei județene a amenințat primarii cu excluderea pentru că nu cotizează cui trebuie, iar actuala conducere interimară nu face nimic pentru a reconstrui și a aduce stabilitate. Oricum, mulți dintre edilii social-democrați nu se mai regăseau în actual filială, așa că și-au căutat un alt partid de vreme bună.

Ieri PSD-ist, azi PNL-ist

Din cei 33 de primari PSD, care și-au câștigat mandatul în urmă cu patru ani sub sigla celor trei trandafiri, jumătate sunt pe picior de plecare în PNL. Aici intră și Cristian Matei care poate fi considerat, deja, liberal cu vechime.

Ultimul ”greu” plecat din PSD și care așteaptă de pe o zi pe alta să intre în PNL este edilul Dejului, Costan Morar, care va duce cu el și o zestre important de membri.

Și primarul din Săndulești, Călin Fărgaciu, este cu un picior în PNL.

”Sunt 70% la 30% șanse să plec la PNL”, a spus Fărgaciu.

Mai sunt primari PSD în funcție care nu par a fi intrat în grațiile PNL și nu se califică pentru o racolare pentru că nu au șanse la un nou mandat, astfel că în aceste localități – Căianu, Cătina, Gilău, Baciu, Gherla, de exemplu, primarii în funcție vor candida deși cu șanse spre zero.

Lor li se adaugă ultimii mohicani din PSD Cluj care vor candida în continuare sub flamura roșie, deși cochetaseră și ei cu ideea de a trece la PNL, dar care au șanse pentru un nou mandat – Grigore Fati de la Apahida și Lucia Suciu de la Chinteni.

Mai sunt și primari PSD care și-au pierdut mandatele după ce au fost implicați în cazuri de corupție, cum este cazul lui Valer Sașa de la Tritenii de Jos.

Nu toți liberalii acceptă racolările

Există, totuși, și voci în PNL care nu agreează ideea cooptării în masă a primarilor PSD în condițiile în care doar cu 2-3 ani în urmă aceștia le râdeau liberalilor în față pentru că beneficiau de finanțare generoasă de la București.

”Avem consilieri locali în localități conduse de primari PSD care s-au luptat cu ciuma roșie, au criticat managementul slab al unor edili, au propus proiecte, au făcut campanie pentru PNL ani de zile, iar acum se trezesc că, de fapt, adversarul politic de ieri este tovarășul lor de partid și chiar șeful lor de azi. E foarte frustrant. Noi criticăm PSD pentru ce face dar procedăm exact ca ei”, s-a plâns un lider al PNL Cluj.

Acesta susține că racolarea primarilor PSD ar fi o eroare de strategie, care ar putea să ducă la o neîncredere a electoratului liberal.

De altfel, prim-vicepreședintele PNL, eurodeputatul Rareș Bogdan, spunea ieri că PSD este inamicul numărul 1 al României.

 

A.P.

Citește mai departe

EVENIMENT

Fată de 15 ani din Cluj-Napoca, dispărută de acasă. Poliția o caută, cine o vede să sune la 112

Publicat

O fată în vârstă de 15 de ani, din Cluj-Napoca, județul Cluj, a plecat în mod voluntar de la domiciliu în data de 13 iulie, însă nu s-a mai întors.

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 13 iulie  în jurul orei 16.00, Kiss Victoria Krisztina, în vârstă de 15 de ani, a plecat voluntar de la domiciliu și nu s-a mai întors.

Semnalmentele feie sunt: înălțime 1.78 m, greutate aproximativă 80-82 kg, părul brunet, lung și ondulat, ochii verzi, tatuaj pe antebrațul stâng, în formă de șarpe.

La momentul plecării era îmbrăcată cu o bluză de trening cu glugă, de culoare mov, pantaloni tip jeans negri, pantofi sport de culoare albă și un rucsac negru de dimensiuni mici.

Dacă o vedeţi, nu ezitaţi să apelaţi gratuit 112, pentru a anunţa imediat Poliţia!

 

A.P.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mama angajatei din Primăria Cluj-Napoca, depistată cu COVID, este și ea infectată

Publicat

Primăria Cluj-Napoca a transmis azi din partea Centrului bugetar de administrare creșe că luni, o angajată a creșei Patrocle, care avea funcția de arhivist, a fost identificată pozitiv COVID -19.

Imediat s-a efectuat ancheta epidemiologică de către Direcția de Sănătate Publică Cluj. În afară de internarea angajatei, DSP nu a dispus alte măsuri suplimentare.

Angajata, conform anchetei epidemiologice, își desfășura activitatea într-un spațiu distinct, la etajul 2, fără contacte directe în sensul legii cu ceilalți angajați, în condițiile în care activitatea creșei se desfășoară la nivelul parter și etaj 1.

Conducerea creșei a dispus ca măsură suplimentară dezinfecția tuturor spațiilor din creșă. De asemenea, zilnic se efectuează triajul epidemiologic prin termometrizarea personalului și a copiilor, precum și dezinfecția în toate unitățile subordonate Centrului bugetar de administrare creșe.

Conducerea Centrului bugetar de administrare creșe a procedat în conformitate cu prevederile legale și a celor impuse de Direcția de Sănătate Publică în cadrul anchetei epidemiologice.

Angajata respectivă ar fi mama funcționarei din Primăria Cluj-Napoca, depistată pozitiv cu COVID zilele trecute, înainte să plece în concediu în străinătate. Aceasta este asimptomatică.

A.P.

Citește mai departe